Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 13:22)
O ka reiktu zinoti apie nuotrauku paruosima internetui?

gi idejo nuoroda, kur viskas labia gerai aprasyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 11, 12:01)
sepia tai ne ne ne  biggrin.gif ir centras nea...  ax.gif  idomesnio kampo noris...  ax.gif

Dėl sepijos puolu ginčytis, nes ten yra be jokios sepijos. Čia nuo apšvietimo tokios spalvos gavosi
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 12:24)
Dėl sepijos puolu ginčytis, nes ten yra be jokios sepijos. Čia nuo apšvietimo tokios spalvos gavosi

o geras biggrin.gif buc galva paguldziu, kad ten sepija... biggrin.gif doh.gif tai ten zaisliukai visi tokios spalvos? biggrin.gif

atsiverciau darkart pasiziurejau net biggrin.gif ta auksine tokia "prigesinta" - kad tikrai atrodo kaip sepia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 gruodžio 2008 - 12:28
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 13:24)

tai cia bus, kaip ir man (kur man savo fotkese nepatiko ir klausiau) turbut tas WB balansas ne toks?... g.gif kad uzgeltonino/rudino fotke? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 11, 12:26)
o geras  biggrin.gif  buc galva paguldziu, kad ten sepija...  biggrin.gif  doh.gif  tai ten zaisliukai visi tokios spalvos?  biggrin.gif

Vat žinok čia nuo apšvietimo taip gavęsi, nes žaisliukas yra vos vos žalsvas, o blizgutis balto metalo spalvos. Bet ranką dedu prie širdies, kad su niekuo nekogeravau spalvų
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 12:28)
Vat žinok čia nuo apšvietimo taip gavęsi, nes žaisliukas yra vos vos žalsvas, o blizgutis balto metalo spalvos. Bet ranką dedu prie širdies, kad su niekuo nekogeravau spalvų

tadu reik tvarkyt balansa... ax.gif ar fotikas turi galimybe tai padaryt rankiniu budu? ax.gif nes jei fotkini zalsva zaisliuka ir metalo spalvos blizguti - mirk gyvenk - jie tokie ir fotkej turi but biggrin.gif zinau, kad sunku tai padaryt (paciai sunkiai sekas doh.gif )- bet kazkaip turim ismokt, ane? drinks_cheers.gif
Papildyta:
O del foto paruosimo internetui - tai kazkada pazengusiuose Silwio (didelis aciu jam 4u.gif ) buvo idejes labai graziai iliustruota pamokele, kaip tai padaryt... thumbup.gif

tikiuos jis nesupyks, kad as ja issisaugojau ir pasidalinsiu su jumis 4u.gif

Foto paruosimas internetui by Silwio
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 11, 13:36)

tikiuos jis nesupyks, kad as ja issisaugojau ir pasidalinsiu su jumis  4u.gif

Foto paruosimas internetui by Silwio

Baisingai ačiū, buvau išsisaugojus Sm'o puslapį favorituose, bet dingo fotkės, o čia viskas vietoj thumbup.gif
Atsakyti
Žiūriu ir vėl su ryškumu nesutariat smile.gif

RamuteS, ryški tik ta šakelė ties viduriu ant kurios žaisliukas kabo. Jei akcentas žaisliukas, tai jis ir turėjo būti ryškus.
Jei žaisliukas atsispindi kaip veidrodis, be atspindžio jo nelabai nufotografuosit. variantai - fotografuoti kitu kampu, tegu atsispindi kažkas kitas, ne fotografas;
naudoti kažką panašaus į tai user posted image, ir taip išvengti atspindžių
naudoti atspindį kaip akcentą, bet šiuo atvejui fokusas turi būti į jį,
fotografuoti matinį gretimai esantį žaisliuką smile.gif.

Armana, viskas paplaukę.

Dar dėl kalėdinės temos. Įsivaizduokite, kad jūsų nuotrauka bus naudojama kaip sveikinimo atvirukas, reklaminiame buklete ar pan.
Bandykite, kad fotografijoje fone nesimatytų buities daiktų, užuolaidų dalies ar pan. Neperkraukite kadro.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 12:46)
Baisingai ačiū, buvau išsisaugojus Sm'o puslapį favorituose, bet dingo fotkės, o čia viskas vietoj  thumbup.gif

as jau pasimokiau biggrin.gif is senuju temu viskas labai greit dingsta... unsure.gif tai jei jau ka randu - tai tempiu i savo skladuka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 11, 12:36)
tadu reik tvarkyt balansa...  ax.gif  ar fotikas turi galimybe tai padaryt rankiniu budu?  ax.gif  nes jei fotkini zalsva zaisliuka ir metalo spalvos blizguti - mirk gyvenk - jie tokie ir fotkej turi but  biggrin.gif

Hm.. o kodėl "jie tokie ir fotkej turi būti"?? Jeigu man taip gražiau? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 12:58)
Hm.. o kodėl "jie tokie ir fotkej turi būti"?? Jeigu man taip gražiau? wink.gif

matai - tas grozis - tai labai subjektyvi savoka biggrin.gif

mano galva, tokias spalvas isgaut labai lengva ant originalo uzdejus koki filtra su ps, o vat isgaut tikrasias spalvas - daug sunkiau... reik papluset su fotiko nustatymais, paskaityt straipsniu, litaraturos.... cia ir yra fotografijos mokymosi esme... ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 gruodžio 2008 - 13:05
Dar viena foto jūsų teismui.

user posted image
Atsakyti