Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(gaika78 @ 2008 12 02, 23:11)
Arba dar nervina kai 2 juostų kelyje sustoja,norėdami tiesiai važiuot,pirmoj juostoj,kur žalia rodyklė į dešinę sukt.Va tada tai kaip reikiant keikiuosi,nes man kaip tik į dešinę reikia,o aš stoviu iš paskos ir turiu žalio šviesoforo laukt.

Manęs tai nenervina ir pati dažnai sustoju pirmoje juostoje ir važiuoju tiesiai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 12 04, 12:53)
Tu esi teisus ir labai teisingas vairuotojas, bet deja tokie teisuoliai kartais kelia vėžį. Be to kiti vairuotojai, kurie už tavęs laukia ir, patikėk, keikia tave visaip kaip ir dar priedo, nukreipia tau negatyvią energiją, su kuria sau važiuosi gal ir nieko nebus, bet kitam, jautresnių nervų žmogui, gali sukelti problemų. Jau tik nereikia sakyti, kad to nejauti rolleyes.gif

"palot" ir as megstu kai reikia. Arba pakomentuot eismo dalyvius.
Bet labiausiai mane nervina pestieji be atsvaitu, su tamsiais rubais ir besivelkantys ne per pereja. Si savaite buvo "super" tuo atzvilgiu.
1. Vaziuoju sau is darbo, gal 6 vakaro, greitis visai nedidelis. Uz kokiu 20 metru islenda moteriske (ne per pereja), as ja matau, bet ji manes nemato, nes: Ji su kapisonu, eina istrizai gatve ir dar mobiliaku plepa. Uztai smagiai pasijuokiau, kai privaziavus prie jos numygiau signala. Judet pradejo kaip antilope.
2.Stoviu sau sankryzoj, vaziuot tiesiai, laukiu kol zalia uzsidegs. (subjektyvi mane pagirtu siuo atveju, nes neuzemiau pirmos juostos sukimui i desine:)) Zalia, as tiesiai, ipusejau sankryza ir ant stabdziu, net abs'as suveike ir tase nukrito. Kazkoks berete vaziuodamas priespriesais i ta pacia sankryza sugalvojo pasukt i kaire ir manes nepraleist. Dar spejau signala numygt ir uzmest aki i vairuotoja. O ten koks 60 metu "sodininkas", kurio viena akis ziuri i sviesofora, kita i kosmosa. Turbut net pats nesuprato ka padare.
3.Stoviu degalinej prisiparkines prie saligatvio, pries mane kokia tai spirtine tojota. I ja iseda mergaite ~18 ir mama turbut. Pradeda vaziuot ne i prieki, o atgal. Tik bamt i mane, tada pastovi kelias sekundes ir i prieki isvaziuot. Greiciausiai nemate, kad as masinoj sedejau. Tai dar gyvenime turbut nebuvau tiek daug rekes.. Butu isvaziavus, tikrai skambinciau policijon.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 12 04, 09:42)
Kliūtis, kuri gali patraukti užpakalinę dalį į priekį, kas niekam nei trukdytų, nei sukeltų avarinę situaciją, ir praleistų kokį dešimt automobilių. Ar tai labai didelė problema? rolleyes.gif

Taip, didelė, nes įvažiuoti į sankryžą ir joje sustoti yra draudžiama. Kodėl aš turiu rizikuoti savo gyvybe ir savo turtu, kad kažkas galėtų pasukti į dešinę? Tokių sankryžų, kur pirma juosta būtų pakankamai plati dviem mašinom labai yra mažai. Taip pat yra draudžiama sustoti ant pėsčiųjų perėjų. Ir šiaip tų žalių rodyklių mažėja, daug kur jas nuima, nes tai nėra saugu. Dauguma į dešinę suka net nesidairę, nes juk jiems žalia rodyklė, ir dar daugiau nepraleidžia pėsčiųjų. Todėl laikui bėgant jos visai išnyks ir nereiks tada nervuotis.
Atsakyti
Labiausiai nervina pestieji einantys ne per pereja, kaip tycia dar taip demonstratyviai reglioja istrizai gatves arba pasiziuri i tave kaip i tautos priesa, mazdaug ko nepraleidi. Kokio velnio turiu praleisti jeigu eini ne per pereja blink.gif labai nepatinka turtingi, pilvoti dedes vairuojantys prabangius "laivus", jiems atrodo kelyje absoliuciai viskas galima ir jokios taisykles negalioja.
Atsakyti
ką jus turit omeny sakydamos, kad pėstysis eina ne per perėją g.gif nes yra situacijų kur pėstysis eidamas ne per perėja, t.y. ne per "zebrą", yra visiškai teisus ir jus jį turit praleisti, KET : Įvažiuodamas į kelią iš esančių šalia jo teritorijų, išvažiuodamas iš kelio, vairuotojas privalo sustoti ir praleisti pėsčiąjį, kurio judėjimo kryptį jis kerta, o sukdamas į dešinę ar į kairę sankryžose – į jo važiavimo krypties bet kurią eismo juostą įėjusį pėsčiąjį. Kai sukama į kelią su viena eismo juosta kiekviena kryptimi, vairuotojas privalo sustoti ir praleisti į bet kurią eismo juostą įėjusį pėsčiąjį.

