Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(zuzla @ 2009 01 08, 11:56)
pas mane rodo momentinį degalų sunaudojimą, tai reiks pasižiūrėt g.gif

buvo lryte straipsnis apie degalu taupyma smile.gif patikrinau su savo masiniuku, kai riedu nuo kalno laisva pavara - degalai naudojami, o kai riedu su pavara nespausdama akseleratoriaus, tuomet degalu sanaudas rodo 0l/100km ax.gif

tokiais keliais tai isvis tik su dzipais vazineti doh.gif mano yaris i kalna vakar buksavo doh.gif uz manes masinu nebuvo tai nors toks dziaugsmas, nes paspaudus stipriau akseleratoriu graziai pamete lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 08, 10:56)
pas mane rodo momentinį degalų sunaudojimą, tai reiks pasižiūrėt g.gif

Pažiūrėk, įsitikinsi mirksiukas.gif
Pas man 0 rodo tai važiuojant smile.gif
Atsakyti
Kitose V. Europos šalyse draudžiama važiuoti laisva pavara, nuo kalno taip pat. Netgi yra baudos už tai. Aš niekada nevažiuodavau laisva, kai važinėjau su mechanine, nes labai rizikinga, ypač jei apačioje šviesoforas, kaip Ukmergės g. nuo Šeškinės kalno riedant.
Atsakyti
QUOTE(jaspis @ 2009 01 08, 10:35)
Anoks cia taupumas! Kitaip sakant, taip vaziuojant nuo kalno yra vopse netaupu.
Tokiomis sąlygomis, kaip dabar, ir apskritai, vaziuojant nuo kalno patartina visada būt įjungus bėgį. Pvz. leidžiantis nuo spaudos rūmų, įsijungi kokį 4 bėgį, atleidi gaza visiškai, nuėmi koją nuo gazo ir riedi. Mašina neišsibegės per daug, o važiuos pastoviu greičiu (nebus to pastovaus stabdžių minkymo) smile.gif 
Štai ir visas mokslas. O beto, taip važiuojant nuo kalno mašina beveik nenaudoja degalu, na, kad taupiau negu laisvu riedant, tai tikrai smile.gif

o pastebejote kad taupumas buvo kabutese?

kad tai ne tik netaupu bet ir nesaugu visi seniai zino.... ale yra dar tokiu entuziastu kurie tai daro.... ir jei jau tikrinsit atkreipkit demesi kiek kuro yra sunaudojama kai is laisvos isijugni begi 4 ar 5 nesvarbu..... geriau jau su pavara visur vazinet
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2009 01 08, 11:23)
o pastebejote kad taupumas buvo kabutese?

kad tai ne tik netaupu bet ir nesaugu visi seniai zino.... ale yra dar tokiu entuziastu kurie tai daro.... ir jei jau tikrinsit atkreipkit demesi kiek kuro yra sunaudojama kai is laisvos isijugni begi 4 ar 5 nesvarbu..... geriau jau su pavara visur vazinet

Taip, pastebėjau smile.gif
Atsiprašau, nenorėjau, kad atrodytų, lyg lazdavočiau Jus, tiesiog nelabai gerai išsireiškiau pradžioje post'o biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2009 01 08, 12:04)
tokiais keliais tai isvis tik su dzipais vazineti  :

vakar MB irgi pamates dzipa pareiske, kad tokiomis dienomi i ji nebutu gaila kura pilti.
Nors bent jau kol kas vairavimo salygos visai normalios yra
Atsakyti
Bekase, mano džipas ryja mieste apie 10 l dyzelio/100 km, o gal ir mažiau, trasoje dar mažiau. Ne visos "karvės" sočiai ėda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 12:34)
Bekase, mano džipas ryja mieste apie 10 l dyzelio/100 km, o gal ir mažiau, trasoje dar mažiau. Ne visos "karvės" sočiai ėda mirksiukas.gif

O galima paklaust? Kam Jums dzipas mieste? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 11:18)
Kitose V. Europos šalyse draudžiama važiuoti laisva pavara, nuo kalno taip pat. Netgi yra baudos už tai

o kaip policija sužino, kad riedi laisvu? bigsmile.gif

QUOTE(Frekė @ 2009 01 08, 11:23)
ale yra dar tokiu entuziastu kurie tai daro....

aha, ir aš viena iš jų tongue.gif aišku ne tokiu oru, bet pvz vasarą taip smagu pajusti laisva greitėjantį judėjimą rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(jaspis @ 2009 01 08, 12:37)
O galima paklaust? Kam Jums dzipas mieste?  smile.gif

gal ten ne džipas, o tiesiog didelė mašina, taip vadinamas "parketinis" džipas g.gif prisijungiu prie klausimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 08 sausio 2009 - 12:40
Vaziuojantieji antra juosta bash.gif
Atsakyti
Džipas tikras, reikalingas, nes visų pirma patinka, visų antra komfortiškas ir patogus, visų trečia praverčia užmiestyje, nes ten blogas kelias, duobėtas ir su lengvaja būtų nepatogu, visų ketvirta - keturi varomi, kas yra gėris. Patinka dideli ir galingi automobiliai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 14:50)
Džipas tikras, reikalingas, nes visų pirma patinka, visų antra komfortiškas ir patogus, visų trečia praverčia užmiestyje, nes ten blogas kelias, duobėtas ir su lengvaja būtų nepatogu, visų ketvirta - keturi varomi, kas yra gėris. Patinka dideli ir galingi automobiliai.

įdomu, ką vadinate "tikru džipu"? BMW X lotuliukas.gif ?
Atsakyti