Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(dejavu @ 2008 12 11, 23:11)
objektas labai gražus.
Bet šiek tiek trūksta:
1. šviesos (galima bandyti su PS taisyti, šiek tiek exposure arbe levels pastumdžius, nuotrauka praras pilkšvą atspalvį)
2. ryškumo, šerkšno visad aštresnio norisi (gal šiek tiek ir ranka sudrebėjo)
3. kiek kitokios kompozicijos (visgi perdaug marga ir antrame plane, gal reikėjo pabandyti tas erškėtrožės uogeles iš kito kampo ar iš arčiau fotografuoti)

Ačiū už komentara.
Taisyti foto nesiryzau, nes dar nelabai ivaldes PS.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 11, 22:11)
Man patinka 1,2,4. Kad ne visai tradicinės, parinkta kompozicija, pasirinkti įdomesnė fotografavimo pozicija.
Pirmojoj labai gražiai švieselės (užpavydėjau tokių žaisliukų) Norėtųs vos vos daugiau erdvės ypač apačioje ir kiek daugiau ryškumo.
Antrojoj vos didesnę ryškumo zoną pabandyti (ir pabandyti pilkumą pašalinti  su PS, jei naudoji, labai nedaug pastumdant Curves ir exposure)
Trečiojoj fokusas man atrodo ne visai į akis, su tokia siaura ryškumo zona gali jis greit į šoną nueiti, alkūnės gaila smile.gif.
O kaip atrodytų variantas jei prieš fotografuojant kėdę būtum pastūmus kiek labiau į kairę, kad dešinėje daugiau eglutės matytųsi, ne vien jos šakos.
[/url]

Dėkui, Dejavu už komentarą. Kas link erdvės nuotraukose, tai čia mano sena problema, suspaudžiu visada doh.gif
Man pačiai kaži kodėl nedašilo, kad reikėtų padidinti ryškumo zoną. O paskui laužau galvą, kodėl su plačiai atverta diafragma taip dažnai fokusas nušoka ne ten kur reikia.
Atsakyti
Dejavu, neturėjau omeny macrofunkcijos, ten klausimas buvo apie žmonių fotofrafavimą ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 12 12, 08:52)
Dejavu, neturėjau omeny macrofunkcijos, ten klausimas buvo apie žmonių fotofrafavimą ar pan.

ok, apie žmonių fotografavimą.

Gal paliejimas ir nebus labai didelis ir gražus, bet įmanomas;
pavyzdžiai pazoominus (iš flickr)

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 16:39)

3. user posted image

4. user posted image
Na ir?

Belly, man sios dvi labai patinka thumbup.gif . Gal 3-ioje graziau atrodytu, jeigu nuotrauka butu vertikali g.gif

QUOTE(ewa @ 2008 12 11, 21:24)
Sveikos, merginos  smile.gif Visai prapuoliau, darbais apsivertusi iki ausų, tai laiko menkai belieka. Dalyvauti pokalbiuose nebespėju, o komentarai lieka tik galvoje. Tikiuosi po Naujų metų nukris truputį tempai, bandysiu aktyviau čia dalyvauti.
Apsireiškiu iš kart su nuotraukomis kalėdine tematika. Kritikos labai norėčiau  ax.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:

Man sios dvi labai patinka 4u.gif
Atsakyti
Parodysiu ir aš kaip man gaunasi su canon S5IS išsiliejęs fonas zoominant. Ne žmogus, bet... biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 12, 09:07)
ok, apie žmonių fotografavimą.

Pasiziurejau flickr su Kodak'u Z730 darytas nuotraukas, tai yra keletas foto, kuriose uz zmogaus fonas yra susiliejes, bet as suprantu, kad tada daiktai (objektai) esantys uz zmogaus turi buti pakankamai toli, kad issilietu. Turiu as viena foto su issiliejusiu fonu. Tada fotografavau sunu is pakankamai arti, o uz nugaros esantys objektai buvo gan toli.
user posted image
O vat kai ji fotografavau prie eglutes, tai jau ji man niekaip neisejo issiliejusi, nes buvo per arti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 12 gruodžio 2008 - 09:29
QUOTE(Armana @ 2008 12 12, 10:24)
... bet as suprantu, kad tada daiktai (objektai) esantys uz zmogaus turi buti pakankamai toli, kad issilietu.

Taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 12, 09:27)

O su veidrodiniu fotoaparatu daiktai nebutinai turi buti toli, kad issilietu, ar ne mastau.gif ?
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

QUOTE(RamuteS @ 2008 12 11, 14:46)
Saunuole Peperoni kaip pasidarbavai is dusios su komentarais 
ir labai aciu uz informacija apie nuotraukos paruosima internetui. Reiks dar  is kazkur susiveikt Fotosopa ir mokintis.
Dejavu, labai aciu uz paaiskinima.

