Paskutiniu metu mane pradėjo nervinti krutos mašinos įvažiuojančios į mūsų kiemą ir nebesugebančios išvažiuot
Kiemas mūsų keturių penkiaaukščių apsupty, didelis tokis, su žolynėliu vidury ir apvažiuojamas ratu (įvažiavimas tampa ir išvažiavimu, jei vietos neradai). Vietiniai visi pripratę parkuotis taupiai (galu prie žolynėlio, galu ir prie šaligatvio palei namą), vietos per vidurį paliekama, kad tik šiaip ne taip pratilpt pro šalį galėtų. Šiandienos istorija (jau ne pirma, tik anksčiau su kitais kaimynais nutikusi): Parvažiuoju kieman, pastatau mašiną ant likusio kampiuko, išlipu, dar pasižiūriu, kad tikrai vietos pravažiuot užteks ir čia atplaukia krūta mašina, o pora jame pypina ir rėkia, kad pasitraukčiau. Iš pradžių nesupratau, kodėl turėčiau
Paskui man paaiškina
, kad čia pratilptų tik golfas
. Nu, pirmiausiai mandagiai pasiūliau išlipt ir geriau pasižiūrėt, jei jau taip nesimato, paskui - išvažiuoti iš kiemo atbuliniu pro ten, kur ir atvažiavo, jei jiems priekiu per sunku, dar paskui - pravažiuoti už juos, bet kai moteriškė pareiškė ,,kodėl, įdomu, apskritai aš čia turėčiau pro tave laviruot" atvirai jau dėbtelėjau į ją kaip į visišką idiotę, paklausiau ar pirmą kart su savo mersu į miestą išvažiavo ir nuėjau namo
Ilgaaai dar sėdėjo užgulę signalą, o paskui, ką, puikiausiai pravažiavo (nereikėjo net atbuliniu taisytis) kas visai nekeista, nes po to pro ten dar ne viena po jų laisviausiai pratilpo, tame tarpe ir mikriukas.
Nu ir kaip tokį elgesį suprast? Gal žmonės, nusipirkę krutas mašinas, tiek dreba dėl galimo įbrėžimo, kad krenta į paniką vos sėdę už vairo