Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

Atsiprašau, kad kišuosi, bet norėčiau pasisakyti smile.gif nenoriu nei kažko užstoti, nei apvaryti, tik pasakyti.... 4u.gif
miestuose važinėjantys "džipai" "visureigiai" (kaip pavadinsi, tas pats, kadangi žodis "džipas" yra tiesioginis vertimas iš anglų kalbos, o visureigis yra lietuviškas žodžio "jeep" vertinys mirksiukas.gif ) yra fuflo! jie tik ir tinkami po miestą raižyt, nu ir dar po balas pasitaškyt pakeliui į sodybą biggrin.gif
Prie tikrų džipų galima būtų priskirti tą patį Land Cruiser'į, Mitsubishi Pajero, Nissan Patrol (na gal dar Pathfinder, Navara galima priskirti), Ir Land Rover (šis beje yra vienas tikriausių visureigių!!!). Apskritai tikrame džipe nerasi jokių mygtukų (kaip kažkuri dalyvė minėjo, kad pas jos automobilyje yra tie visi mygtukai kurie išjungia, įjungia, sujungia atjungia diferencialus, ir pan.), nes tai yra tiesiog bereikalinga elektronika. Tikrame visureigyje viskas valdoma tam tikrais "ryčiagais". Taip, kad panelės nesipykit, nes dauguma po miesta lakstančių "džipų" yra tiesiog didesnės lengvosios mašinos biggrin.gif biggrin.gif
P.S. Aš prieš džipus, juos vairuojančias moteris, nieko blogo neturiu, jos man netrugdo, kitaip sakant, jos man ne konkurentės, kad ir kokį didelį automobilį vairuoja biggrin.gif

P.P.S. Kažkas minėjo, kad kai posūkyje užmeta su 4wd tai tipo jau šakės, nieko nebepadarysi. Norėčiau paprieštarauti, kadangi pats vairavau 4wd lengvaji auto, ir galiu pasakyt, kad su juo jauciaus daug drąsiau. Jeigu užmeta, gali arba atleist gazą ir vairą sukinėt, ir viskas susitvarkys, arba mint gazą ir tiesint, irgi viskas bus gerai. Noriu pasakyt, kad auto su 4wd yra patikimesnė, nuspėjamesnė.
Atsakyti
Matosi, kad ahaa nekenčiamybė džipams neleidžia logiškai mąstyti doh.gif Patikėk, kad kas juos vairuoja, tas moka vairuoti ir neverkia kiekvieną dieną lotuliukas.gif doh.gif , ar matei nors vieną apvarytais šonais ar bamperiais? Deja ir nepamatysi, nebent kas nors išvažinėdamas užkabino kaip ir kitoms auto. Didelė auto reikalauja ne tik patirties, bet ir meistriškumo kaikuriose situacijose, pvz. priparkuoti užpakaliu į mažą vietą. Bet būna situacijos, kai reikia apsisukti arba pralįsti siaurame pravažiavime, kieme ir pan. Jei kitas vairuotojas įsikibęs kaip ožys ir neleidžia, tarkim piktybiškai, nes geranoriški tokių situacijų ir nesudaro, tai ką tam vairuotojui daryti? Ir nebūtinai tai turi būti moteris ar bliondzinė. Kažkodėl niekas nereiškia pretenzijų sunkvežimių vairuotojams, nors juos taip pat turi praleisti, palaukti, kol jie apsisukinėja kur nors nepatogiose sankryžose ar pan. vietose. Nes pritrėkš ir tiek žinių. Su džipais panašiai. Jei palies, tai jam bus beveik nieko, geležys apsaugos, o lengvoji taps armonika. Tai kam rizikuoti, jei už vairo tikrai žiopla bliondzinė ar vairuoti nemokantys žioplys verslininkas?

