Sveiki
Esu visiskai zalia sitoj sferoj, bet labai noriu ismokti fotografuot, tik nezinau ar imanoma kazka padaryt su tokiu fotiku kaip mano: Sony DSC-T10.
Dar niekaip nesusidraugavau su fotiku, tai net nezinau nieko apie tuos nustatymus, nes visada nustatytas ant Auto. Man atrodo, gal butu pats laikas jau pradet, nes daznai keliaujam, o paskui kai pamatai, kad nuotraukos issilietos gaunas, tai liudna daros.
Gal galit patart nuo ko pradet? Griztu i pradzia jusu temos ir pradesiu skaitynet nuorodas, t.y. labiau gilintis pradesiu.
QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 16:04)
veidrodeli veidrodeli, kas pasaulyje graziausia ?
prifotkinau dar nemazai. einu krauti i kompa, ziuresiu ka rodyt jusu teismui
Vai koks susirūpinęs žvilgsnis
Man labai patinka si nuotrauka
QUOTE(kabesita @ 2008 12 11, 17:11)
Gal galit patart nuo ko pradet? Griztu i pradzia jusu temos ir pradesiu skaitynet nuorodas, t.y. labiau gilintis pradesiu.
skaityt fotiko insturkcija, tema ir dar ten yra imesta vieno blog'o nuoroda bei bandyt bandyt bandyt
QUOTE(bonda @ 2008 12 11, 17:18)
skaityt fotiko insturkcija, tema ir dar ten yra imesta vieno blog'o nuoroda bei bandyt bandyt bandyt
Aciu uz patarimus pradejau skaityt apie fokusavima, grizus namo nagrinesiu instrukcija nuo A iki Z, gal kaip nors ir prasimusiu Niekad negalvojau, kad uzsieminet su fotografijom taip sunku.
Na ir?
QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 16:39)
Šita nuotrauka man patraukė akį, tik gal šviesumo norėtųsi daugiau...
o kuri matote, kas blogai šioje nuotraukoje.
Gal autorė pati savo klaidas paminėtų?
QUOTE(dejavu @ 2008 12 11, 16:59)
As manau noretusi fokuso ant veiduko, o ne ant rankyciu Arba visam vaikuciui Manau tai turejai omeny?
Nors ne fokusas ant bliuskutes
norai vieni, o gaunasi s....
QUOTE(dejavu @ 2008 12 11, 08:59)
truksta fokuso, noretusi daugiau erdves
QUOTE(Belly @ 2008 12 11, 17:16)
As manau noretusi fokuso ant veiduko, o ne ant rankyciu Arba visam vaikuciui Manau tai turejai omeny?
taip fokusas į rankas, mergytei erdvės stinga, bent jau man kliūna nukirstas pakaušiukas, ir apie centravimą jau kalbėjom ankstesnėje temoje, antrame plane daug dėmesį blaškančių detalių, ir nuo blykstės atsiradę atspindžiai ant žaisliukų blaško. Abejoju, ar tikrai tokią nuotrauką norėtum laikyti šaimyniniame albume. Juo labiau ir savo klaidas pati matai.
O fotoaparatas tikrai geras, tereikia daugiau praktikos ir išnaudoti visus privalumus.