Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(Peperoni @ 2008 12 15, 13:03)
Dabar kazkaip pasidare idomu, kokios kritikos del tos foto esi gavus?  g.gif  (jei aisku nori apie tai rasyt  biggrin.gif )

Na nieko tokio ypatingo smile.gif ...kad tai tik spalvos ir nieko daugiau....na taip ir yr biggrin.gif iš esmės pati foto nekabina, nėra kažkuo labai įdomi...tik kokybės atžvilgiu pati nesuprantu ar gera, ar dar iki tobulumo trūksta hihihi.gif
Atsakyti
Na taip, joje tik spalvos... bet velgi... g.gif tokios tematikos foto kazko dar daugiau neisgausi gi - saulelydis ir yra saulelydis...

jei joje kazkas butu - tai jau butu kazkas nuostabaus saulelydzio fone... biggrin.gif

man patinka, bet kokiu atveju wub.gif o del kokybes... g.gif reiktu gal didesnes foto, kad prie kazko prikibt... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 12 14, 22:21)

Šiandien buvo gražus saulėlydis. Pabandžiau pagauti paskutines dienos spalvas.
Gal reikėtų dar apačios prikirpti  g.gif  !

grazu ... toks audringas saulelydis... as dar bandyciau kirpti truputuka zemes,kad visas demesys grynai kristu i dangu smile.gif

QUOTE(Peperoni @ 2008 12 15, 12:01)
jo... iki atviruko dar reiktu padirbet...  ax.gif

lotuliukas.gif niu man su kompozicija niekada gerai nebus rolleyes.gif idomu kaip i technines puses foto ( fokusas,ta trecdalio taisyke,isplaukimas ir etc.) ? blush2.gif

QUOTE(Stikline @ 2008 12 15, 12:30)
  Turiu ir aš savo vieną, kuri man labai miela ...kad ir kiek gavusi kritikos..vistiek ją myliu  hihihi.gif

koooookios spalvos !!!! wub.gif
Atsakyti
peperoni, del ND thumbup.gif wub.gif saunuole thumbup.gif ir tikrai nebuvo super duper sunku, ane?
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 14, 22:05)
Tęsiu kalėdinę temą smile.gif

šita man labai labai patinka
user posted image
ir sekanti tiesiog

Palange nesiziuri schmoll.gif .Siaip pirmoji gele galetu buti dar labiau pritraukta smile.gif ...Kartais ne darzelio "Pusynelis" palange ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 15, 12:36)
Palange nesiziuri schmoll.gif .Siaip pirmoji gele galetu buti dar labiau pritraukta smile.gif ...Kartais ne darzelio "Pusynelis" palange ? ax.gif 

Nea, čia fotografuoja Druskininkuose, Spa-Vilnius radau tokią palangę, ir sausainį pakabintą ten pat radau smile.gif
Atsakyti

belly, ta nespalvota tai man nepatiko schmoll.gif ten is vis ar yra i ka nors sufokusuota? g.gif

ediper, cia gal noretus, kad visas zaisliukas su visom plunksnelem i kadra kokiu tai budu patektu g.gif

kuuzia, man ta su kaledinem gelem visia nieko, gaila, akd ta palange taip krenat i akis mirksiukas.gif o su sausainiu-eglute -labai per viduri g.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2008 12 15, 12:34)
niu man su kompozicija niekada gerai nebus  rolleyes.gif idomu kaip i technines puses foto ( fokusas,ta trecdalio taisyke,isplaukimas ir etc.) ?

zinai, kas man primiausia krito i aki? g.gif pjaunasi man to burbulo ir fono spalvos... blush2.gif suprantu, kad cia subjektyvu - bet tokia mano nuomone... blush2.gif

del fokuso - lyg ir vietoj jis g.gif pati vakar zaidziau su tokiais tviskanciais - tai labai sunku buvo suprast - ar fokuse jis ar ne... doh.gif

trecdalis man rodos islaikytas... ax.gif

tik dar toks pastebejimas ax.gif - tu ta foto karpei, ane? g.gif nes is dabartinio jos formato lyg ir matyt, kad kirpta... jei fotkinai veidrodiniu - krastiniu santykis 2:3 turetu but... dabar tiek tikrai nera... ax.gif is esmes - tai galima kirpt kaip nori - tik vat jei paskui nesi daryt ant popieriaus - gali iskilti siokiu tokiu neaiskumu... ax.gif

QUOTE(bonda @ 2008 12 15, 12:36)
peperoni, del ND  wub.gif saunuole thumbup.gif ir tikrai nebuvo super duper sunku, ane?