Pvz. mane nervina nemokantys vairuoti vyrai, kurie mano vien dėl to, kad yra vyrai, tai reiškia ir gimę vos ne su vairu lotuliukas.gif
Papildyta:

Patikslinu jaspiui, pas man yra ir mygtukai, ir "ryčiagas". rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 09, 09:38)

Patikslinu jaspiui, pas man yra ir mygtukai, ir "ryčiagas".  rolleyes.gif

Hibridas reiškias biggrin.gif biggrin.gif
čia tik juokauju aš 4u.gif
Atsakyti
Nenervina manęs didelės mašinos, nes pati deje, bet šiai dienai tik svajoju apie naują, aišku ne džipą bet auktšesnį X3 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2008 12 02, 23:24)
Nervina kai vairuotojai issukdami is ziedo nerodo posukio.

Bet tai kai tą posūkio signalą apskritai pamiršta išjungt... doh.gif O šiaip dar nervina kai išlenda prieš pat nosį nors ir matau kad už manęs tikrai mašinos nėra.. mad.gif
Atsakyti
o manęs džipai (ar visureigiai ar dar kažkas, jau nebeatsirenku iš tokios informatyvios diskusijos biggrin.gif ) nenervina smile.gif kelyje man jos tokios pačios mašinos kaip ir visos kitos, tik nemegstu paskui jas (kaip ir pvz paskui mikriukus) važiuot, nes užstoja vaizdą, jaučiu diskomfortą, todėl persirikiuoju arba apvažiuoju (būna, kad lėtai važiuoja - suprask plepas telefonu biggrin.gif ) MB norėtų land roverio ir ne todėl kad jam reikia didesnio pravažumo (ar kaip jus ten sakot) mašinos, o todėl kad patinka smile.gif o man jis fui, nes negražus ax.gif
Atsakyti
šiaip čia lyg ir niekas nerašė, kad nervina DŽIPAI. bent jau mano buvo rašyta, kad nervina tie dideli monstrai, kurių vairuotojai jaučiasi viršesni už kitus eismo dalyvius ir daro kelyje nesąmones (na prisipažinkit - ar niekad nėra buvę taip, kad ant Jūsų vos neiužlipo iš šalutinio kelio išvažiuojantis toks automobilis, o vairuotoja su peroksido aptirpintom smegenim telefu šneka. arba spaudžia juostoje vien dėl to, kad žino, jog pasitrauksi, nes jos mašina didžiuuuulė ir t.t. man tai kažkaip kasdienybė tampa).

o džipininkės viską matyt sau pritaikė ir labai supyko...

beje, pati dažniausiai važinėju tokiais automobiliais, kuriuos kiti laiko kažkokiais "naglais" vos pamatę ir tikrai niekur neužleidžia ir t.t. (nors natūroj tai "seni laužai", vyresni nei 10 metų, ir naujų "džipų" savininkėms turbūt trukdo) ir nesiskundžiu, kad tolerancijos iš kitų daugiau reikia thumbup.gif nes puikiai suprantu tą žmogišką faktorių
Atsakyti
QUOTE(ahaa @ 2009 01 09, 11:27)
šiaip čia lyg ir niekas nerašė, kad nervina DŽIPAI

aš ir turėjau omeny džipus su jų vairuotojais biggrin.gif juk džipai patys nevažinėja gatvėmis g.gif
o ant galvos dažniau užlipa dideli blizgantys prabangus lengvieji lexusai, bemvai ir mersai
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 09, 11:49)
aš ir turėjau omeny džipus su jų vairuotojais biggrin.gif juk džipai patys nevažinėja gatvėmis g.gif
o ant galvos dažniau užlipa dideli blizgantys prabangus lengvieji lexusai, bemvai ir mersai

Tai vat tam, kad tokie neliptu, as esu pasirinkes taktika: paciam pirmam uzlipt, ir neleist, kad kas uzliptu! biggrin.gif biggrin.gif prisipazinsiu, naglai, kartais net lb negraziai as vairuoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ahaa @ 2009 01 09, 11:27)
šiaip čia lyg ir niekas nerašė, kad nervina DŽIPAI. bent jau mano buvo rašyta, kad nervina tie dideli monstrai, kurių vairuotojai jaučiasi viršesni už kitus eismo dalyvius ir daro kelyje nesąmones (na prisipažinkit - ar niekad nėra buvę taip, kad ant Jūsų vos neiužlipo iš šalutinio kelio išvažiuojantis toks automobilis, o vairuotoja su peroksido aptirpintom smegenim telefu šneka. arba spaudžia juostoje vien dėl to, kad žino, jog pasitrauksi, nes jos mašina didžiuuuulė ir t.t . man tai kažkaip kasdienybė tampa).

