As manau, kad pesciuosius sudrausmintu vienintele priemone - baudos. Kazkada, kai policija Kaune ties autobusu stotim "pagaude" gudrucius droziancius per gatve, kai salia yra pozemine pereja, tai dar dabar gan ramu ten. O kitur tai rimtai verkt norisi. Kad ir vakar kai vaziavau, vienas "gudrocius" Issoko i pereja begte. Viskas butu ok, jei ne vienas subtilus faktas, jis begte issoko i pereja kitoj gatves pusej is karto kai pravaziavo fura. T.y. kelias gan siauras, as jo paprasciausiai nemaciau uz tos furos, nes salikelej dar buvo ir masinu pristatyta. Ir nors vaziavau net ne 50, o 40 (buvau ka tik issukus is salutinio ir dar nespejus isibeget) sustabdyti vos suspejau, nes juk gudrocius bego Ir dar suprasciau, jei taip nelogiskai pasielgtu senukas, na vaikas, bet cia buvo kokiu 30 metu visiskai blaivus, inteligentiskai apsirenges vyras. manau, jog ir pats turintis vairuotojo teises
Dar vienas iki sirdies gelmiu sukretes vaizdas. dar dabar negaliu atleist sau, kad nesustojau ir neissiaiskinau, bet nelabai buvo galimybiu stoti sankryzoj. Viena diena vaziuoju kaune, Panemunej, ties Roku kalnu tokia sankryza yra, kur trys normalus keliai susikerta, o i ta sankryza statmenai dar vienas keliukas eina nuo labai stataus kalno. Tai va toj vietoj, kaip daznai buna, stovi policija. Trys masinos sustabdytos, aisku baudos liejasi laisvai. O.... tuo tarpu nuo kalniuko, kuri minejau, visu greiciu dviraciais vazinejasi kokiu 11 - 12 metu vaikai. Nuo kalno isibegeja ir paskui ciuozdami, viena koja stabdydami sustoja prie pat sankryzos (neperdedu, tikrai koks 1 metras iki vaziuojamosios dalies). Toj vietoj kur jie sustabdo - zvyriukas ant asfalto, vadinasi tikimybe kad paslys ir nuciuos dar toliau (i sakryzos viduri) labai ir labai didele. Masinos ten vaziuoja maziausiai 50 (dazniausiai 60), nes kelias pagrindinis, o pereju nera. Vaikai beveik nematomi is tos puses kur masinos atvaziuoja. Tai dabar man iskilo toks klausimas, ar policininkas vietoj vaistineliu tikrinimo masinose neturejo atlikti poros veiksmu: paimti tuos vaikus uz ranku, nusivesti pas ju tevus, nubausti tevus uz tai, kad vaikai vazineja dviraciais be apsaugu, be salmu, be liemeniu, vaziuojamaja kelio dalimi, sukelia gresme eismo dalyviams, o pirmiausia sau ir dar papasakoti kaip saugiai dviratininkas turi dalyvauti eisme.
Bet.... Deja. Jiems sie faktai kazkodel nepasirode pakankamai svarus, kad atsitraukti nuo garbingo baudu israsinejimo vairuotojams.
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 21, 08:53)
Tai iš kur jie žino, kad ten jiems galima eiti ir kad jiems pirmenybė?
O esant tik pėsčiuoju skaityti visą KET tikrai yra nesąmonė.
Aš teises išsilaikiau prieš 5 metus, bet prieš tai puikiai žinojau visas taisykles, nors nebuvau gyvenime nei karto vairavus.
O esant tik pėsčiuoju skaityti visą KET tikrai yra nesąmonė.
Aš teises išsilaikiau prieš 5 metus, bet prieš tai puikiai žinojau visas taisykles, nors nebuvau gyvenime nei karto vairavus.
iš žinių, iš delfio, iš draugo, bet tikrai ne iš KET
vienas iš III skyriaus punktų: "Eismo dalyviai privalo išmanyti Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, mokėti šias taisykles ir jų laikytis" (pastaba - "Eismo dalyvis kelių eisme dalyvaujantis asmuo (vairuotojas, pėsčiasis, keleivis)")
aš taip pat prieš laikant teises jau žinojau ir ženklus ir sankryžas ir t.t.
QUOTE(zuzla @ 2009 04 21, 09:27)
iš žinių, iš delfio, iš draugo, bet tikrai ne iš KET
Aš daugiau pažįstu vairuotojų, kurie neišmano KET, nei pėsčiųjų.
