Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

QUOTE(Roga @ 2008 12 10, 23:06)
na paprasčiausiai:
nuo pirmadienio iki penktadienio mano vaikas keliasi 6valanda ryte,prausiasi, valosi dantis,taisosi lova,valgo,rengiasi. ir 6:50 val. išeiname įmokykla. toliau mokyklos rėžimas. tada pareina namo žiūri telika dvi valandas (kitaip neina doh.gif ) tada kiek supranta pamokas ruošia (beveik niekada neruošia) tvarkosi, ir laukia manęs. aš grįštu 18 val. darome kartu valgyti ir tada ruošiame pamokas ir laukiame vyro grįštant iš darbo, vakarieniaujame, pabaigiame ruošti pamokas. 20 val prausiamės, gulamės į lova,kalbamės, paglostau nugara ir 20:30 val.  vaikas jau turi miegoti (na bet labai prastai miega,baisiai prastai,net vonios procedūros nebepadeda). kiekviena pirmadienį vaikas po pamokų pats eina pas psicohologe. antradieniais eina į dvi treniruotes, grįšta su manimi 18 valanda, trečiadienis tik filmukus žiūriu, arba vykstamevakare po lauka pasivaikščioti.ketvirtadienis pasilieka po pamoku (nes atsilieka moksluose,tai mokytoja mokina vaika), tada treniruotės ir vėl namai. penktadienis vėl mums daug einame pasivaikščioti.
o savaitgaliai pasivartome ilgiau,iki kokių 9valandos,keliasi tik vyrai mano abu daro pusryčius,tada prausiamės, tvarkomės namus, irvisi susiruošiame ir jau lekiame kur į gamta pasivaikščioti ir išsikrauti. biggrin.gif

sauniai cia jus laika susitvarke ax.gif o kodel taip anksti keliasi berniukas?
na mes gyvename nedideliame mieste,tai keliu ji 6,45
reiks ir man rytoj pasidaryti dienotvarke g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzakonda @ 2008 12 10, 23:18)
Na pas mus panasiai,darbo dienom keliames i mokykla,o po mokyklos valanda filmukus,paskui piesiame,zaidziame tvarkomes.
Sausio 9 vaziosim i VPC,net nesitikiejau kad taip greitai,galvojau teks eiles keleta men.laukti blush2.gif

Niu jei turejai omeni raidos centra,tai ten jau taip keistai su ta ,,eile,,viena kart ilgiau tenka laukti,kita kart la greitai.Na sekmes jums ten rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 12 10, 22:29)
Niu jei turejai omeni raidos centra,tai ten jau taip keistai su ta ,,eile,,viena kart ilgiau tenka laukti,kita kart la greitai.Na sekmes jums ten rolleyes.gif

Na taip,suklydau blush2.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 12 10, 23:29)
sauniai cia jus laika susitvarke ax.gif o kodel taip anksti keliasi berniukas?

todėl,kad nuvedu į mokykla,pasikalbu su mokytoja, tariamės dažniausiai visi trys kur šiandiena stengsis,arkokius velnius iškrėtė. ir t.t
o čia juk vilnius amžini kamščiai,dar į darbą su autiku reikia nusigauti doh.gif

o mes vis dar laukiame kada paskambins iš vaiko raidos centro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 12 10, 23:48)
todėl,kad nuvedu į mokykla,pasikalbu su mokytoja, tariamės dažniausiai visi trys kur šiandiena stengsis,arkokius velnius iškrėtė. ir t.t
o čia juk vilnius amžini kamščiai,dar į darbą su autiku reikia nusigauti doh.gif
o mes vis dar laukiame kada paskambins iš vaiko raidos centro doh.gif

