Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(dejavu @ 2008 12 08, 10:21)
pas tave patobulinta muilinė smile.gif. Puikus fotoaparatas, belieka išnaudoti jo galimybes.

Su užduotimis  gerai susitvarkyta. Na ir kokios išvados?

tai ir pirkau, kad sekantis etapas veidrodis biggrin.gif nors kai papirkau pora men keikiau blush2.gif doh.gif kol ismokau fotkint su juo, nors pries tai daznai tevo paimdavau -labai panasu tik h1 ten buvo ax.gif bet prie to vel reikejo priprast mirksiukas.gif

isvados..na sau kazkokias pasidariau..tik va isdestyt sklandziai dar negaliu..lauksiu kitu prisijungiant blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 08, 11:14)
tai ir pirkau, kad sekantis etapas veidrodis biggrin.gif nors kai papirkau pora men keikiau blush2.gif  doh.gif kol ismokau fotkint su juo, nors pries tai daznai tevo paimdavau -labai panasu tik h1 ten buvo ax.gif bet prie to vel reikejo priprast mirksiukas.gif

aš irgi taip pradėjau, nuo pagerintos muilinės smile.gif. Kol pajaučiau, kad pribrendau veidrodiniam. Bet savo senukui nostalgiją vis dar jaučiu, vis pamastau, kaip tą pačią nuotrauką daryčiau su juo.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 08, 12:14)
tai ir pirkau, kad sekantis etapas veidrodis biggrin.gif nors kai papirkau pora men keikiau blush2.gif 

oi, man lygiai tas pats doh.gif kol apsipratau su fotiku, o dar tokiu nemazu tai doh.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 12 08, 12:43)
aš irgi taip pradėjau, nuo pagerintos muilinės smile.gif. Kol pajaučiau, kad pribrendau veidrodiniam.

vat ir as sakau, kad viskas savas laikas. o ne bac - ir yra veidrodinis, su kuriuo nieko nemoku rolleyes.gif

bet as is vis turiu tylet, ND nedaranti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 08, 12:43)
aš irgi taip pradėjau, nuo pagerintos muilinės smile.gif. Kol pajaučiau, kad pribrendau veidrodiniam. Bet savo senukui nostalgiją vis dar jaučiu, vis pamastau, kaip tą pačią nuotrauką daryčiau su juo.

ane? biggrin.gif nu va -as dar nepribrendau ax.gif man reik universalo dar lotuliukas.gif plius is kaina stabdo anu, nes vis tik objektyvu reik ne viena turet mirksiukas.gif
siaip cia mano ne pirmas fotikas mirksiukas.gif
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 08, 12:46)
oi, man lygiai tas pats  doh.gif kol apsipratau su fotiku, o dar tokiu nemazu tai  doh.gif

pas mane ir nemazas -kaip veidrodinis dydziu mirksiukas.gif tik biski lengvesnis biggrin.gif man daug zoom'o reikejo ax.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 08 gruodžio 2008 - 11:54
Pagelbėkit, žmonės! help.gif Su kuo jūs valote objektyvo stikliuką? Gal yra koks special? Mano vaikas su riebaluotu pirštu sugebėjo bakstelt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RESPECT...: 08 gruodžio 2008 - 13:12
QUOTE(RESPECT... @ 2008 12 08, 13:10)
Pagelbėkit, žmonės!  help.gif Su kuo jūs valote objektyvo stikliuką? Gal yra koks special? Mano vaikas su riebaluotu pirštu sugebėjo bakstelt doh.gif

Geriausia servetėlė skirta akiniams valyti, arba spec objektyvams
Atsakyti
QUOTE(RESPECT... @ 2008 12 08, 14:10)
Pagelbėkit, žmonės!  help.gif Su kuo jūs valote objektyvo stikliuką? Gal yra koks special? Mano vaikas su riebaluotu pirštu sugebėjo bakstelt doh.gif

as su kompine servetele tokia spec pavalau.
Atsakyti
sveikos, mane darbais užvertė, apsikuopsiu gal prieš kalėdas tik sad.gif o dar savaitgalį susiruošiau fotkint, paruošiau foną, atsinešu tris daiktus, tik išsidėlioju, mažasis kapt ir bėgom į kitą kambarį, drin susidėlioju kitus tris, vėl kapt, paskui išvis sumąstė, kad mano fonas jam labai tinkanti vieta žaist, kai galiausiai išėjau į kitą kambarį su fotiku išgirdau ATEIK ČIA, SĖSK, PIEŠK ir baigėsi eksperimentai doh.gif
Atsakyti
Kartoju namų darbus. biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Stiklus as irgi valau su akiniu valymo servetele. Turiu ir toki piestuka, kuriame viename gale - sepetelis, o kitame - toks kaip zomsinis valytukas. Bet labai greit numeciau ta piestuka, o pasiemiau akiniu servetele.

Del temos, tai as visai noreciau temos "Kaledos". (Jau planavau siulyti sventems kokias sviesas ar ka). Sios sventes bus su daug laisvu dienu, tai tikrai bus galima pafotografuoti. Ir Raiges uzduotis iki galo atlikti. smile.gif Man dar daug liko klaustuku su Raiges uzduotimis-ryskumo zonomis. Ir turiu pirma issiaiskinti pati, o kas bus neaisku - jus kamuosiu. 4u.gif

Atsakyti
O Raigės užduotys šitos?
Pirmas. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

Antras. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkat fotografavimo tašką, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą.

Trečias. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duoma: 08 gruodžio 2008 - 19:01
QUOTE(Duoma @ 2008 12 08, 19:59)
O Raigės užduotys šitos?

Sitos. smile.gif
Atsakyti