taip kad visose sankryžose reikia praleisti pėsčiąjį ax.gif
Papildyta:
ai ir dar vakar buvo atsitikimas kuris mane sunervino - važiuojam į koncertą, visur kamščiai, aš stoviu pirmoj juostoj, nors MB ir ragino išvažiuot į antrą ir paskui užlįst, o aš stoviu, nes žinau, kad priekyje susiaurėjimas, antra pereina į pirmą, taigi privažiuojam aną susiarėjimą - ogi čia žiūriu didžiūūūlis juodas bizgantis džipas lenda prieky manęs ir dar taip naglai doh.gif gal ir praleisčiau, bet jis ant tiek buvo naglas, kad net posūkio nerodė, todėl dar ir ant signalo kaip dėjau, nepraleidau, tai tas užlindo už manęs ir įjungė savo tolimas šviesas, kad mane apakinti, nu jo kas aš tokia su savo senuku trečiuku bmw... aš tik pasijuokiau.. tikras vaikų darželis...
Atsakyti
49. Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.
55. Pėstiesiems draudžiama:
55.1. eiti per važiuojamąją dalį tose vietose, kur yra transporto ar pėsčiųjų atitvarai, o gyvenvietėse – ir ten, kur yra skiriamoji juosta (išskyrus pėsčiųjų perėjas ir sankryžas);

manau turejo mintyje tai, kad eidamiistryzai ir neisitikinus kad tai saugu paziedzia taip pat daug punktu... beto yra ar buvo dar kazkoks tai paaiskinimas kad jei 100 metru atstumu nera perejos tik tada gali eiti staciais kampais (bet del 100 metru galiu ir klysti anksciau tai buvo tikrai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekė: 04 gruodžio 2008 - 13:21
QUOTE(Frekė @ 2008 12 04, 14:19)
49. Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.
55. Pėstiesiems draudžiama:
55.1. eiti per važiuojamąją dalį tose vietose, kur yra transporto ar pėsčiųjų atitvarai, o gyvenvietėse – ir ten, kur yra skiriamoji juosta (išskyrus pėsčiųjų perėjas ir sankryžas);

manau turejo mintyje tai, kad eidamiistryzai ir neisitikinus kad tai saugu paziedzia taip pat daug punktu... beto yra ar buvo dar kazkoks tai paaiskinimas kad jei 100 metru atstumu nera perejos tik tada gali eiti staciais kampais (bet del 100 metru galiu ir klysti anksciau tai buvo tikrai)

Atstumo ir as nepamenu, bet faktas tas, kad pestysis turi netrukdyti eismui. Mano atveju, pereja buvo uz kokiu 30 metru, pescioji tiesiog patingejo iki jos paeiti.
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2008 12 04, 14:26)
Atstumo ir as nepamenu, bet faktas tas, kad pestysis turi netrukdyti eismui. Mano atveju, pereja buvo uz kokiu 30 metru, pescioji tiesiog patingejo iki jos paeiti.

As irgi apie patingejusius pesciuosius butent ir kalbejau, nes labai daznai eina per gatve, o pereja yra vos uz 15 m. O dar buna eismas didelis, i viena puse net 3 juostos ir su tvorele, ir vistiek nepaeina tu 15 m., o lipa per tvorele ir eina per gatve blink.gif nekalbu apie sankryzas, ivaziuodama visada praleidziu.
Atsakyti
Mane nervina, kai pradeda"nardyt" kelių ereliai. Ir dar kai per miesta leidžia sau važiuoti gerokai greičiau nei leidžiama.
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2008 12 04, 15:15)
Mane nervina, kai pradeda"nardyt" kelių ereliai. Ir dar kai per miesta leidžia sau važiuoti gerokai greičiau nei leidžiama.

kartais pasitaiko, kad reikia panardyti, tik tai reikia daryti protingai ir nerizikuoti. Reikia gi kazkokiu budu apvaziuoti miegancius vairuotojus, persirikiuoti pries/uz sankryzos ir pan. Dazniausiai tokie isgazdina kitus vairuotojus, reciau patys neapskaiciuoja atstumu ir ikala kam nors. Bet is esmes toks lakstunas itakos eismui nedaro.
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2008 12 04, 14:32)
Bet is esmes toks lakstunas itakos eismui nedaro.

ačiū, kad mane palaikot 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Man dar labai nepatinka, kai išlenda iš šalutinio kelio ir velkasi. Tai jei jau išlindai man prieš nosį, tai būk malonūs ir spausk, o jei spaust negali, tai palauk didesnio tarpo. LYgiai taip pat nepatinka tokie nardantys, kurie vos vos užlenda ir dar važiuoja lėtai. Aš jei kam užlendu, tai visada spaudžiu, kad tik nesudaryčiau nepatogumų.
Atsakyti