Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

Atleiskit, kad ilysiu i jusu tema 4u.gif Bet gal kas turite blykstes Canon 580EX II lietuviska isntrukcija? Buciau dekinga, jei parasytumet y az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 14:05)
Dar viena foto jūsų teismui.

user posted image

Kuuzia: ką norėjai parodyti šioje nuotraukoje ?

QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 17:39)
user posted image

Belly: Šita man patinka, tik kad didesnė ryškumo zona būtų. Kas čia tokio yra ?

Atsakyti
Aciu uz issakytus komentarus, klaidas. Tai padeda pasitemti. Reik dar mokytis....... doh.gif

QUOTE(olo @ 2008 12 11, 20:34)
Belly: Šita man patinka, tik kad didesnė ryškumo zona būtų. Kas čia tokio yra ?

Bandysiu dar fotkint. cia snaige ant eglutes kabo smile.gif
Atsakyti
Vis fotografuot bandau, bet man kažko vis natūralaus apšvietimo norisi g.gif nepatinka tokiu metu kadrus gaudyt ax.gif
Atsakyti
Šalnos pakirsti
user posted image

Nevisai į kalėdinę temą, bet
Vieną dieną užėjau apšalusį krūmą su dar raudonais vaisiais. (Čia berods laukine rožė, taip pas mumi vadina). Akį patraukė raudoni žiedai-vaisiai apraizgyti šalnos.
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif Visai prapuoliau, darbais apsivertusi iki ausų, tai laiko menkai belieka. Dalyvauti pokalbiuose nebespėju, o komentarai lieka tik galvoje. Tikiuosi po Naujų metų nukris truputį tempai, bandysiu aktyviau čia dalyvauti.
Apsireiškiu iš kart su nuotraukomis kalėdine tematika. Kritikos labai norėčiau ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(olo @ 2008 12 11, 21:19)
Šalnos pakirsti
user posted image
Nevisai į kalėdinę temą, bet
Vieną dieną užėjau apšalusį krūmą su dar raudonais vaisiais. (Čia berods laukine rožė, taip pas mumi vadina). Akį patraukė raudoni žiedai-vaisiai apraizgyti šalnos.

Gražiai, tik gal šiek tiek šviesos trūksta g.gif O aš nemačiau dar tokios šalnos, lauke būnu tik kai tamsu g.gif
Atsakyti
Olo, man uogyciu noretusi kiek didesniu. Ir serksnas toks meslvas...
Bet pati labai megstu fotografuoti gamta. O tokia serksno spygliuku grandine svajoju pabandyti nufotografuoti. thumbup.gif

Eva, man labai grazios spalvos dvieju tavu apatiniu foto. 4u.gif Ir sviesumas thumbup.gif . Paskutine - thumbup.gif .
Priespaskutine, kaip suprantu, fokusas i raudona zaisliuka? Gal tuo met butu graziau, jei mergaite ziuretu i ta zaisliuka? Dabar man atrodo, kaip dvi atskiros temos vienoje nuotraukoje.

Belly snaige visai neblogai ziurisi. 4u.gif
Atsiprasau, buvau autores supainiojusi... blush2.gif

Uzsimaniau zaislus ir egles trauktis i jusu foto beziuredama. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 11 gruodžio 2008 - 21:36
Linole, na taip, ta kur manoji žaidžia su žaisliukais man pačiai keistoka ir neryškoka, tiesiog man ji visai netikėtai toikioj pozoj pasipainiojo. O dabar kai žiūriu šitoj sumažintoj nuotraukoj tai labai ryškumo trūksta, nesumažinta ryškesnė, iš tiesų ne lobis smile.gif
Atsakyti
Kažkas anksčiau klausėt, ar su bet kokia muiline galima padaryti išplautą foną. Šį klausimą aš pati prieš kokį pusmetį uždaviau pažengusiųjų skyrelyje. Ir atsakymas iš technikos žinovų, buvo, kad- ne. Bent jau su mano Canon G9, negalima. Taigi nepergyvenkite kam nesigauna, tai gali būti ir fotiko problema. Jei kas norėsite paieškosiu to komentaro.
Smagu jūsų skyrelis, reiks užsukt ir mokytis kartu 4u.gif
Atsakyti
ewa, man tik antros foto kazkur fokusas nuklydes, o pirma ir 2 paskutines thumbup.gif

