Bonda - būsi mūsų sąžinė
perskaičiau tavo, nuėjau ir padariau namų darbus tik nesupratau su tuo vaiksčiojimu tuoj sutvarkysiu foto ir parodysiu
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 11:05)
ko cia taip ramu? tiek entuziastu buvo ir nieko nebeliko kur namu darbai? as viska padarius -man nebeidomu daros betn bandymus idekit kokius ar ka
turiu klausima del baltos spalvos to balanso -ant ko statyt fotike, kad fotkinant prie prasto apsvietimo be blyco (ISO pasireguliavus), kad nesigautu tokios geltonos foto?
turiu klausima del baltos spalvos to balanso -ant ko statyt fotike, kad fotkinant prie prasto apsvietimo be blyco (ISO pasireguliavus), kad nesigautu tokios geltonos foto?
Aš darbais apsikrovus kaip reta ND laukia savo eilės aš WB dažniausiai statau ant auto
pas mane WB ir buvo ant auto..tik jau kita diena daejo, kad reikejo kazka su situ daryt tai ateicia noriu siaip bandziau gana prietemoj fotkijnt be blyco -visai patiko ir kas svarbiausia rezultatai irgi visumoj neblogi
aciu, uz patarimus- bandysiu kitaip
aciu, uz patarimus- bandysiu kitaip
Na bandau Su diafragma dejau anksciau, dabar dedu zoominant
o čia vaiksčiojant
ar čia man tik atrodo ar iš tikro labai nedidelis skirtumas ar zoomini ar prieini arčiau tos foto kur arčiausiai, tai pirmu atveju nepagavo fokusas, vėliau įjungiau makro ir tada psagavo
Tai išeina taip - kuo arčiau objektas, tuo labiau išplaukia fonas?
o čia vaiksčiojant
ar čia man tik atrodo ar iš tikro labai nedidelis skirtumas ar zoomini ar prieini arčiau tos foto kur arčiausiai, tai pirmu atveju nepagavo fokusas, vėliau įjungiau makro ir tada psagavo
Labas mergaites Na stai ir gryzau.Istikro tai pasiilgau sitos temeles.Noriu pabarti,kad labai jau cia ramu.Gal tikrai reikia imesti kokias kitokias nuotraukas,bet i tema-geras fokusas,auksinio pjuvio taisykles pritaikymas+paaiskinimas,ka norejome parodyti,nu,kad nebutu tiesiog man grazi tai ir idejau.Kaledine tema tikrai saunus pasiulymas,tik pas mane namie dar Kaledom nekvepia,tai gal bandysiu kuri vakara iseiti i gatve pafotografuoti.Istikro labai geras dalykas pabuti savaite be kompiuterio.Sitiek buvau prifotkinus tipo geru kadru,bet va po atostogu,pailsejusios akys,kazkaip ju jau nemate,beveik visus istryniau Bet fotoaparatas manes kazkaip neprisileidzia ir daro bilekokius kadrus Bandysiu kazkaip prisijaukinti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 10, 13:07)
Na bandau Su diafragma dejau anksciau, dabar dedu zoominant
man atrodo,kad yra biski skirtumas,bent jau mano akiai,tai kaip prizoomini tai fonas buna maziau isplaukes,nei kai prieini
Sveikos
As ir "uz" Kaledu tema
Jums nebuna tokio jausmo, kuo daugiau fotkini, tuo atrodo maziau moki nesigauna ko nori, nei kompozicija ir aplamai...
Klausiau del naujos temos, kaip buvau truputi praleidus (del ligos), jokio atsakymo negavau nufotkinau zemelapi su 3 skirtingais f, tai taip ir nesuprantu... vadinasi uzduoties iki galo neatlikau. dar reik kazka fotkint ? Ar jau prie Kaledines pereisim
As ir "uz" Kaledu tema
Jums nebuna tokio jausmo, kuo daugiau fotkini, tuo atrodo maziau moki nesigauna ko nori, nei kompozicija ir aplamai...
Klausiau del naujos temos, kaip buvau truputi praleidus (del ligos), jokio atsakymo negavau nufotkinau zemelapi su 3 skirtingais f, tai taip ir nesuprantu... vadinasi uzduoties iki galo neatlikau. dar reik kazka fotkint ? Ar jau prie Kaledines pereisim
Labas visom, kaip Jūs čia puikiai darbuojaties, šaunuolės.
Aš tai visai atsilikau. Norėjau paklaust ar užduotys tos trys dar, ar jau kažką kitą mokinatės?
Aš tai visai atsilikau. Norėjau paklaust ar užduotys tos trys dar, ar jau kažką kitą mokinatės?
