Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(Bekasė @ 2009 01 08, 15:36)

o tau dar klausimai tokie  kyla matant kaip musu kelininkai dirba?

Pas mane zema masina, po priekiniu bamperiu netilptu dvi degtuku dezutes, sustatytos viena ant kitos. Ir problemu nematau..... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 08, 15:37)
nu juk neraliuoju, o didmiesty važinėju, kur ekstremalios situacijos būna tik tokios kaip vakar, o visa kita kamsčiai.. ir antra ranka pas mane ne ant "ryčiago", o ant kojos g.gif be abejo, šian ryte važiavau į darbą dviem rankom vairą laikydama, bet kai geras oras, o jei dar ir stovi kamšty - jokio poreikio nėra ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jaspis @ 2009 01 08, 12:37)
O galima paklaust? Kam Jums dzipas mieste?  smile.gif

Na ir klausimai doh.gif Paklauskime kam reikalingi mieste minivenai, universalai ir visos didesnes masinos?Kiekvienas renkasi auto pagal pomegius ir galimybes.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 08, 15:37)
nu juk neraliuoju, o didmiesty važinėju, kur ekstremalios situacijos būna tik tokios kaip vakar, o visa kita kamsčiai.. ir antra ranka pas mane ne ant "ryčiago", o ant kojos g.gif be abejo, šian ryte važiavau į darbą dviem rankom vairą laikydama, bet kai geras oras, o jei dar ir stovi kamšty - jokio poreikio nėra ax.gif

ar teko matyti nors viena laida kur lenktyninkas Aiste Pilvelyte vairuoti mokina? jei ne gal internete dar ir rasit bet ten tikrai daug ir ilgai buvo akcentuojama kad ranka ne ant kojos, nosyje ar "ryciago" turi buti... as ekstremalias situacijas matau ne tik sniega, leda.... bet ir issoks koks prietranka i antra juosta ir staigiai ant stabdziu nes jam nusukimas... pirma laisva. aisku suksit i pirma. bet jei ten sulinys, smeliukas ar saka, akmuo ir masina pradeda plaukioti?
Atsakyti
QUOTE(Oxen @ 2009 01 08, 15:22)
1) Patinka...chm, na gal...o jei man pvz miškovežiai patinka? ir lėktuvai  smile.gif
2) komfortiškos ir patogios yra visos lengvosios mašinos.
3) užmiestyje reiktų gerai paieškoti tokių duobių, kurios būtų neįveikiamos paprastu automobiliu, o tik džipu.Ta prasme -keliuose, o ne laukuose.
4) Keturi varomi - gėris, kuris niekada nepanaudojamas, ir kokie 95 procentai to gėrio turėtojų nemoka juo naudotis.
Yra dvi priežastys naudoti džipus mieste"
1. Juos paprastai mėgsta moteriškės, kurios nelabai moka vairuot, ...joms vis atrodo, kad jas visi kiti vairuotojai skriaudžia, o tipo  džipe - saugu kaip tanke...biggrin.gif
(Begemotas - nerangus gyvulys, bet , turint omeny jo masę - tai ne jo problema...)
2. Parkuotis ant šaligatvių....

1. o kas tau draudzia toki tureti?
2 smartas lengvoji, bet ji man nei is tolo i kompfortiska ir patogia nepanasi.
3 ir 4 taip kelio pravaziavimas labai priklauso nuo tarpines tarp sedynes ir vairo, bet su aukstesne ir 4*4 masina yra lengviau pravaziuoti + ne taip gadinasi masina. pvz auto, kur as dabar vazineju priekyje buferis zemas uzdetas, kuris vaziuojant duobetu keliu atsikabinti megsta ir nuo tvirtinimo kelis kartus ir skiles yra. Taip pat masinos geriau neparkuoti priekiu.
man aukstene ir didesnio pravazumo masina prie sirdies ( noreciau tokia tureti) patinka, nes
is auksciau geriau matosi (lengviau tiek manevruoti, tiek parkuotis).
bet jau man tokia masina yra saugesne, nei maza skarbonke + patinka kai vietos yra ir paciai atsisesti, ir salia pasisodinti vaikus, ir dar bagazine tureti.
didesnis pravazumas - tai pliusas tiek ziema, kai taip valomos gatves ( mb vakar kaip tik kastuva isigijo del viso pikto, nes nors gyvename mieste, gatves valomos prastai), tiek vaziuojant ir i uzmiesti. Tai nera butinybe, tai yra patogumas.
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2009 01 08, 15:48)
ar teko matyti nors viena laida kur  lenktyninkas Aiste Pilvelyte vairuoti mokina? jei ne gal internete dar ir rasit bet ten tikrai daug ir ilgai buvo akcentuojama kad ranka ne ant kojos, nosyje ar "ryciago" turi buti... as ekstremalias situacijas matau ne tik sniega, leda.... bet ir issoks koks prietranka i antra juosta ir staigiai ant stabdziu nes jam nusukimas... pirma laisva. aisku suksit i pirma. bet jei ten sulinys, smeliukas ar saka, akmuo ir masina pradeda plaukioti?

aš važinėju atsipalaidavus, kas manau yra geriau nei įsitempus įsikibus į vairą, ir tikrai nei laukiu, nei bijau, kad kažkas man čia ims ir iššoks smile.gif tokius išsišokėlius iš tolo galima pamatyti naudojantis veidrodėliais, ką aš sėkmingai ir darau ax.gif dažniausiai tokie atlekia antra juosta ir jei nepasitrauki, jie tave apvažiuoja ir tada užkiša, bet jei pasitrauki arba pradedi greičiau važiuot (kas pagal nutylėjimą priimta važiuojant antra juosta), viskas būna gerai.. tikrai buvo tokiu situacijų ir sakau, reikia aplinką stebėt, o ne taip kad "aš važiuoju savo juosta, žiūriu į priekį, o aplink mane nors ir tvanas" smile.gif
Atsakyti
nu aisku, matau kad jus esate teisi ir teisingo vairavimo jusu nieks neismokins...