Acius 4u.gif tikrai nebuvo sunku (nors pripazinsiu, kai ka buvau pamirsus, ax.gif teko atgamint... biggrin.gif ) ir siaip buvo smagu praktikuotis bigsmile.gif vat tik tas ranku drebesys biggrin.gif doh.gif sunkiausia ir buvo - zoomint kojomis, nemazai kadru isejo i siuksliu deze... unsure.gif
Papildyta:
Dabar vaiksciodama po tema kazkaip pamaciau, kad praziopsojau Rasytces fotkes... ax.gif

pagrindinis ju trukumas - kad daaaaagu visko kadre... ax.gif nezinai, zmogus kur akis kreipt biggrin.gif
saunuole, kad sutalpinai visa eglute smile.gif , bet netilpo jos tvorele... ax.gif tas baitukas visur sviecia ir nervina... biggrin.gif antroji labai kreiva... unsure.gif sunku, man apie ta Mega ka daugiau pasakyt... unsure.gif
Atsakyti
Ilgai galvojau det ar nedet... g.gif

vakar tiesiog bandziau isgaut kazka is tamsos+sviesos... zinau, kad abi is esmes yra nevyke - ir dar kartosiu jas n kartu... unsure.gif todel bet kokios pastabos svarbios ax.gif

user posted image

sitoj mane iki isprotejimo erzina tas girliandos laidas iseinantis is foto biggrin.gif reiks kazkaip techniskai ji paslept.. ax.gif ir dar kas kliuna - kad fokusavau i eglute placiai atverta diafragma... galvojau bus grazu - bet dabar man truksta ryskumo meskuciuose... unsure.gif reiks ko gero privert... g.gif ir siaip ko gero nelabai idomu, ar ne? smile.gif reiktu kazko gyvo - bet kad tuos gyvus neimanoma nulaikyt nei 5 sekundes dalis vienoj vietoj... doh.gif nebent migdyt reiks po egle... biggrin.gif

----------

sita rodau tik kaip nevykusi bandyma unsure.gif jei kompozicija buvo normali - tai viskas isplauke, jei neisplauke - tai va koks bardakelis gavos... blush2.gif

user posted image

su kompozicija absoliutus kosmaras... blush2.gif bet neina niekaip graziai apkirpt - liks tik kartot is kito kampo... fotelis ne vietoj, spinteles krastas, ant kurios stovejo fotikas... dar blikai ant roleto mechanizmo man nepatinka... unsure.gif nekalbu jau apie pc... unsure.gif

tai va tiek mano nevykusiu bandymu... unsure.gif
mokytis, mokytis, mokytis...

paziurejau va dabar kaip forume atrodo - ir dar labaiu geda pasidare... blush2.gif bet tiek to jau, nebeimsiu lauk...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 15 gruodžio 2008 - 13:19
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 15, 13:17)

user posted image

----------

sita rodau tik kaip nevykusi bandyma  unsure.gif  jei kompozicija buvo normali - tai viskas isplauke, jei neisplauke - tai va koks bardakelis gavos...  blush2.gif

user posted image

su kompozicija absoliutus kosmaras...  blush2.gif  bet neina niekaip graziai apkirpt - liks tik kartot is kito kampo...  fotelis ne vietoj, spinteles krastas, ant kurios stovejo fotikas...  dar blikai ant roleto mechanizmo man nepatinka...  unsure.gif  nekalbu jau apie pc...  unsure.gif 

tai va tiek mano nevykusiu bandymu...  unsure.gif
mokytis, mokytis, mokytis...

paziurejau va dabar kaip forume atrodo - ir dar labaiu geda pasidare...  blush2.gif  bet tiek to jau, nebeimsiu lauk...

