Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

Ačiū. biggrin.gif O čia šiandieninis pažaidimas su rože. Labai jau sunkiai buvo fokusą gerą nustatyti. Bet viena lyg ir neblogai išėjo. Ką manot? biggrin.gif Tik vat, trečdalių taisyklės nepritaikiau...
user posted image
Atsakyti
Bonda, užduotis padarei. Ir taip, kad išvados akivaizdžios. Pažinodama tave apsieisiu be liaupsių biggrin.gif . Tu gali gerokai daugiau nei įkirsti tris Raigės užduotis.
Pirmąją nemažai kas padarė ir gana sėkmingai. Kas neaišku su antra trečia? mirksiukas.gif Padaryti tiems darbeliams reikia 20 min. Suprantu - vaikai, vyrai, darbai ir tinginys smile.gif Nemanau, kad verta laukti tų, kas galbūt niekada ir neprisiruoš. Prievartos čia nėr ir negali būti smile.gif Arba nori ir mokaisi, arba vaidini kad mokaisi. Čia aš be pasipiktinimo. Man visai nerūpi tie ir tos, kas patingės ir dabar ir vėliau ir dar daug kartų. Suprantu, jog gali būti neaišku, jog nėr patirties, jog darai ir nežinai ką turi gauti, jog abejoji savo jėgom, savo technika. Viskas normalu. Tik tada klauskit, klauskit, klauskit. Be gėdos jausmo.
Julieta, nesulaukiau tavo atsakymo į savo klausimą: kas tau neaišku mano užduotyse?

Dar. Tai savanoriška draugiška pagalba ir nepykit jei visų nepastebėsiu, nepakomentuosiu. Aš pasitengsiu prašviesinti jums padangę techniniuose reikaluose, bet meniniu vadovu gal pabus kas kitas ax.gif

Ryt labai užsiėmusi, tad poryt pasistengsiu apibendrinti šitą temą. Būtų labai smagu pamatyti čia daugiau bandymų.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 07, 23:15)
kadangi dauguma fokusuoti išmoko, o visos šitos užduotys pakankamai nuobodžios siūlau užduotėlę įtvirtinti gautai informacijai,  visam mėnesiui,  temai "kalėdos". Tik šį kartą su tiksliu fokusu, panaudota trečdalių taisykle, išplautu/neišplautu fonu. Ką manot?

Aš už už už thumbup.gif Jau dabar Kalėdų dvasia aplink sklando negaliu nenufotografuoti. Davai, merginos, kaip vaikystėj, visos po Kalėdinį atviruką
newyear.gif
Atsakyti
Aš taip pat už. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2008 12 08, 22:22)
Tik vat, trečdalių taisyklės nepritaikiau...

nu bet ista pakoreguot beveik visada galima jau po to -su kokia programa apkarpant mirksiukas.gif bent jau as daznai taip darau blush2.gif

QUOTE(raige @ 2008 12 08, 22:26)
Bonda, užduotis padarei. Ir taip, kad išvados akivaizdžios. Pažinodama tave apsieisiu be liaupsių  biggrin.gif .

aciu ax.gif pazinodama tave tongue.gif -supratau, kad gavau nerealu pagyrima biggrin.gif

del kaledinio atviruko -jei nuspresit visos -bandysiu prisitaikyt ax.gif biggrin.gif mat, man sunkiau sumastyt visokias kompozicijas nei nupyskint esama vaizdeli blush2.gif bet bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes bigsmile.gif
per visus sventinius pasiruosimus ir pamokas visai apleidau doh.gif
as UZ pasiulyta kaledu tema !! ir gerai,kad nera labai sukonkretinta,tikiuosi kazka atrasiu tinkancio is bendru kalediniu kadru blush2.gif taip kad fotografuojant reiks daugiau pagalvot ir auto issijunkt cool.gif
Atsakyti
tai temai kaip tik ir konkursas lotuliukas.gif fotkinam ir dalyvaujam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 08, 11:00)
fokusas abu kartus į pirmąjį butelį. (taip ir turėjo būti?) Bet būtų gerai  bandymas su fokusu ir į antrąjį.

Kodėl spalvų nėra?

Sveika smile.gif

Kaip malonu,kad pakomentavai 4u.gif .Taip,fokusavau i pirmaji buteli,nes i antra niekaip neiseidavo.Na,bet dziaugiuosi,kad jau i pirmaji daikta,kaip suprantu,ismokau fokusuot assa.gif .Toliau,mokysiuos ir i antra....
Ai...kazkaip nepagalvojau is pradziu su Picasa paryskint.Gavosi tokios,kokios gavosi ax.gif

P.S. Visas su artejanciomis sventemis. smile.gif

Si ryt,cia uzejus ir pamacius kaledinius papuosimus,tokia faina priessventine nuotaika atejo newyear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 10 gruodžio 2008 - 08:58
ko cia taip ramu? g.gif tiek entuziastu buvo ir nieko nebeliko doh.gif kur namu darbai? doh.gif as viska padarius -man nebeidomu daros doh.gif betn bandymus idekit kokius ar ka ax.gif
turiu klausima del baltos spalvos to balanso -ant ko statyt fotike, kad fotkinant prie prasto apsvietimo be blyco (ISO pasireguliavus), kad nesigautu tokios geltonos foto? ax.gif ax.gif
nuotraukos pvz -nekreipkit demesi, kad sudeta taip, cia skirta kitiem tikslam ax.gif bet spalva spalva mane domina ax.gif nors sitose fotkes gal ir nieko -paslaptingiau gavos ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 11:05)
ko cia taip ramu? g.gif  tiek entuziastu buvo ir nieko nebeliko doh.gif  kur namu darbai? doh.gif  as viska padarius -man nebeidomu daros doh.gif  betn bandymus idekit kokius ar ka ax.gif
turiu klausima del baltos spalvos to balanso -ant ko statyt fotike, kad fotkinant prie prasto apsvietimo be blyco (ISO pasireguliavus), kad nesigautu tokios geltonos foto? ax.gif  ax.gif

as tokioj situac.ant dienos sviesos nustatau,dar Iso biski padidinu ir exposure blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 10:05)
ko cia taip ramu? g.gif  tiek entuziastu buvo ir nieko nebeliko doh.gif  kur namu darbai? doh.gif  as viska padarius -man nebeidomu daros doh.gif  betn bandymus idekit kokius ar ka ax.gif
turiu klausima del baltos spalvos to balanso -ant ko statyt fotike, kad fotkinant prie prasto apsvietimo be blyco (ISO pasireguliavus), kad nesigautu tokios geltonos foto? ax.gif  ax.gif
nuotraukos pvz -nekreipkit demesi, kad sudeta taip, cia skirta kitiem tikslam ax.gif bet spalva spalva mane domina ax.gif nors sitose fotkes gal ir nieko -paslaptingiau gavos ax.gif

Baltos spalvos reguliavimo programoje jei fotkini vakare prie uzdek tokia lempute, pas mane fotike ji pavadinta dirbtine sviesa, dar yra parodyta dienos sviesos lempa, tai ziurek kokia tau reiktu pasirinkti, arba bandyk rankiniu budu nureguliuoti balansa.
Tavo idetame koliaze man patinka spalvos, kai nesimato jose baltos spalvos tai ir sunku nustatyt ar nuklydes balansas.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 10:05)

man atrodo priessventinis surmulys daugeli "praryjo" wink.gif
man tai nesigauna nieko, tai pora dieneliu ilsiuosi nuo fotiko, vartineju instrukcija, gal ka doro sugalvosiu blush2.gif
Atsakyti