Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

o tai tik concertui renkami parašai, ar ir ritalinui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 03 02, 20:33)
o tai tik concertui renkami parašai, ar ir ritalinui g.gif

Rasykit apskritai, kad musu vaikam butu kompensuojami vaistai. O jei pavyktu iskovoti kompensuojamus vaistus, ar Jusu vaikui nebutu geriau naujesnes kartos vaistai? Juk Ritalinas yra senesnes kartos vaistas. Man vaistininke pasiule prasyti pas gydytoja ritalino, tai kai pasidomejau man baisu pasidare, kad JAV sitiek savizudybem pasibaige. Nors ir Concerta turi ne ka maziau salutiniu poveikiu. Taigi jei pavyktu gauti kompensuojamus vaistus as gal vaikui noreciau Strateros, ten maziau salutiniu ispejimu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sarka @ 2009 03 02, 19:43)
Rasykit apskritai, kad musu vaikam butu kompensuojami vaistai. O jei pavyktu iskovoti kompensuojamus vaistus, ar Jusu vaikui nebutu geriau naujesnes kartos vaistai? Juk Ritalinas yra senesnes kartos vaistas. Man vaistininke pasiule prasyti pas gydytoja ritalino, tai kai pasidomejau man baisu pasidare, kad JAV sitiek savizudybem pasibaige. Nors ir Concerta turi ne ka maziau salutiniu poveikiu. Taigi jei pavyktu gauti kompensuojamus vaistus as gal vaikui noreciau Strateros,  ten maziau salutiniu ispejimu  blush2.gif

ašku norėtusi naujesnės kartos vaistų, jai tik nors menkiausia galimybė gauti geresnius vaistus aišku daugką padaryčiau.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 03 02, 20:48)
ašku norėtusi naujesnės kartos vaistų, jai tik nors menkiausia galimybė gauti geresnius vaistus aišku daugką padaryčiau.

Dabar ziuriu kaip sukurti peticija, bet tik nelabai moku formuluoti mintis, tai berasydama galiu sokineti nuo vienos minties iki kitos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sarka @ 2009 03 02, 20:08)
Dabar ziuriu kaip sukurti peticija, bet tik nelabai moku formuluoti mintis, tai berasydama galiu sokineti nuo vienos minties iki kitos  4u.gif

mano tokia pati bėda blush2.gif
Atsakyti
Sarka, reiketu bandyti dar susisiekti su kalipedos ir Vilniasu hiperaktyviu vaiku tevu draugija, gal bent parasus pades ir buzs daugiau zmoniu, kurie tikrai turi tokius vaikus (gal ne visiems reikia vaistu), bet bus aisku, kiek tu vaiku yra.
Papildyta:
Roga, man atrodo Ritalins neregistruotas, tik Concerta registruota
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 03 02, 20:15)

Roga, man atrodo Ritalins neregistruotas, tik Concerta registruota

o mano baimė vis didėja dėl ritalino, ar aš nekenkiu vaikui labiau, nei jie padeda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 03 02, 19:10)
mano tokia pati bėda blush2.gif

