niu aš pasigirsiu ir pasiguosiu
Benas jau pabaigė kursa VRC, išvados benas intelektas aukštesnis už vidutinį, tačiau neturime klausomosios atminties, todėl labai sunku benui rašyti diktantus ir mokintis anglų, nes pagrindas ir yra klausymasis iš radio kasečių. pabdysiu tartis su mokytojomis, kad padėtų lavinti. kaip mums yra hiperaktyvumas su emocijų sutrikimų, net parašė mūsų psichiatrei, kad bena stebėtų dėl depresijos, nes pas bena daug liūdesio, daug skausmo,kuris kaupiasi ir kai sprogsta save gali susižaloti. jo savivertė visiškai nukritusi, labai daug dirbame dėl to, bet taip sunkunes nors kokia kritika ir iškarto krinta vaikas žemyn. labai daug gavome pagyrimų,kaip beno turtingas žodynas,kaip moka gražiai derinti viska ką žino ( sakė nepagal metus), kai pagalvoji, kaip benas baisiai ilgai nekalbėjo,kaip viskas sunkiai sekėsi,kai kalbėdavau tik aš viena. logopedė sakė,kad benas bėdų neturi, o užstrigimastai negalėjimas pasakyti tokiu tempu kaip sukasi jo smegenėlės.
tai dabar darbas darbas.
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 23, 20:13)
gobsiukas, bet juk tavo vaikas ne hiperiukas
Sandra, o tavovaikui hiperaktyvuma diagnizavo? jei taip, tai kas?
nes tuos pirmus vaistus kur minejau sedatif ar kaip..tai mano ziniomis, jei raminantys, o raminantys veikia hiperiukus prieisngai, tai butu jesita, jei psichiatre vaikui su tokia diagnoze skyre raminancius nors...siiap daznas medikas turi labai amzai info, aks yra hiperaktyvumas ir kaip jis veikia.
Gal bandete pasirodyti VRC?
nes tuos pirmus vaistus kur minejau sedatif ar kaip..tai mano ziniomis, jei raminantys, o raminantys veikia hiperiukus prieisngai, tai butu jesita, jei psichiatre vaikui su tokia diagnoze skyre raminancius nors...siiap daznas medikas turi labai amzai info, aks yra hiperaktyvumas ir kaip jis veikia.
Taip diagnozavo. Vaikų psichiatrė. Beto mes dažnai lankomės ir pas ją ir pas vaikų psichologą.O pirmus vaistus sedatipix išrašė vaiko pediatrė. O,VRC buvom kai mažiui buvo gal kokie 2,5metukų. Kaune-Lopšelio g.
QUOTE(Sandra29 @ 2009 02 23, 20:55)
O,kas Jums juos skyrė? Kokia gydytoja?
mum israso pcihologo su neurologe kartu pasitarusios
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 23, 21:13)
gobsiukas, bet juk tavo vaikas ne hiperiukas
jug as ir neminejau kad maniskis hypreriukas as net nezinau kaip zinoti ar jis hyper ar ne man tik idomu suzinot apie tuos vaistukus kazkodel man nerima jie kelia o dabar dar paskaiciau ka parasei tai tai net nezinau ka begalvot
todel ir parasiau cia gal kartais girdejo bet tu saunuole viska zinai
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 23, 00:40)
mamytes gal zinot apie NOOTROPIL toki vaista
jis maitina smegenys, su psichiatrija neturi nieko bendro (psichiniu sutrikimu negydo), skiria kai vaiko( senu zmoniu) atmintis blogesne ir pan.
