Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-III

QUOTE(Sadi @ 2008 12 06, 22:30)
na pas mane panašus fotikas, tai savo laikau laaaabai protinga muiline smile.gif

O.M.G bigsmile.gif biggrin.gif biggrin.gif
Sadi ačiu uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
Šinadien visa diena apsiniaukus ir rūkas koks buvo ryte, toks pats ir per pietus ir temstant doh.gif
Tamsu, o ir lubinis apšvietimas salbnas. Tai su blykste bandžiau.
user posted image

user posted image

user posted image
Paskutinėj nuotraukoj, kadangi mažinau papildomai, nelabai išsiskiria fokusas, bet originale aiškiai matosi į ką fokusuota buvo.
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 06, 23:14)
sveiki,
nu zinokit visai pasimeciau  doh.gif  tai kaip visgi tos muilines atrodo  blink.gif negi tikrai pas mane muiline vadinama  blink.gif

A ko dabar pasimetei? Koks skirtumas kas kaip vadina. Siaip "muiline" dazniausiai vadinami visi ne veidrodiniai, na nebent kokio FujiFilm FinePix S100FS ar panasiu (jei tokiu yra) nelabai muilinem pavadinsi mirksiukas.gif
Atsakyti
as muilines isivaizdavau tas kur su juostelem fotografuojama doh.gif
Atsakyti
Man muilinės tai tie senieji ir db urmu pardavinėjami paprasti fotoaparačiukai blush2.gif be ypatingų funkcijų.
Atsakyti
QUOTE(pliukšt @ 2008 12 07, 00:18)
Man muilinės tai tie senieji ir db urmu pardavinėjami paprasti fotoaparačiukai  blush2.gif be ypatingų funkcijų.

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 12 06, 09:56)
O man, kaip didelei trumparegei, tai is vis klausimas ar pavyktu matyti per veidrodzio akute, i ka fokusuoju... 

pas mane ta pati problema, tik ziurejimas be akiniu nelabai iseitis, net jeigu ir atitinka akutrs dioptrijos, nes visgi norisi matyti vaizda ir naturaliai ir pro akute. siaip toje akutej kaip ir "muiliniu" displejuje uzsidega taskiukas ar kas nors kai fotikas sufokusuoja objekta arba fokusuoji manual.
dar iseitis KL. beja, skirtingu modeliu veidrodiniai turi ir skirtingu dydziu akutes unsure.gif
Atsakyti

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 07, 00:37)
as muilines isivaizdavau tas kur su juostelem  fotografuojama  doh.gif

tongue.gif lotuliukas.gif as iki vakar isivaizdavau, kad tokie skaitmeniniai, kur tik auto piskinas, negali nei diafragmos, nei islaikymu ir pan pats nustatyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 07, 14:02)
tongue.gif  lotuliukas.gif  as iki vakar isivaizdavau, kad tokie skaitmeniniai, kur tik auto piskinas, negali nei diafragmos, nei islaikymu ir pan pats nustatyt mirksiukas.gif

nu va biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 07, 19:19)

tai kaip is tikro??? g.gif ko nieks neatsako?
Atsakyti
Sveiki visi. 4u.gif
Noriu išmokti fotografuoti, todėl jungiuosi prie jūsų. Priimsit? ax.gif
Štai mano namų darbai.
user posted image

user posted image

user posted image

Man trečioj kažkaip neryškiai fokusas gavos.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 07, 19:37)
tai kaip is tikro??? g.gif ko nieks neatsako?

o koks skirtumas muilinė - nemuilinė, svarbu, kad fotografuoja.
Klaipėdiškis žvėris fotoaparatus skirsto į veidrodinius ir neveidrodinius (kompaktinės klasės fotoaparatus), liaudiškai ir vadinamus "muilinėmis" biggrin.gif

QUOTE(Duoma @ 2008 12 07, 21:34)
Sveiki visi.  4u.gif
Noriu išmokti fotografuoti, todėl jungiuosi prie jūsų. Priimsit?  ax.gif
Štai mano namų darbai.

Sveika Duoma, kaip pradžiai pasirinkai gana nedėkingus objektus ir fonas pernelyg margas.
Dėl fokuso tiksliai nepasakysiu, nes mano monitorius sugedo, kol kas naudojuos pakankamai senu, o jis gali ir meluoti.

Nuotraukos kiek tamsokos pirmoj atrodo fokusas į kairiąją obuolio pusę. Antroji, trečioji lyg gerai, bet trečiosios obuolys pernelyg tamsus ir per daug mažas kad tiksliai įžiūrėti. O ir monitoriumi nelabai pasitikiu, gal kitos kokių pastabų turės.

kadangi dauguma fokusuoti išmoko, o visos šitos užduotys pakankamai nuobodžios siūlau užduotėlę įtvirtinti gautai informacijai, visam mėnesiui, temai "kalėdos". Tik šį kartą su tiksliu fokusu, panaudota trečdalių taisykle, išplautu/neišplautu fonu. Ką manot?
Atsakyti