Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

O gal bandom taip: autorius įdeda savo darbą ir pakomentuoja. Kas jo manymu gerai, kas nelabai pavyko, kodėl jo manymu foto turėtų sudominti kitus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 11 gruodžio 2008 - 13:23
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 13:23)
O gal bandom taip: autorius įdeda savo darbą ir pakomentuoja. Kas jo manymu gerai, kas nelabai pavyko, kodėl jo manymu foto turėtų sudominti kitus?  g.gif

drinks_cheers.gif ir dar noreciau pasitikslint, ar mes fotkinam Kaledu atviruka, ar ta tema tokia pat, kaip kad SM Kaledu karstine? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 13:23)
O gal bandom taip: autorius įdeda savo darbą ir pakomentuoja. Kas jo manymu gerai, kas nelabai pavyko, kodėl jo manymu foto turėtų sudominti kitus?  g.gif

1. Jeigu jau autorius pats pasakys, kas jam nepavyko, tai kam tada kitų komentarai?
2. "Kodėl turėtų sudominti kitus?" čia man visai nekaip skamba. Juk mes dedam savo nuotraukas tas, kas mums gavosi ir pavyko geriausiai, mokomės, klausomės kitų nuomonių, o ne parodai ar reklamai g.gif .

Peperoni, šis namų darbas, yra tiesiog Kalėdų tema, nėra jokių apribojimų. Tai kiekvienai laisvė pasireikšti ir parodyti kas pavyko : 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 13:36)
1. Jeigu jau autorius pats pasakys, kas jam nepavyko, tai kam tada kitų komentarai?
2. "Kodėl turėtų sudominti kitus?" čia man visai nekaip skamba. Juk mes dedam savo nuotraukas tas, kas mums gavosi ir pavyko geriausiai, mokomės, klausomės kitų nuomonių, o ne parodai ar reklamai  g.gif .

Peperoni, šis namų darbas, yra tiesiog Kalėdų tema, nėra jokių apribojimų. Tai kiekvienai laisvė pasireikšti ir parodyti kas pavyko : 4u.gif

1. Matai, pvz. as tavo foto galiu pamatyt visai kita minti, nei kad tu turejai fotkindama... ax.gif tai tiesiog idomu suzinot, kokia minti , arba tiesiog KA autorius norejo parodyt savo foto smile.gif

2. Foto paprastai nedaromos tik sau biggrin.gif juk dedam i albumus, tam, kad kazkam galetumem parodyt smile.gif butu neidomu susidet i kokia dezute ir laikyti tik sau biggrin.gif net rodydami cia (aisku man tai labai geda blush2.gif - nes dar nieko neparodziau - bet tikrai pazadu susigriebt savaitgali bigsmile.gif) - mes savotiskai darom paroda biggrin.gif todel rinkdami foto, kurias dedam cia - vis viena atsirenkam pacias geriausias/graziausias - ir jei jos yra tokios - jos tikrai turetu kazkuo sudominti kitus ax.gif

3. Ok smile.gif Supratau - plati Kaledine tema smile.gif Aciu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 14:36)
2. "Kodėl turėtų sudominti kitus?" čia man visai nekaip skamba. Juk mes dedam savo nuotraukas tas, kas mums gavosi ir pavyko geriausiai, mokomės, klausomės kitų nuomonių, o ne parodai ar reklamai  g.gif .

Taip išeina, kad kiekviena dėdama foto mano, jog ji ideali?
Svarbiausia prieš dedant pačiam gerai apsvarstyti ir įvertinti savo foto, galbūt rasti tam tikrus trūkumus ir privalumus. Kiti gali pamatyti daug daugiau, nei pamatai pats, todėl kitų komentarai taip pat yra labai svarbūs. Ar dedat foto vien tam, kad gautumėt kitų žmonių komentarų? Nuotrauka yra toks dalykas...ji kažkuo įdomi arba ne. Čia vėlgi kiekvieno nuomonė skirtinga, aišku galima to punkto ir nerašyti, čia ne prievarta smile.gif tuomet, kuo ta nuotrauka domina patį autorių...gal būtų tikslingiau smile.gif
Atsakyti
nu bet tema aiski -kaledos -tai kam dar autoriaus minties klaust? g.gif ir dedamos tikrai ne vien aceit idealios -as dejau va paklaust kaip daryt mirksiukas.gif

ai, svarbu, kad kazkas kazka fotkintu, detu ir is to visi pasimokytume kazko naudingo mirksiukas.gif

as kaledas idesiu nzn kada verysad.gif pas mane nepuosta, egle bus tik ant kuciu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 11 gruodžio 2008 - 13:52
Bonda - tu kai klauseii del balanso - tai dejai fotke ir klausei ka daryt.... viskas cia ok man rodos... ax.gif

