Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(pikkolo @ 2009 04 20, 09:37)
Šiaip jau mokykloje pradinėse klasėse yra visi supažindinami su KET. Aš atsimenu, kad mum netgi piešti ženklus reikėjo. Dabar irgi yra saugaus eismo pamokėlės. Taip, kad esam visi kažkada skaitę KET.

o kiek kartų nuo tavo pradinės klasės keitėsi KET? bigsmile.gif
Atsakyti
BDL 006 stupid.gif Mitshubishi carisma tamsiai melynas -
karvė ant ledo, posūkių nerasta šlaistosi per tris eismo juostas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo StopIt: 20 balandžio 2009 - 11:56
QUOTE(zuzla @ 2009 04 20, 11:36)
o kiek kartų nuo tavo pradinės klasės keitėsi KET? bigsmile.gif

Pagrindinės taisyklės nesikeitė. Pėstiesiems keitėsi tik tiek, kad žengiant per perėją, reikia įsitikinti ar mašina spės sustabdyti. Tačiau tai būtų labai sunku įrodyti ir vairuotojas vis tiek liktų kaltas.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 20, 13:06)
Pagrindinės taisyklės nesikeitė. Pėstiesiems keitėsi tik tiek, kad žengiant per perėją, reikia įsitikinti ar mašina spės sustabdyti. Tačiau tai būtų labai sunku įrodyti ir vairuotojas vis tiek liktų kaltas.

bet kokiu atveju, taisykles reikia žinoti, o ne būti susipažinusiam ax.gif ir žinoti ne tik savo teises ir pareigas, bet kitų minimų taisyklėse dalyvių teises ir pareigas..
95 % pėsčiųjų žino tik savo vieną teisę - man pirmenybė... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 20, 13:41)

95 % pėsčiųjų žino tik savo vieną teisę - man pirmenybė... doh.gif

tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 20, 13:06)

per perėją važiuodamas vairuotojas visad privalo dairytis ir būti pasirengęs sustabdyti... visam normaliam pasauly pėstieji praleidžiami, bet pas mus dar kažkodėl chamizmo daugoka... ryte bevedant vaiką į mokyklą pasitaiko kai ką paauklėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo StopIt: 20 balandžio 2009 - 13:22
QUOTE(StopIt @ 2009 04 20, 14:21)
per perėją važiuodamas vairuotojas visad privalo dairytis ir būti pasirengęs sustabdyti...  visam normaliam pasauly pėstieji praleidžiami, bet pas mus dar kažkodėl chamizmo daugoka...  ryte bevedant vaiką į mokyklą pasitaiko kai ką paauklėti...

Tai, galite pasisakyt apie tai temoje ar galima paauklėti, gal pasirodys, kad ir jums auklėtojai nepakenktų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2009 04 20, 14:48)
Tai, galite pasisakyt apie tai  temoje  ar galima paauklėti, gal pasirodys, kad ir jums auklėtojai nepakenktų mirksiukas.gif

gerai paauklėsim ir ten gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 20, 13:41)
bet kokiu atveju, taisykles reikia žinoti, o ne būti susipažinusiam ax.gif ir žinoti ne tik savo teises ir pareigas, bet kitų minimų taisyklėse dalyvių teises ir pareigas..

Lygiai tas pats galioja ir vairuotojams, nes kiek pastebėjau tai mano pažįstami vairuotojai KET nėra akyse matę nuo išsilaikymo. O vairuotojų atžvilgiu KET gana stipriai psikeitęs. Tenka dažnai susiginčyti su kolegom dėl vieno ar kito veiksmo ir kol kas aš nesu buvusi neteisi, nes reguliariai pavartau KET.
Atsakyti
QUOTE(gaika78 @ 2009 04 02, 21:46)
Oi,nu tik jau nepriimkit asmeniškai 4u.gif .Kalbam apie aukštesniųjų klasių mokinukes nuogais pilvais ir plikom kojom,...Va tos tai nervina - šliaužia per perėją koja už kojos,dar kokį čiupačiupsą laižo,maždaug ''veidrodėli,pasakyk,kas pasaulyje gražiausia''...Perėja yra perėja - visada visus praleidžiu,būsimoms mamytėms ir esamoms su 2,3,4 ratukais - didžiausia pagarba.Taip pat garbaus amžiaus piliečiams - tikrai niekuomet neburnoju ant jų 000189.gif

jau mamytėm su vaikučiais, tai visais atvejais pirmenybė 4u.gif

QUOTE(wai2te_m @ 2009 04 02, 23:30)
Nereik begioti, bet kiti atrodo specialiai eina letai, o Lietuvoj pestieji priprate sakyti man pirmenybe ir specialiai lenda po ratais, kur kitose salyse, kiek esu buvus, ramiai palaukia kol pravaziuoja masinos ir tik tada eina  smile.gif Pati visada stengiuos praleisti, dar niekada naglai nepravaziavau. O geriausiai buvo kai moteriske stovejo prie perejos as sustojau ja praleisti, o ji uzsisuko ir nejo, pradejau vaziuoti, ziuriu pro veidrodeli, kad jau eina kai nuvaziavau ir suprask kaip nori doh.gif

o man už tokią vos baudos neįdavė... bet išsisukau...
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 03, 07:33)
O jeigu kolona nesibaigianti? Beje, važiuojant kolonoj yra lengviau sustoti, nes paprastai greitis būna mažesnis, nes kai vienas važiuoji kelyje, tai ir važiuoji maksimaliu leidžiančiu greičiu, tada sustoti sunkiau, ypač kai kas išbėga į kelią. O jeigu lauke lyja/sninga/labi vėjuota? Aš stengiuosi praleisti visus pėsčiuosius, kažkada pati buvau pėsčioji, tad dar pamenu tą malonumą stovėti prie perėjos ir laukti kol kas susimils praleisti. Vis tiek visus lakstūnus ir nekantriuosius sutinku ties ta pačia sankryža.

