Sveikos
Vijuosi jus... ...
Visiskai neturiu ka fotkint Kaledoms,nes dar praktiskai nepasipuosus namu...bet va paemiau ir sukuriau siokia tokia kompozicija nd.
[URL=http://g.imageshack.us/img246/pict1173rs6.jpg/1/][IMG]http://img246.imagesha
Mano pacios izvelgiami negerumai :
1.angeliukas gal kiek sviesokas.(Bet gal klystu )
2.girliandos per tamsios (?... )
3.angeliuko atspindys zaisliukij galetu buti didesnis ir galetu buti "nedemonstruojamas"zaisliuko gamybinis sujungimas( )
Ar teisingi mano pastebejimai .
Sia nuotrauka idedu tik del to,kad noriu parodyti kaip isejo nd.
labas vakaras,
na ir daug aš čia pražiopsojau geda kokia
bandysiu ND atlikti
na ir daug aš čia pražiopsojau geda kokia
bandysiu ND atlikti
QUOTE(Duoma @ 2008 12 13, 15:23)
nzn... kazkas cia ne taip...
Surasysiu savo parametrus - gal palyginus su tavaisiais kas paaiskes ...
fotkinant diafragmos prioriteto rezimu mano atviriausia siuo atveju buvo f5.6 , islaikymas 1/10s ISO 200 (antra karta perfotkindama pamirsau sumazint ISO iki 100 ) , pusiau atvira f 13 islaikymas 1/2 ISO 200, maziausiai atvira f36 islaikymas 1,6s, ISO 400
ir beje koks fotikas?
QUOTE(linole @ 2008 12 13, 20:43)
Namie ryte orche fotogtafavau. Jau net neatsimenu, kuri Raiges pamoka. Susimaise viskas... Bet man atrodo, cia eksperimentavau, kaip keiciasi vaizdas keiciantis atstumui. Tik ziedai siek tiek perdege, o ir langas atspindi.
vat tie isdegimai, tai man iki siol misitka... pradzioj, prisiskaicius teorijos bijojau ju, kaip velnias kryziaus bet paskui, isiziurejus i profu fotkes - ne vienoj liaupsintoj, as ju radau ne viena... nekalbu, aisku, apie visiskai isdeginta dangu... bet tarkim, fotkinant vasaros saulej mergyte balta suknele - man nepavyko ju isvengt...
siuo atveju as juos matau tik antroj fotkej, bet ne ant orchideju, o fone - ant sienu (?)... labai butu idomu, ka mato pazengusieji siuo klausimu...
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 13, 20:52)
Vijuosi jus...
3.angeliuko atspindys zaisliukij galetu buti didesnis ir galetu buti "nedemonstruojamas"zaisliuko gamybinis sujungimas( )
Ar teisingi mano pastebejimai
Ar teisingi mano pastebejimai
nu foto tai nepyk, bet nekokia... angeliukas man ne per sviesus, girliandos - taip, per tamsios.... visa kita... nzn...
Vis skaitau skaitau, o pati nieko neparodau - neidedu Kad jau Kaledu tema, tai imetu sios dienos kadrus Nieko specialiai nekomponavau - labiau gal akis paganyt, spalvomis pasidziaugt. Laukiu visu komentaru. Pati zinau, kad tai neidealus kadrai, nes ne ant stovo ir objektyvas standartinis, tik kad ant P programos ir ISO 800, nieko daugiau nebandziau kaitaliot
Cia prizuminus visiskai, tai tikrai daug triuksmu matosi ir tamsus fonas
Focal Length: 8 mm
F-Number: F/5.6
Exposure Time: 0.025 sec. 1/40
Metering Mode: Multi-segment
Exposure Program: Auto bracket
ISO Speed: 800
Flash Mode: Off
Cia taip pat prizuminus
Focal Length: 55.0 mm
Cia irgi pazuminus
Focal lenght: 44.0 mm
F-Number: F/5
Exposure Time: 0.0333 sec. 1/30
Cia jau be zoomo:
F-Number: F/4
Exposure Time: 0.02 sec. 1/50
Cia mano akimis geriausiai pavykes is sitos serijos kadras. kaip jums?
p.s. fotikas jau ne tas kuri nurodziau, dabartinis Canon 30D
Cia prizuminus visiskai, tai tikrai daug triuksmu matosi ir tamsus fonas
Cia taip pat prizuminus
Focal Length: 55.0 mm
Cia irgi pazuminus
Focal lenght: 44.0 mm
Cia jau be zoomo:
F-Number: F/4
Exposure Time: 0.02 sec. 1/50
Cia mano akimis geriausiai pavykes is sitos serijos kadras. kaip jums?
p.s. fotikas jau ne tas kuri nurodziau, dabartinis Canon 30D
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 14, 00:34)
vat tie isdegimai, tai man iki siol misitka... pradzioj, prisiskaicius teorijos bijojau ju, kaip velnias kryziaus bet paskui, isiziurejus i profu fotkes - ne vienoj liaupsintoj, as ju radau ne viena... nekalbu, aisku, apie visiskai isdeginta dangu... bet tarkim, fotkinant vasaros saulej mergyte balta suknele - man nepavyko ju isvengt...
siuo atveju as juos matau tik antroj fotkej, bet ne ant orchideju, o fone - ant sienu (?)... labai butu idomu, ka mato pazengusieji siuo klausimu...
