Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

Na va dedu ir aš pagaliau savo namų darbus, su muiline darytus, lelius mažai laisvo laiko teduoda. Seniai jau prifotkinus, tik idėt nebespėju smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Sveikutės mirksiukas.gif
Gavau dovanų NIKON D60, tad tenka mokytis fotografuoti biggrin.gif
Noriu prisidėti prie jūsų būrio. Kolkas viskas čia man tamsi giria. Perskaičiau abi jūsų temas ir daug kitos informacijos blush2.gif bet nieko nesuprantu.
gal kuri iš jūsų turi Nikon D60 instrukciją lietuvių kalba? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoCuRa: 02 gruodžio 2008 - 17:53
niu va dedu ir as savo antra uzduoti rolleyes.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
trecia irgi turiu nufotkinus,bet dar nedesiu,nes jei vel nugrybavau,tai ... geriau neperkrausiu eterio blush2.gif
Atsakyti
Vasarine, į antrą daiktą fokusas nelabai g.gif
LoCuRa, turiu D40 instrukciją, gal iš bėdos tiktų?
Ediper, gal surašyk ties nuotraukom kokia diafragma ir koks ISO...
Pirma nauja užduotis nufotkinti trim skirtingim diafragmom tik keičiant ISO ar ne?
Jei taip tai jau kažką sukurpiau einu kraut, žiūrėt kas gavosi, o tada čia apsireikšiu.
Atsakyti
Paeksperimentavau, bet man spalva tai baisiai nepatinka mano nuotraukų doh.gif

f1,8 1/80 ISO200
user posted image

f2.8 1/80 ISO400
user posted image

f6.3 1/80 ISO1600
user posted image

Atsakyti
ewa, ar man akyse ar nuotraukose fokusas šokinėja tarp "nepageidaujamų saulės zuikučių kadre"; "su specifinėmis problemomis"; "patalpoje yra ta šviesa" ? 4u.gif
Kokia čia knyga? ax.gif

vsio, varau fotografuot ND smile.gif
Atsakyti
Reikės pabandyt iš naujo, nes kažkaip pobaisiai atrodo doh.gif Reikėtų savaitgalį prie dienos šviesos pabandyt, ar tiesiog truputį daugiau laiko paskirti...
Atsakyti
QUOTE(ewa @ 2008 12 02, 19:27)
Vasarine, į antrą daiktą fokusas nelabai  g.gif
LoCuRa, turiu D40 instrukciją, gal iš bėdos tiktų?
Ediper, gal surašyk ties nuotraukom kokia diafragma ir koks ISO...
Pirma nauja užduotis nufotkinti trim skirtingim diafragmom tik keičiant ISO ar ne?
Jei taip tai jau kažką sukurpiau einu kraut, žiūrėt kas gavosi, o tada čia apsireikšiu.

As ISO nekeiciau ax.gif
Atsakyti
ewa čia karpei ar taip talpinai į kadrą?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 02, 10:31)
nesvarbu, kad fotoaparatas "automatinis" be didelės  pasirinkimo galimybės. Tegul ir  fonas nebūna išplaukęs, bet fokusas turi būti. Šiuo atveju, man atrodo jis  nušokęs į vyšnias antrame plane, be to ir išlaikymas per ilgas fotografuojant iš rankos. Fotoaparatą reikia pasidėti kur nors stabiliai arba didinti iso.

sveiki pas mus olimpus q700 ir kai uzdedu didesne iso o ne automatine visos foto gaunas tokios kaip is kokisu dulkiu , pablyskusios, ar nustacius didesni iso reikalinga dar kokie papildomi reikalavimai? beje noretusi bet jau minimalia ismok fotografuoti gal zinote kokiu elektroniniu knygu apie visoskius tokius dalikus kap iso ,, fokusavima ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 03, 01:26)
sveiki pas mus olimpus q700  ir kai uzdedu didesne iso o ne automatine  visos  foto gaunas tokios kaip is kokisu dulkiu , pablyskusios, ar nustacius didesni iso reikalinga dar  kokie papildomi reikalavimai? beje noretusi  bet jau minimalia ismok fotografuoti  gal zinote kokiu elektroniniu knygu apie visoskius tokius dalikus kap iso ,, fokusavima ir pan.?

Mano Panasonicas,prie didesnio ISO labai prastas nuotraukas daro,bet pasiskaiciau,kad ju minusas tame yra. doh.gif Fotografuojanciuju zargonu tos dulkes,vadinamos triuksmu.Zinok nezinau kaip to isvengti,as paprasciausiai ISO stengiuosi nedididinti.O knygu tai tikrai nemazai apie tai yra.Nueik i knygyna,pasimk kokia apie fotografavima,pasiskaityk turini ir pamatysi,ar ten yra tave dominanti informacija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tmxs @ 2008 12 03, 02:26)
sveiki pas mus olimpus q700  ir kai uzdedu didesne iso o ne automatine  visos  foto gaunas tokios kaip is kokisu dulkiu , pablyskusios, ar nustacius didesni iso reikalinga dar  kokie papildomi reikalavimai? beje noretusi  bet jau minimalia ismok fotografuoti  gal zinote kokiu elektroniniu knygu apie visoskius tokius dalikus kap iso ,, fokusavima ir pan.?

Dabar visoms nurodymas, privalomas vykdyt!
http://fotografuojam.blogspot.com/
Sita nuoroda isideti i favorites. Juk viskas surinkta vienoj vietoj thumbup.gif
Atsakyti