Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje? 2

QUOTE(zuzla @ 2009 01 05, 10:46)
dviejų juostų kelyje? gal pvz?

laisvės prospektas. maždaug ties širdies klinika, taip pat ties mandarinu. pirmoj vietoj stovi inkilėlis, bet ereliu apipypsinčiu vistiek pilna, nors toj vietoj pirma juosta užkišta autobusu, todėl visi ima antrą.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 05, 11:34)
Na ir kas tas leistinas greitis didmiestyje. Nori vilktis, vilkis pirma juosta, kam antrąją užimti.

aha, nepatinka laikytis taisyklių - nevažinėk išvis, kam orą teršti irnesakyk.gif
Atsakyti
Aš šiandien galvojau išlipsiu iš auto ir vošiu bobai už efkes vairo sėdinčiai cool.gif
na nieko nesakau, žmogus gal serga ar kas...
šiandien narbuto gatvė, slidu, kamštis visi judam link panoramos... ties pėščiųjų perėja artėja žmogus... artėja, dar net neįžengė į važiuojamąją dalį - o ji, šast ant stabdžių ir beabejonės iki dugno, jos priekiniai varomieji, sustoja iš kart juos numynus o mano galiniai net abs pagalba slysta lik jos, pindos... kuri laukia kol pėstysis įeis į kelią cool.gif nežinau ką galvoja jei galvoja tokios damos, bet norisi ne tik pasiųsti ant trijų ar daugiau raidžių bet ir teises atminti, visa laimė kad laikausi visuomet saugaus (kiek įmanoma) atstumo, bet ta madam man įlindo ir nepavažiavus poros šimtų metrų sugalvojo stabdyti pamačius žmogų doh.gif doh.gif doh.gif

baigėsi viskas gerai, bet sugadino nuotaika totaliai, taip ir norėjau aplenkusi kirst per stabdžius jai po nosim, bet pagailėjau savo mašinos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakalnis: 06 sausio 2009 - 19:52
QUOTE(l'eau @ 2009 01 06, 16:03)
aha, nepatinka laikytis taisyklių - nevažinėk išvis, kam orą teršti irnesakyk.gif

Tu vis atkakliai laikaisi savo nuomonės ir nepamiršti priminti apie antrą juostą, bet patikėk, sulig kiekvienais vairavimo metais, patirtim ir praktika, ji keisis keisis keisis ir artės link manosios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 06 sausio 2009 - 21:25
Paskutiniu metu mane pradėjo nervinti krutos mašinos įvažiuojančios į mūsų kiemą ir nebesugebančios išvažiuot doh.gif Kiemas mūsų keturių penkiaaukščių apsupty, didelis tokis, su žolynėliu vidury ir apvažiuojamas ratu (įvažiavimas tampa ir išvažiavimu, jei vietos neradai). Vietiniai visi pripratę parkuotis taupiai (galu prie žolynėlio, galu ir prie šaligatvio palei namą), vietos per vidurį paliekama, kad tik šiaip ne taip pratilpt pro šalį galėtų. Šiandienos istorija (jau ne pirma, tik anksčiau su kitais kaimynais nutikusi): Parvažiuoju kieman, pastatau mašiną ant likusio kampiuko, išlipu, dar pasižiūriu, kad tikrai vietos pravažiuot užteks ir čia atplaukia krūta mašina, o pora jame pypina ir rėkia, kad pasitraukčiau. Iš pradžių nesupratau, kodėl turėčiau blink.gif Paskui man paaiškina new_russian.gif , kad čia pratilptų tik golfas doh.gif . Nu, pirmiausiai mandagiai pasiūliau išlipt ir geriau pasižiūrėt, jei jau taip nesimato, paskui - išvažiuoti iš kiemo atbuliniu pro ten, kur ir atvažiavo, jei jiems priekiu per sunku, dar paskui - pravažiuoti už juos, bet kai moteriškė pareiškė ,,kodėl, įdomu, apskritai aš čia turėčiau pro tave laviruot" atvirai jau dėbtelėjau į ją kaip į visišką idiotę, paklausiau ar pirmą kart su savo mersu į miestą išvažiavo ir nuėjau namo cool.gif Ilgaaai dar sėdėjo užgulę signalą, o paskui, ką, puikiausiai pravažiavo (nereikėjo net atbuliniu taisytis) kas visai nekeista, nes po to pro ten dar ne viena po jų laisviausiai pratilpo, tame tarpe ir mikriukas.

