Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(valkata @ 2008 12 12, 21:56)
Vat dėl šitokio mąstymo ir esame ES šalis, kurioje avarijose žūsta kone daugiausiai žmonių...

nežinau ar matei, ar važiavai,bet aš važiavau austrijos keliais, pas juos miestuose yra daug aplinkelių, ten greitis 80 ar 90 (tiksliai neatsimenu), kelio tris juostos, ir jei važiuoji nurodytu greičiu antra juosta, tau mirksi iš galo, kad pasitrauktum, trečia juosta mažiausias greitis 140, tai arba ši ES šalis yra išimtis arba tik lietuviai viršydami greitį pervertina savo galimybes g.gif

pas mus daugiausiai žūna žmonių, kai girti viršija greitį, girtumas yra problema, dar negirdėjau, kad visiškai blaivas dėl viršyto greičio būtų ar tai žuvęs ar tai nužudęs žmonių g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 12 12, 14:49)
sutinku, aprašyta situacija - debilizmas smile.gif
bet jei apvažiuoji vieną kitą trečią ir toliau nuvažiuoji, nesudaręs nei avarinių situacijų nei ką, tiesiog važiuoji greičiau nei kiti - tai čia jau neetiška kitų vairuotojų atžvilgiu blink.gif
aišku jei apvažiuoji tokį, prieš kurį persirikiuoji ir toliau nuvažiuoji, o tas iš išgąsčio kerta ant stabdžių, nors realiai avarinės situacijos nebuvo, tai čia jau paties vairuotojo nervinės sistemos problema g.gif

Na , nezinau, ar verta testi diskusija be vaizdo irasu. Bet kaip rasoma eismo taisyklese- persirikiuoti is vienos eismo juostos i kita galima isitikinat saugumu ir kitu eismo dalyviu neverciant keisti vaziavimo trajaktorijos ir greicio. Ir tokiu landziojimu as tikrai niekur uzsienyje nemaciau. Na, nenustebciau, kad taip daro kur nors Ukrainoje.
Beja, instruktorius pasakojo, kad tai budinga prabangioms masinoms, uz kuriu vairo sedi moterys. Na, as dar tiek neesu isiziurejusi... bet itariu, kad tai tiesa- nes jos reikalauja sau tolerancijos, netgi vaziuodamos salygatviu.

Del elgesio uzsienyje galiu pasakyti, kad man labai ten patinka tai, kad zmones ten nesusitapatina su savo auto- mazdaug as mersas, tai ir elgiuos, kaip mersas, kuris visada yra teisus. Ten zmonems nera butina deklaruoti savo pinigines padeties visiems ir visur. Gal del to, kad yra gatvese gerokai daugiau normaliu masinu lotuliukas.gif

Del tu kurie stabdo kai jiems iskila kliutis- tai gal ne del nesveiku nervu, o kaip tik del to kad tai yra normali reakcija? Zmogus gi turi savisaugos instinkta.

Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2008 12 12, 22:56)
Kažkaip tose šalyse kur niekas "neapvažinėja lėčiau važiuojančių nesudarydami avarinių situacijų" avariją pamatyti yra retenybių retenybė. Avarijose žmonių žūsta dešimtis kartų mažiau nei pas mus. O mūsų gatvėse vos ne kiekvieną dieną pasibučiavusius pamatyti galima. Nes yra tendencija, kad tie greičiau važiuojantys ir visus vikriai apvažiuojantys dažnai pervertina savo galimybes...

QUOTE(Crassula @ 2008 12 13, 13:57)
Ir tokiu landziojimu as tikrai niekur  uzsienyje nemaciau.

drinks_cheers.gif

Gyvenu JK tai istikruju jokiu landziojimu nematau schmoll.gif Na kartais koks nekantrus taxistas uzlenda. Bet toli grazu nuo lietuvos tendenciju doh.gif O po to stebimes kad pirmaujam europoj pagal mirtis kelyje doh.gif Man isvis baisu lietuvoj i masina sest. Nezinai ar savo kojom islipsi ar isnes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 12 13, 12:32)
nežinau ar matei, ar važiavai,bet aš važiavau austrijos keliais, pas juos miestuose yra daug aplinkelių, ten greitis 80 ar 90 (tiksliai neatsimenu), kelio tris juostos, ir jei važiuoji nurodytu greičiu antra juosta, tau mirksi iš galo, kad pasitrauktum, trečia juosta mažiausias greitis 140, tai arba ši ES šalis yra išimtis arba tik lietuviai viršydami greitį pervertina savo galimybes g.gif

pas mus daugiausiai žūna žmonių, kai girti viršija greitį, girtumas yra problema, dar negirdėjau, kad visiškai blaivas dėl viršyto greičio būtų ar tai žuvęs ar tai nužudęs žmonių g.gif

drinks_cheers.gif
Zmones dar turbut Italijos gatviu nemate ir nemate kaip ten vaziuojama! doh.gif Sulyginus su Lietuva... Cia dar mazai tokiu pas mus! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2008 12 13, 16:02)
Man isvis baisu lietuvoj i masina sest. Nezinai ar savo kojom islipsi ar isnes  unsure.gif

