Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(inesaS @ 2008 12 10, 20:36)
Turiu klausima,tik nesijuokit prasau...Cia as apie baltos spalvos balanca ir balto popieriaus lapo fotografavima.O kada geriau ta lapa fotografuoti,diena,vakare?Sauletam kambary ar ne? doh.gif

Baltos spalvos balansą reikia nusistatyti kiekvieną kartą vis iš naujo, nes apšvietimas ryte buna vienoks, vakare kitoks, ir situacijos skiriasi smile.gif Todėl ir baltą lapą reikia fotografuoti tokiame apšvietime, kokiame vėliau fotografuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 10 gruodžio 2008 - 21:40
QUOTE(Armana @ 2008 12 10, 21:37)
Baltos spalvos balansą reikia nusistatyti kiekvieną kartą vis iš naujo, nes apšvietimas ryte buna vienoks, vakare kitoks, ir situacijos skiriasi smile.gif Todėl ir baltą lapą reikia fotografuoti tokiame apšvietime, kokiame vėliau fotografuosi.

Aciu labai.Nes savo fotoaparato inctrukcijoje perskaiciau,kad kai nufotografuoji balta lapa tai fotikas ta informacija isimena,net kai ji isjungi.Tai as nelabai ir supratau.Na stai,kiek daug naudingo suzinau is jusu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį vakarą ryžtingai nusprendžiau pašvęsti kalėdiniam namų darbui. Sunkiai sekėsi ir su idėja, ir su technika.
Sumažinau diafragmą ir užkėliau ISO... Po to vyras paaiškino, kad 3200 negalima jau dėti.. Tad nelabai čia man kas gavosi, bet duodu jūsų teismui

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 00:03)
Šį vakarą ryžtingai nusprendžiau pašvęsti kalėdiniam namų darbui. Sunkiai sekėsi ir su idėja, ir su technika.
Sumažinau diafragmą ir užkėliau ISO... Po to vyras paaiškino, kad 3200 negalima jau dėti.. Tad nelabai čia man kas gavosi, bet duodu jūsų teismui

user posted image

Gal cia reikejo pritaikyti trecdaliu taisykle g.gif ? Bet man patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 11 gruodžio 2008 - 07:43
O cia mano Kaledine tema blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Armana,zuikis tavo tai jegovas thumbup.gif ,ypac ranka su tatoo thumbup.gif ,bet ziuriu ta kur uz nosies laiko,tai isplaukus,kazin kodel?
Kuuzia,o kodel fokusavai tik ornamenta,o ne visa zaisliuka? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 11, 08:12)
Armana,zuikis tavo tai jegovas thumbup.gif ,ypac ranka su tatoo thumbup.gif ,bet ziuriu ta kur uz nosies laiko,tai isplaukus,kazin kodel?

Ta ranka siek tiek sujudejo blush2.gif As labai noreciau isgauti isplaukusi fona, bet man niekaip nesigauna, nebent fotografuoju makro, kaip pvz.
user posted image
Kazin kodel taip mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 11 gruodžio 2008 - 08:23
QUOTE(inesaS @ 2008 12 11, 08:12)
Kuuzia,o kodel fokusavai tik ornamenta,o ne visa zaisliuka? bigsmile.gif

Hm... kažkaip man norėjosi padaryti išplaukusį foną... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 11, 01:03)

Man čia man visai tinka centras smile.gif

QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 08:43)
O cia mano Kaledine tema  blush2.gif

Ausys kiškučio nukirstos ax.gif kompozicija man schmoll.gif labai suspaustas kadras...visko daug mažoje erdvėje smile.gif

QUOTE(Armana @ 2008 12 11, 09:17)
As labai noreciau isgauti isplaukusi fona, bet man niekaip nesigauna, nebent fotografuoju makro, kaip pvz.

Kokia muiline fotografuoji? Makro fotografuojant ir pritraukiant objektą iš toliau visada gaunasi labiau išplaukęs fonas...
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 11, 08:51)
* Ausys kiškučio nukirstos  ax.gif kompozicija man  schmoll.gif  labai suspaustas kadras...visko daug  mažoje erdvėje  smile.gif
**Kokia muiline fotografuoji?  Makro fotografuojant ir pritraukiant objektą iš toliau visada gaunasi labiau išplaukęs fonas...

*Gal ir tikrai, nelabai vykusi mano nuotrauka unsure.gif . Bet as stengsiuos pasitaisyti ax.gif
** Fotografuoju as su kodak Z730.
O su muiline ar galima isgauti isplaukusi fona kai fotografuoji zmogu arba gyvuna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 11 gruodžio 2008 - 09:04
Sveikos 4u.gif
As vakar fotkinau eglute ax.gif ...tik nesigavo idealiai,nes draugas vis skubino rolleyes.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img525/pict0033ro8.jpg/1/][IMG]http://img525.imageshack.us/i

Truputi redaguota su Ps : ryskinta ir uzdeta sepia

Ar nepasvirus truputi i desine,ar tik man taip atrodo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 11 gruodžio 2008 - 08:59
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 11, 09:58)
Sveikos 4u.gif
As vakar fotkinau eglute ax.gif ...tik nesigavo idealiai,nes draugas vis skubino rolleyes.gif

Truputi redaguota su Ps : ryskinta ir uzdeta sepia

Eglutė lyg ir nepasvirusi g.gif bet tokį jausmą suteikia kairėj pusėj pasviręs kažkas...nesuprantu kas ten smile.gif Man foto blanki, dėl to sepia efekto, manau be jo būtų daug geriau. Trūksta kontrasto. Apskritai besimokantiems fotografuoti manau sepia reikėtų palikti ramybėj, nes jis tik trugdo (čia mano asmeninė nuomonė aišku rolleyes.gif )
Atsakyti