Nu ir kaip tokį elgesį suprast? Gal žmonės, nusipirkę krutas mašinas, tiek dreba dėl galimo įbrėžimo, kad krenta į paniką vos sėdę už vairo g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 07 sausio 2009 - 01:33
Aš galiu pasakyt kas mane labiau ne nervuoja, o gąsdina: tai vairuotojai pastoviai minkantys stabdį, ypač dabartinėmis oro sąlygomis. Atrodo važiuoja normaliai ir vis per stopus mynko, nors nei greitis didelis, nei priešais kas važiuoja. Tokius visada stengiuosi apvažiuoti kuo greičiau, nes neaišku kas jiems susišvies.
O dėl pėsčiųjų, tai yra viena kai jie staigiai iššoka į kelią ir tu nebeturi kur dingti (pas mane irgi galas varomas), ir visai kas kita, kai tu matai juos iš tolo, tuomet galima lėtėti nestabdant ir sustoti tik prie pat perėjos, tuomet ir iš paskos važiuojantis neįkals. Beje, vakar taip ir padariau. Lauke šalta, labai vėjas, pagailo moteriškės prie perėjos (mačiau ją jau iš tolo, todėl lėtėjau tolygiai, nestabdant), už manęs dar kelios mašinos ir turbūt būtų nestoję. Tai sustojau, praleidau. Moteriškė iš nuostabos net suklupo bėgdama (kas per įprotis bėgti per perėją g.gif ). Už manęs irgi niekas nesinervino, nes lėtėjau tolygiai, o ne staigiai ant stabdžių (kaip ingakalniui). Ir šiaip tokiomis eismo sąlygomis (tikrai ne visi keliai nuvalyti iki asfalto) stengiuosi kuo mažiau stabdyti, geriau lėtėju tiesiog nespaudžiant gazo. Ir nereikia tada nervinti iš paskos važiuojančių.
Beje, šiuo metų laikų mane pradėjo nervinti žmonės, kurie geromis kelio sąlygomis, kuomet ant kelio ne sniegas, o jau asfaltas, važiuoja 40-50 km/h greičiu. Sutinku, kad šeštadienį ir netgi sekmadienį, daug kur buvo privažinėto sniego, gana pavojinga buvo važiuoti greičiau. Bet tik ne šiom dienom, kuomet beveik visos pagrindinės gatvės jau nuvalytos iki asfalto. Jau vakar ir šiandien neiškenčiau ir lenkiau kelis tokius. Gerai, jei žmogus supratingas ir šiek tiek pasitraukia dešiniau, taip leisdamas drąsiai jį lenkti. Bet deja ne visi tokie.
O kas dėl antros juostos. Jei važiuoja leidžiamu greičiu, tai tiek to, bet jei lėčiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 07 sausio 2009 - 08:34
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 01 06, 15:21)
O kaip jis vazineja? g.gif

kai niekur neskubam, važiuoja lėčiau biggrin.gif kas šiaip suprantama dabartinėmis eismo sąlygomis g.gif bet daug kas važiuoja greičiau, pas jį juk irgi ir mašina gera, ir padangos, o myžčioja ax.gif suprantu, man reik būt atsargesniai su galu varomu, o jam g.gif nu žodžiu, čia šiaip, nerimtai biggrin.gif
bet labai nervina jo įprotis kamštyje - pvz. pravažiuojam sankryžą ir sustojam kamštyje, prieky mašina pavažiuoja porą metrų, MB stovi, sakau "taigi pavažiuok", sako "kam blink.gif pradės važiuot ir važiuosim", sakau "gal tau iš galo mašina sankryžoj užstojo kitoms mašinoms kelią ir jai tų poros metrų ir truksta pasitraukt".. visada pasakau..
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 06, 21:24)
Tu vis atkakliai laikaisi savo nuomonės ir nepamiršti priminti apie antrą juostą, bet patikėk, sulig kiekvienais vairavimo metais, patirtim ir praktika, ji keisis keisis keisis ir artės link manosios 4u.gif

labai tikiuosi kad ne, nes visgi taisyklės ne dėl bajerio sukurtos, o kuo daugiau jų nesilaikančių, tuo kely baisiau, nes tiesiog nesaugu ir nežinia ko tikėtis doh.gif o jei žmogus nori skraidyti - jam ne antra juosta, o lėktuvas reikalingas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 06, 16:03)
laisvės prospektas. maždaug ties širdies klinika, taip pat ties mandarinu. pirmoj vietoj stovi inkilėlis, bet ereliu apipypsinčiu vistiek pilna, nors toj vietoj pirma juosta užkišta autobusu, todėl visi ima antrą.

taigi galima pasislėpti už autobuso ir joks inkelėlis nenupyškins bigsmile.gif
Atsakyti
mane labai nervina kai kerta per stabžius netikėtai, t.y ne palaipsniui bet užkiša ir triskalioja o paskui šast ir iki dugno... rrrr...
o dėl tų kurie važiuoja labai lėtai, suprantu juos, nes teko pietaut su kolegės auto važiuot keleivio pusėje, pas ją demisezoninės padangos, galiniai varomieji - galvojau ir ant 30km/h žvėryne į pusnį įskrisime(pas ją stažas 7metai bet protas tai persiprašau... demisezonines padangas ir dar padėvėtas pirkti)
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 01 07, 13:30)
mane labai nervina kai kerta per stabžius netikėtai, t.y ne palaipsniui bet užkiša ir triskalioja o paskui  šast ir iki dugno... rrrr...
o dėl tų kurie važiuoja labai lėtai, suprantu juos, nes teko pietaut su kolegės auto važiuot keleivio pusėje, pas ją demisezoninės padangos, galiniai varomieji -  galvojau ir ant 30km/h žvėryne į pusnį įskrisime(pas ją stažas 7metai bet protas tai persiprašau... demisezonines padangas ir dar padėvėtas pirkti)

Priekiniai ar galiniai veromi ratai itakos stabdymui neturi visiskai jokios.
Atsakyti
turi.
gal kam nors tai absoliučiai tas pats, bet kai ratai slysta ir automobilis tampa nevaldomas - viena yra išlaviruoti su priekiniais o visai kas kita su galiniais.
Man, kai neseniai persėdusiai iš priekinių į galinius - labai jaučiasi skirtumas ypatingai tada kai slidu, nevalytas kelias ir etc (rajoniniuose keliuose ypatingai)
Papildyta:
p.s jei kalbėti apie demisezoninias padangas, tai niekas nesitikėjo tokios žiemos, bet aš niekuomet nesupratau kaip galima su tomis pačiomis važinėti ir šaltuoju ir karštuoju metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakalnis: 07 sausio 2009 - 13:07
QUOTE(zuzla @ 2009 01 07, 08:46)
kai niekur neskubam, važiuoja lėčiau biggrin.gif kas šiaip suprantama dabartinėmis eismo sąlygomis g.gif bet daug kas važiuoja greičiau, pas jį juk irgi ir mašina gera, ir padangos, o myžčioja ax.gif suprantu, man reik būt atsargesniai su galu varomu, o jam g.gif nu žodžiu, čia šiaip, nerimtai biggrin.gif
bet labai nervina jo įprotis kamštyje - pvz. pravažiuojam sankryžą ir sustojam kamštyje, prieky mašina pavažiuoja porą metrų, MB stovi, sakau "taigi pavažiuok", sako "kam blink.gif pradės važiuot ir važiuosim", sakau "gal tau iš galo mašina sankryžoj užstojo kitoms mašinoms kelią ir jai tų poros metrų ir truksta pasitraukt".. visada pasakau..

irnesakyk.gif MB irgi kai neskuba - letai sliauzia! doh.gif
Atsakyti