Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(Giedrė @ 2008 12 11, 11:17)
Spalvota man,asmeniskai nelabai ax.gif .Labai megstu nespalvotas juodai realistines foto
Pabandziau nukirpti krasta,kaip kazkas patare...nezinau g.gif
Turbut reikes eiti medzioti nauju kadru smile.gif

O čia kažkoks efektas? Nes man dabar labai žalia visur smile.gif Ir eglutės šoniuko gaila, aš jamčiau fotiką ir perfotografuočiau mirksiukas.gif Nespalvotos foto ir man baisiai patinka, bet tuomet reikia pasiieškoti kaip versti nuotrauką pvz. į j/b. Kad ir blog'e. Sepia šiuo atveju labai nublankino nuotrauką g.gif

QUOTE(RamuteS @ 2008 12 11, 11:20)
Man iskylo vienas klausymas, o kazin ar imanoma nufotografuot zaisliuka, kad jame nesimatyciau  g.gif Bandziau visaip, bet vistiek svieciuos is toli. Gal yra kokiu gudrybiu  g.gif

Nu faina, šiek tiek kaspinėlis neįtilpo į kadrą smile.gif dar kairėje kaspinėlio galiukas man vis į akis lenda. Čia su blicu fotkinta, ar man vaidenasi? fokusas į kaspinėlį, man norėtųsi į žaisliuką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 11, 09:59)
thumbup.gif man patinka , tik tamsi biški foto. Reikia jaučiu papildomo apšvietimo. O kaip prie tokio ISO tai laaaabai mažai triukšmo nuotraukoj  thumbup.gif pas mane kažkaip prie 400 jau matosi triukšmai.

Aš su Lightroom programa dar truputį pavaliau triukšmus, tik gal jeigu būčiau RAW'ais fotkijus gal geriau būtų pasivalę
Atsakyti
Siandien dar pafotografavau:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 12:35)

Pirma foto neryški, lyg ranka būtų sujudėjusi. Iš dešinės pusės toks jausmas, kad per stipri šviesa. Antroji...neįdomi kompozicija, gal reikėtų bandyti ne prieš langą statyt (nes kairėje viršuje išdegęs plotas), o kaip nors šalia lango, kad šviesa iš šono sklistų, net nžn, žodžiu bandyt visokias kryptis. O kokie fotoaparato nustatymai?
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 11, 12:21)
Giedre,man irgi labai,labai patinka nespalvotos nuotraukos drinks_cheers.gif .Su nukirtu krastu,nusikirpo ir gabalas eglutes verysad.gif Patrauk tu ja arciau sienos,tada manau bus viskas gerai.O kodel taip zalia visur? bigsmile.gif

Net nezinau ax.gif ...Koridoriaus spalva panasi i eglutes atspalvius rolleyes.gif .Patraukt jau nebeiseina,nes ne namie fotkinau cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 12:45)
O čia kažkoks efektas? Nes man dabar labai žalia visur smile.gif Ir eglutės šoniuko gaila, aš jamčiau fotiką ir perfotografuočiau  mirksiukas.gif  Nespalvotos foto ir man baisiai patinka, bet tuomet reikia pasiieškoti kaip versti nuotrauką pvz. į j/b. Kad ir blog'e. Sepia šiuo atveju labai nublankino nuotrauką  g.gif

Nesupratau ka reiskia : reikia pasiieskoti kaip versti nuotrauka i j/b. Cia paciam fotike jau geriau is anksto nustatyti g.gif .Kaip padaryti ta ryskuma blush2.gif ?
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

rasiau rasiau ir puse posti kazkur prapuole blush2.gif doh.gif Dar neturiu ka parodyt - nes iki velumos puosem namus ir dar tik ipusejom... unsure.gif tai jei labai nesupyksit - parasysiu apie tai, ka maciau... ax.gif ir tikiuos nepyksit, jei kritikuosiu biggrin.gif blush2.gif lygiai topat lauksiu is jusu - kai desiu savo sedevrus biggrin.gif

QUOTE(Giedrė @ 2008 12 11, 08:58)

As vakar fotkinau eglute  ...tik nesigavo idealiai,nes draugas vis skubino
user posted image

kompozicija geresne, nei tos spalvotosios, bet foto reik tiesint - del to kysancio krasciuko ji atrodo kreiva... ax.gif ir tas baro krastas, kazkaip nea... ax.gif o jeigu pafotkint is zemesnio tasko g.gif ir del spalvos niekaip nesupratu - ar cia sepia ar cia wb? g.gif

spalvotoje tai kazkas su bw balansu negerai, arba jei detas kazkoks zalias filtras - tai man jis cia nesiziuri... ax.gif ir aisku to krasto eglutes truksta... ax.gif

QUOTE(RamuteS @ 2008 12 11, 10:20)
Man iskylo vienas klausymas, o kazin ar imanoma nufotografuot zaisliuka, kad jame nesimatyciau  Bandziau visaip, bet vistiek svieciuos is toli. Gal yra kokiu gudrybiu 
user posted image

Papildyta:
RamuteS bigsmile.gif 4u.gif

Kad galima tai padaryt - tai tikrai - bet kaip - nezinau biggrin.gif
Del foto - nebandei be blico fotkint? g.gif isblukino jis labai eglutes sakeles ir kaspineli... unsure.gif

QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 11:35)
user posted image
user posted image

pirmoji - truksta ryskumo ir su spalvom nelabai unsure.gif o antroji - nea... schmoll.gif akcentas i kasiuka gaunas, o ne i zaisliukus... rolleyes.gif
--------------
dabar einu perrasyt litanija, kuria kazkur pradaigojau biggrin.gif nervina, kai tuoj raso, kad per daug sypseneliu gun_bandana.gif:
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 11, 12:52)
Nesupratau ka reiskia : reikia pasiieskoti kaip versti nuotrauka i j/b. Cia paciam fotike jau geriau is anksto nustatyti g.gif .Kaip padaryti ta ryskuma blush2.gif  ?

