Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hyperaktyvus-5 tema

Jaučiuosi tokia sutrikusi ir pasimetusi,kad nežinau net kaip pradėti...Vakar mano hiperiukas supyko,ant brolio,kad į jį paleido sniego gniūžte...puolė muštis.Aš pamačiusi -šūktelėjau,kad jau vakaras,temsta eikite į kambarį....Visi susirinko savo roges ir ėjo namo...o jis piktai rėkaudamasis ir keikdamas nudrožė tolyn...Vis tik žiema...už pusvalandžio bandėm šaukti namo ,jis cypauja įvairiais garsais ir bėga tolyn...Paskui įsigavo į kaimyno negyvenamą priestatą,užsiropštė ant stogo ir vaikšto...Galvojom teks gelbėtojus kviesti...Šiaip netaip vyras jį nukrapštė ir klykiantį parsinešį namo....Visas šlapias,sušąles...Klausiu ko tu taip ...o jis...nežinau....

Tai čia tik vienas jo vakar dienos nuotykis....,nes mokykloje bandė įlysti į palėpę,užlipti ant stogo,susimušė su mergaite....
Nuolat kelia grėsmę ne tik sau...juk šeimoje dar penki vaikai...Jie stebi jo išsidirbinėjimus...mažiukas net bando mėgdžioti.Psichologo pagalba kol kas mums naudos neduoda-nes ji labai toli nuo praktikos,nuo kasdienio gyvenimo.
Šiandien buvom VTAT-mums siūlo Vievio internatinę mokyklą arba Švėkšnos....paskaičiau baisių atsiliepimų....ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2009 01 13, 14:48)
Šiandien buvom VTAT-mums siūlo Vievio internatinę mokyklą arba Švėkšnos....paskaičiau baisių atsiliepimų....ką daryti?

unsure.gif Oi, kaip jums sunku. Nežinau ką daryt, tikrai nežinau verysad.gif Mūsų čiut į Švėkšną neišvežė cool.gif Gerai, kad Dievulis, po to kai visos durys užsitrenkė, atvėrė mums langelį į Švediją, nes, jei būtume likę LT, manau, jau šiuo metu vaiko neturėčiau verysad.gif

Geriat vaistus? Kažkuri mamytė rašė, kad ir Lietuvoj įmanoma gauti Concertą, prašykities, stebuklų nebus, bet gyvenimas palengvės visiems. Pirmiausia, pačiam vaikui.

Stiprybės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2009 01 13, 14:48)
Švėkšnos....paskaičiau baisių atsiliepimų....ką daryti?

ten mane buvo įkišo metams laiko, niekam nelinkėčiau ten papulti unsure.gif tiek skausmo,visiems nusišvilpti doh.gif mušdavo naktinutės mus,žemindavo uždarydavo doh.gif nežinau ar per tiek laiko kas pasikeitė unsure.gif bet man tiek įvarė visokių baimių,kad aš net į lova sisiodavau,naktimis verkdavau,bet niekas negirdėdavo, o tuo labiau aš tėvų neturėjau. dievemano niekam to nelinkėčiau schmoll.gif atleiskit,kad išsiliejau,bet vien išgirdus šviekšnos internata skausmas sukyla verysad.gif
Atsakyti
ramute53..jums butinai i kokia VRC reikia, nes Concerta Lt neregistruota ir tik ju israsymu ja galima gauti..be to kaip suprantu ji nekompensuojama..o vaistas brangus..gal tada ritalina siulys nezinau, bet pagalbos reikia visiems.
Apie jokias Sveksnas net negalvok, internatineje g.gif bandykit kaip imanoma greiciau i VRC ir gauti vaistus...
Atsakyti

...mes buvome VRC prieš pora metų....dabar mums jo ir nesiūlo...
Naudojam Truxal ir Sertraliną...bet jis arba užmiega nelaiku arba dar akyvesnis tampa....
Dar yra kažkokia Vievio sanatorinė internatinė mokykla -bandysim ten...Jam dabar 12 metų,pas mus jis devyni metai,juk pripratom,pamilom,o dabar jaučiuosi tokia bejėgė...ir sveikata ir spaudimas trinka,mintys galvoje visokios sukasi....Rytoj laukia eilinis vizitas pas psichiatrą ir šeimos gydytoją,mokykla...aš jau ten tapau etatinė lakytoja... g.gif schmoll.gif