Tai tame ir yra esme, kad ne dzipams mieste ne vieta, o blondinems uz ju vairo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jaspis @ 2009 01 09, 11:53)
Tai vat tam, kad tokie neliptu, as esu pasirinkes taktika: paciam pirmam uzlipt, ir neleist, kad kas uzliptu! biggrin.gif  biggrin.gif    prisipazinsiu, naglai, kartais net lb negraziai as vairuoju 4u.gif

Rekomenduoju atsargiai, nes už keliamą grėsmę ir sukeltą avarinę situacija vairuotojas gali parašyti pareiškimą į kelių policiją, teks aiškintis ir baudas mokėti. Yra turinčių ką veikti. Geriausiu atveju užblokuos tave, sustabdys ir duos į veidą. Niekada nežinai, kas automobilyje sėdi unsure.gif Gal koks kriminalinis ar "sportininkas".
Atsakyti
Man tik šiaip įdomu kodėl kai yra užsimenama kažkas negero apie vieną ar kitą automobilių grupę, tos grupės automobilį vairuojantieji iškart viską prisitaiko sau ir pradeda teisintis per kelis puslapius? Tai gal tikrai ne taip jau gerai ir vairuojate, jei dėl to teisintis reikia?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 09, 09:38)
ar matei nors vieną apvarytais šonais ar bamperiais? Deja ir nepamatysi, nebent kas nors išvažinėdamas užkabino kaip ir kitoms auto. Didelė auto reikalauja ne tik patirties, bet ir meistriškumo kaikuriose situacijose, pvz. priparkuoti užpakaliu į mažą vietą. Bet būna situacijos, kai reikia apsisukti arba pralįsti siaurame pravažiavime, kieme ir pan. Jei kitas vairuotojas įsikibęs kaip ožys ir neleidžia, tarkim piktybiškai, nes geranoriški tokių situacijų ir nesudaro, tai ką tam vairuotojui daryti? Ir nebūtinai tai turi būti moteris ar bliondzinė. Kažkodėl niekas nereiškia pretenzijų sunkvežimių vairuotojams, nors juos taip pat turi praleisti, palaukti, kol jie apsisukinėja kur nors nepatogiose sankryžose ar pan. vietose. Nes pritrėkš ir tiek žinių. Su džipais panašiai. Jei palies, tai jam bus beveik nieko, geležys apsaugos, o lengvoji taps armonika. Tai kam rizikuoti, jei už vairo tikrai žiopla bliondzinė ar vairuoti nemokantys žioplys verslininkas?

Šiaip jau esu mačius ne vieną apvarytais šonais SUVą ir labai dažnai pastatytą kur nors ant šaligatvio, nes netelpa ar per sudėtinga statytis tarp mašinų aikštelėję. O jeigu jau taip sudėtinga vairuoti tokias dideles mašinas mieste, tai kam tada reikalinga tokia mašina mieste?
Nors šią savaitę ir aš kasdien padūsauju, kad visai būtų neblogai koks Jeep Wrangler kieme ar bent jau 4WD, nereiktų kasdien atkasinėti išvažiavimo. Bet dėl kelių dienų per metus, tai neverta pirkti. Nevažinėju po laukus, į medžiokles ar žvejybas, į bekeles irgi dar nesiruošiu irnesakyk.gif Ai gerai man ir mano BMW. Baigiu jau išmokti iš kiemo išvažiuoti neužklimdama.
Atsakyti