Nu va -o musiske mokytoja tai visai nulis emociju cool.gif tesugeba paskambinti man ir pasakyti ka maniskis iskrete blink.gif O dar isivaizduojate kai pasiulei atnesti visa info apie hyperiukus,ta prasme kaip su jais elgtis mokykloje,info radau nete-tai ziauriai isizeide g.gif nesuprantu visai,o dar jos toks atstumimas vaiko-tai vapse i nevilty varo,niekada beveik neima jo i ,,vaidinimus,,konkursus,,nors jis ant situ dalyku la gabus,o motyvuoja tuom,kad jis ka nors iskres lotuliukas.gif jokio paskatinimo jam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 12 10, 23:29)
Nu va -o musiske mokytoja tai visai nulis emociju cool.gif tesugeba paskambinti man ir pasakyti ka maniskis iskrete blink.gif O dar isivaizduojate kai pasiulei atnesti visa info apie hyperiukus,ta prasme kaip su jais elgtis mokykloje,info radau nete-tai ziauriai isizeide g.gif nesuprantu visai,o dar jos toks atstumimas vaiko-tai vapse i nevilty varo,niekada beveik neima jo i ,,vaidinimus,,konkursus,,nors jis ant situ dalyku la gabus,o motyvuoja tuom,kad jis ka nors iskres lotuliukas.gif jokio paskatinimo jam verysad.gif

vat pas mus tas pats,mokytoja kazkokia vepla,nieko isvis neskatina,nepadeda,vaidint kanors irgi niekur vaiko neima,aplamai ji tokia dzin vaikai jai,gal del to ir mokslai jam nesiseka ,nes ji net nesistengia padet,kiek ateinu pabamba kad ta padare ar ana ir viska,nesu girdejus kad pagirtu,rimtai noriu poakeist mokykla,tik del vaiko bijau ,kad nebutu trauma,nes jis cia turi draugu,tik kai kurie man nepatinka,daro bloga itaka
Atsakyti
Galiu "paguosti", kad ne tik hiperiuku ir autistu, ir va tokiu vaiku, kuriems misrus raidos sutrikimas neima i ekskursijas, nebent pats dalyvauji, nes atsakomybe didele..zodziu..skaudu, bet..as suprantu mkytoja, ypac, kai maniskis pvz. del konflikto gali ir pabegti.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 12 11, 23:43)
Galiu "paguosti", kad ne tik hiperiuku ir autistu, ir va tokiu vaiku, kuriems misrus raidos sutrikimas neima i ekskursijas, nebent pats dalyvauji, nes atsakomybe didele..zodziu..skaudu, bet..as suprantu mkytoja, ypac, kai maniskis pvz. del konflikto gali ir pabegti.

O aš mokytojos nelabai suprantu. Planuojant ekskursijas galima leisti tokiems vaikams dalyvauti karu su tėveliais, ar kitu suaugusiu. Kalėdiniam renginy, galima nors mažą eilėraštuką skirti (nors, kaip rodo graudi patirtis, tai hiperiukai daug geriau su eilėraščiais ir vaidinimais susitvarko, nei kiti išsigandę vaikai). Ne, taip nėra, nes mokytojai pasiernka lengviausią kelia- neleisti, neduoti, nepriimti. O mūsų vaikai kaip? Kokiu užaugs vaikas, kuris jau nuo 6 metų žino, kad jis kitoks (blogesnis, prastesnis, negeras g.gif ), nes jam negalima su visais į zoologijos sodą, nes jam negalima per mamyčių dieną pasakyti eilėraščio, nes jis blogas blink.gif blink.gif Kas iš to vaiko bus kai jam stuktelės 17? blink.gif Aš suaugusi, visiškai sveika, pasiimčiau automatą. O mokytoja kuri negali (nenori)vežtis vaiko į ekskursiją turi eiti šluot gatvių. nes galėtų ieškot išeičių, galėtų bandyti padėt. Deja....Lietuvoj mokytojų (tikrų MOkytojų, o ne sulindusių į tuos univerus, nes kitur neįstojo), yra vienetai. Liūdna.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2008 12 12, 09:27)
O aš mokytojos nelabai suprantu. Planuojant ekskursijas galima leisti tokiems vaikams dalyvauti karu su tėveliais, ar kitu suaugusiu. Kalėdiniam renginy, galima nors mažą eilėraštuką skirti (nors, kaip rodo graudi patirtis, tai hiperiukai daug geriau su eilėraščiais ir vaidinimais susitvarko, nei kiti išsigandę vaikai). Ne, taip nėra, nes mokytojai pasiernka lengviausią kelia- neleisti, neduoti, nepriimti. O mūsų vaikai kaip? Kokiu užaugs vaikas, kuris jau nuo 6 metų žino, kad jis kitoks (blogesnis, prastesnis, negeras  g.gif ), nes jam negalima su visais į zoologijos sodą, nes jam negalima per mamyčių dieną pasakyti eilėraščio, nes jis blogas  blink.gif  blink.gif  Kas iš to vaiko bus kai jam stuktelės 17?  blink.gif  Aš suaugusi, visiškai sveika, pasiimčiau automatą. O mokytoja kuri negali (nenori)vežtis vaiko į ekskursiją turi eiti šluot gatvių. nes galėtų ieškot išeičių, galėtų bandyti padėt. Deja....Lietuvoj mokytojų (tikrų MOkytojų, o ne sulindusių į tuos univerus, nes kitur neįstojo),  yra vienetai. Liūdna.