QUOTE(ineta68 @ 2009 02 25, 22:26)
jis maitina smegenys, su psichiatrija neturi nieko bendro (psichiniu sutrikimu negydo), skiria kai vaiko( senu zmoniu) atmintis blogesne ir pan.
tad kaip galejo tokiam mazam skirt
gobsiukas..nu deja..kartais gydytojai turi pvz. keleta vaistu, kuriu paskirti zino ir viskas, bet nesidomi naujais, u poviekiu, ar galima vaikams ar ne...stebina, bet..buna...tikrai siulyciau pasikonsultuoti pvz. VRC su psichiatru, ar tiesiog eiti pas kita gydytoja, nes kazkaip itartinai cia skamba, ypac, kai info lapelyje parasyta, kad vaikams negalima uoti.
tiesiog va buvo atvejus, kai as su saviskiu gylejau ligonineje del galvos traumos. jis buvo 1.8m. pirrase raminanciu. as dvi naktis nedaviau, trecia davaiu, nes eikejo, akd nakti miegotu, ir maitinti negalejau, nes turejo pries narkoze but nevalges ir ka..vis ankti vaikas soko ryte sesele man pasake, akd 90 proc. vaiku iki 2 metu priesingai reaguoja i raminancius TAI KODEL DAVE? sito nesuprantu ir nesupratau..bet tai buvo ligonine taigi..kita nuomone nepakenks, ypac, kai yra vaistu gamintojo rekomendacija, neduoti to vaisto tokio amziaus vaikui
tiesiog va buvo atvejus, kai as su saviskiu gylejau ligonineje del galvos traumos. jis buvo 1.8m. pirrase raminanciu. as dvi naktis nedaviau, trecia davaiu, nes eikejo, akd nakti miegotu, ir maitinti negalejau, nes turejo pries narkoze but nevalges ir ka..vis ankti vaikas soko ryte sesele man pasake, akd 90 proc. vaiku iki 2 metu priesingai reaguoja i raminancius TAI KODEL DAVE? sito nesuprantu ir nesupratau..bet tai buvo ligonine taigi..kita nuomone nepakenks, ypac, kai yra vaistu gamintojo rekomendacija, neduoti to vaisto tokio amziaus vaikui
aciu visoms uz informacija
sveikos,
turiu į jus klausima dėl vaistų ritalino išrašymo, ar būtina eiti pas psichiatre pagal apylinkę tai yra mums į karoliniškes
tokia istorija, pas ją talonų negausi, tai kai paskambinau į registratūra, sako ateikite iki 19 valandos dirba, aš truputuka po penkių nulekiu. nieko nėra į einu į kabineta, paaiškinu savo situacija, kad negaunu talonų, kad iš vrc išleido neseniai ir kad vaistai baigiasi. o ji man sako aš neišrašysiu šiandiena, tai jos klausiu tai gal ryt, nes baigiasi vaistai, o ji man sako, nes jus vieni vartojate ritalina tai vėl klausiu kokia tikimybė, kad išrašyti ji man sako jokios pasijutau kaip durnė, kad prašau neaišku ko labai noriu pakeisti, bet nežinau kaip
turiu į jus klausima dėl vaistų ritalino išrašymo, ar būtina eiti pas psichiatre pagal apylinkę tai yra mums į karoliniškes
tokia istorija, pas ją talonų negausi, tai kai paskambinau į registratūra, sako ateikite iki 19 valandos dirba, aš truputuka po penkių nulekiu. nieko nėra į einu į kabineta, paaiškinu savo situacija, kad negaunu talonų, kad iš vrc išleido neseniai ir kad vaistai baigiasi. o ji man sako aš neišrašysiu šiandiena, tai jos klausiu tai gal ryt, nes baigiasi vaistai, o ji man sako, nes jus vieni vartojate ritalina tai vėl klausiu kokia tikimybė, kad išrašyti ji man sako jokios pasijutau kaip durnė, kad prašau neaišku ko labai noriu pakeisti, bet nežinau kaip
QUOTE(Roga @ 2009 02 27, 16:41)
sveikos,
mums ta situacija buvo seniai, bet pamenu, kad pirmas kelias savaites man ritalina VRC israsinejo, kol musu poliklinikos psicihiatre gavo leidimą ir spec receptus ritalinui.
