Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

Bonda - būsi mūsų sąžinė smile.gif
perskaičiau tavo, nuėjau ir padariau namų darbus thumbup.gif tik nesupratau su tuo vaiksčiojimu g.gif tuoj sutvarkysiu foto ir parodysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 11:05)
ko cia taip ramu? g.gif  tiek entuziastu buvo ir nieko nebeliko doh.gif  kur namu darbai? doh.gif  as viska padarius -man nebeidomu daros doh.gif  betn bandymus idekit kokius ar ka ax.gif
turiu klausima del baltos spalvos to balanso -ant ko statyt fotike, kad fotkinant prie prasto apsvietimo be blyco (ISO pasireguliavus), kad nesigautu tokios geltonos foto? ax.gif  ax.gif

Aš darbais apsikrovus kaip reta doh.gif ND laukia savo eilės cool.gif aš WB dažniausiai statau ant auto rolleyes.gif
Atsakyti
pas mane WB ir buvo ant auto..tik jau kita diena daejo, kad reikejo kazka su situ daryt ax.gif tai ateicia noriu ax.gif siaip bandziau gana prietemoj fotkijnt be blyco -visai patiko bigsmile.gif ir kas svarbiausia rezultatai irgi visumoj neblogi bigsmile.gif

aciu, uz patarimus- bandysiu kitaip biggrin.gif
Atsakyti
Na bandau smile.gif Su diafragma dejau anksciau, dabar dedu zoominant
user posted image

user posted image

user posted image

o čia vaiksčiojant
user posted image

user posted image

user posted image

ar čia man tik atrodo ar iš tikro labai nedidelis skirtumas ar zoomini ar prieini arčiau g.gif tos foto kur arčiausiai, tai pirmu atveju nepagavo fokusas, vėliau įjungiau makro ir tada psagavo thumbup.gif

Tai išeina taip - kuo arčiau objektas, tuo labiau išplaukia fonas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 10 gruodžio 2008 - 12:11
Labas mergaites 4u.gif Na stai ir gryzau.Istikro tai pasiilgau sitos temeles.Noriu pabarti,kad labai jau cia ramu.Gal tikrai reikia imesti kokias kitokias nuotraukas,bet i tema-geras fokusas,auksinio pjuvio taisykles pritaikymas+paaiskinimas,ka norejome parodyti,nu,kad nebutu tiesiog man grazi tai ir idejau.Kaledine tema tikrai saunus pasiulymas,tik pas mane namie dar Kaledom nekvepia,tai gal bandysiu kuri vakara iseiti i gatve pafotografuoti.Istikro labai geras dalykas pabuti savaite be kompiuterio.Sitiek buvau prifotkinus tipo geru kadru,bet va po atostogu,pailsejusios akys,kazkaip ju jau nemate,beveik visus istryniau doh.gif Bet fotoaparatas manes kazkaip neprisileidzia ir daro bilekokius kadrus doh.gif Bandysiu kazkaip prisijaukinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 10, 13:07)
Na bandau smile.gif Su diafragma dejau anksciau, dabar dedu zoominant

ar čia man tik atrodo ar iš tikro labai nedidelis skirtumas ar zoomini ar prieini arčiau  g.gif tos foto kur arčiausiai, tai pirmu atveju nepagavo fokusas, vėliau įjungiau makro ir tada psagavo  thumbup.gif

Tai išeina taip - kuo arčiau objektas, tuo labiau išplaukia fonas?

man atrodo,kad yra biski skirtumas,bent jau mano akiai,tai kaip prizoomini tai fonas buna maziau isplaukes,nei kai prieini smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
As ir "uz" Kaledu tema smile.gif

Jums nebuna tokio jausmo, kuo daugiau fotkini, tuo atrodo maziau moki doh.gif nesigauna ko nori, nei kompozicija ir aplamai... blush2.gif

