Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(*skorpioniuke* @ 2008 12 05, 15:32)
Malonu kai padekoja, tuo labiau kai praleidi is salutinio kelio isvaziuojanti automobili dideliame kamstyje, cia dazniausiai rytiniuose kamsciuose taip buna  smile.gif  bet kai paciai tenka persirikiuoti i antra eile, nes priekyje buna arba troleibusas pametes usus, arba avarija, tai tik koks 10 automobilis sustos tave praleisti  unsure.gif

Jei ir tas 10 sustos! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gaika78 @ 2008 12 05, 14:57)
Matau,kad mano pasisakymas sukėlė diskusiją.Atsiprašau,parašiau ne visai aiškiai.Mane ši situacija nervina tada,kai gatvėj 2 mašinos - mano ir kito vairuotojo,norinčio važiuoti tiesiai ir sustojusio būtent pirmoj juostoj.Apie didmiesčio kamščius čia nekalbu.Aš visada dairausi per galinį veidrodėlį,ir tokioj situacijoj,kai man reikia tiesiai,o kitam į dešinę,visada pasitraukiu į 2 juostą.Geriausias įvertinimas,labai pakeliantis nuotaiką,yra į priekį nuvažiuojantis avarinis ''blykst blykst'',kaip padėka už supratingumą.O ir vairavimo mokytojas,pas kurį privačiai mokiausi,pamenu sakė ''kelyje nebūk zanūda ir elkis su kitu taip,kaip norėtum,kad elgtųsi su tavimi.''

na stai pasiaiskinti net priverte diskusija hihihi.gif

siaip mano mieste irangtas ziedas jau kokie 8 metai... ale atsiranda pensioneru kurie sukdami salia ziedo vis galvoja kad vaziuoja lyg per sankryza kur jiems pagrindinis.... sia vasara net 4 avarines turejau..... vyras liepe kist ir suknezint masina ale man gaila kuom paskui vazinet reiks kiol draudimas eurus skaiciuos g.gif ax.gif

trumpai paaiskinsiu: as vaziuoju ziedu ir man yra pagrinsidins o pensynykas varo is salutinio ir galvoja kad pagrindinis... nei garso signalas nei keiksmai nepadeda.... aciu stabdziams laiku sustojau....
Atsakyti
Todėl ir yra mieste didelių mašinų/visureigių privalumai, kad prie jų lenda ar bando kažką joms padaryti minimaliai, žiopliai, šiaip pacukai, kurie visiems kažką daro, o mato maksimaliai ir vengia konkuruoti nelygioje kovoje. Kur kur, bet sudėtingose situacijose ar "kuris kurį" visureigiai dažniausiai arba visuomet laimi.

Čia pastebėjimas toms, kurios labai myli mažuliukus automobiliukus ir nuolat deda ant džipų.
Atsakyti
QUOTE(*skorpioniuke* @ 2008 12 05, 15:32)
bet kai paciai tenka persirikiuoti i antra eile, nes priekyje buna arba troleibusas pametes usus, arba avarija, tai tik koks 10 automobilis sustos tave praleisti  unsure.gif

drinks_cheers.gif dar pastebėjau, kad tai priklauso nuo mašinos markės doh.gif
Atsakyti
mane tai labiausiai nervina , kai koks " ozys " ar "ozka " vaziuoja vaziuoja ir sast posuki sugalvoja parodyt ... ypac savanoriu pr. kaune doh.gif labai nemegstu kai taip daro, nors MB irgi taip daro !!
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2008 12 04, 11:06)
Na, situacija tokia, kad artėji prie sankryžos antra eile, dega raudona. Priešais stovi mašina, posūkio nerodo. Sustoji už jos, sulauki žalios šviesos ir tada tas šiknius priešais įjungia kairį posūkį — matote jis suks į kairę. Ir kukuoji tada už jo. Negi sunku įjungti posūkį iš anksto tam, kad tiesiai važiuojantys matytų, jog jis suks ir už jo nestotų?

Tas tiesa, aš visada važiuodama prie tokios sankryžos žiūriu mirksi kas prieky ar ne, nuo to priklausomai ir rikiuojuos, tikrai jei skubi,m nervina kai rdeik stovėt, kol tas teiksis išsukt.

QUOTE(zuzla @ 2008 12 04, 11:52)
iš priekio atvažiuojantiems nereikia nieko žinot, nes jei man yra šviesofore žalia pasukti, tai jiems raudona ax.gif o jei jiems žalia, tai mažai kur būna atskira juosta pasukti, ta prasme kai lauki kol visos pravažiuos ir pasuki, todėl ir reikia jungti, kad ir už tavęs ir prieš tave žinotų...

O va tai, kad ne visos sankryžose taip schmoll.gif Gyvas Kaune esantis pavyzdys: važiuojam nuo Megos per viaduką ir... dvi juostos pasirinkimui, iš pirmos tiesiai arba į dešnę,o iš antros tiesiai arba į kairę. Atskiros sekcijos nėra. Į kairę turi įsukt praleidęs atvažiuojančius iš priekio. Kita okia sankryža yra Šilainiuose išsukant į Žemaičių pl.

