Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

QUOTE(sarka @ 2009 02 17, 22:45)
Taip brangoka, bet bent jau supaprastintu ju gavimo tvarka ir tai butu pazanga  blush2.gif (beja jei ju etiketes pakeis i lietuviskas, tai ju kaina dar turetu kazkiek pabrangti. Bent jau man taip sake.) verysad.gif

žinai jai pradėtų kompensuoti man nesvarbu tas gavimas,bet jai dar pakels kaina doh.gif nesamonėir nesuvokiama,kaip mūsų valdžia nesupranta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 02 17, 23:49)
žinai jai pradėtų kompensuoti man nesvarbu tas gavimas,bet jai dar pakels kaina doh.gif nesamonėir nesuvokiama,kaip mūsų valdžia nesupranta doh.gif

Tai, kad ta musu valdzia ant musu visu deje. Jie tik metosi kaltinimais kokie dauguma tevu blogi, kaip nesirupina savo vaikais ir palieka likimui- gatvei juos auginti. O patys tuo tarpu galvoja ir daro kaip atimti ir atima is vaiku nemokama maitinima ir tuos labdarinius ( nors kai kuriem tai ir siokia tokia pagalba) 52 lt.
Kaip mano vaikas sako " nu ta valdzia, tai visai ......." . Ir jiem vienodai, kaip mes tevai turim savo vaikam paaiskinti kodel jie gavo nemokama maitinima, o dabar negauna ir kodel is ju atima tuos duotus 52 lt.
O sitokio bardako tik pradzia. Ar skaitet pranesima, kad norima- siuloma lankymasis pas gyd apmokestinti 1 ar 2 litais? Arba atrodo 12 ar 13 apsilankyma per metus apmokestinti 150 litu. Tipo. kad mes zinotumem kiek kainuoja mediko konsultacija.
Taip, kad jiem yra svarbu kaip didinti mokescius ir kaip turimas ar jau suplysusias paskutinias musu kelnes mum numauti!
Atsakyti
Pasiklausiu vyro, man atrodo, kad turetu buti kazkaip vaistu kontroles tarnyba ar kaip, jei nera vaistu, kurie yraisrasomi, jie privercia vaistines juos uzsakyti..kiek zinau taip buna su retais vaistais..bet cia mahno labai pavirsines zinios, paklausiou vyro
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 18, 10:33)
Pasiklausiu vyro, man atrodo, kad turetu buti kazkaip vaistu kontroles tarnyba ar kaip, jei nera vaistu, kurie yraisrasomi, jie privercia vaistines juos uzsakyti..kiek zinau taip buna su retais vaistais..bet cia mahno labai pavirsines zinios, paklausiou vyro

Bent jau Concerta yra pas mus iregistruota kaip narkotine medziaga (vaistai), taigi jie yra grieztai kontroliuojami. Jais vaistines gali prekiauti tik tos kurios turi leidimus ir atrodo tinkamas salygas juos laikyti ( speju seifus, nes kai pirkdavau tai girdedavosi spynu garsai 4u.gif ). O jei vienintelis tiekejas ju neturi, tai ir vaistines ju is niekur kitur negaus. Bent jau musu gidytoja ramina, kad turetu kazkiek supaprastinti situ vaistu gavima. Taigi mamytes linkiu stiprybes ir dideles kantrybes. thumbup.gif
Atsakyti
vyras sake taip, jei vaistas neregistruotas (greiciausiai Ritalinas ne) tai skundas nepades, registruotai Concertai po tokio skundo VVKT gali parasyti tiekejui, uzklausti ir pan. Bet is esmes VVKT neprivers vaistines parsisiusti vaista greiciau verysad.gif
Manau vieninytelis budas butu, jei butu grupinis skundas i VVKT, kad tokie vaistai, kurie is esmes yra vienos grupes, tik Concerta yra naujesnes kartos, nei Ritalinas, butu pristatomi i vasitines laiku ir reikiamu kiekiu (koks kiekis? kiek vaiku juos turetu gauti, nebent kokia VRC zinotu, nes jie israsineja tuos receptus ir leidimus pirkti)
Atsakyti
Kiek žinau, tai 2009 vasario 3 dieną turėjo būti pateikta svarstymui dėl Concertos įregistravimo dar tik... daugiau duomenų neturiu... Jei įregistruos, tada galės prekiaut daugiau vaistinių
nes dabar tai gali tik kai kurios vaistinės ir tai skaitosi vardinis preparatas... Tai va, jei įregistruos, tada galima tikėtis, kad ir kompensuos... nes irgi bandoma pramušti projektą, bet vis nesėkmingai... O tiekėjas tai tikrai turi jų visada, nes kažkaip Vilniuj tai visada jų būna ( tenka bendraut su vaistinėm Vilniuje).
O dėl skundo, aš už thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sarka @ 2009 02 17, 23:35)
Tai, kad ta musu valdzia ant musu visu deje. Jie tik metosi kaltinimais kokie dauguma tevu blogi, kaip nesirupina savo vaikais ir palieka likimui- gatvei juos auginti. O patys tuo tarpu galvoja ir daro kaip atimti ir atima is vaiku nemokama maitinima ir tuos labdarinius ( nors kai kuriem tai ir siokia tokia pagalba) 52 lt. 
Kaip mano vaikas sako " nu ta valdzia, tai visai ......." . Ir jiem vienodai, kaip mes tevai turim savo vaikam paaiskinti kodel jie gavo nemokama maitinima, o dabar negauna ir kodel is ju atima tuos duotus 52 lt. 
O sitokio bardako tik pradzia. Ar skaitet pranesima, kad norima- siuloma lankymasis pas gyd apmokestinti 1 ar 2 litais? Arba atrodo 12 ar 13 apsilankyma per metus apmokestinti 150 litu. Tipo. kad mes zinotumem kiek kainuoja mediko konsultacija. 
Taip, kad jiem yra svarbu kaip didinti mokescius ir kaip turimas  ar jau suplysusias paskutinias musu kelnes mum numauti!

