Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(dejavu @ 2008 12 07, 22:15)
kadangi dauguma fokusuoti išmoko, o visos šitos užduotys pakankamai nuobodžios siūlau užduotėlę įtvirtinti gautai informacijai,  visam mėnesiui,  temai "kalėdos". Tik šį kartą su tiksliu fokusu, panaudota trečdalių taisykle, išplautu/neišplautu fonu. Ką manot?

ar nebus mums perdaug plati tema? g.gif čia galima labai daih prifantazuot, vėl bus nuotraukų su neteisingu WB, negera kompozicija ir pan. o bus labai sunku komentuot, nes dabar žinom tik fokuse/nefokuse smile.gif

juk dar niekas neatliko iki galo raigės trijų užduočių g.gif aš kažkaip supratau kad tas užduotis atliksim ir bandysim kažką apibendrint - kas kaip suprato rtškumo zoną ir kas ją įtakoja g.gif ar aš čia jau visai į mokslinius svaičiojimus nukrypau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 06, 00:32)
mielos mergiates: posaksi KAK NEASTANOVIT BEGUSCEVO BIZONA, TAK NEZATKNUT POJUSCEGO KOBZONA. Na nereik noret iš muilinės gaut kokybės ar ten kažkokius nD atlikt. Nebukit naivios. Čia tas pats kaip su CMEHA8 fotosesijas daryt. Patikėkit Jums nepavyks... wub.gif

žinai, aš tavęs nesuprantu. aną kartą buvai įlindęs temą, bandei aiškint, kad - va, merginos, mokykitės fotografuot, kompozicijos etc... dabar ateini čia ir vėl tau negerai, kad jos mokosi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 07, 22:15)
siūlau užduotėlę įtvirtinti gautai informacijai,  visam mėnesiui,  temai "kalėdos". Tik šį kartą su tiksliu fokusu, panaudota trečdalių taisykle, išplautu/neišplautu fonu. Ką manot?

siulymas gan idomus. tongue.gif ir tikrai labai plati tema fantazijai. Bet del isplaukusio fono, mano fotikas tokio kazkodel nesiekia. (gal pati dar netiek ivaldziusi, kad visiskai klauso jis mane), fokusa lyg ir matau, bet isplaukymo dydelio kaip ir ner.
Dar ir uzduociu visu neatlikau blush2.gif (cia as tik uz save kalbu), (o kaledinems eksperimentams tikrai bus dar daug progu)
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 07, 22:28)
ar nebus mums perdaug plati tema?  g.gif čia galima labai daih prifantazuot, vėl bus nuotraukų su neteisingu WB, negera kompozicija ir pan. o bus labai sunku komentuot, nes dabar žinom tik fokuse/nefokuse smile.gif

juk dar niekas neatliko iki galo raigės trijų užduočių g.gif aš kažkaip supratau kad tas užduotis atliksim ir bandysim kažką apibendrint - kas kaip suprato rtškumo zoną ir kas ją įtakoja  g.gif ar aš čia jau visai į mokslinius svaičiojimus nukrypau?  ax.gif

tiesiog palyginus koks entuziazmas buvo tada ir kas beliko dabar ir pamaniau, kad per mėnesį - o tai tikrai pakankamas laikas pagrindams suvokti, būtų galima bandyti pritaikyti praktiškai ką išmokote. Be to , toks mokymasis būtų visiems malonesnis.
ir kodėl jūs bijote kažką padaryti neteisingai? Nežinau nei vieno, kas gimė mokėdamas.
Ir žinote jūs jau daugiau nei fokuse/nefokuse. Kad ir apie paprasčiausią kompoziciją (arba trečdalių taisyklę) jau buvo rašyta pačioje pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 07, 22:42)
ir kodėl jūs bijote kažką padaryti neteisingai? Nežinau nei vieno, kas gimė mokėdamas.
Ir žinote jūs jau daugiau nei fokuse/nefokuse. Kad ir apie paprasčiausią kompoziciją (arba trečdalių taisyklę) jau buvo rašyta pačioje pradžioje.

aš tiesiog pamenu kaip buvo su kava užduotėlė. Pradžioj buvo komentarų su išvardintom klaidom, o paskui komentarai trumpėjo, trumpėjo..... Kol liko tik pačių mokynių gražu/negražu.