Siandien mes vel buvom pas gyd. , tik sikart mes su tevu dviesa be dickio. Susitikimas buvo su socionomu. Daug kalbejomies, tokiu dalyku apie vaiko kudikyste klausinejo, kad net nustebau, kad tai susiije su ADHD
O sunaus laukia EEG tyrimas ir magnetinio rezonanso tyrimas.
Sveikos,
na man atrodo, aš išvis nenuvargstantį vaiką turiu ir ateityje turėsiu tikrą nenuoramą ir išdykėlį. Jam beveik vienuolika mėnesių, o nei minutei nenusėdi, režimą pritaikau tik maitinimosi ir viskas, kitam nepasiduoda. Dieną stengiuosi guldyti miegučio panašiu laiku, tai pavyksta, bet dažniausiai nenori, užmiega tik paliktas lovytėj vienas, ir tai tik kai visus žaislus per "bortą" išmėto visur lenda, viską ima, jei kas naujo tik - tai išvis nei miegot, nei nieko nebereikia..keliasi tarp 6-7 ryte, gulasi 23-24 vakare. Vaikas protingas, imlus, labai komunikabilus, nebijo žmonių jokių. Gal man jau dabar reiktų parodyt jį atitinkamiems gydytojams, kad tas hyper-aktyvumas paskum galėtų būti suvaldomas? Įsivaizduojat, jis jau supranta, kad raktu galima kažką atidaryti, paėmęs ji bando rakinti visas duris ir stalčius iš eilės Moka mašinytę nuotoliniu pulteliu valdyti! Tai kas bus toliau? Gal kuri susidūrėte su tokiais dalykais? Ką darėte, kad "neišbujotų" toks aktyvumas į kažką daugiau?
na man atrodo, aš išvis nenuvargstantį vaiką turiu ir ateityje turėsiu tikrą nenuoramą ir išdykėlį. Jam beveik vienuolika mėnesių, o nei minutei nenusėdi, režimą pritaikau tik maitinimosi ir viskas, kitam nepasiduoda. Dieną stengiuosi guldyti miegučio panašiu laiku, tai pavyksta, bet dažniausiai nenori, užmiega tik paliktas lovytėj vienas, ir tai tik kai visus žaislus per "bortą" išmėto visur lenda, viską ima, jei kas naujo tik - tai išvis nei miegot, nei nieko nebereikia..keliasi tarp 6-7 ryte, gulasi 23-24 vakare. Vaikas protingas, imlus, labai komunikabilus, nebijo žmonių jokių. Gal man jau dabar reiktų parodyt jį atitinkamiems gydytojams, kad tas hyper-aktyvumas paskum galėtų būti suvaldomas? Įsivaizduojat, jis jau supranta, kad raktu galima kažką atidaryti, paėmęs ji bando rakinti visas duris ir stalčius iš eilės Moka mašinytę nuotoliniu pulteliu valdyti! Tai kas bus toliau? Gal kuri susidūrėte su tokiais dalykais? Ką darėte, kad "neišbujotų" toks aktyvumas į kažką daugiau?
Abejoju ar imsis tokio amziaus vaikui nustatineti diagnoze. Juolab, kad nuo metu iki dvieju yra motorinis amzius, kai gali daug, o proto mazai.
gal reiketu bandyti nueiti i VRC pas neurologa, pa psichiatra pasikonsultuoti.
gal reiketu bandyti nueiti i VRC pas neurologa, pa psichiatra pasikonsultuoti.
Norejau pasiteirauti mamau kuriu vaikai geria Concerta! Kiek Jus dabar mokate uz 7 tab.? Nes Kaune jos 70 lt. su centais, o Vilniuje 49 lt. Laukiu atsakymo nes planuojam kovoti ,kodel Kaune menesiui 100 lt. brangiau.