tada perziurekit filmuka ir pasakykit kaip elgtumetes sioje situacijoje. juk esat apmasciusi ka daryt vienoj ar kitoj situacijoj kaip elgtis ir panasiai.
http://pavaryk.blogs...729314706706749
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2009 01 08, 16:22)
nu aisku, matau kad jus esate teisi ir teisingo vairavimo jusu nieks neismokins...

tada perziurekit filmuka ir pasakykit kaip elgtumetes sioje situacijoje. juk esat apmasciusi ka daryt vienoj ar kitoj situacijoj kaip elgtis ir panasiai.
http://pavaryk.blogs...729314706706749

o atkreipėt dėmesį, kokiu greičiu važiuoja sudaužomos mašinos ir kokiu visos kitos g.gif ką gali padaryt tokioj situacijoj, kai esi tunely mašinų sraute ir į jus visus atlekia girtas arba slystantis durnius? NIEKO.. nuo tokių nieks neapsaugotas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ahaa @ 2009 01 08, 14:05)
norėjau parašyti, kad aukštas automobilis, varomas keturaiis ratais, nėra "tikras džipas". nei X, nei X6, Audi Q7, Toyota RAV4, Honda CRV, Land Cruiser tikrai nėra "TIKRI DŽIPAI"

Jūs suplakėte į vieną krūvą skirtingus automobilius, tai viena. O kas jūsų manymu yra "tikras" džipas iš naujausių modelių? rolleyes.gif

Oxen, tavo nemeilė visureigius vairuojančioms moterims yra aiški, bet tavo nuomonė, kad jais važinėja tik vištos ir kad keturi ratai varomi tik dėl grožio - dar aiškesnė biggrin.gif Tu pats tiki tuo ką rašai?
Atsakyti
afigienas tuneliukas... unsure.gif
Visi lekia kaip išprotėję,....nors kai kur atrodo kad tikrai mistika, mašinos be priežasties keičia trajektoriją... verysad.gif

P.S. Šian ryte ties Gariūnais ir mano Omega valsą sušoko... Kaip abi rankos atsirado ant vairo, ir ką darė jos, ką kojos - nelabai menu ...Bet kažkaip pavyko suvaldyt....Gerai kad šalia nieko nebuvo, o iš paskos važiavę sugebėjo atsilikt...
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 17:31)
Jūs suplakėte į vieną krūvą skirtingus automobilius, tai viena. O kas jūsų manymu yra "tikras" džipas iš naujausių modelių?  rolleyes.gif

Oxen, tavo nemeilė visureigius vairuojančioms moterims yra aiški, bet tavo nuomonė, kad jais važinėja tik vištos ir kad keturi ratai varomi tik dėl grožio - dar aiškesnė biggrin.gif Tu pats tiki tuo ką rašai?

Nu....tarkim, netikiu. Tave provokuoju biggrin.gif
O kaži kiek blondinių su džipais mokėtų pasinaudoti AWD privalumais, esant reikalui? O kiek žino, kad tie patys 4 varantieji ratai nėra stebuklas visiem atvejam, ir jei mašina visgi išeis į slydimą, suvaldyt ją bus daug sunkiau nei RWD ar FWD...?

ir ką sako džipų eilės , priparkuotų ant šaligatvių ,( kad ir aplink Konstitucijos pr.)? Man rods, asfaltiniai miestiečiai jas perka del didelių ratų...
Atsakyti
Nebereikalo tiek instruktoriai, tiek lenktynininkai pabrėžia, kad abi rankos turi būti ant vairo, išskyrus trumpas akimirkas, kuomet perjungiamos pavaros, atidaromas langas, perjungiama ragija ar įjungiamas šildymas. Beje, jei neklystu tai per vairavimo egzaminą vairo laikymas viena ranka yra klaida, bent jau taip buvo anksčiau. Netgi yra nurodomos padėtys kaip taisyklingai reikia laikyti rankas ant vairo. Kam dar kyla klausimų, siūlau paskaityti S.Zasados knygą "Saugus greitis". ten jis pats prisipažįsta, kad jaunas būdamas irgi vairą laikė viena ranka, ko niekada nedarė tapęs lenktynininku ir to nerekomenduoja daryti kitiems.
Papildyta:
QUOTE(Oxen @ 2009 01 08, 16:50)
O kiek žino, kad tie patys 4 varantieji ratai nėra stebuklas visiem atvejam, ir jei mašina visgi išeis į slydimą, suvaldyt ją bus daug sunkiau nei RWD ar FWD...?

Gal gali apie tai plačiau? Aš tai dar žalia šiuose reikaluose ir kol kas dar sekėsi valdyti savo BMW, bet norėčiau daugiau sužinoti apie tai kaip elgtis kai mašina slysta.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 18:31)
Jūs suplakėte į vieną krūvą skirtingus automobilius, tai viena. O kas jūsų manymu yra "tikras" džipas iš naujausių modelių?  rolleyes.gif

išvardinti automobiliai iš esmės vienodi - juos galima pavadinti dideliais padidinto pravažumo automobiliais. vsii jie - "parketiniai džipai", visureigio vardo neverti. nebent skirtingos skardos ir spalva Jums - skirtingi auto...

"tikras" džipas? pvz., Jeep Wrangler.
Atsakyti