o kodėl man nebaisu g.gif vilniuj vairuoju.. gal todėl kad tvirtai jaučiuosi už vairo, pasitikiu savim, jaučiu mašiną, turiu reakciją g.gif nežinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 12 13, 19:51)
o kodėl man nebaisu g.gif vilniuj vairuoju.. gal todėl kad tvirtai jaučiuosi už vairo, pasitikiu savim, jaučiu mašiną, turiu reakciją g.gif nežinau ax.gif

drinks_cheers.gif vat as labiau bijau pescia vaikscioti,o uz vairo tikrai daug saugiau jauciuosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(~Jacinta~ @ 2008 12 13, 19:39)
drinks_cheers.gif
Zmones dar turbut Italijos gatviu nemate ir nemate kaip ten vaziuojama! doh.gif Sulyginus su Lietuva... Cia dar mazai tokiu pas mus! unsure.gif

drinks_cheers.gif Drauge buvo,vazinejo,pasakojo.Buvau pakraupus(net man to butu per daug!) blink.gif doh.gif Ir,beje,buvo ten savaite,o avariju kaip ir nemate smile.gif Taigi isvados kokios... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 12 13, 19:23)
drinks_cheers.gif Drauge buvo,vazinejo,pasakojo.Buvau pakraupus(net man to butu per daug!) blink.gif  doh.gif Ir,beje,buvo ten savaite,o avariju kaip ir nemate smile.gif Taigi isvados kokios... smile.gif

Todel, kad jie iprate taip vaziuoti, o pas mus daug kas baidosi, ten beveik visos mazos masinytes ir motoroileriai, su jomis lengva visur uzlysti, jei reikia ir ten supratingi zmones, ne kaip pas mus. ax.gif
Kas liecia avarijas, tai ten labai greitai ivyki pasalina, sutvrako dokumentus ir patraukia nuo kelio, nes butu ohoho kokie kamsciai! doh.gif
Atsakyti
Esme ne ta kad tu neatsitrenksi, bet kad i tave atsitrenks. As lietuvos isvis nevairuoju. Man baisu. Paskutini karta kai buvom tai keleivinis autobusas kelyje Vilnius-Moletai vos nuo kelio nenustume blink.gif Sugalvojo lenkt gudruolis gal 5 masinas is karto, aisku nespejo ir staiga metesi ant musu blink.gif Gerai kad MB laiku susivoke kas vyksta - zodziu dejomes i griovi, bet likom sveiki. Masina taip pat. Tai apie koki sauguma galim kalbet kai tokie dalykai vyksta blink.gif Paskambinom policijai sake - oi mes jau jo nepagausim, skambinkit vilnieciams (atsiliepe moletai). Zodziu dzin visiems, o ka gali zinot - gal girtas tas vairuotojas buvo doh.gif O juk keleivinis!
Ir cia tik vienas is nuotykiu lietuvoje. Beje MB irgi is vidurzemio valstybes - ten is paziuros gal chaotiskai vairuoja zmones, bet kaip jis sako - tokiu kamikadziu kaip lietuvoj nera mates. Nes zmones lenkia - mato kad nespes ir vistiek lenkia! schmoll.gif
Atsakyti
sad.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2008 12 14, 13:39)
Nes zmones lenkia - mato kad nespes ir vistiek lenkia!  schmoll.gif

Gryna tiesa.
Nelabai daug tenka užmiesčio keliais važinėti, bet kiekvieną kartą negaliu nustot stebėtis krūva tokių, kurie lenkia prieš kalną visiškai nusipjovę į atstumą iki jo, apie ženklus nė nekalbu (naiviai tikėdamiesi, kad kitoje kalno pusėje šiuo momentu tuščia; aiškiaregiai suš**ti), prieš posūkį, kur kelio matomumas 10- 15 metrų ar tiesiog lenda priešais atvažiuojančiom mašinom po ratais.
Gal yra tokį idioto optimizmą suprantančių ir galinčių paaiškinti? Nes man jie - tiesiog chamai, perkeliantys atsakomybę už savo manevrą kitiems, tikėdamiesi, kad jei ką, tie kiti pristabdys, sustos ar kitaip atitinkamai sureaguos, kad Ponas CHamas spėtų įsipaišyt ir neužmuštų tavo šeimos.
Ir kalbu ne tik apie savo, kaip metus tevairuojančios ir neitin kur lekiančios, patyrimą, tą patį matom ir kai vairuoja tikrai jau nesivilkdamas MB, kasdien važinėjantis jau daug metų doh.gif Kamikadzių šalis - vienareikšmiškai irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 14 gruodžio 2008 - 17:01
Pritariu drinks_cheers.gif Pilni keliai tokiu,net nesuprasi,kas ju galvoj dedasi,visiskai nemasto ka daro schmoll.gif
Atsakyti
As tai vis pagalvoju kad yra kazkoks rysys tarp ziauriai pavojingo vairavimo ir didziulio savizudybiu skaiciaus lietuvoje g.gif
Atsakyti