Pirmoji foto - jeigu su tokia kompozicija, tai mano nuomone ji geriau žiūrėtųsi spalvota. Jeigu palikti tokią mėlyną, kas irgi yra gražu, tada nereikia tų meškučių, o tik eglutės, kad visas dėmesys į ją būtų ir gražiai žaisliukai žaistų su šviesa. Dabar erdvės daugoka.

Antroji... Hm.. Ar tikrai norėtum tokį bardaką matyti šeimos albume, arba kaip atviruką draugui siųsti. Bet šiaip puikus pavyzdys kaip nereikia fotografuoti. Ačiū ir už tai smile.gif

Taigi, prisimink visus patarimus kuriuos dalinai kitoms ir pirmyn. Lauksim naujų foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 15, 14:17)
Ilgai galvojau det ar nedet...  g.gif

Aš tai tik trumpai drūtai. Antra man įdomesnė, tik reikia kažkaip tobulinti. Na kad nebūtų pašalinių dalykų fotkėj, o tik tie, kurių reikia. Lempa labai graži, eglutė kampe...lempa man primena tokį ale retro stiliuką, tik tuomet reikėtų užuolaidų ant lango. Visa dešinė pusė kliudo, taip pat kompiuteris, kairėj pusėj lovos kraštas. O veiksmui gal net vaikiuko prie stalo norėtųsi rolleyes.gif tokiu atveju viskas turėtų būt iš arčiau... prifantazavau biggrin.gif belieka tik daug bandyt
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 15, 13:27)
Pirmoji foto - jeigu su tokia kompozicija, tai mano nuomone ji geriau žiūrėtųsi spalvota. Jeigu palikti tokią mėlyną, kas irgi yra gražu, tada nereikia tų meškučių, o tik eglutės, kad visas dėmesys į ją būtų ir gražiai žaisliukai žaistų su šviesa. Dabar erdvės daugoka.

Antroji... Hm.. Ar tikrai norėtum tokį bardaką matyti šeimos albume, arba kaip atviruką draugui siųsti. Bet šiaip puikus pavyzdys kaip nereikia fotografuoti. Ačiū ir už tai smile.gif

Taigi, prisimink visus patarimus kuriuos dalinai kitoms ir pirmyn. Lauksim naujų foto smile.gif

Kuuzia - pirmoji ir yra spalvota biggrin.gif Visiskoj tamsoj - melynos lemputes - tokios spalvos gaunas mirksiukas.gif

del kompozicijos zinau del abieju - ir rasiau, kad nevyke bandymai wink.gif

tiesiog rodau, ka gavau zaisdama tamsoj su sviesos saltiniais wink.gif kad i siukslyna abi - sutinku biggrin.gif

gal taip suformuluosiu klausima - ka reik pakeist sviesoj? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Stikline @ 2008 12 15, 13:31)
Aš tai tik trumpai drūtai. Antra man įdomesnė, tik reikia kažkaip tobulinti. Na kad nebūtų pašalinių dalykų fotkėj, o tik tie, kurių reikia. Lempa labai graži, eglutė kampe...lempa man primena tokį ale retro stiliuką, tik tuomet reikėtų užuolaidų ant lango. Visa dešinė pusė kliudo, taip pat kompiuteris, kairėj pusėj lovos kraštas. O veiksmui gal net vaikiuko prie stalo norėtųsi  rolleyes.gif  tokiu atveju viskas turėtų būt iš arčiau... prifantazavau biggrin.gif belieka tik daug bandyt

vat vat ... biggrin.gif uzuolaidu ir as noriu... unsure.gif ypac, kai pamaciau viska "is sono"... ax.gif

nu pabandysiu suzaist is kito kampo... g.gif gal maziau tu daiktu liks... ax.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti