QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 05, 16:26)
Nesigauna man tos 3 užduotys
taip sauniai sufokusavai, auksciau nosi, daugiau kantrybes...
QUOTE(luokė @ 2008 12 05, 11:09)
o aš supratau- norint spėt nors pusę užduočių padaryt reik imt atostogų. arba vaiką gimdyt net paskaityt ne kasdien spėju, fotikas lentynoj dulka. siaubas
o pagimdzius dar ir paaugint
is tikro, kai nori, tai ieskai galimybiu
QUOTE(olo @ 2008 12 05, 10:07)
Norėtųsi kažką tau patarti kaip fokusuoti, bet nežinau tavo fotiko galimybių.
Kiek matau tai tavo fotikas kompaktines klases. Galima jame pasirinkti fokusavimo tašką ? Gali buti, kad fotikas pats pagauna arčiausiai esantį objektą ir į jį fokusuoja.
Tokie mano pamastymai !
Sveikos
Mano fotikas -muiline.Jame ,kaip suprantu,tikrai negalima pasirinkti fokusavimo tasko .siaip viska jau su juo kaip ir issivertus...Tik nesuprantu ka reiskia uzrasas "Metering" ir uz jo kazkokia funkcija .Zodyne tokio zodzio nerandu
QUOTE(ingulia @ 2008 12 05, 08:30)
Labas rytas,
man irgi reik konsultacijos, jei įmanoma, kaip sufokusuoti ten, kur reikia. Problema ta, kad kai fotkinu, tas kvadračiukas užvestas ten kur reikia, jis pas mane žalias, tai reiškia, kad aparatas fokusuoja, bet rezultate gaunasi, kad fokusas vis gi ne ant objekto, bet ant tarkim staltiesės. Kame čia kampas (Fotoaparatas Canon).
man irgi reik konsultacijos, jei įmanoma, kaip sufokusuoti ten, kur reikia. Problema ta, kad kai fotkinu, tas kvadračiukas užvestas ten kur reikia, jis pas mane žalias, tai reiškia, kad aparatas fokusuoja, bet rezultate gaunasi, kad fokusas vis gi ne ant objekto, bet ant tarkim staltiesės. Kame čia kampas (Fotoaparatas Canon).
Priežasčių gali būti įvairių, ar fonas ryškesnis į objektą, ar objektas labai panašus į foną, ar ranka sudrebėjo, blogai susifokusavo ar pan.
Jei jau labai neišeina tie 3 daiktai. Pradžioje galima pabandyti ant vieno, tik padėkite jį ant kokio tamsesnio vienspalvio fono (tikrai rasit ką nors namie, galima panaudoti kad ir palta ar sijoną.) daiktą pasirinkite ryškių spalvų. Kai pavyks puikiai sufokusuoti į vieną daiktą, pasidėkite antrą ir fotografuokite, fokusuodamos tai į pirmą tai į antrą. Parodykit rezultatus čia
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 05, 16:44)
Sveikos
Mano fotikas -muiline.Jame ,kaip suprantu,tikrai negalima pasirinkti fokusavimo tasko .siaip viska jau su juo kaip ir issivertus...Tik nesuprantu ka reiskia uzrasas "Metering" ir uz jo kazkokia funkcija .Zodyne tokio zodzio nerandu
Kompaktinėse muilinėse fokusavimo taško neišeis pasirinkti. Sufokusuoti daiktą teks centre, o tada nekeičiant atstumo ir neatleidžiant mygtuko patraukti fotoaparatą šiek tiek į šoną, kad daiktas nebebūtų centre. Siūlau padaryti tą pačią užduotėlę su 1 daikto fokusavimu.
su Metering pasirenkate apšviestumo matavimo režimą (daugiasegmentinį, taškinį ar pan.) pagal tai fotoaparatas parinks ekspoziciją. Reikia skaityti fotoaparato instrukciją visų pirmą.
QUOTE(olo @ 2008 12 05, 08:07)
Radau tokia funkcija savo fotike, tai o ka daryti jei fokusuoja arba viduri arba arciasiai esanti objekta?
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 05, 16:44)
Sveikos
skaitiklis; matuoklis. gal sita funkcija skirta nuotrauku skaiciavimui
QUOTE(liamuna @ 2008 12 05, 19:19)
skaitiklis; matuoklis. gal sita funkcija skirta nuotrauku skaiciavimui
taigi dejavu paaiskino kas tas "Metering"
QUOTE(jolitana @ 2008 12 05, 18:39)
taigi dejavu paaiskino kas tas "Metering"
kol rasiau dejavu spejo pirmesne, nes vis nubegdavau nuo kompo maze vis kviete, o dabar jau ir taisyt neleidzia. Sorry.
QUOTE(liamuna @ 2008 12 05, 19:41)
kol rasiau dejavu spejo pirmesne, nes vis nubegdavau nuo kompo maze vis kviete, o dabar jau ir taisyt neleidzia. Sorry.
aisku
mielos mergiates: posaksi KAK NEASTANOVIT BEGUSCEVO BIZONA, TAK NEZATKNUT POJUSCEGO KOBZONA. Na nereik noret iš muilinės gaut kokybės ar ten kažkokius nD atlikt. Nebukit naivios. Čia tas pats kaip su CMEHA8 fotosesijas daryt. Patikėkit Jums nepavyks...
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 06, 00:32)
mielos mergiates: posaksi KAK NEASTANOVIT BEGUSCEVO BIZONA, TAK NEZATKNUT POJUSCEGO KOBZONA. Na nereik noret iš muilinės gaut kokybės ar ten kažkokius nD atlikt. Nebukit naivios. Čia tas pats kaip su CMEHA8 fotosesijas daryt. Patikėkit Jums nepavyks...
Pas mane jau patobulinta muilinė (nikon d60), bet man vistiek nesigauna
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 06, 00:32)
Skaudu skaityt bent jau pažiūrėsim kaip gaunasi kitiem mokyniams su krūtesnėm muilinėm, gal teoriją taip išmoksim Pamenu mokykloj programavimo kalbos Basic mokėmės ant lentos programas rašydami, mokytoja kompiliatorium dirbo išmokom
Mano bandymai su pirma užduotim (šiukšlių daug, nes iso 400, bet naktim fotkinant kitaip neina ) mano akim matosi ryškumo žonos pakitimai, nors jie ir nėra labai ryškūs.
F3.5
F5
F8
Kur galima suprantamai pasiskaityti apie DOF (kažkaip ten išplaukimas fono priklauso nuo atstumo) kiek skaičiau - nesuprantu
P.s. nu pasižiūrėjus į tolesnės karvytės akis, matosi jog jos ryškėja didėjant F