Klausiau del naujos temos, kaip buvau truputi praleidus (del ligos), jokio atsakymo negavau unsure.gif nufotkinau zemelapi su 3 skirtingais f, tai taip ir nesuprantu... vadinasi uzduoties iki galo neatlikau. dar reik kazka fotkint g.gif ? Ar jau prie Kaledines pereisim g.gif
Atsakyti
Labas visom, kaip Jūs čia puikiai darbuojaties, šaunuolės. 4u.gif
Aš tai visai atsilikau. doh.gif Norėjau paklaust ar užduotys tos trys dar, ar jau kažką kitą mokinatės? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 12 10, 15:08)
nufotkinau zemelapi su 3 skirtingais f, tai taip ir nesuprantu... vadinasi  uzduoties iki galo neatlikau. dar reik kazka fotkint  g.gif  ? Ar jau prie Kaledines pereisim  g.gif

dar reik su zoomu ir be tik prieinant mirksiukas.gif

QUOTE(lamella @ 2008 12 10, 15:16)
Norėjau paklaust ar užduotys tos trys dar, ar jau kažką kitą mokinatės? smile.gif

tos pacios vis dar yra mirksiukas.gif plius turbut ir kazka kaledinio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 10 gruodžio 2008 - 15:04
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 11:20)
siaip bandziau gana prietemoj fotkijnt be blyco -visai patiko bigsmile.gif  ir kas svarbiausia rezultatai irgi visumoj neblogi bigsmile.gif

Bonda, ka nustatai, kad tamsoj be blico gaunas?

QUOTE(Belly @ 2008 12 10, 14:08)
Jums nebuna tokio jausmo, kuo daugiau fotkini, tuo atrodo maziau moki  doh.gif  nesigauna ko nori, nei kompozicija ir aplamai...  blush2.gif

buna doh.gif vat skaitau instrukcija savo aparato, atrandu dauuug dalyku doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2008 12 10, 16:22)
Bonda, ka nustatai, kad tamsoj be blico gaunas?
buna doh.gif vat skaitau instrukcija savo aparato, atrandu dauuug dalyku doh.gif  biggrin.gif

isjungiau blyca, didinau iso (daugiau 400 nereikejo didint tongue.gif ) ir laikyt nejudant susikaupus tongue.gif lotuliukas.gif reikejo dar ta balansa ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 10 gruodžio 2008 - 15:26
Laba dienele.. 4u.gif

Labai nedrasiai, bet bandau prasytis i jusu buri... blush2.gif Ar priimsit? ax.gif

Pazengusiuju tema seku jau senookai... gal kokius gerus metelius.... g.gif zodziu, pradejau skaityt dar gerokai pries garsuji "Suni ant sieno" biggrin.gif pries temos issiskyrima i 2 ir pan... ax.gif

Kadangi bais nedrasu man ten su savo gabumais net nosi ikisti blush2.gif - tai vis skaitydavau ir mintyse zadedavau sau - kad gilinsiu zinias, kai isigysiu fotika... ax.gif isigijau... tada zadejau sau, kad bandysiu bent fotkint ju konkursu temom... bet kur gi tau... doh.gif kai ner kas ispiria vinon vieton - traukinys nejuda is vietos... blush2.gif biggrin.gif

ir dabar kaledinis surmulys vercia verstis per galva... unsure.gif taciau jauciu, kad jei dabar prie jusu neprisijungsiu - tai ir vel toliau sau sedesiu kazkur uz peciaus... blush2.gif biggrin.gif

bandziau atrinkt, nuo ko pradet - tai supratau, kad startui reik atlikt siuos pratimus, ar ne? bigsmile.gif ir dar kiek spejau uzmatyt - kaledine tema namu darbams? ax.gif

QUOTE(Valetta @ 2008 12 03, 11:11)
Ok. Tada ekperimentai trys. Per daug nebus Galit po vieną, galit visus tris iš karto, bet pabandyti reikėtų visoms. Fokuso temai tas nekliudo, nes sufokusuot tiksliai vis tiek reikės

Pirmas. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

Antras. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

Trečias. Apie jį jau rašiau. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.

Visais trim atvejais reikia stebėt ryškumo zoną. Kaip ji keičiasi pirmo eksperimento metu, antro, tada trečio. Galit daikto fone pasidėt dar ką nors, kad ir fotografuoti tuos savo tris daiktelius. Kad lengviau būtų pajust. Nepažadu kad su visa technika ir optika kurią turit rezultatai gausis laaabai akivaizdus. Bet pažadu po to kai pabandysit, viską išsamiai paaiškinti jei dar liks klausimų.

p.s. labai smagu cia matyt daug matytu ir girdetu veidu rankdarbiuos, bendraminciuos ir kitur bigsmile.gif
Atsakyti