QUOTE(pikkolo @ 2008 12 04, 16:44)
Man dar labai nepatinka, kai išlenda iš šalutinio kelio ir velkasi. Tai jei jau išlindai man prieš nosį, tai būk malonūs ir spausk, o jei spaust negali, tai palauk didesnio tarpo. LYgiai taip pat nepatinka tokie nardantys, kurie vos vos užlenda ir dar važiuoja lėtai. Aš jei kam užlendu, tai visada spaudžiu, kad tik nesudaryčiau nepatogumų.

drinks_cheers.gif

aš irgi jei jau užkišau tai minu per pedalą, bet tokių besivelkančių tai daug.

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 12 05, 17:10)
Todėl ir yra mieste didelių mašinų/visureigių privalumai, kad prie jų lenda ar bando kažką joms padaryti minimaliai, žiopliai, šiaip pacukai, kurie visiems kažką daro, o mato maksimaliai ir vengia konkuruoti nelygioje kovoje. Kur kur, bet sudėtingose situacijose ar "kuris kurį" visureigiai dažniausiai arba visuomet laimi.

Čia pastebėjimas toms, kurios labai myli mažuliukus automobiliukus ir nuolat deda ant džipų.

aš mažuliukų nemylių bet džipai ne visi prie dūšios smile.gif mane erzina tik džipų aukštos lempos, nu negaliu - atsistoja iš paskos, ir spigina nesureguliuotomis lempomis doh.gif jei nespigina ir yra nenupezęs dyzelis kuris smirda po nosim - tai viskas ok, nei aš jiem nei jie man - nemaišom smile.gif

dar pastebėjimas - jei stoviu ties šviesaforu pirma, gretimoje juostoje pacukas visada lenda ant galvos ir ando išprovokuoti kuris/kurį - juokinga, nes niekada nespaudžiu mieste ar gyvenvietėje, turint minty kad pesčiųjų ir taip važiuojant daugiau nei leistina 10-15km/h gali nespėt pamatyt doh.gif

QUOTE(zuzla @ 2008 12 05, 18:16)
drinks_cheers.gif dar pastebėjau, kad tai priklauso nuo mašinos markės doh.gif

labai įdomu, o kokios markės daugiau praleidžia?
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2008 12 06, 00:40)
dvi juostos pasirinkimui, iš pirmos tiesiai arba į dešnę,o iš antros tiesiai arba į kairę. Atskiros sekcijos nėra.

aš turėjau omeny juostą, kuri skirta tik sukimui į kairę, tada būna atskira sekcija ir kai sukantiems žalia, kitiems yra raudona cool.gif todėl manau nėra būtina rodyti posūkį ax.gif

QUOTE(ingakalnis @ 2008 12 06, 11:02)
labai įdomu, o kokios markės daugiau praleidžia?

sorry, ne taip parašiau blush2.gif priklauso nuo mašinos senumo, naujasnes blizgesnes prabangesnes tamsintais stiklais dažniau praleidžia doh.gif o man pofik, tokių nepraleidžiu, nes beveik visada lenda naglai, dedu ant signalo ir apvažiuoju jei per daug išlindęs... jei praleidi, tokie net nepadėkoja schmoll.gif
Atsakyti
gerai pastebeta, jeigu ileidziu naujasne auto kad ir 5m senumo, ilenda ir nuvaziuoja, aciu niekada nesulaukiu is tokiu, bet jei kokiu iki 2000m automobiliu vairuotojai, vyrai - padekoja, moterys kaip kuri, o pensininkai niekada nedekojo bet jie ir mazai uzlenda nebent pagrybaudami
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 12 05, 14:53)
o čia kaip? aš nesupratau blush2.gif

pvz traktoriukas koks vaziuoja 50, kur leidziama 70, o lenkti draudziama , vaziuoja bei nesitraukia i kelkrasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristille @ 2008 12 08, 13:08)
pvz traktoriukas koks vaziuoja 50, kur leidziama 70, o lenkti draudziama , vaziuoja bei nesitraukia i kelkrasti  smile.gif

aišku 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 12 06, 14:12)
aš turėjau omeny juostą, kuri skirta tik sukimui į kairę, tada būna atskira sekcija ir kai sukantiems žalia, kitiems yra raudona cool.gif todėl manau nėra būtina rodyti posūkį ax.gif

Posuki rodyti butina bet kokioj sankryzoj jei tik nevaziuoji tiesiai,o suki i kazkuria puse.Net ir aikstelej manevruojant reiketu rodyti posukius,kad kiti zinotu,ka ruosiesi daryti.
Papildyta:
QUOTE(Armando mamyte @ 2008 12 05, 19:19)
mane tai labiausiai nervina , kai koks " ozys " ar  "ozka " vaziuoja  vaziuoja ir sast posuki sugalvoja parodyt ... ypac savanoriu pr. kaune  doh.gif  labai nemegstu kai taip daro, nors MB irgi taip daro !!

Baisiau yra kai vaziuoja vaziuoja ir paskutiniu momentu pries isukdamas kerta per stabdzius ir tik po to posuki parodo,nors paziuretu pries tai kas is paskos vaziuoja blink.gif Labai faina buna kai paskui toki su autu vaziuoji,mini stabdi ir spelioji,sustosi-nesustosi,keleiviai grius per visa autika ar issilaikys...nusaut tokius norisi,negi sunku pirma posuki parodyti is anksto o tik paskui jau per stabdzius... unsure.gif
O kai vaziuoju su lengvuske tai,teisybe pasakius,man tokie nemaiso,net nepastebiu ju.
Atsakyti