nu jo jai dar ir apsilankymus apmokestins doh.gif mums galas,juk kas savaite pas gydytoja unsure.gif

QUOTE(Alchemie @ 2009 02 18, 17:44)
vyras sake taip, jei vaistas neregistruotas (greiciausiai Ritalinas ne) tai skundas nepades, registruotai Concertai po tokio skundo VVKT gali parasyti tiekejui, uzklausti ir pan. Bet is esmes VVKT neprivers vaistines parsisiusti vaista greiciau verysad.gif
Manau vieninytelis budas butu, jei butu grupinis skundas i VVKT, kad tokie vaistai, kurie is esmes yra vienos grupes, tik Concerta yra naujesnes kartos, nei Ritalinas, butu pristatomi i vasitines laiku ir reikiamu kiekiu (koks kiekis? kiek vaiku juos turetu gauti, nebent kokia VRC zinotu, nes jie israsineja tuos receptus ir leidimus pirkti)

vaistinės pačios žino kiek atsive=ti,nesjuk gauna dokumenta apie vaisto vartojama vaikui,vadinama vaisto deklaracija.todėl kiek vaistų kiekviena vaistinė žinoma, nes traukiama į bendra bazę.
o dėl parašų reikia pasukti galva.

QUOTE(Laima.g @ 2009 02 18, 20:45)
Kiek žinau, tai 2009 vasario 3 dieną turėjo būti pateikta svarstymui dėl Concertos įregistravimo dar tik... daugiau duomenų neturiu... Jei įregistruos, tada galės prekiaut daugiau vaistinių
nes dabar tai gali tik kai kurios vaistinės ir tai skaitosi vardinis preparatas... Tai va, jei įregistruos, tada galima tikėtis, kad ir kompensuos... nes irgi bandoma pramušti projektą, bet vis nesėkmingai... O tiekėjas tai tikrai turi jų visada, nes kažkaip Vilniuj tai visada jų būna ( tenka bendraut su vaistinėm Vilniuje).
O dėl skundo, aš už thumbup.gif

nu vilniuje tik vienoje vietoje radau vaistus unsure.gif
abejoju ar greitu laiku bus kompensuojami Concertas schmoll.gif bent jau man psichologė iš vaikų raidos centro taip sakė.
Atsakyti
[quote=Laima.g,2009 02 15, 11:22]
Laima.g, ar Jusu vaikui labai apetitas sumazejo? Nes maniskis dabar kaip zvirblis lesa. Ana savaite mes turejom atostogas, o kadangi dabar tokia situacija, kad vaistu nera, taigi taupem, tai kelias dienas ju negavo. Matyt jau buvo pasibaiges ju veikimas, tai vakar visa diena apsisukdamas valge, jau galvojau gal reiketu ant saldytuvo spyna uzdeti, kad nesprogtu biggrin.gif
Atsakyti
[quote=sarka,2009 02 19, 09:38]
[quote=Laima.g,2009 02 15, 11:22]
Laima.g, ar Jusu vaikui labai apetitas sumazejo? Nes maniskis dabar kaip zvirblis lesa. Ana savaite mes turejom atostogas, o kadangi dabar tokia situacija, kad vaistu nera, taigi taupem, tai kelias dienas ju negavo. Matyt jau buvo pasibaiges ju veikimas, tai vakar visa diena apsisukdamas valge, jau galvojau gal reiketu ant saldytuvo spyna uzdeti, kad nesprogtu biggrin.gif
[/quote]
sveiki,
kadangi maitinu vaikiuka,tai baksnoju vienu kaires rankos pirstu, todel atsiprasau uz klaidas.