Ne fotike smile.gif yra būdai kaip nuotrauką su PS paversti į j/b, kad ji gražiai žiūrėtųsi, dabar taip greit neatkapstysiu tikrai, reikėtų pažiūrėti gal bloge yra g.gif

Kaip paruošti nuotrauką internetui yra čia: http://fotografuojam.....as internetui

plius tavo spalvotoje eglutės foto matosi, kad wb neteisingai nustatytas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 11 gruodžio 2008 - 12:00
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 00:03)
Šį vakarą ryžtingai nusprendžiau pašvęsti kalėdiniam namų darbui. Sunkiai sekėsi ir su idėja, ir su technika.

user posted image

sepia tai ne ne ne biggrin.gif ir centras nea... ax.gif idomesnio kampo noris... ax.gif

QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 07:43)
O cia mano Kaledine tema  blush2.gif
user posted image

Zuikutis labai ispraustas i foto unsure.gif jau taip iremintas, kad net ausytes netilpo biggrin.gif tuo paciu ir eglute prasosi savo virsune parodyt ax.gif dar kliuna rankyte ant veido... gal reiktu ji sodint zemiau, o nuo eglutes siek tiek toliau ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 gruodžio 2008 - 12:11
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 11:46)
Pirma foto neryški, lyg ranka būtų sujudėjusi. Iš dešinės pusės toks jausmas, kad per stipri šviesa. Antroji...neįdomi kompozicija, gal reikėtų bandyti ne prieš langą statyt (nes kairėje viršuje išdegęs plotas), o kaip nors šalia lango, kad šviesa iš šono sklistų, net nžn, žodžiu bandyt visokias kryptis. O kokie fotoaparato nustatymai?

Tas sviesos saltinis - tai langas. Tikriausiai negerai, kad per arti prie lango fotografavau unsure.gif Reiks pabandyti kitaip fotografuoti smile.gif . Aciu, Stikline, uz kritika ax.gif
Abieju nuotrauku nustatymai
f 2.8, shutter 1/8, iso 400.
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 11, 11:52)
*Net nezinau ax.gif ...Koridoriaus spalva panasi i eglutes atspalvius rolleyes.gif .Patraukt jau nebeiseina,nes ne namie fotkinau cool.gif
---
**Nesupratau ka reiskia : reikia pasiieskoti kaip versti nuotrauka i j/b. Cia paciam fotike jau geriau is anksto nustatyti g.gif .Kaip padaryti ta ryskuma blush2.gif  ?

*jei yra galimybe - nustatinek rankiniu budu bw balansa - t.y. fotkink toj aplinkoj balta lapa servetele ar pan.

** nuotrauka i jb reik verst su ps ar kita naudojama foto programa - yra daug automatiniu ir rankiniu budu... o ryskumas isgaunamas gerai sufokusavus ir nedrebinant ranku biggrin.gif plius apsvietimas, fotiko nustatymai... ax.gif ir daug daug praktikos biggrin.gif

lauke kai geras apsvietimas - viskas paprasciau ... o vat namuos paprastai truksta sviesos ir tada tenka pavargt... unsure.gif man tenka nemazai kadru padaryt, kol iseina ryski nuotrauka... unsure.gif niekaip neisikertu i tuos nustatymus gerai - o zinot kur ir ka spaust prie atitinkamo apsvietimo - tai isvis nesigaudau dar... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 gruodžio 2008 - 12:17
QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 13:03)
Tas sviesos saltinis - tai langas. Tikriausiai negerai, kad per arti prie lango fotografavau unsure.gif Reiks pabandyti kitaip fotografuoti smile.gif . Aciu, Stikline, uz kritika ax.gif
Abieju nuotrauku nustatymai
f 2.8, shutter 1/8, iso 400.

Užklausiau apie nustatymus, tik šioje srityje pati nesu stipri doh.gif bet kokiu atveju, bandymai padeda suprasti kas blogai. O gal iso per didelis? g.gif gal užtektų 200? g.gif aš kai fotkinu dažnai bandau kaitalioti diafragmą, išlaikymą...plius ieškoti įdomesnio rakurso, apšvietimo kampo ir t.t. ir pan. smile.gif plius nuotraukos paruošimas internetui labai svarbus.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 12:10)
Užklausiau apie nustatymus, tik šioje srityje pati nesu stipri  doh.gif  bet kokiu atveju, bandymai padeda suprasti kas blogai. O gal iso per didelis?  g.gif  gal užtektų 200?  g.gif aš kai fotkinu dažnai bandau kaitalioti diafragmą, išlaikymą...plius ieškoti įdomesnio rakurso, apšvietimo kampo ir t.t. ir pan. smile.gif   plius nuotraukos paruošimas internetui labai svarbus.

Tikriausiai, kad iso 400 per didelis. O ka reiktu zinoti apie nuotrauku paruosima internetui? As paprastai nuotraukas siek tiek pakoreguoju su PS ir kartais issaugau SAVE FOR WEB, bet nevisada (o gal reiktu visada taip issaugot). Kazkur skaiciau, kad mazinant nuotrauka labai nukencia jos kokybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 11 gruodžio 2008 - 12:25