Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(kuuzia @ 2008 12 17, 16:29)
Pepperoni, gražiai patvarkei foto.

Tik aš galvoju, kad mūsų mokymosi esmė visų pirma yra gražiai nufotografuoti, o tik po to jas koreguoti kompu. Tokiu atveju galvoju, kad reikia dėti ir originalą ir pakoreguotą smile.gif

be abejo, kad taip drinks_cheers.gif bet deja deja.. siais skaitmeniai slaikais tos fotkes , net ir geriausiu fotografu, daznai praeina ilga fotoshopo virtuve kol gaunas paskutinis variantas... ax.gif

o del originalo ir apdoroto varianto - gera mintis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Armana, nu jau Kalėdų Senelis koks geras, dar ir ankščiau atneša smile.gif

Peperoni, davei nuorodą, tai varau su savo programos filmukais, kažkaip apie jutubo galimybes foto redagavimo programom nelabai sumąsčiau.. 4u.gif
Patvarkei gražiai, man gražiau smile.gif

Dabar jau pasimečiau - Pentax K-m + 2 objektyvai (18-55mm ir 50-200mm) vs. Olympus E-510 + 2 objektyvai (14-42mm ir 40-150mm) blush2.gif
Atsakyti
Puke, nu labai mazas skirtumas tarp tu vystyklu laugh.gif bet ir skaiciukai mazia skirias... g.gif nzn - gal bandyk i daiktus geriau fokusuot... g.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 12 17, 14:12)
Ryškumo zona ir ją įtakojantys faktoriai

ACIU, Raige, uz labai issamu pasakojima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 17 gruodžio 2008 - 17:33
QUOTE(Stikline @ 2008 12 17, 16:29)

O čia paaiškinimai raštu smile.gif

Kaip apkirpti fotkę:

Horizonto tiesinimas:

paprastesnis ir (man daug) patogesnis variantas:

Iš akies sunku numatyti proporcijas, kad foto išliktų standartinio dydžio. Jei ji bus nestandartinė, kada bandysite pasidaryti nuotrauką fofolaboratorijose ją apkarpys arba paliks baltus plotus apsikarpyti pačiai.
tad apkarpymas
1. Pasirenkate rectangular marguee tool (arba spaudžiate M)
2. Pasirenkate Style "fixed ratio", nusistatote jums reikalingas proporcijas, pvz. 10:15 ar pan.
3. Pasižymite pageidaujamą plotą
4. Image>crop

horizonto tiesinimas (tiesa, patiesinus šiuo būdu nuotrauką teks šiek tiek apkirpti)
1. Einate į Filter>disort>lens correction
2. Pasirenkat straighten tool (arba paspaudžiate A)
3. Su pelyte nuvedate nuo kairiojo horizonto krašto iki dešiniojo (arba atvirkščiai, kaip kam patogiau).
3. Spaudžiate OK.
4. Jei reikia apkarpote foto.

Atsakyti
itariu,kad pas mane kazkoks senas photo shopas, nes nieko nesuprantu ka aiskinat su tais mygtukais unsure.gif pas mane - Photostudio 5.5 unsure.gif
Atsakyti
Pabaikit temą, galvosim naują užduotį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 17, 18:41)
paprastesnis ir (man daug) patogesnis variantas:
Iš akies sunku numatyti proporcijas, kad foto išliktų standartinio dydžio. Jei ji bus nestandartinė, kada  bandysite pasidaryti nuotrauką fofolaboratorijose ją apkarpys arba paliks baltus plotus apsikarpyti pačiai.

Aciu, Dejavu. 4u.gif
Labai aktualu buvo. smile.gif

Bet dar klausimas: parasau as tuos 10:15, bet rema as galiu tampyti kokio noriu dydzio. Ir kai ijunga linuote, gaunasi didesnis paveikslas nukirpus nei 10x15... g.gif
Ar tai vis tiek reiskia, kad ja sutalpins i tuos remus 10x15???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 17 gruodžio 2008 - 18:46
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 17, 16:57)
Puke, nu labai mazas skirtumas tarp tu vystyklu laugh.gif bet ir skaiciukai mazia skirias... g.gif  nzn - gal bandyk i daiktus geriau fokusuot...  g.gif

o man ir sis atrodo vykes fokusavimas blush2.gif lotuliukas.gif ir diafragma skirtinga, ir fonas... geriau prie kitu uzduociu pereisiu smile.gif
Atsakyti
Aš kadangi namus puošiu tik kūčių vakarą, tai neturiu kuo pasigirt bigsmile.gif

Bandžiau pažaist su gėlytėm blush2.gif (ne į temą, bet parodysiu)

originalas: (labai graži man foto, tik trūksta ryškumo ir palangė nevietoj)
user posted image

mano patvarkyta:
user posted image

Eisiu gal ką nors sukonstruot rolleyes.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti