Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(Armana @ 2008 12 17, 11:36)
Labas,
Atlekiau apsigirti, kad Kaledu Senis mane aplanke siek tiek anksciau ir padovanojo man Canon 450 D su 50mm f1.8 objektyvu clap.gif

koks geras kaledu senis thumbup.gif
QUOTE(bonda @ 2008 12 17, 11:54)
galneriekt tu temu milijono unsure.gif dar anu techniniu toli grazu ne visos atliko unsure.gif

drinks_cheers.gif blush2.gif

QUOTE(raige @ 2008 12 17, 12:20)
Oho kiek prirašėt. Ir namų darbų šaunių mačiau  thumbup.gif
Atsiprašau, kad buvau dingus - buvau užsikasus darbais. Bet šiandien pabandysiu jums sudėt taškus ant "i". Nors įtariu kad dauguma jau pačios pajutot ir juos suidėjot  smile.gif

pirma uzduoti padariau, pajutau bigsmile.gif kitas dar reik daryt...

QUOTE(Armana @ 2008 12 17, 12:25)
O cia zaidziau su ilgu islaikymu ax.gif
user posted image

man sita jau panasi i atviruka, ir zaisliukas tegul buna, be jo bus margumynas, nebus kur akies "padet" blush2.gif

einu seivintis Raiges posto bigsmile.gif thumbup.gif
Papildyta:
dar imesiu savo diafragmas 4u.gif

f 4,2

user posted image

f 5

user posted image

f 7,1

user posted image
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 17, 15:30)
Peperoni, nu kaip fainai aptvarkei, apkarpei foto, man tavo pirmas variantas patiko. gal galetumei papasakot,kaip photo shope reiktu apkirpti, fona padaryt, krastus?  doh.gif  g.gif

nu vat ir negaliu papasakot... unsure.gif nes viska dariau Gimpu... doh.gif biggrin.gif nu reik kazkaip su tuo photoshopu pradet draugaut... g.gif

Siaip pradzioj tai pasukau uzsidejus gaires, kad tiesus lango remas butu... tada apkirpau, kiek leido pasukimas (gimpe yra galimybe pasirinkti ta Crop tool su funkcija, kad islaikytu proporcija 2:3 ir rodytu aukso pjuviu gaires... ax.gif )

dar pastumdziau spalvu kreive taip, kad siek tiek pasviesetu tamsus atspalviai...

na ir pasharpinus uzdejau remelius... remelius dedu su specialiu Gimpo plugin'u... ax.gif tas padaroma praktiskai vienu paspaudimu... ax.gif

turbut ne ka paaiskejo... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2008 12 17, 15:42)
Mergaites,uzmaciau,kad jau pasirode Scott Kelby  Skaitmenine fotografija-2dalis ,gal jau kuri turi? wub.gif jetau kaip man jos reikia doh.gif

as net pirmos neturiu... blush2.gif visa kruva prisipirkus, o pacios geriausios neturiu... unsure.gif
Atsakyti
jei kas gerai moka naudotis photoshopu, prasom pagelbet mirksiukas.gif labai noriu ismokti normaliai karpyt, tamsint ir t.t. nuotraukas. zodziu laukiu mirksiukas.gif

siand fotkinau kaledine tema, ale visai man nesiseka su fotoaparatu draugaut, nors tu ka doh.gif
Atsakyti
[quote=JulieTa,2008 12 17, 16:13]
jei kas gerai moka naudotis photoshopu, prasom pagelbet mirksiukas.gif labai noriu ismokti normaliai karpyt, tamsint ir t.t. nuotraukas. zodziu laukiu mirksiukas.gif

Ir as jungiuosi prie taves,nes PS man tamsus miskas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 17 gruodžio 2008 - 16:17
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 17, 17:13)
jei kas gerai moka naudotis photoshopu, prasom pagelbet  mirksiukas.gif labai noriu ismokti normaliai karpyt, tamsint ir t.t. nuotraukas. zodziu laukiu  mirksiukas.gif

