Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(ahaa @ 2009 01 08, 20:25)

o LAND CRUISER - prabangus SUV'as. kaip kuri modifikacija pagal pravažumą... bet čia jau būtent tai, ko mieste tikrai nereikia. šūstras Land Cruiseris mieste tikrai savo galimybių neparodys - nėra prasmės kurą pleškinti veltui ir mašina gadint.

Apie juos parašyta kitaip (iš dzipas.lt): "Patrauklus naujasis Toyota Land Cruiser modelis nėra parketinis visureigis. Nuolatinė 4WD pavara, tvirta rėminė kėbulo konstrukcija bei HAC - visa tai užtikrina puikų valdymą važiuojant bekele. 3.0 litrų 122 kW D-4D turbodyzelinis variklis ir 4.0 litrų VVT-i 183 kW V6 benzininis variklis yra labai galingi agregatai. DVD palydovinė navigacijos sistema ir dviejų zonų oro kondicionierius užtikrina maksimalų komfortą. Toyota land cruiser, tai patvariausias ir saugiausias klasėje automobilis."

Papildyta:
Yra labai geras straipsnis bendram žinių bagažo papildymui, kas nežinojo ar vartotinas žodis "džipas" ar "visureigis", tai šiek tiek istorijos: "Kas pirmasis šį visureigį pavadino džipu (angliškai "jeep"), nelabai žinoma. Pagal vieną versiją, pavadinimas kilo iš angliškų žodžių "General purpose" ("bendros paskirties mašina") santrumpos GP. Pagal kitą - konstruktorius mašiną pavadino mažo komiksų herojaus Džipo, kuris lakstė labai greitai, tad spėdavo laiku į pagalbą, vardu.
Karo keliais riedėjo apie 700.000 "ištikimų kaip šuo, stiprių kaip mulai, lanksčių kaip ožkos" mašinų, jos pasiekė ir Lietuvą (buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje jų užfiksuota 50.500). Tad vyresnieji iki šiol prisimena "viliukus".
Po karo karinis "Willys" buvo pritaikytas civilinėms reikmėms. Pirmasis toks modelis kainavo 800 USD, jų pagaminta net 75.000, o žodis "džipas" ("Jeep") tapo bendrovės prekės ženklų bei visureigių sinonimu." Visas straipsnis.
Atsakyti
ant mano tvoros ch..j parašyta, o aš ten šunį laikau unsure.gif biggrin.gif

p.s. čia posakis toks rusų yra, tikiuosi visi suprato, ką turėjau omeny biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 23:52)
Apie juos parašyta kitaip (iš dzipas.lt): "Patrauklus naujasis Toyota Land Cruiser modelis nėra parketinis visureigis. Nuolatinė 4WD pavara, tvirta rėminė kėbulo konstrukcija bei HAC - visa tai užtikrina puikų valdymą važiuojant bekele. 3.0 litrų 122 kW D-4D turbodyzelinis variklis ir 4.0 litrų VVT-i 183 kW V6 benzininis variklis yra labai galingi agregatai. DVD palydovinė navigacijos sistema ir dviejų zonų oro kondicionierius užtikrina maksimalų komfortą. Toyota land cruiser, tai patvariausias ir saugiausias klasėje automobilis."
Papildyta:
Yra labai geras straipsnis bendram žinių bagažo papildymui, kas nežinojo ar vartotinas žodis "džipas" ar "visureigis", tai šiek tiek istorijos: "Kas pirmasis šį visureigį pavadino džipu (angliškai "jeep"), nelabai žinoma. Pagal vieną versiją, pavadinimas kilo iš angliškų žodžių "General purpose" ("bendros paskirties mašina") santrumpos GP. Pagal kitą - konstruktorius mašiną pavadino mažo komiksų herojaus Džipo, kuris lakstė labai greitai, tad spėdavo laiku į pagalbą, vardu.
Karo keliais riedėjo apie 700.000 "ištikimų kaip šuo, stiprių kaip mulai, lanksčių kaip ožkos" mašinų, jos pasiekė ir Lietuvą (buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje jų užfiksuota 50.500). Tad vyresnieji iki šiol prisimena "viliukus".
Po karo karinis "Willys" buvo pritaikytas civilinėms reikmėms. Pirmasis toks modelis kainavo 800 USD, jų pagaminta net 75.000, o žodis "džipas" ("Jeep") tapo bendrovės prekės ženklų bei visureigių sinonimu."  Visas straipsnis.