drinks_cheers.gif visiskai sutinku unsure.gif
Labai dziaugiosi kad musu mokytoja labai gera ir kiek mes su ja kalbam,ji mums labai padeda wub.gif tik deja nezinau kokia mokytoja pas mus bus kitais metais kai Gabriele eis i pirma klase unsure.gif bijau kad nebutu kokia ragana nesupratinga blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
Ne, musu mokytoja visada paklausia ar vaziuociau kartu, nes visos ekskurisjo vyko kol kas pamoky metu, kaias darbe.
Tiesa vasaros ekskursija vyko su tecio dalyvavimu, as nevaziavau..tai paskui kai buvo keleto tevu komentarai apie musu vaika, mokytoja apsake, akd jis turi teise dalyvauti ir aptirti ispudzius, kaip visi vaikai, o jau evai geriau zino, kaip elgtis su juo tokiose situacijose..dabar laukai sestadieni klases Kaledinis pasibuvimas kaimo sodyboje..sedziu ir dtrebu, kaip bus..turime laisve isvaziuoti, kad anresime, si syki nereikes su autobusu vaziuoti, bet vis tiek..turiu as baime del jo elgesio, o dar labiau del tevu komentaru..su klases vaikais as susidraugavusi, jei amne pazista ir mes pasikalbam, ir kartasi del mokytojos ri mano paaiskinimu, jie geriau supranta mano vaika, nei suauge paizureje is savo"patirties" boksto.

Mane tik ima tokia neviltis, kai vaika reikia mokyti ir pratinti socializuotis, o tam galimybiu..taip mazai..o ir tai toks sunkus darbas jam paciam
Atsakyti
mokytojos yra stebukla, jos gali dirbti su vaikais, net ir mano vaiko mokytoja. kai jai buvo košmaras su mano vaiku per pirma ekskursija kai vaikas iki ašarų mokytoja davarė. per tris mokslo metus, tik viena karta beno nesiėmė į cirka, nes jis sulaužė susitarima. bet visada man sekėsi kaip ir benui. mokytojos visada leidavo dalyvauti renginiuose. vakar taip stengėsi per mokyklos švente nenugriauti scenos ir benui beveik pvayko, bet grįžo toks išsekęs, kaip jam sunku, tai ryta atsikėlė visas perbalęs ir vos kviepuojantis. o ryt dar šokių konkursas, benas vos laikosi.
šiandiena vakare išvedėme pasivaikščioti, gal kiek geriau, kad tik nesprogtų.
mums sunkiausia su aplinkiniais žmonėmis jie nesupranta mūsų, šitiek daug įžeidimų ir pažeminimų. bet mes vistiek einame,kaip mano vaikas išmoks gyventi tarp žmonių jai jie neleidžia ir nori atskirti, tas sunkiausia.
arba kai jautiesi beviltiškai, kai nežinai padėti kaip padėti vaikui. kai atrodo viska atiduodi kad nors kiek vaikui palengvėtų o nesiseka.
atsiprašau išsiliejau. blush2.gif
Atsakyti
Mane irgi liudina kaip aplinkiniai reagoja verysad.gif tiesiog zmones kurie su to nesusiduria,turbut nesupras sito verysad.gif Skaudziausia aisku del musu vaikiuku,juk jie nekalti del to,o jos smerkia,kritikoja unsure.gif
Atsakyti
dėja liūdna statistika hiperaktyvių vaikiukų daugėja ir labai daug per metus apie 26 procentais. taigi daugumai teks suprasti,kad viskas keičiasi ir taip kaip nakščiau nebebus. kaip Batuotas Katinas pasakė ir niekada nepamiršiu "Gyvenkime visi draugiškai" bigsmile.gif
Atsakyti