Lietuvoje, kai vazinejau budavo baisu persirikiuoti.Visi skuba ir niekas nieko neuzleidzia. Norvegijoje visai kitas zmoniu mentelitetas (tikiuos gerai parasiau). sioje salyje nebaisu vazineti, cia visi visus uzleidzia, todel, kartais susidaro didziuliai kamsciai. Cia nebaisu ir suklysti, zinai kad praleis. Aisku, pasitaiko visokiu durniu,kurie pypina ir mirksi sviesomis. bet paprasciausiai nekreipi demesio. Baisu pagalvoti, kaip reikes vazineti gryzus i Lietuva.
Norvegijoje nereikia baimintis del dviratininku ar pesciuju, visi jie cia vaiksto ir vazinejasi su atsvaitais, tai is toli pastebi. Lietuvoje kelis kartus tamsoje vos nenuskyniau dviratininku. nes visiskai ju nesimato, be to dar vaziuoja viduriu keliu.
QUOTE(ievvvvaa @ 2008 12 31, 18:19)
na as ne tai kad uz bmw bet uz pati fakta, kad stovi prie perejos kazkas, nestuke ar pensininkas daznai net nekreipiu demesio, bet stovi pakankamai toli nuo vaziuojamosios dalies tai kaip zinoti - ji eis ar tik stovi ir laukia kazko? esu maciusi ne viena karta kai auto sustoja o ta tik apsidairo ir toliau nejuda - nu tai persiprasau, priarteji prie vaziuojamosios dalies ir praleis
o tie kurie kisa savo auto, uzlenda ir net "nepadekoja" - nepernesu, dazniausia situacija ties isukant vilniuj i narbuto gatve, as stoviu tvarkingai o koks nors ambalas is kaires lenda i mano juosta, as jei gera galiu ileisti bet jei tai daro prie pat sviesiko nes taip mat kamsti padarys - tai nepraleidziu is principo, gaila buvo tik kad toks vairuotojas kaip subjektyvi buvo, tas vis tiek kiso savo auto, o kitas savo juostoje is principo nepraleido ir be abejones ivyko avarija kaltas tas kuris kiso naglai nosyte - paziurejau ir pati pamaniau kad jei man taip kistu ir jauciu nesustociau nesvarbu darbine ar ne auto
pora tokiu bumtelejimu ir nebe vaidins kad man reik ir as kisu nosyte.
P.s nekalbu apie tokius kai reik is salutinio ar pan persirikiuot, kalbu apie tai kai spec vaziuoja i prieki ir paskui uzkisti nosi prie pat kamscio pabaigos
Yra tokių vietų mieste, kur "kišančius" reikėtų praleisti pgl taisykles, pvz. kai gatvės susiaurėjimas, baigiasi juosta ir pan. Aš tai visuomet padėkoju, jei įleidžia iš šalutinio ar praleidžia kitose situacijose. Juk malonu, kai vairuotojai draugauja su logika ir kamščio metu vairuoja užtrauktuko principu, tada nebelieka pykčių ar nervų su konservais.
taip, sutinku dalinai, bet reikia pripazinti kad tokiu gudruoliu kurie vaziuoja kita juosta o paskui prie pat kamscio galo lenda kaip niekur nieko daugiau nei daug:) suprantu kad buna-skubi, bet visi skubame,argi ne?
O kaip žinoti, ties kuria vieta galima lįsti, o ties kuria ne? Pvz. reali situacija Geležinio Vilko g., kai į ją įvažiuoji ar ant Šeškinės kalno, kai patenki pirma į A juostą, o po to turi iš ten dingti, bet kaip žinia (skaitant kitų patyrimą) kiti vairuotojai kategoriškai nenori įleisti "prieš save", tik po savęs ir gaunasi, kad nei vienas nenori įleisti "prieš save"
na sakykim narbuto gatvėn įvažiuojant - kai dažnai laisvės pr. kamštis susidaro ties trulu juosta ir visi stovi laukia kol priartėja prie to posukio, prie šviesaforo - visi lekia ir iš pilaitės ir iš kt. kai tu stovi kokių 10min ir priartėji, yra kas lenda bent per pus kelio, o yra tokių kurie užkišinėja prie pat įsukimo t.y nestovi ir nelaukia o atvažiuoja ir kerta iš kairės į mano juostą kuri leidžia vienintelė sukti link žvėryno
na bet čia opiausia bėda kai važiuoju apie 8val jei važiuoju 8,30 ar 7,15 tai nebūna to - o kitose vietose kažkaip man viskas normaliai, tiek praleidžiu pati tiek mane
na bet čia opiausia bėda kai važiuoju apie 8val jei važiuoju 8,30 ar 7,15 tai nebūna to - o kitose vietose kažkaip man viskas normaliai, tiek praleidžiu pati tiek mane
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 12 29, 14:59)
Būna, kad ir manęs nenori praleisti, nors rodau posūkį ilgai ir nuobodžiai, tuomet lendu, kišu ir tiek, jei matau, kad nepraleidžia iš principo nepraleisti. Lai prasikeikia.
Dar labai daug tokiu vairuotoju, kurie nenori praleisti, rodyk ta posuki, kiek nori Pagarbos kelyje nedaugeja...
Per pereja as VISADA praleidziu vaikus ir mamas su vaikais.Kad ir uz manes masinu nera,sustoju visada.
mane erzina kai nerodo posūkių
Erzina,kai velkasi antra juosta 40km/h greiciu