Na čia aišku mano baimė šneka. Nesijaučiu aš dar tiek gerai savo fotiką valdanti kad galėčiau galvot apie meninę fotografijos pusę smile.gif Čia jau kaip dauguma nuspręs, taip ir darysim smile.gif
Atsakyti
Manau labai neblogas Dejavu pasiulymas, juk arteja sventes ir tikrai norisi sveciu nuotaika pajusti nuotraukose.
Papildyta:
QUOTE(Sadi @ 2008 12 08, 00:04)
aš tiesiog pamenu kaip buvo su kava užduotėlė. Pradžioj buvo komentarų su išvardintom klaidom, o paskui komentarai trumpėjo, trumpėjo.....  Kol liko tik pačių mokynių gražu/negražu.

Na čia aišku mano baimė šneka. Nesijaučiu aš dar tiek gerai savo fotiką valdanti kad galėčiau galvot apie meninę fotografijos pusę smile.gif Čia jau kaip dauguma nuspręs, taip ir darysim smile.gif

Sadi, bet juk cia ir yra pradinuku tema o ne pazengiusiu fotografu, taip kad manau tikrai nera ko bijot pasirodyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2008 12 08, 00:13)
Sadi, bet juk cia ir yra pradinuku tema o ne pazengiusiu fotografu, taip kad manau tikrai nera ko bijot pasirodyti  mirksiukas.gif

ne, pasirodyti nebijau, kaip tik noriu kuo daugiau baksnojimų pirštu kas negerai smile.gif Tik taip ir išmoksim
Atsakyti
[quote=dejavu,2008 12 06, 14:21]

(jei ką domina kaina, nekainavo ji ir 300 Lt)idealaus ryškumo nebus, viski tai pigi muilinė [/COLOR], bet namų dabus atlikti galima, o paryškinus so Ps ir visai padorus vaizdas būtų.

Labas rytas smile.gif
Po tokiu pavyzdziu,net susigedau blush2.gif .Kaip man tada anksciau nepavykdavo ax.gif
Turbut dabar ir nebus labai gerai,bet dedu kas isejo g.gif (po ilgu bandymu smile.gif ).Siaip ar taip,svarbu bandyti ir bandyti 4u.gif
1-ojoje nuotr.nekreipkit demesio i nukirsta butelio dangteli,as tik fokusavau ax.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img388/pict1106ed5.jpg/1/][IMG]http://img388.imageshack.us/img388/pict110

2-oje ir kompozicijos nera,tik nezymus fokusas ax.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img338/pict1120so4.jpg/1/][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/pict112

Spalvu su Ps neryskinau dar ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 08 gruodžio 2008 - 07:27
QUOTE(dejavu @ 2008 12 07, 23:15)
kadangi dauguma fokusuoti išmoko, o visos šitos užduotys pakankamai nuobodžios siūlau užduotėlę įtvirtinti gautai informacijai,  visam mėnesiui,  temai "kalėdos". Tik šį kartą su tiksliu fokusu, panaudota trečdalių taisykle, išplautu/neišplautu fonu. Ką manot?

is esmes as uzduociai labai pritariu, tik gal kazkaip reiktu pakonkretint, ka fontinam ir kur oriantuojames. as asmeniskai ismokau sufokusuot tik viena daikta doh.gif nu bet ir tai geriau, negu buvo.
gal bandom, is to isplauks ir kitos problemos, kitos pamokos ir pan. ka manot? g.gif

svekos visos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 08, 07:26)
Turbut dabar ir nebus labai gerai,bet dedu kas isejo g.gif (po ilgu bandymu smile.gif ).Siaip ar taip,svarbu bandyti ir bandyti 4u.gif

fokusas abu kartus į pirmąjį butelį. (taip ir turėjo būti?) Bet būtų gerai bandymas su fokusu ir į antrąjį.

Kodėl spalvų nėra?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 12 07, 23:15)
o koks skirtumas muilinė  - nemuilinė, svarbu, kad fotografuoja.
Klaipėdiškis žvėris fotoaparatus skirsto į veidrodinius ir neveidrodinius (kompaktinės klasės fotoaparatus), liaudiškai ir vadinamus "muilinėmis"

matai, pas mane liaudis kitaip gavoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

as ir visus namu darbus padariau -va paskutini mestelsiu -vis neidedu, vis laiko neuztenka doh.gif
Papildyta:
paskutinis namu darbas -vaiksciojimas lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 08, 09:17)
matai, pas mane liaudis kitaip gavoja lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
as ir visus namu darbus padariau -va paskutini mestelsiu -vis neidedu, vis laiko neuztenka doh.gif
Papildyta:
paskutinis namu darbas -vaiksciojimas lotuliukas.gif

pas tave patobulinta muilinė smile.gif. Puikus fotoaparatas, belieka išnaudoti jo galimybes.

Su užduotimis gerai susitvarkyta. Na ir kokios išvados?
Atsakyti