Taigi, mums dar daug dirbti reiks, nes vos kuria tema beuzvestumem, atsiranda nauju klausimu ir nauju temu mokytis.
Mano neprofesionaliai akiai tai kai kada tie isdegimai buna netgi grazu...
O siaip tai mastau, kad belieka fotkinti patamsinus su -EV, o po to su Ps koreguojant? Vakar fotografavau megstama ezero vieta, nes buvo vakaras, vanduo toks smaragdiskai melynas, nendres auksiniai geltonos. Bet va, berzai gavosi tokie perdege vakarineje sauleje... O galu gale dar ir sujudinau, tai is vis nuotrauka teko mesti lauk...
va va - tu klausimu - milijonai... ir kuo toliau - tuo daugiau
sauleta diena as visada mazinu EV ir ISO, o tada jau priklausomai nuo rezultato - siek tiek sviesinu....
sauleta diena as visada mazinu EV ir ISO, o tada jau priklausomai nuo rezultato - siek tiek sviesinu....
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 14, 11:11)
va va - tu klausimu - milijonai... ir kuo toliau - tuo daugiau
Vienu metu buvau igudusi kas karta fotografuojant ziureti i histograma. Bet kelioneje daug teko fotkinti "ant smugio", tai tas gerasis iprotis taip isgaravo, jog dar ir dabar nepavyksta atgaivinti.
QUOTE(linole @ 2008 12 13, 20:43)
Namie ryte orche fotogtafavau. Jau net neatsimenu, kuri Raiges pamoka. Susimaise viskas... Bet man atrodo, cia eksperimentavau, kaip keiciasi vaizdas keiciantis atstumui. Tik ziedai siek tiek perdege, o ir langas atspindi.
o kur jūs tuos išdegimus matote, bent aš nematau.
Na gerai įsižiūrėjus gal galima pamatyti kokį 1 mm ant dešiniojo žiedlapio kraščiuko (ties viduriniu žiedlapiu). Bet tik tiek.
QUOTE(dejavu @ 2008 12 14, 10:40)
o kur jūs tuos išdegimus matote, bent aš nematau.
Na gerai įsižiūrėjus gal galima pamatyti kokį 1 mm ant dešiniojo žiedlapio kraščiuko (ties viduriniu žiedlapiu). Bet tik tiek.
Ale tikrai vakar visiskoj tamsoj ziurejau - lyg maciau - daba nebematau
Peperoni,.
Fotikas Power Shot Canon G9.
Patikslinu. F2.8 išlaikymas 1/10
F4.5 išlaikymas 1/4
F8.0 išlaikymas 0"8.
O ISO visur 80. Ir visur makro nustatyta.
Dabar tai išvis nieko nebe suprantu apie diafragmos skaičius.
Beje, kai žiūriu priartintas nuotraukas, skirtumas matosi. Pirmoje nuotraukoje fonas išplaukęs, antroje siek tiek išplaukęs, o trečioje viskas aiškiai.
Manau, kad aš foną bloga pasirinkau. Šiandien bandysiu dar karta.
Pabadžiau ant kalendoriaus viską. Manau, kad išeina.
Tik va. Nieko nesuprantu apie tą ISO. Kuo mažiau atvira, tuo ISO didesnis?
Bet aš bijau didint daugiau negu 200, kad triukšmų neatsirastų. Nes skaičiau, kad šitam fotikui jau nuo ISO 200 triukšmų būna.
Fotikas Power Shot Canon G9.
Patikslinu. F2.8 išlaikymas 1/10
F4.5 išlaikymas 1/4
F8.0 išlaikymas 0"8.
O ISO visur 80. Ir visur makro nustatyta.
Dabar tai išvis nieko nebe suprantu apie diafragmos skaičius.
Beje, kai žiūriu priartintas nuotraukas, skirtumas matosi. Pirmoje nuotraukoje fonas išplaukęs, antroje siek tiek išplaukęs, o trečioje viskas aiškiai.
Manau, kad aš foną bloga pasirinkau. Šiandien bandysiu dar karta.
Bet aš bijau didint daugiau negu 200, kad triukšmų neatsirastų. Nes skaičiau, kad šitam fotikui jau nuo ISO 200 triukšmų būna.
QUOTE(Duoma @ 2008 12 14, 13:15)
taip - kuo uzdaresne - tuo ISO didesnis.... manau, kad nereik tau tu triuksmu bijot... dabar praktikuojames su diafragma - tai i ja ir ziuresim o jau triuksmus kol kas paliksim ramybej
pagal skaiciukus, kaip ir viskas gerai butu... bet kad skirtumo tai neina izvelgt foto...
Peperenoni,
kai šiandien dariau, tai ISO auto nustačiau. Tai viskas paaiškėjo. Didžiausias ISO buvo 200.
Įdėsiu veliau foto, kaip gavosi man.
kai šiandien dariau, tai ISO auto nustačiau. Tai viskas paaiškėjo. Didžiausias ISO buvo 200.
Įdėsiu veliau foto, kaip gavosi man.