Zuzla geras biggrin.gif

na čia geros humanitarinės literatūros Subjektyvi padavė. gal ir techninės turi? apie diferencialų blokavimą įdomu būtų. kaip ten kur geriau padaryta...beje, žargone daug žodžių yra, bet jei pasidomėsi auto klasėmis, tai Cruiseris yra SUVas biggrin.gif kiek besiginčytum

o grįžtant prie temos - to, kas nervina, tai mūsų džipininkių postai atsakė į klausimą iš mano pusės. nervina moterėlės didžiulėse mašinose, kurios jaučiasi lygesnės už kitus. kiek kartų teko apipypint ir apsigestikuliuot su tokiom naujuose Cruiseriuose ar CRVuškėse ar pan., kur iš dešiniausios juostos bando prieš nosį į jkairę sukt ir t.. paskui numeta mašina kur skersai kelio. ir snukutis nekaltas: o man galima... mano mašina didelė ir baisi... tas kas man vaikus padarė,daug pinigų uždirba ir va kokią mašiną nupirko...

blogai ne didelės mašinos, o tai, kad jos tapo galios demonstravimo ir kompleksų maskavimo įrankiu. atrodo, kad į dideles mašinas labai noriai sulenda vyriškiai ir moteriškaitės, kurie kažko savimi nepasitiki - ar koks vyriškas kompleksas dėl dydžio, ar moteriškas dėl prasto vairavimo, kaip jau Oxen minėjo ax.gif

aišku, būna visaip... bet kasdien ir nemažai trinuosi su mašina mieste, tai statistika nekokia šiuo klausimu būtų.

ko gero Denaxa šitą geriausiai iš diskutuotojų žino drinks_cheers.gif užjaučiu ją. man be keleivių ir tokios atsakomybės mašinoje kartais nuo tų bezpridelnu "a-la bekelės monstrų garvėse" su neveikiančiais posūkiais ir labai aštriais stabdžiais širdis į kulnus nusirita
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 08, 22:23)
aš kai laikiau teises, tai galvojau duokit man mažytę mašinytę ir aš su ja ramiai tykiai nepastebimai važiuosiu... bet dabar mano svajonė septintas bemvas kaip filme "bumer" rolleyes.gif labai noriu didelės mašinos..

aš dabar su mažyte važinėju...smagu, kad lengva parkuotis, persirikiuoti ir šiaip smagiai važiuojasi...bet nesijaučiu saugi joje unsure.gif normali avarija ir liks metalo laužas unsure.gif
Atsakyti
ahaa, čia jau ne kartą buvo minėta, ypač temoje kur nekenčia merginų už džipų/visureigių vairo, kad esmė tai ne tame, kaip jos vairuoja (vairavimo kokybė ne nuo auto dydžio priklauso, gal jos labiau matomos, nes didelės), o kaip į jas reaguoja panašūs asmenys į tamstą 4u.gif O tai, kad automobilis didelių gabaritų ir reikalauja tam tikro sugebėjimo laviruoti bei aplinkinių tolerancijos - gali ginčytis su visais ilgai ir nuobodžiai. Juk ir durniui aišku, kad maža mašinėlė ir didelė skirtingai valdoma, apsisukimai kitokie. Valdyk automobilį ir valdyk autobusą - pajusi skirtumą.
Atsakyti
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Santa-I: 09 sausio 2009 - 00:15
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 09, 00:49)
........... esmė tai ne tame, kaip jos vairuoja (vairavimo kokybė ne nuo auto dydžio priklauso, gal jos labiau matomos, nes didelės), o kaip į jas reaguoja panašūs asmenys į tamstą 4u.gif

Tu pati supranti ką čia parašei? Aš tai 4 kartus perskaičiau ir nieko...
Ryt dar bandysiu... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 23:49)
esmė tai ne tame, kaip jos vairuoja , o kaip į jas reaguoja ....O tai, kad automobilis didelių gabaritų ir reikalauja tam tikro sugebėjimo laviruoti bei aplinkinių tolerancijos  

Leiskit su tuo nesutikt. O kitaip belieka sutikt su nuomone, kad perka visureigius tam, kad išvažiavus miestan visi juos saugotų, globotų, tausotų ir darytų kitokių išimčių kaip gerokai neįgaliems doh.gif Pasidarė įdomu, kaip jie vairuotų, jei miesto gatvėse liktų TIK visureigiai g.gif (o ką, prie to einam, nebent krizė išgelbės lotuliukas.gif ) Iš ko tada reikėtų laukti tolerancijos?

Dar eilė retorinių klausimų ta pačia tema užgriuvo doh.gif Kasžin, būtų išgyvenę didieji dinozaurai (šį kart apie gyvūnus aš biggrin.gif ) tiek ilgai, jei kitokių rūšių visai nebūtų buvę? Sakote, jei ne ledynai, taikiai rupšnotų žolę iki šiol? O kai tami rojuj vietos patogiai ir bet kada apsisukt pritrūktų (ką ir matome šiandien mieste), ką stumtų šonu? lotuliukas.gif Įdomu, kaip te su tolerancija (ar plėšrėjimu jau viens kito atžvilgiu) būt gavęsi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 09 sausio 2009 - 01:01
mokantiem vairuoti nereikia papildomos aplinkinių tolerancijos, net jei automobilis labai didelis. yra tikrai puikių vairuotojų su diodelėm mašinom. ir jie neverkšlena, kad sunku laviruoti, nes jaučia mašiną ir moka su ja elgtis.

ar žinot posakį apie tai, kad kažkas trukdo blogiems šokėjams? tai pagal paskutiniuosius pasisakymus panašu į aršiąsias "džipininkes"
Atsakyti
o mane nervina, kad mano mašinos pavarų svirties galvutė įskilusi doh.gif ir kai vairuoju be pirštinių vis pirštus prisispaudžiu gun_bandana.gif senukuose tik kitajską fuflo parduoda, reik į kokią rimtesnę parduotuvę kada užsukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 09, 01:49)
ahaa, čia jau ne kartą buvo minėta, ypač temoje kur nekenčia merginų už džipų/visureigių vairo, kad esmė tai ne tame, kaip jos vairuoja (vairavimo kokybė ne nuo auto dydžio priklauso, gal jos labiau matomos, nes didelės), o kaip į jas reaguoja panašūs asmenys į tamstą 4u.gif O tai, kad automobilis didelių gabaritų ir reikalauja tam tikro sugebėjimo laviruoti bei aplinkinių tolerancijos - gali ginčytis su visais ilgai ir nuobodžiai. Juk ir durniui aišku, kad maža mašinėlė ir didelė skirtingai valdoma, apsisukimai kitokie. Valdyk automobilį ir valdyk autobusą - pajusi skirtumą.

jei taip jums sunku su tais parketdžipiais, tai kurių galų su jais važinėjat ir kankinatės?
Atsakyti
QUOTE(ahaa @ 2009 01 09, 00:03)
ko gero Denaxa šitą geriausiai iš diskutuotojų žino  drinks_cheers.gif  užjaučiu ją. man be keleivių ir tokios atsakomybės mašinoje kartais nuo tų bezpridelnu "a-la bekelės monstrų garvėse" su neveikiančiais posūkiais ir labai aštriais stabdžiais širdis į kulnus nusirita

taip nusirita, bet ne tik nuo ju). Lygiai taip pat gasdina visuomeninio transporto vairuotojai, kurie elgiasi taip, lyg taisykles jiems negaliotu. O pasakymas man reikia laikytis grafiko pateisina bet koki chamiskuma kelyje.
Papildyta:
QUOTE(Atogrąža @ 2009 01 09, 01:52)
Leiskit su tuo nesutikt. O kitaip belieka sutikt su nuomone, kad perka visureigius tam, kad išvažiavus miestan visi juos saugotų, globotų, tausotų ir darytų kitokių išimčių kaip gerokai neįgaliems  doh.gif Pasidarė įdomu, kaip jie vairuotų, jei miesto gatvėse liktų TIK visureigiai g.gif  (o ką, prie to einam, nebent krizė išgelbės  lotuliukas.gif )  Iš ko tada reikėtų laukti tolerancijos?

yra tiesos Subjektyvios poste, "kad dideliai masinai reikia ir kitu tolerancijos" tik va "dzipas" tikrai nera is tos masinu klases, kuriems to tikrai reikia - cia jau greiciau vairuotojo nemoksiskumas elgtis su masina.
Ir prie tos savokos "didele" dar prideciau, turincias ribotas matomumo galimybes. Pvz WV caddy, jeigu galines dureles yra dengtos, tai matomumas zymiai suprasteja rikiuojantis ar sukant staigesnius posukius, nes langai yra tik vieni,o toliau metalas - nepasuksi galvos ir nepaziuresi pro keleivio langa, ar salia taves masina nevaziuoja, kurios tu veidrodelyje nematai. Cia galioja ir kitiems "kablukams" ir ale autobusukams, kurie turi tik du soninius langus.
Atsakyti