apie ilgas kolonas suprantu, kad jų laukti yra nenormalu, ir tokiais atvejais stengiuos pralesti...nu bet jei tu esi paskutinė mašina... blink.gif
QUOTE(*Evut @ 2009 04 03, 08:18)
dar nervina mikriukai ir autobusai, kurie irgi a la visateisiai ir jiems niekas nerūpi. nervina ir kaip vairuotoją, ir kaip pėsčiąją.

nežinau, kaip Klaipėdoj, nu bet Kaune tai su jais išvis absurdas doh.gif

QUOTE(jolitabe @ 2009 04 03, 20:04)
mane tai moteriskes tokios nervina, kur prieina prie perejos ir galvoja "eiti ar neeiti" arba atsistoja ant perejos ir grizta atgal. na tada taip man uzverda, kad islipus norisi spyriu i sikna pastumeti. buna tokiu, kur dar ir pakalbeti sustoja. nu jau visai...

arba porelės- stovi, bučiuojasi, glebesčiuojasi ir tik šast ir eina kuris nors per pereją, net neapsidairęs (pažįstamą už tokios mergiotės lužusią koją vos nepasodino) unsure.gif

QUOTE(garbane @ 2009 04 10, 13:17)
Manau jog geras vairuotojas artedamas prie perejos visuomet pristabdys ir paziures ar nera link jos artejanciu zmoniu. Juk mieste greitis ne bereikalo ribojamas iki 50km/h. Jei vaziuosi pagal taisykles - tikrai spesi laiku sustot.
Nera nieko baisiai kai blogi vairuotojai kaltina... pesciuosius.

nu blin, bet ir pestieji turi apsidairyt artėdami prie gatvės...
P.S. o pati bandei kada staigiai sustabdyt, kai važiuoji kad ir 50km/h? na ir koks stabdymo kelias gavosi? užtenktų žmogų nutrenkt? manu kad pilnai...
QUOTE(OksanaKi @ 2009 04 16, 11:28)
mane nervuoja pensininkai isvarantys svao masians per ziema laikancias garazuose, ir vaziuojantys i sodus ar kapus.  velkasi pirmu begiu, antra juosta, pamate mentus staigiai stabdo vidury kelio. oij kaip nervuoja...

šiouo atžvilgiu manau, kad reikėtų įvest įstatymą, pagal kurį sakykim nuo 60m būtų privalomai tikrinama sveikata (ir netik regėjimas, bet ir reakcija ir pan...)
QUOTE(zuzla @ 2009 04 17, 16:34)
ar pažįsti nors vieną pėsčiąjį (turiu omeny neturintį teisės vairuoti), kuris yra skaitęs KET? bigsmile.gif aš  - nepažįstu..

mano mama, po to kai pamačiau einančią 2m nuo perėjos doh.gif sustojau, įsisodinau į mašiną ir jau šaukiau blink.gif po to grįžus padaviau KET, ir liepiau perskaityti... na daugiau taip nebedaro schmoll.gif

QUOTE(StopIt @ 2009 04 20, 13:21)
per perėją važiuodamas vairuotojas visad privalo dairytis ir būti pasirengęs sustabdyti...   visam normaliam pasauly pėstieji praleidžiami, bet pas mus dar kažkodėl chamizmo daugoka...  ryte bevedant vaiką į mokyklą pasitaiko kai ką paauklėti...

nu taip, vairuotojai privalo dairytis, bet ir pestieji PRIVALO prieit, sustot, apsidairyt ir eit.. ir visam normaliam pasauly būtent taip ir yra ir kiek žinau saugaus eismo pamokėles jiems nuo darželio laikų vis vedea ir veda, kartoja ir kartoja...
dar nepakenčiu, kai žmogus eina šaligatviu, net nežiūri niekur aplink ir staigiai nepristabdęs pasuka ir eina per pereją, bet net nežvilgtelejęs... o ypač patamsėj... ir jaunimas mėgsta taip
ir užbaigia sąrašą- neblauvūs personai, bet jau jiems niekas nepadės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balioonėlis: 20 balandžio 2009 - 16:07
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 20, 16:50)
Lygiai tas pats galioja ir vairuotojams, nes kiek pastebėjau tai mano pažįstami vairuotojai KET nėra akyse matę nuo išsilaikymo

aš kalbėjau apie pėsčiuosius cool.gif jie anei vienos taisyklės nežino, o ne vairuotojai...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 20, 18:34)
aš kalbėjau apie pėsčiuosius cool.gif jie anei vienos taisyklės nežino, o ne vairuotojai...

Jei nežinotų, tai eitų bile kur, ale kažkaip didžioji dauguma vis tiek eina per pėrėjas. Tai iš kur jie žino, kad ten jiems galima eiti ir kad jiems pirmenybė? O esant tik pėsčiuoju skaityti visą KET tikrai yra nesąmonė.
Aš teises išsilaikiau prieš 5 metus, bet prieš tai puikiai žinojau visas taisykles, nors nebuvau gyvenime nei karto vairavus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 21 balandžio 2009 - 07:53