Cia variantas be blico, Sakeles jau taip neiissiblukina, bet spalvos zaisliuku pasikeicia. Fokusavau i kaspina o ne i zaisliuka

user posted image

Tik dabar idejus nuotrauka pamaciau kad reiktu nukirpt kaireje puseje zaisliuka islindusi raudona

Vat ko as niekaip neismokstu pamatyt - tai kur tiksliai yra sufokusuotas taskas... doh.gif blush2.gif nzn kaip kiti taip sugeba tiksliai pamatyt... g.gif Sitoj konkrecioj foto - lyg i ta sakute eglutes, ant kurios kabo zaisliukas... g.gif

Siaip ji man kur kas geresne, nei ta su blicu thumbup.gif tik bw balansa reiktu pasireguliuot, kad spalvos isliktu... ax.gif ir ta zaisliuka kirpt drinks_cheers.gif bei dar kazka, kas yra desiniajame apatiniame kampe...

QUOTE(bonda @ 2008 12 11, 14:50)
as siulau det viska cia -nu kam dar kazkur landziot?

ok drinks_cheers.gif

QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 16:04)

Man truksta akyciu, negerai, kad centruota, truksta erdves, ypac pakausiuko... ir su veiduko spalvom negerai... sad.gif bet cia jau blicas kaltas... na ir aisku per daug visokiu daiktu aplink... ax.gif

QUOTE(kabesita @ 2008 12 11, 16:11)
Gal galit patart nuo ko pradet?  Griztu i pradzia jusu temos ir pradesiu skaitynet nuorodas, t.y. labiau gilintis pradesiu.

jau kaip ir rase merginos - pirmiausiai kokius 2-3 kart perskaityt instrukcija ir pabandyt visus tuos dalykus, kurie ten aprasyti, po to nuorodos ir aisku daug daug praktikos... ax.gif

QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 16:39)

man 1-a ir 4-a 4u.gif aisku sviesint reiktu, spalvas gal kiek koreguociau pirmojoj - bet siaip mano akiai grazu... 4-ji nukentejo nuo blico sad.gif bet siaip kompoziciskai ( nelabai dar ka joje ismanau blush2.gif ) ziurisi gerai thumbup.gif

QUOTE(olo @ 2008 12 11, 21:19)
Šalnos pakirsti
user posted image
Nevisai į kalėdinę temą, bet
Vieną dieną užėjau apšalusį krūmą su dar raudonais vaisiais. (Čia berods laukine rožė, taip pas mumi vadina). Akį patraukė raudoni žiedai-vaisiai apraizgyti šalnos.

Sviesinciau, karpyciau... bet is emes apart grazaus serksno, kas jau savaime pas mus daros retas reiskinys unsure.gif , foto nelabai kabina... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ewa @ 2008 12 11, 21:24)
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:

pirmoji tai jooo wub.gif ta sviesuli uz pirmosios zvakides (ar ten zvaikide? biggrin.gif ) tai noretus nudaigot biggrin.gif , bet tie spinduliukai priduoda sarmo... ax.gif dar noretusi, kad tos zvakides butu mazesnes foto, t.y. duoti joms daugiau erdves... ax.gif

kitos trys nea... unsure.gif antroj ryskumo truksta, trecioj mane blasko girliandos laidas, norisi mergytes akyciu ir fokuso i jas...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 12 gruodžio 2008 - 09:53
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 17:48)
Šita nuotrauka man patraukė akį, tik gal šviesumo norėtųsi daugiau... g.gif

mane irgi butent sita patrauke thumbup.gif bet tamsoka mirksiukas.gif

QUOTE(olo @ 2008 12 11, 22:19)
Šalnos pakirsti

Nevisai į kalėdinę temą, bet

man tai labai kalediskai serksnas thumbup.gif biski tik ryskumo truksta mirksiukas.gif

QUOTE(ewa @ 2008 12 11, 22:24)

man ryskumo truksta visose, paskutine siaip nebloga -tik vaiko alkune snoretus tongue.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 12 12, 10:07)

imanomas tas paliejimas drinks_cheers.gif as su savo pirma visiska muilinycia olympusu gaudavau mirksiukas.gif , kur niekas nesireguliuoja biggrin.gif
QUOTE(Armana @ 2008 12 12, 10:31)
O su veidrodiniu fotoaparatu daiktai nebutinai turi buti toli, kad issilietu, ar ne  mastau.gif ?

ne tik su veidrodiniu mirksiukas.gif
Papildyta:
zinot, dar riektu, akd kas apsviestu del ferverku fotografavimo -vis tik arteja arteja ta diena tongue.gif
Atsakyti
Kiek man dar daug mokintis reik unsure.gif , na bet bandysiu.
Atsakyti