QUOTE(Belly @ 2008 12 10, 15:08)
nufotkinau zemelapi su 3 skirtingais f, tai taip ir nesuprantu... vadinasi uzduoties iki galo neatlikau. dar reik kazka fotkint ? Ar jau prie Kaledines pereisim
dar reik su zoomu ir be tik prieinant
QUOTE(lamella @ 2008 12 10, 15:16)
Norėjau paklaust ar užduotys tos trys dar, ar jau kažką kitą mokinatės?
tos pacios vis dar yra plius turbut ir kazka kaledinio
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 11:20)
siaip bandziau gana prietemoj fotkijnt be blyco -visai patiko ir kas svarbiausia rezultatai irgi visumoj neblogi
Bonda, ka nustatai, kad tamsoj be blico gaunas?
QUOTE(Belly @ 2008 12 10, 14:08)
buna vat skaitau instrukcija savo aparato, atrandu dauuug dalyku
QUOTE(Pukė @ 2008 12 10, 16:22)
Bonda, ka nustatai, kad tamsoj be blico gaunas?
isjungiau blyca, didinau iso (daugiau 400 nereikejo didint ) ir laikyt nejudant susikaupus reikejo dar ta balansa
Laba dienele..
Labai nedrasiai, bet bandau prasytis i jusu buri... Ar priimsit?
Pazengusiuju tema seku jau senookai... gal kokius gerus metelius.... zodziu, pradejau skaityt dar gerokai pries garsuji "Suni ant sieno" pries temos issiskyrima i 2 ir pan...
Kadangi bais nedrasu man ten su savo gabumais net nosi ikisti - tai vis skaitydavau ir mintyse zadedavau sau - kad gilinsiu zinias, kai isigysiu fotika... isigijau... tada zadejau sau, kad bandysiu bent fotkint ju konkursu temom... bet kur gi tau... kai ner kas ispiria vinon vieton - traukinys nejuda is vietos...
ir dabar kaledinis surmulys vercia verstis per galva... taciau jauciu, kad jei dabar prie jusu neprisijungsiu - tai ir vel toliau sau sedesiu kazkur uz peciaus...
bandziau atrinkt, nuo ko pradet - tai supratau, kad startui reik atlikt siuos pratimus, ar ne? ir dar kiek spejau uzmatyt - kaledine tema namu darbams?
p.s. labai smagu cia matyt daug matytu ir girdetu veidu rankdarbiuos, bendraminciuos ir kitur
Labai nedrasiai, bet bandau prasytis i jusu buri... Ar priimsit?
Pazengusiuju tema seku jau senookai... gal kokius gerus metelius.... zodziu, pradejau skaityt dar gerokai pries garsuji "Suni ant sieno" pries temos issiskyrima i 2 ir pan...
Kadangi bais nedrasu man ten su savo gabumais net nosi ikisti - tai vis skaitydavau ir mintyse zadedavau sau - kad gilinsiu zinias, kai isigysiu fotika... isigijau... tada zadejau sau, kad bandysiu bent fotkint ju konkursu temom... bet kur gi tau... kai ner kas ispiria vinon vieton - traukinys nejuda is vietos...
ir dabar kaledinis surmulys vercia verstis per galva... taciau jauciu, kad jei dabar prie jusu neprisijungsiu - tai ir vel toliau sau sedesiu kazkur uz peciaus...
bandziau atrinkt, nuo ko pradet - tai supratau, kad startui reik atlikt siuos pratimus, ar ne? ir dar kiek spejau uzmatyt - kaledine tema namu darbams?
QUOTE(Valetta @ 2008 12 03, 11:11)
Ok. Tada ekperimentai trys. Per daug nebus Galit po vieną, galit visus tris iš karto, bet pabandyti reikėtų visoms. Fokuso temai tas nekliudo, nes sufokusuot tiksliai vis tiek reikės
Pirmas. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
Antras. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.
Trečias. Apie jį jau rašiau. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.
Visais trim atvejais reikia stebėt ryškumo zoną. Kaip ji keičiasi pirmo eksperimento metu, antro, tada trečio. Galit daikto fone pasidėt dar ką nors, kad ir fotografuoti tuos savo tris daiktelius. Kad lengviau būtų pajust. Nepažadu kad su visa technika ir optika kurią turit rezultatai gausis laaabai akivaizdus. Bet pažadu po to kai pabandysit, viską išsamiai paaiškinti jei dar liks klausimų.
Pirmas. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
Antras. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.
Trečias. Apie jį jau rašiau. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.
Visais trim atvejais reikia stebėt ryškumo zoną. Kaip ji keičiasi pirmo eksperimento metu, antro, tada trečio. Galit daikto fone pasidėt dar ką nors, kad ir fotografuoti tuos savo tris daiktelius. Kad lengviau būtų pajust. Nepažadu kad su visa technika ir optika kurią turit rezultatai gausis laaabai akivaizdus. Bet pažadu po to kai pabandysit, viską išsamiai paaiškinti jei dar liks klausimų.
p.s. labai smagu cia matyt daug matytu ir girdetu veidu rankdarbiuos, bendraminciuos ir kitur