Ačiū mielosios už palaikymą wub.gif
Atsakyti
[quote=ramute53,2009 01 13, 15:48]
Jaučiuosi tokia sutrikusi ir pasimetusi,kad nežinau net kaip pradėti...Vakar mano hiperiukas supyko,ant brolio,kad į jį paleido sniego gniūžte...puolė muštis.Aš pamačiusi -šūktelėjau,kad jau vakaras,temsta eikite į kambarį....Visi susirinko savo roges ir ėjo namo...o jis piktai rėkaudamasis ir keikdamas nudrožė tolyn...Vis tik žiema...už pusvalandžio bandėm šaukti namo ,jis cypauja įvairiais garsais ir bėga tolyn...Paskui įsigavo į kaimyno negyvenamą priestatą,užsiropštė ant stogo ir vaikšto...Galvojom teks gelbėtojus kviesti...Šiaip netaip vyras jį nukrapštė ir klykiantį parsinešį namo....Visas šlapias,sušąles...Klausiu ko tu taip ...o jis...nežinau....

Pas mus buvo panaši situacija, tik vaikui tada buvo 7 m.. Irgi nežinojau ka daryti ko tik nedariau ir verkiau ir šandažu buvau užsiėmusi ir prisipažinsiu rykštukė buvo paimta.
Tada ir prasidėjo mūsų maratonas per psichologus ir psichetrus. Kiek teko bandyti vaistu jie mum mažai ka padėjo, gal truputi pykčio priepolius apmažino.
O kas liečia Concerta tai jie jau yra įregistruoti nuo 2007m., tik jie įregistruoti kaip narkotine medžiaga (nors nuo ju nera priklausomybės ir jie nėra narkotikai). Jis yra ilgo poveikio, o Ritalinas trumpo poveikio. Concerta mum buvo išrašyti dėl mokslų ir dėmesiu koncentracijos. Mes jį geriame nuo gruodžio vidurio (bijau, kad neprisikalbėčiau), bet rezultatai jau matosi. Lengviau su mokslais ir susikaupti jau gali ir elgesys pagerėjo. Tik aišku buna kartais išlenda tas velniukas, bet vistiek jau geriau biggrin.gif .
O dėl kainos tai sakyčiau dabar jau nei didelė, nei maža. Gruodį Vilniuje už 7 tab. (pagal įstatyma negali daugiau išrašyti, tik kas savaite ir reikia stebėti vaiko sveikata) mokėjom apie 24-26 lt., o kai radom kur Kaune jom gali prekiauti, tai gavom "mažyti" šoka, kai už tokį pati kiekį užsiprašė apie 80 lt. Taigi mum buvo pigiau važinėti į Vilnių (turėjom reikalu ten). Kadangi turiu kovinga uošvene, tai pasiskambinėjo keletu numerių per vaistinių direktorius ir vaistu kontroles, taigi Kaune dabar 7 tab. kainuoja 32,20 lt.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

O gal kuri girdėjot apie pycnogenol(viduržiemio juros pušies žievės ekstraktas)...tokį homeopatinį vaistuką.....?ar jo yra Lietuvoje?
Čia buvau tokiam seminare vaikų hiperaktyvumo klausimais.....tai jis buvo paminėtas kaip teikiantis teigiamų rezultatų nedėmesingumo ir dalinai hiperaktyvumo simptomų profilaktikai....

Čia gal kuriai merginų bus naudingos informacijos....

http://209.85.129.13...9...;cd=4&gl=lt

O pas mus kaip ir pas visas tų sunkumų daug taip pat.....tik aš labai save kažkaip kaltinu kad neišeina man taip susivaldyti ....susitvardyti....galvoju kad gal labiau man pačiai jau reikia psichologo pagalbos.....
Atsakyti
mesjau grįžome į senas vėžias,viskas po senovei doh.gif

kaip vaikui paaiškinti kad už kad su didesniais muštis negalima,nes pats nukenčia.vakar susiplėkė su ledo gabalais lauk,o parėjęs namo,pradžioje pasakė,kad užpuolė,o kai pasakiau einame į policija reikia saugotis,tai tada pasakė,kad vienas įkitą pliekiasi doh.gif atrodo visaipir kalbu ir mokytoja kalba,pastoviai jau kelinta diena grįšta nuskriaustas,gal aš ko nesuprantu g.gif
Atsakyti
....maniškis,vakar sukišo į elektros rozetę laidų galus-prieš tai apvyniojęs elementus...Ačiū ,Dievui,tik skaitliuką išmušė...
...šiandien skambino iš mokyklos-jis išvyniojo gaisrinės šlangas...

Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 01 12, 20:40)
mano vaikas tv žiūrėdimas sugeba keleta daiktų sulaužyti, kol viena filmuka pažiūri tai apsisuka n kartų, pamokas ruošia taip,kad galėtų apeiti aplink stala,nes mes dar neišsėdime viso reikiamolaiko schmoll.gif smulkioji  motorika mums labai sunkiai vystosi,saga užsisegti mums dar ir dabar sunku užsisekti,betus užsirašame, bet tam laiko reikia ir kokybės nekokia, bet svarbiausia kad pats jau tai daro. už visko kliūna,lygioje vietoje krenta taip kad visas kruvinas, supykęsnesivaldantisišsibėgėjęs trenkiasi speciliai į siena. visada verkia, labai jautrus. bet begalo meilus. pats gali apsikabinti labai stipriai, bet jį apkabinti tik tada kada jis nori. niekada negalėjau mažo nešioti ant rankų, nes tai dirgindavo taip, kad verkdavo,o nešioti,kai verkdavo galėjau tik su pagalve,antjo pasiguldžiusi. kalbėti bent jau tarti žodžius pradėjome tik nuo 3,6metų.mikčiojimas dar ir dabar išlenda.
o savivertė pati pastebėk. maniškis savimi nepasitiki, kitų įtaka lkabai didelė,jailiepia šokti nuo aukštos sienos benas ir šoks, jai pasakys atiduok,tai ir atiduos bet kąko tik paprašys.jai tik pasakyk, ilgai savę grauš, bijos.
begalo malonu,kai galime su mokytojais pasikalbėti, pasitarti.kol mes pradinukai,tai su viena mokytoja ir psichologe pasikalbėti yra lengviau ir pasitarti,ką galime daryti toliau. sasiuvinį ir mes naudojame biggrin.gif

O man tai sasiuvinukas nepasiteisino-pernai metais buvau uzvedusi,tai poto is proto ejau,tiek surasydavo mokytoja,kad net tokius dalykus,kad mergaitei uz plauku patempe,kuprine klasioko paslepe lotuliukas.gif tai nutariau geriau jau jai paskambineti ir paklausineti.Bet siaip nieko gero,mokytojai paciai reikia daug info
maniskis dar lanko choreografijos mokykla-tai ten jam patinka labai,o ir problemu jokiu nerasta
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2009 01 15, 18:15)
O man tai sasiuvinukas nepasiteisino-pernai metais buvau uzvedusi,tai poto is proto ejau,tiek surasydavo mokytoja,kad net tokius dalykus,kad mergaitei uz plauku patempe,kuprine klasioko paslepe lotuliukas.gif tai nutariau geriau jau jai paskambineti ir paklausineti.Bet siaip nieko gero,mokytojai paciai reikia daug info
maniskis dar lanko choreografijos mokykla-tai ten jam patinka labai,o ir problemu jokiu nerasta

na mums pasiteisino, man rašydavo svarbius dalykus,kaip paėmė vaiką už kaklo ir trenkė į siena, kaip mokytoja išlojono(aprėkė taip)prieš visa klasę.psichologė šiek tiek parašydavo biggrin.gif aišku ir pasiekimų knygelė būdavo pilna biggrin.gif

na ir mums lengviausia šokiuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 01 15, 19:45)
na mums pasiteisino, man rašydavo svarbius  dalykus,kaip paėmė vaiką už kaklo ir trenkė į siena, kaip mokytoja išlojono(aprėkė taip)prieš visa klasę.psichologė šiek tiek parašydavo biggrin.gif aišku ir pasiekimų knygelė būdavo pilna biggrin.gif

na ir mums lengviausia šokiuose biggrin.gif

Maniskis dar taip nedaro-bet jau link to eina-tai as pati nuvaziuoju i mokykla ir issiaiskinu.O pvz ka jus jam taa sakote?niu kai jis taip padaro?
o ir jusu sokiu mokykla lanko?niu ir kaip ten?maniskis tai ten issikrauna-grizta ir apart pamoku ruosimo nieko nebenori-jam i savaite 2 kartus buna sokiai
Atsakyti