olo serksnas wub.gif
Atsakyti
ewa:Gražiai spinduliuoja. Iš karto akys nukrypo į spindulį. Tas va raudonumas kairėje pusėje, gal biski blaško, bet kaip spėju ten žvakė stovi.
Papildyta:
[quote=linole,2008 12 11, 22:33]
Olo, man uogyciu noretusi kiek didesniu. Ir serksnas toks meslvas...
Bet pati labai megstu fotografuoti gamta. O tokia serksno spygliuku grandine svajoju pabandyti nufotografuoti. thumbup.gif

dar labiau apkarpant dingsta kokybė. Tai palikau tokio dydžio.

Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 12 11, 21:19)
Šalnos pakirsti

objektas labai gražus.
Bet šiek tiek trūksta:
1. šviesos (galima bandyti su PS taisyti, šiek tiek exposure arbe levels pastumdžius, nuotrauka praras pilkšvą atspalvį)
2. ryškumo, šerkšno visad aštresnio norisi (gal šiek tiek ir ranka sudrebėjo)
3. kiek kitokios kompozicijos (visgi perdaug marga ir antrame plane, gal reikėjo pabandyti tas erškėtrožės uogeles iš kito kampo ar iš arčiau fotografuoti)

QUOTE(ewa @ 2008 12 11, 21:24)
Sveikos, merginos  smile.gif Visai prapuoliau, darbais apsivertusi iki ausų, tai laiko menkai belieka. Dalyvauti pokalbiuose nebespėju, o komentarai lieka tik galvoje. Tikiuosi po Naujų metų nukris truputį tempai, bandysiu aktyviau čia dalyvauti.
Apsireiškiu iš kart su nuotraukomis kalėdine tematika. Kritikos labai norėčiau  ax.gif

Man patinka 1,2,4. Kad ne visai tradicinės, parinkta kompozicija, pasirinkti įdomesnė fotografavimo pozicija.
Pirmojoj labai gražiai švieselės (užpavydėjau tokių žaisliukų) Norėtųs vos vos daugiau erdvės ypač apačioje ir kiek daugiau ryškumo.
Antrojoj vos didesnę ryškumo zoną pabandyti (ir pabandyti pilkumą pašalinti su PS, jei naudoji, labai nedaug pastumdant Curves ir exposure)
Trečiojoj fokusas man atrodo ne visai į akis, su tokia siaura ryškumo zona gali jis greit į šoną nueiti, alkūnės gaila smile.gif.
O kaip atrodytų variantas jei prieš fotografuojant kėdę būtum pastūmus kiek labiau į kairę, kad dešinėje daugiau eglutės matytųsi, ne vien jos šakos.

Papildyta:
QUOTE(Loreli @ 2008 12 11, 21:41)
Kažkas anksčiau klausėt, ar su bet kokia muiline galima padaryti išplautą foną. Šį klausimą aš pati prieš kokį pusmetį uždaviau pažengusiųjų skyrelyje. Ir atsakymas iš technikos žinovų, buvo, kad- ne. Bent jau su mano Canon G9, negalima. Taigi nepergyvenkite kam nesigauna, tai gali būti ir fotiko problema. Jei kas norėsite paieškosiu to komentaro.
Smagu jūsų skyrelis, reiks užsukt ir mokytis kartu 4u.gif

linole galima išgauti, su macro funkcija tikrai

pasižiūrėk į pavyzdžius fotografuotus tokiu pat fotoaparatu

http://www.flickr.co...ngs/2198705741/

http://flickr.com/ph...dle/2773816569/

su papildomu raynox filtru

user posted image

[img] http://farm4.static...._e527bf95ee.jpg
Atsakyti