Stikline ko gero turejo omeniuos namu darbus - t.y. siuo atveju Kaledine tema.... ax.gif as suprantu tuos namu darbus taip - fotkinu fotkinu uzsikapscius zaislais dekoracijom ir co biggrin.gif tada is kokiu 100-200 fotkiu atsirenku pacia pacia wub.gif - ir tada jau rodau - ka ten prisedevrinau biggrin.gif blush2.gif ir pasakoju kaip ir ka ten dariau... ax.gif

atleiskit uz tokius offtopic klausimus - bet dar viens man kilo... ax.gif o tas albumas, kur yra temos pirmoj zinutej nurodytas - tai jo paskirtis kokia? ax.gif as kazkaip galvojau, kad tas kaledines reik ten det... g.gif zodziu zalias dar as pas jus... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 gruodžio 2008 - 14:07
ok, bandau smile.gif

Pusė pietų pertraukos prašokinėjau ofise apie eglutę smile.gif Labai sunkiai gavosi rasti kokį nors kampą, kad būtų įdomiau. Fotkinau ir ištryniau daug.
Kas man su šita nepatinka, tai, kad nėra joje ryškesnio fokuso. Bandžiau kaitalioti diafragmą, bet tas nepadėjo. Kas patinka, tai, kad ji primena žiemą.. smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 15:11)
ok, bandau smile.gif

thumbup.gif

Problema tikriausiai tame, kad fotkinta iš labai arti. Tokiu atveju aš naudoju macro režimą ar net super macro. Galima dar bandyti pritraukti iš toliau. Kas man kliūva...tai tas mėlynumas antram plane. Nukreipia žvilgsnį nuo šakos. Aišku gyva eglutė būtų daug daug geriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 14:15)
thumbup.gif 

Problema tikriausiai tame, kad fotkinta iš labai arti. Tokiu atveju aš naudoju macro režimą ar net super macro. Galima dar bandyti pritraukti iš toliau. Kas man kliūva...tai tas mėlynumas antram plane. Nukreipia žvilgsnį nuo šakos. Aišku gyva eglutė būtų daug daug geriau  blush2.gif

Bandžiau su makro režimu, bet tada labai tamsti gavosi. Gal tada reikėtų šviestinti, bet neturint štatyvo, tai neįmanoma išlaikyti fotikoo.
Tas mėlynumas yra didelis žaisliukas burbulas biggrin.gif Man jis labai patinka ir suteikia kalėdinę foto smile.gif
Atsakyti
Niu va... super thumbup.gif

Mane tas melynumas irgi blasko ax.gif ale cia gal subjektyvu - nes man kazkaip Kaledos su raudona ir auksine spalva labiau asocijuojas paskutiniu metu.... gal tada reiktu kazkaip ta burbula ir pateikt, kaip burbula... g.gif

nes vat tu zinai, kad ten burbulas - o as pvz galvojau, kad ten eglutes apacia apvyniota kazkokiu melynu audiniu ar pastatyta ant kazko melyno... g.gif

del ryskumo - tai jau pasakyta viskas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 15:19)
Bandžiau su makro režimu, bet tada labai tamsti gavosi. Gal tada reikėtų šviestinti, bet neturint štatyvo, tai neįmanoma išlaikyti fotikoo.
Tas mėlynumas yra didelis žaisliukas burbulas  biggrin.gif  Man jis labai patinka  ir suteikia kalėdinę foto smile.gif

O gal tada bandyt ISO didint? g.gif Vo, pasirodo ten žaisliukas smile.gif o aš žiūrėjau, žiūrėjau...ir nepamačiau ten žaisliuko mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 11 gruodžio 2008 - 14:25