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 23, 13:21)
Aš daugiau pažįstu vairuotojų, kurie neišmano KET, nei pėsčiųjų.
o aš nepažįstu nei vieno pėsčiojo, išmanančio KET
nervina lopai nemokantys parkuotis prie pardziu kur baltos juostos yra
situacija.
pasistatau masina nu taip per viduri. kad taip pasistatyt pirmyn atgal pazulinu.... griztu. viens erelis su apynauju peugeotu ant baltos linijos is mano puses.... kitas su apynauju bmw ant kitos... nei duru atidary nei ka kol supakuoju pirkinius grizta bmw vairuotojas iseda ir nuvaro... pakuoju vaiki masinon, ateina jauna pora su vaiku is peugeoto. ir ziuri abu baltom akim kad mano durys i ju atsireme.... dar daro dureles i i mano sona bakst... vel baltakiuoja... jau galvojau pasakysiu kad parkuotis ismoktu jei parktronikas neveikia ale ka ten nervinsi fyfina su fyfa
situacija.
pasistatau masina nu taip per viduri. kad taip pasistatyt pirmyn atgal pazulinu.... griztu. viens erelis su apynauju peugeotu ant baltos linijos is mano puses.... kitas su apynauju bmw ant kitos... nei duru atidary nei ka kol supakuoju pirkinius grizta bmw vairuotojas iseda ir nuvaro... pakuoju vaiki masinon, ateina jauna pora su vaiku is peugeoto. ir ziuri abu baltom akim kad mano durys i ju atsireme.... dar daro dureles i i mano sona bakst... vel baltakiuoja... jau galvojau pasakysiu kad parkuotis ismoktu jei parktronikas neveikia ale ka ten nervinsi fyfina su fyfa
Oi, parkavimasis prie parduotuviu tai is viso atskira tema. Atvaziuoji i parduotuve, varai per visa parkinga iki ketvirto auksto, vietu dega zaliu maziausiai po 3 vienoj eilej, pravaziuoji, o ten masinos skersai sustatytos Visada galvodavau, kad pradedanciosios mot. g. vairuotojos, o pasirodo... ne. Viena karta sustojau per pora vietu nuo tokio "skerso". Ziuriu, ateina "grazuolis" balta odine striuke, visas kvepiantis cezantis, mobiliaku tik "biznius derina", kojas issketes eina, o masina "apsizergus" balta juosta ir dar skersa
QUOTE(Violetikas @ 2009 04 24, 15:13)
...Ziuriu, ateina "grazuolis" balta odine striuke, visas kvepiantis cezantis, mobiliaku tik "biznius derina", kojas issketes eina , o masina "apsizergus" balta juosta ir dar skersa
Nu ir ko prikibai prie žmogaus, matai, kad reikalas tokis, skubėjo, bėgo, o vistiek kelnes prisi*iko
Labai man tokie išsiskėtę su neandartaliečio eisena (ir, panašu, smegenim) bei manantys, jog tai krūta, nuotaiką visai dienai pakelia
QUOTE(Atogrąža @ 2009 04 24, 20:20)
Labai man tokie išsiskėtę su neandartaliečio eisena (ir, panašu, smegenim) bei manantys, jog tai krūta, nuotaiką visai dienai pakelia
taip, bet kai suki n-tąjį kartą po aikštelę nerandant vietos pasistatyt, tai tokį krūciką su mašina skersai per dvi vietas norisi..
QUOTE(Frekė @ 2009 04 24, 11:26)
nervina lopai nemokantys parkuotis prie pardziu kur baltos juostos yra
situacija.
situacija.
Man irgi taip buvo. Pastaciau masina normaliai tilpdama i visus remus, jau rakinu ir einu pirkt bilietelio - atvaro moteriske, priparkuoja kazkur 5 cm nuo mano masinos (as stovejau ir ziurejau apsalus nes galvojau ivaziuos i sona rimtai). O tada (akla ji?) sumaste dureles daryk kur mano pusej Zodziu blynk man i sona, susiprotejo kad taip neislips, tada jau per kitas issliuoge. As buvau truputi be zodziu, o toji, nors mane tikrai mate, bet atsiprasau nesugebejo islement. Islipo ir nuejo Oi kokia pasiutus buvau.
kažkurioj temoj rašė apie parkavimo prie parduotuvių ypatybes
sumąstė mergina (ar moteris, atleiskit, nežinau, jei čia yra tas žmogus ) nupirkt klevo lapų ir užrašyt "Atleiskit, dar nemoku parkuotis". aš jau kažkada irgi iš nervų taip žadėjau daryt, bet tai pagailo tiek pinigų, kiek vienam įvažiavime prie parduotuvės tokių nemokančių buvo...
sumąstė mergina (ar moteris, atleiskit, nežinau, jei čia yra tas žmogus ) nupirkt klevo lapų ir užrašyt "Atleiskit, dar nemoku parkuotis". aš jau kažkada irgi iš nervų taip žadėjau daryt, bet tai pagailo tiek pinigų, kiek vienam įvažiavime prie parduotuvės tokių nemokančių buvo...
Tai galima paprastų lapų su užrašais prispausdinti tokiems atvejams, nereikia nė pirkti