Jei nieks nepagelbės iki tol, kol grįšiu namo, galėsiu aš padėt..bet tai bus vėliau vakare biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2008 12 17, 15:49)

dar imesiu savo diafragmas 4u.gif

esme matos, bet kur fokusavai? g.gif
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 17, 16:13)
jei kas gerai moka naudotis photoshopu, prasom pagelbet  mirksiukas.gif labai noriu ismokti normaliai karpyt, tamsint ir t.t. nuotraukas. zodziu laukiu  mirksiukas.gif

nemoku as nei gerai, nei negerai -tiek kiek man reik blush2.gif lotuliukas.gif as pagrindinem sitom naudojuos
ctrl+l (levels'us pataisyt), ctrl+u (saturation pataisyt), sharpen, dar clone ir psio mirksiukas.gif apkarpau as su kita -man patogesne biggrin.gif
Atsakyti
Dar radau kai ką blog'e
http://fotografuojam...i-filmukai.html

Pažiūrėkit, gal paaiškės kas nors smile.gif pati darbe negaliu tų filmukų pažiūrėt.
Atsakyti
Zinokit labai geras daiktas yra televizorius biggrin.gif ups... siuo atveju yuotubas biggrin.gif

pvz cia yra pamokele kaip tiesint ir karpyt :
http://www.youtube.c...h?v=wTJelX36sAk

yra siaip daaaaaug daug pamoku per paieska paieskojus - daugelis labai informatyvios... ax.gif as taip daug ismokau su gimpu tvarkyt... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 17, 16:18)
esme matos, bet kur fokusavai? g.gif

kazkur i zodi "vystyklus" lotuliukas.gif ir siek tiek auksciau rolleyes.gif
Atsakyti
Dekui mergaites 4u.gif Reikes butinai pasiziureti bigsmile.gif
Atsakyti
Pepperoni, gražiai patvarkei foto.

Tik aš galvoju, kad mūsų mokymosi esmė visų pirma yra gražiai nufotografuoti, o tik po to jas koreguoti kompu. Tokiu atveju galvoju, kad reikia dėti ir originalą ir pakoreguotą smile.gif
Atsakyti
Dar radau apie photoshopą čia: http://www.ifreal.co.../photoshop.html

O čia paaiškinimai raštu smile.gif

Kaip apkirpti fotkę:

1. atsidarai photoshope nuotrauka.
2. kairej pusej turetu buti tokia maza lentele. ten dviem stulpeliais visi irankiai sudeti.
3. susirandi Crop Tool (kairesniam stulpely trecias nuo virsaus).
4. paspaudi ji.
5. ant nuotraukos nubrezi keturkampi (paemus uz tasku kampuose ir per krastiniu viduri, gali ji visaip patampyt, jei is pirmo karto tiksliai nenusibrezia).
6. ten, kur ta keturkampi nubrezi, jo vidus lieka normalus, o aplink viskas patamseja siek tiek. taip lengviau matyt, kaip atrodys apkirpta nuotrauka.
7. kai jau tas vaizdas patinka, keturkampio viduj spaudi du kartus kairi peles klavisa.
8. VUOLIA!

Horizonto tiesinimas:

Measure Tool yra pasleptas po Eyedropper Tool (desiniam stulpely 10-tas nuo virsaus). paspaudi ta Eyedropper Tool, palaikai kokia sekunde nuspaudus, ir atsiranda trys irankiai: apatinis ir yra Measure tool (liniuote pavaizduota). (na, bent mano photoshopo versijoj taip yra ) tada pasirenki ta liniuote, brezi linija ant kreivo horizonto, pavyzdziui, paskui eini i Image - Rotate Canvas - Arbitrary - OK. ir istiesina. o kadangi istiesina pasukdamas nuotrauka, kiek reikia, tai po to reikia ja truputi apkirpti, nes atsiranda kampuose tusti plotai

Atsakyti