Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

QUOTE(vario @ 2009 02 27, 16:55)
mums ta situacija buvo seniai, bet pamenu, kad pirmas kelias savaites man ritalina VRC israsinejo, kol musu poliklinikos psicihiatre gavo leidimą ir spec receptus ritalinui.

Siandien mes vel buvom pas gyd. , tik sikart mes su tevu dviesa be dickio. Susitikimas buvo su socionomu. Daug kalbejomies, tokiu dalyku apie vaiko kudikyste klausinejo, kad net nustebau, kad tai susiije su ADHD  doh.gif
O sunaus laukia EEG tyrimas ir magnetinio rezonanso tyrimas.

matai dabar psichiatrės gali iškarto išrašyti deklaracija ir receptą.o ji tiesiog nenorėjo schmoll.gif
ko tiksliai klausinėjo jūsų blush2.gif g.gif
o kaip išgulės tavo dičkis g.gif

QUOTE(sarka @ 2009 02 27, 20:11)
Norejau pasiteirauti mamau kuriu vaikai geria Concerta! Kiek Jus dabar mokate uz 7 tab.? Nes Kaune jos 70 lt. su centais, o Vilniuje 49 lt. Laukiu atsakymo  blush2.gif  nes planuojam kovoti ,kodel Kaune menesiui 100 lt. brangiau.  bigsmile.gif

vakar kai pirkau Ritalina,man pasakė,kad gavo dvigubai brangesnį Concerta.
Atsakyti

vakar kai pirkau Ritalina,man pasakė,kad gavo dvigubai brangesnį Concerta.
[/quote]
Tas tai taip. kad brangesnis, bet mane nervina kad kainos skiriasi miestuose ant tiek. Juk skirtumas tai ne 10 ar 20 litu., jei butu tiek, tai dar nepykciau, bet juk 100 lt. tai ne centai, o gan nemaza suma.
Atsakyti
QUOTE(sarka @ 2009 02 28, 23:23)
Tas tai taip. kad brangesnis, bet mane nervina kad kainos skiriasi miestuose ant tiek. Juk skirtumas tai ne 10 ar 20 litu., jei butu tiek, tai dar nepykciau, bet juk 100 lt. tai ne centai, o gan nemaza suma.

o tu teiravaisi vilniuje kiek kainuoja g.gif nejau gali būti toks skirtumas,ką sakė vaistinėje g.gif

zarazos iš vaikų darosi biznį,nes mūsų valdžia nesugeba vaiks padėti, o gal ir nenori, nors imk ir eik streikuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 03 01, 00:29)
o tu teiravaisi vilniuje kiek kainuoja g.gif nejau gali būti toks skirtumas,ką sakė vaistinėje g.gif

zarazos iš vaikų darosi biznį,nes mūsų valdžia nesugeba vaiks padėti, o gal ir nenori, nors imk ir eik streikuoti doh.gif

Kai tik kaina suzinojau pirmoj eilej pradejau dometis kaina Vilniuje. Nes jau patirti turiu, tik tada skirtumas buvo 200 lt., o dabar 100 lt. Reiks vel viska nuo pradziu pradeti ( kovoti) aggressive.gif . Idomu ar kada leis ir kada leis pirkti visam menesiui, o ne zaisti kas savaite po 7 tab. gun_rifle.gif
Atsakyti
QUOTE(sarka @ 2009 03 01, 11:40)
Kai tik kaina suzinojau pirmoj eilej pradejau dometis kaina Vilniuje. Nes jau patirti turiu, tik tada skirtumas buvo 200 lt., o dabar 100 lt.  Reiks vel viska nuo pradziu pradeti ( kovoti) aggressive.gif . Idomu ar kada leis ir kada leis pirkti visam menesiui, o ne zaisti kas savaite po 7 tab.  gun_rifle.gif

žinok vargu, ar leis schmoll.gif
man tai nesuvokiami dalykai dabar vyksta su tais vaistais unsure.gif

kažin kaip vario,kaip jei vaistus užsenyje išrašo, kas savaite,ar kas mėnesį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 03 01, 12:40)
žinok vargu, ar leis  schmoll.gif
man tai nesuvokiami dalykai dabar vyksta su tais vaistais unsure.gif
kažin kaip vario,kaip jei vaistus užsenyje išrašo, kas savaite,ar kas mėnesį g.gif

Mazylis siandie irzlokas, nuo ranku nenulipa, tai as trumpai labai.
Roga, apie diagnozes nustatyma papasakosiu pluacia kai viskas bus baigta. Bet man jau dabar aisku, kad diagnoze cia nustatoma profesianaliai, pasitelkiant visas imanomnas priemones, netgi smegenu nuotraukas (man minejo, kad tai tiksliausias hiperakt. nustatymo budas), o ne kaip daznai LT nupezus seimos gydytoja is akies nustato liga.

Vaistai pas mus israsomi trim men. ir jie nemokami. t.y surenki tam tikra suma uz vaistus (isleidi) (vaikams siuo metu apie 270 lt butu), ir tada, visus metus, visi receptiniai vaistai uz dyka. Siaip concertta menesiui apie 200 lt kainuoja, tai mes po pusantro men, vaistus jau dykai gaunam

atsipras. uz klaidas, rasau kaires rankos vienu pirstu, nes ant desines Tomukas guli.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2009 03 01, 13:31)
Mazylis siandie irzlokas, nuo ranku nenulipa, tai as trumpai labai.
Roga, apie diagnozes nustatyma papasakosiu pluacia kai viskas bus baigta. Bet man jau dabar aisku, kad diagnoze cia nustatoma profesianaliai, pasitelkiant visas imanomnas priemones, netgi smegenu nuotraukas (man minejo, kad tai tiksliausias hiperakt. nustatymo budas), o ne kaip daznai LT nupezus seimos gydytoja is akies nustato liga.

Vaistai pas mus israsomi trim men. ir jie nemokami. t.y surenki tam tikra suma uz vaistus (isleidi) (vaikams siuo metu apie 270 lt butu), ir tada, visus metus, visi receptiniai vaistai uz dyka. Siaip concertta menesiui apie 200 lt kainuoja, tai mes po pusantro men, vaistus jau dykai gaunam

atsipras. uz klaidas, rasau kaires rankos vienu pirstu, nes ant desines Tomukas guli.

labai gerai rašai bigsmile.gif o koks vardas mažiuko gražus bigsmile.gif pirma karta paminėjai bigsmile.gif

labai lauksiu apie tyrimus pasakojimo,baisiai smalsu.

dėja vien pagalvojus ant lietuvos vienas VRC, o juk tų vaikų šitaip daugėja, nekalbant apie kitus vaikų sutrikimus doh.gif kai psichiatrė iš VRC pasakė,kad reikia bent trijų mėnesių, kad darbas su vaikus matytusi ryškus. o ten vaikaijuk kaip konteineris eina doh.gif kaip joms ten dabar sunku, šitiek vaikų o tik keli specilistai.
vien žo lietuvoje į vaikus dar tiek mažai težiūri unsure.gif

o kada pas mus viskas bus normalu, dabar toks pragaras su tais vaistais doh.gif

vario ačiū tau labai,tavo patarimai ir patirtis labai daug man padeda.

Alchemie,kaip tu jautiesi,kiek pamenu tau jau atostogos prasidėjo,kaip sekasi, gal kadalaikoturėsi su manimi susitikti, ar turėsi sveikatos g.gif
Atsakyti
Jo..prasidejo atostogos, o as patiketi negaliu..dar vis vidine itampa..ketvirtadinei visus darbus turiu eprduoti, o iki tl is man apsdantiste, ir vaika pas dantiste ir aps gine..dzoiu veiklos yra, bet manau, kad tikrai susimatyti galesime
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 03 01, 21:15)
Jo..prasidejo atostogos, o as patiketi negaliu..dar vis vidine itampa..ketvirtadinei visus darbus turiu eprduoti, o iki tl is man apsdantiste, ir vaika pas dantiste ir aps gine..dzoiu veiklos yra, bet manau, kad tikrai susimatyti galesime

o kaip tavo savijauta g.gif

oho kokia tu darbininkė,kiek daug darbų turi padaryti,laikykis bigsmile.gif

niu kai galėsi brūkštelk man biggrin.gif
Atsakyti
Jo as dabar darysiu tuos darbus, kuriu negalejau padaryti po darbo...kol dar judu, nes paskui tai ka as zinau kaip bus su vairavimu ir nuovargiu.reik susitvarkyti, kad butu ramu jau tikrai isejus i dekreta
Atsakyti
Sendien pradejau zygi del Concerta vaistu. Taigi naujienos tokios, kad tiekejai buvo padave prasima gruodzio menesi, kad juos kompensuotu vaikam jis buvo atmestas. Dabar tiekejai su medijais vel rengia dokumentus (turi priduoti iki kovo vidurio), kad sis vaistas vaikam butu kompensuojamas. Del sitos problemos
"Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė " turetu kreiptis pas atrodo pirmoninka, kad yra didele problema ir didelis poreikis. Tiekejas sake, kd butu neblogai, kad ir teveliai truputi sukiltu, kad situ vaistu yra poreikis, o ne tiekeju ir gydytoju pasipelnymas (taip seimunai paaiskino). Taigi tėveliai rasom laiskus, kad ir "Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė ", kad mum ir mūsų vaikam reikia pagalbos ir kompensuojamu vaistu. aggressive.gif quiet.gif
Atsakyti
Arba rasyti laiskus i Lietuvos Respublikos Sveikatos Apsaugos ministerija! Taigi mamytes pradekim kova drinks_cheers.gif
Atsakyti