Is musu pastebejimo, tai ir ritalinas ir concettta mazina apetita. Sunus valgo daug pries vaista, t.y ryte ir vakare, kai jau vaistas veikia silpnai. Didelis minusas dar tas, kad dar valgo ir nakti ( ne kiekviena, bet daznai), ir labai daug.
Ir Concerta yra zymiai geriau nei ritalinas, siulyciau Roga, prasyti sito vaisto. Labai jau nepatiko ritalino veikimo suoliai ir graudulingos nuotaikos.
O apie skunda.... Kazkada seniai, gal pries kokius 8metus rasiau as prasyma ministerijon prasydama ritalino.... sudas.... niekam mano vaikas nerupejo...
sekmes jums mamytes wub.gif stiprybes ir kantrybes wub.gif

Mes minam gyd. kabinetu slenkscoius. Paskirta vaikui galvos magnetinio rezonanso tyrimas.nezinau kaip jis isgules nejudedamas visa valanda unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 19 vasario 2009 - 11:23
Vario, as kaip supratau Ritalina skiria, akd matytu, koks povekis ir, akd lengviau butu doze nustatyti, nes Concertos veikimas ilgesnis ir stebeti sunkiau..nu bet cia..VRC reikalas, as nieko nepatarsiu.
O saip..juk jei nera psichiatru vaikams, ka jau kalbeti apie vaiku psichines sveikatos rupesti Lt...liudna..bet..as vis tiek myliu savo sali, tik va, kazkaip tie kas valdo..myli pinigus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 02 19, 16:04)
Vario, as kaip supratau Ritalina skiria, akd matytu, koks povekis ir, akd lengviau butu doze nustatyti, nes Concertos veikimas ilgesnis ir stebeti sunkiau..nu bet cia..VRC reikalas, as nieko nepatarsiu.
O saip..juk jei nera psichiatru vaikams, ka jau kalbeti apie vaiku psichines sveikatos rupesti Lt...liudna..bet..as vis tiek myliu savo sali, tik va, kazkaip tie kas valdo..myli pinigus verysad.gif

Aisku liudna. Liudna, kad noredami padeti savo vaikams, vis atsirenkiam galva i siena.... Ir niekam neidomu...

Ir Concerttos yra visokio stiprumo.

Klausykit, merginos, o ka LT (konkreciai VRC) apie Strattera kalba?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 19 vasario 2009 - 16:41

QUOTE(vario @ 2009 02 19, 12:18)

Is musu pastebejimo, tai ir ritalinas ir concettta mazina apetita. Sunus valgo daug pries vaista, t.y ryte ir vakare, kai jau vaistas veikia silpnai. Didelis minusas dar tas, kad dar valgo ir nakti ( ne kiekviena, bet daznai), ir labai daug.
Ir Concerta yra zymiai geriau nei ritalinas, siulyciau Roga, prasyti sito vaisto. Labai jau nepatiko ritalino veikimo suoliai ir graudulingos nuotaikos.
O apie skunda....  Kazkada seniai, gal pries kokius 8metus rasiau as prasyma ministerijon prasydama ritalino.... sudas.... niekam mano vaikas nerupejo...
sekmes jums mamytes  wub.gif stiprybes ir kantrybes  wub.gif

Mes minam gyd. kabinetu slenkscoius. Paskirta vaikui galvos magnetinio rezonanso tyrimas.nezinau kaip jis isgules nejudedamas visa valanda  unsure.gif

aš neišgaliu įpirkti conserto verysad.gif
nuotaikų šuorai milžiniški verysad.gif nuo verkimo iki pasakymo,mama šiandiena aš neverkiau atsiskaitydamas anglų kalba (o taip su ašaromis verysad.gif ) baisiai mums sekasi ta anglų verysad.gif
tik kaip gerai,kad turime mokytoja ji sutiko Benui vaistus sugirdyti,paprašė kad paimčiau iš VRC rekomendacijas.
vien žo vis dar einame į priekį.

QUOTE(vario @ 2009 02 19, 17:40)
Klausykit, merginos, o ka LT (konkreciai VRC) apie Strattera kalba?

apie stratera nieko nesakė schmoll.gif
Atsakyti