Sveikutės 4u.gif Aš irgi prisidėsiu prie jūsų,tik kai išeis sukurt peticija persiūskim visoms pažystamoms,taip daugiau parašų surinktume drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gerb. mamytės. Aš kuriu teksta peticijai, taigi prašau prisidėti ir pakoreguoti mano tekstą. Dėkoju blush2.gif
Statistika rodo, kad hiperaktyvių vaikų Lietuvoje daugėja. Vaikai skiriasi nuo normaliai aktyvių tuo, kad jų elgesys yra chaotiškas, mažiau kryptingas, sunkiau valdomas, o judrumas per didelis. Jie negali būti ramiai net ir tose situacijose, kuriose tai būtina: grupėje, klasėje, gydytojo kabinete, autobuse ir pan.
Hiperaktyvumas sąlygoja ir ompulsyvumą, savikontrolės trūkumą - vaikai iš karto daro tai, kas ateina į galvą, negalvodami apie pasekmes, todėl dažnai dėl neapgalvoto elgesio įvyksta nelaimingi atsitikimai, traumos ir kitos nelaimės.
Mokydamiesi jie nesusikaupia ir nors intelektas atitinka normą, šie vaikaidažnai mokosi prasčiausiai nei jų bendraamžiai. Dažniausiai atsilikimas moksle pastebimas jau pradinėse klasėse, vaikai jau būna pavarge nuo nuolatinių nesekmių, kai mokymosi motyvacija labai žema. Todėl jie nepopuliarūs tarp vaikų ir suaugusiųjų.
Hiperaktyvumas ir dėmesio stoka yra sutrikimas kurį reikia gydyti. Jei tokie vaikai bus negydomi jie gali pradėti asocialiai elgtis, vartoti narkotikus, dažniau piknaudžiauja stipriaisiais gėrimais, jiems nustatoma asmenybės sutrikimas.
Kad vaikai, turintys elgesio ir emocijų sutrikimus, galėtu elgtis geriau, reikalinga didelė valstybės pagalba. Daugumai šių vaikų neužtenka psichologų, psihetrų ar pedagogų pagalbos. Daugumai vaikų reikia ir medikamentinės pagalbos. Šitie medikamentai yra pakankamai veiksmingi gydant šitą sutrikimą ir pakankamai plačiai vartojami kitose ES šalyse. Šitie vaistai kitose šalyse vaikam yra kompensuojami ( nemokami), bet deja Lietuvoje jie yra mokami ir labai brangųs, todėl dauguma tėvų jų neįperka. Šia peticija mes norime kreiptis į LR Sveikatos Ministerija, kad šituos vaistus vaikam kompensuotu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarka: 05 kovo 2009 - 22:14
Sarka, gal rastum internete psichiatrini apibrezima hiperaktyvumo, nes jis vadinamas demesio sukaupimo ir hiperaktyvumo sindromu atrodo. Angliskai tai zinau trumpuni, lietuviskai nelabai blush2.gif nes be judrumo dar pagrindine beda yra demesio sukaupimas ar perkelimas.
dar prideciau, kad negydomi sie vaikai gali ir nusizudyti, t.y. prie tos dalies, kus gali pardeti naudoti narkotikus, prideti, kad ju nesugebejimas rasti vietos visuomeneje skatina zema saviverte, kas gali itakoti savizudybe, narkotiku naudojima ir t.t.
prie pradzios, gali ideti statistika is 2006 metu, kai ieskojau ar Concerta registruota radau toki pdf faila, kuriame atrodo vaiku teisiu kontroles tarnyba rase, kad 26 proc. per metus padidejo siu vaiku skaicius Lietuvoje.
Dabar skubu, paskui pabandysiu ideti, savo varianta, kurtaisyciau ir kaip atrodytu tekstas
Atsakyti
Štai kokį laišką gavau:

Laba diena,

Atsakydama į Jūsų 2009-03-02 paklausimą, noriu pažymėti, jog vaiko teisių apsaugos kontrolierė nuo 2006 m. ne kartą kreipėsi į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministeriją dėl hiperaktyvumo sindromą turinčių vaikų gydymo. 2008 m. birželį įregistruotas dar vienas vaistinis preparatas hiperaktyvumui gydyti – Concerta, atvers didesnes galimybes greičiau pasiekti tinkamą ir reikiamą gydymosi efektą. Medikamentinio gydymo tikslas yra sumažinti ir kontroliuoti hiperkinezinių sutrikimų simptomus, palengvinti vaiko mokymąsi, bendravimą su aplinkiniais. Tai ypač svarbu siekiant brandinti emociškai sveiką asmenybę, sudaryti sąlygas sėkmingam perėjimui į paauglystės ir vėliau į suaugusiojo amžių. Tačiau hiperaktyviems vaikams gydyti skiriami vaistiniai preparatai nėra įtraukti į kompensuojamųjų vaistų sąrašą. Atsižvelgiant į šio sveikatos sutrikimo ilgą gydymo trukmę, šiuo metu esanti aukšta vaistinių preparatų kaina, vaiko teisių apsaugos kontrolierės nuomone, neužtikrina gydymo prieinamumo, todėl būtina siekti, jog šie vaistai hiperaktyvių vaikų gydymui galėtų būti kompensuojami. Tai sudarytų sąlygas užtikrinti tinkamą ir savalaikį gydymą vaikams, neatsižvelgiant į tėvų finansines galimybes.
Šiuo metu vaiko teisių apsaugos kontrolierė aktyviai domisi (atliekamas tyrimas) psichikos, elgesio ir emocijų sutrikimų turinčių vaikų medikamentinio gydymo prieinamumu bei esamomis problemomis, kurių galimus sprendimų būdus pasiūlys Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministrui A. Čaplikui.
Pagarbiai,

Kristina Matuzienė
vaiko teisių apsaugos kontrolierės patarėja
tel. (8 5) 249 9269 faks. (8 5) 210 7176, el. p. krmatu@lrs.lt
Atsakyti
Taip...sitoje vietoje dirba ir juda..o kaip ministras...nors imk ir uzdek zvakele baznycioje, kad suprastu, kiek tai gyvybiskai svarbu g.gif
Atsakyti