Įkraunama...
Įkraunama...

Detektyvų mėgėjoms

QUOTE(safarikids @ 2005 07 11, 13:56)
O kokius konkrečiai autorius skaitai?
Aš daug perskaičiau Doncovos (rusų kalba), bet jau nusibodo - tas pats per tą patį. Jau painiojasi siužetai, bajeriukai vis tie patys (todėl nebejuokingi), o detektyvistė ji silpnoooka. Užsikabliavau už serijos "ironiškas detektyvas", bet didžioji dalis autorių - labai silpnos....
Patinka Marinina, bet skaičiau gal kokias tik 4 ar 5 knygeles ("Rekviem", "Stilist", "Imia poterpevšego - nikto" ar panašiai, dar kažką, tik šiuo momentu nepamenu...)
Lietuviškai man patinka tik seniau išversti (dar tarybinių laikų leidimo), o dabar tai net pirkti bijau, nes kartais tokių vertėjų perliukų randu, kad ausys kaista, todėl mieliau skaitau rusiškai...
Man labai patiko tai, ką skaičiau Žaprizo (Pinklės pelenei, Moteris su šautuvu akiniais ir mašina, Mirtina vasara). Gal tau teko ką nors dar skaityti....
Patinka Najo Marš (Drąsiųjų kelių serijoje yra išleista "Kas žingsnis konsteblis").
Šiaip aš esu mėgėja tų detektyvų, kuriuose ne šaudo-gaudo-narkotikais prekiauja, o ką nors nužudo izoliuotoje nuo išorinio pasaulio aplinkoje (kambaryje, traukinyje, saloje, laive, pilyje, užverstoje sniegais ar pan...) ir paskui visą kelią narplioja....

Man labai patinka Doncova su Marinina, radau parsisiųsdinti skaityklei. Ir šiaip, dievinu detektyvus. Irgi mėgstu detektyvus, kur aiškinasi izoliuotoje vietoje, kas, kodėl, už ką ir t.t.
Atsakyti
Esu laabai didelė detektyvų mėgėja. Pradėjau senąja Kristi, tačiau dabar Siroko vertimai doh.gif . Lieka skaityti senuosius vertimus ir originalus. Man kažkaip patinka tokios senosios "british crime" kaip Wilkie Collins "Mėnulio akmuo", visa Patricia Wentworth, ir, žinoma, Doilis. Yra ir vėlesnių laikų perliukų, pvz.; Elizabet Peters 'Naktinis traukinys į Memfį"; P.J.Tracy 'Beždžionių tiltas" ir Alan Bradley, Janet Evanovich. thumbup.gif

Išgirtieji Čandleris, Ustinova, Clark kažkodėl nepatinka stiliumi schmoll.gif. Ir Doncova pradėjo kartotis.. Marininą mėgstu, jos veikėjai, psichologija taip gerai aprašyta, bet dabar paskutiniu metu leidžia dalimis. O man labiau patinka 'stand alone'.

Rekomenduočiau J.D.Robb (Nora Roberts) knygų seriją (lietuviškai išleistos 2) toms, kurioms paprasta Roberts jau išsikvėpusi. Aišku, aplinka tokia 'fantastinė', bet siužetai įdomūs wink.gif.

Teko skaityti komentarą, kad lietuviai niekada nesukurs detektyvo pasaulinio - bestselerio (nes netikim gėrio pergale rolleyes.gif kaip dėl rusų detektyvų tuomet?). Tačiau kokia jūsų nuomonė? Gal teko rasti kokį nors puikų lietuvišką detektyvą?
Atsakyti
QUOTE(Albarn @ 2015 01 02, 07:18)
Teko skaityti komentarą, kad lietuviai niekada nesukurs detektyvo pasaulinio - bestselerio (nes netikim gėrio pergale  rolleyes.gif kaip dėl rusų detektyvų tuomet?). Tačiau kokia jūsų nuomonė? Gal teko rasti kokį nors puikų lietuvišką detektyvą?

Man patiko Birutes Mackonytes detektyvai. Bet paskutinis buvo isleistas berods 2005. Kiti dar seniau, nezinau ar perleisti, tai gal jaunesniems skaitytojams ir nelabai zinomi.
Atsakyti
QUOTE(OkoksSkirtumas @ 2014 12 17, 12:49)
Man labai patinka Doncova su Marinina, radau parsisiųsdinti skaityklei. Ir šiaip, dievinu detektyvus. Irgi mėgstu detektyvus, kur aiškinasi izoliuotoje vietoje, kas, kodėl, už ką ir t.t.

Man labai patinka detektyvai taip pat. Bet vis skaičiau amerikiečių, skandinavų rašytojų knygas. Pamačiusi prieš kelias dienas SM postus apie rusų rašytojų detektyvus, nusprendžiau pabandyti. Ir ką - paėmiau Marininos "Rekviem": tobula! Skaitau su pasigėrėjimu. Manau, atrasiu naujus detektyvų klodus:). Smagu, kad čia, SM, galima rasti puikių patarimų, atsiliepimų ir pan. apie įvairiausias knygas ir rašytojus:).
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2014 11 26, 16:00)
Eiles laukia  knyga Dingusi  smile.gif

Šitą skaičiau, visai nepatiko, mandras stilius, žongliravimas žodžiais schmoll.gif Mano nuomone, knygos ekranizacija daug geresnė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2015 01 11, 22:11)
Pamačiusi prieš kelias dienas SM postus apie rusų rašytojų detektyvus, nusprendžiau pabandyti. Ir ką - paėmiau Marininos "Rekviem": tobula! Skaitau su pasigėrėjimu.

nebuvai skaičiusi Marininos? Ooo, tai skaitymėlio turėsi, ji daug prirašiusi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 15, 15:24)
nebuvai skaičiusi Marininos? Ooo, tai skaitymėlio turėsi, ji daug prirašiusi  wub.gif

As irgi, galima sakyti neskaiciusi...Kazkada paskaiciau ir nepatiko labai.
Dabar susigundziau vel bandyti, bet noriu rusu kalba skaityti: kol kas negaunu bibliotekoje
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2015 01 15, 14:42)
As irgi, galima sakyti neskaiciusi...Kazkada paskaiciau ir nepatiko labai.
Dabar susigundziau vel bandyti, bet noriu rusu kalba skaityti: kol kas negaunu bibliotekoje

bent jau lietuviškai tai tikrai yra bibliotekose, tik senesnių knygų. Naujas rezervuotis reiktų, ko gero.
O elektroniniu formatu neskaitai? Rusiški knygų lobynai tikrai Marininą turi mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš čia einu per visas skaitytojų temas ir kalbu apie detektyvus. biggrin.gif

Ar kas esat skaitę Jussi Adler-Olsen - "Moteris narve" ir "Fazanų žudikai"? Man jo knygos lygiuojasi su L. Kepler detektyvais, o gal net ir geresnės.
Dar atradau Lisa Gardner. rolleyes.gif
Dar labai patiko Alex Marwood – „Nedorėlės“. O va iš Karin Fossum patiko tik "Neatsigręžk".
Tikriausiai daug kas skaitote ir Camilla Läckberg detektyvus, trilerius, nežinau nei kaip išsireikšti? biggrin.gif
Atsakyti
Kazkodel galvojau, kad visi detektyvu megejai Marinina zino ir skaito smile.gif Pasirodo - ne. Tur but kokia knyga pirmiausia i rankas pateko. Nes yra ir silpnu.

L. Kepler - knygos idomios, bet man nelabai patinka rasymo arba vertimo stilius. Tikiuosi vertimo. Nors man vis tiek Jo Nesbo labiau patinka.

Vis ieskau atsakymo i klausima, kodel skandinavai, kur nusikaltimu lygis tikrai zemas, raso tokias ziaurias kriminalines istorijas? smile.gif

Megstancioms tradicinius detektyvus, siulyciau E. George ir P.D. James.

Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2015 01 15, 17:13)
Ar kas esat skaitę Jussi Adler-Olsen - "Moteris narve" ir "Fazanų žudikai"?
Tikriausiai daug kas skaitote ir Camilla Läckberg detektyvus, trilerius, nežinau nei kaip išsireikšti? biggrin.gif

be abejo, kaipgi neskaitę Olsen smile.gif Nekantriai laukiu, kol išvers daugiau.
Lackberg skaičiau kol kas tik "Ledo princesę". Man patiko. Skaitysiu ir kitas.
Papildyta:
QUOTE(zose61 @ 2015 01 15, 18:17)
L. Kepler - knygos idomios, bet man nelabai patinka rasymo arba vertimo stilius. Tikiuosi vertimo.  Nors man vis tiek Jo Nesbo labiau patinka. 

Megstancioms tradicinius detektyvus, siulyciau E. George ir P.D. James.

man tai ir Nesbo, ir Kepler wub.gif Kepler pirmosios knygos bent man mažiau patiko, bet kuo toliau, tuo geriau smile.gif

Taip, E. George man irgi labai prie dūšios wub.gif Bet jau seniai išleista ir perskaityta.
Atsakyti
Lackberg knygų nebeleis tyto alba, nes neapsimoka dukra girdejo per knygų mugę pereitais metais , tai teks ieškot rusiškai((. o kiti minimi autoriai tai visi įdomus dar pabandykit potvynį paskaityti ir geras skandinaviskas detektyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreti: 15 sausio 2015 - 20:32