Įkraunama...
Įkraunama...

Detektyvų mėgėjoms

visai neblogas detektyvas Henning Mankell "Žudikas be veido" thumbup.gif Jei patinka CSI, patiks ir knyga
Atsakyti
QUOTE(ziuziaz @ 2011 02 21, 13:54)
Sveiki,

ką tik užsiregistravau SUPERMAMOJE , taigi esu naujokė , bet "sena" mamytė ,44metų , vėl iš naujo atrandu skaitymo džiaugsmą . Perskaičiau J.Nesbo dvi knygas lietuviškai apie Harį Hūlę - labai patiko . Girdėjau, kad yra pirma, antra ir kitos dalys rusiškai . Gal kas turite , galit parduoti ar žinote kur nusipirkti?  smile.gif

net nesu girdejus apie tokias... blush2.gif siaip rusisku knygu yra didelis pasirinkimas arba kalvarijos turgely, arba zveryne, yra rusu knygos isparduotuve 4u.gif as turiu nebent marininos detektyvu, agata kristi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 02 21, 14:18)
net nesu girdejus apie tokias...  blush2.gif siaip rusisku knygu yra didelis pasirinkimas arba kalvarijos turgely, arba zveryne, yra rusu knygos isparduotuve  4u.gif as turiu nebent marininos detektyvu, agata kristi smile.gif

Papildyta:
QUOTE(ziuziaz @ 2011 02 22, 12:45)

Jo Nesbo yra norvegų rašytojas . Lietuviškai išleistos tik dvi knygos (atrodo trečia RAUDONGURKLĖ ir penkta PENTAGRAMA) , internete paieškojusi radau , kad rusai yra išleidę visas 7 knygas , kažkaip abejoju dėl pristatymo iš Rusijos. Žinoma, galima internetu pirkti angliškas , bet man kiek per sunku angliškai .Tikėjausi, gal kas turi rusiškus leidimus čia, Lietuvoje . Esu ne vilnietė, atvažiuoju gal 2-3 kartus per metus į Vilnių , bet ačiū už informaciją .
Jei mėgstate detektyvus , tai tikrai rekomenduoju J.Nesbo , kaip ir švedų S.Larsson (MILENIUM trilogija). smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal kartais žinot, ar Marininos seriją "Tas, kuris žino" reikia skaityti iš eilės? ar galima ir nuo 2ros pradėti? kaip tik ją Nr 2 pirmą gavau doh.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raar: 08 gegužės 2011 - 14:07
QUOTE(safarikids @ 2005 07 11, 14:56)
Aš daug perskaičiau Doncovos (rusų kalba), bet jau nusibodo - tas pats per tą patį. Jau painiojasi siužetai, bajeriukai vis tie patys (todėl nebejuokingi), o detektyvistė ji silpnoooka.

Mano nuomonė apie Doncovą visiškai sutampa smile.gif
QUOTE(enca @ 2005 07 14, 13:14)
Pastaruju metu mano "atradimas" - tai Elisabeth George

Reikės pabandyti mirksiukas.gif

QUOTE(raar @ 2011 05 08, 15:03)
Sveikos  4u.gif 
Gal kartais žinot, ar Marininos seriją "Tas, kuris žino" reikia skaityti iš eilės? ar galima ir nuo 2ros pradėti? kaip tik ją Nr 2 pirmą gavau doh.gif
Ačiū  4u.gif

Iš esmės jei ir ne išeilės skaitysit - nieko tokio. Visur aiški pradžia ir pabaiga, nors aišku visuomet geriau tvarkingai - pagrindinių herojų gyvenimus lengviau sekti ir suprasti smile.gif

Mano mėgiama rašytoja yra Marinina, nors pastebėjau, kad paskutinės jos leidžiamos knygos jau ganėtinai išsisėmusios, tad net nebeperku, nors vias nuo pirmosios 23 turiu cool.gif
Agata Kristi - visiškai nepatinka, nors Doilis kai skaičiau tai buvo labai užkabinęs.
Iš rusiškų labai ir labai patiko Frydricho Neznanskio knygos. Taip pat Polinos Daškovos.
Iš "amerikoniškų" be proto užkabino Patricia Cornwell thumbup.gif
Skaičiau ir Harlan Coben nemai knygų - neblogos, nors nieko ypatingo.
Dar Nora Roberts - pirmosios buvo puikios, o pastaruoju metu leidžiamos nebelabai schmoll.gif
Tai va...kol kas tiek atsimenu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karelija @ 2011 05 08, 15:32)
Iš esmės jei ir ne išeilės skaitysit - nieko tokio. Visur aiški pradžia ir pabaiga, nors aišku visuomet geriau tvarkingai - pagrindinių herojų gyvenimus lengviau sekti ir suprasti smile.gif

Ačiū 4u.gif kitos jos knygos irgi gal būtų įdomu skaityti iš eilės, bet visiškai nebūtina. Tai kaip suprantu, ši irgi irgi tokio paties tipo - skirtingos istorijos, tik veikėjai kitame laike?
Atsakyti
QUOTE(raar @ 2011 05 10, 09:24)
Ačiū  4u.gif kitos jos knygos irgi gal būtų įdomu skaityti iš eilės, bet visiškai nebūtina. Tai kaip suprantu, ši irgi irgi tokio paties tipo - skirtingos istorijos, tik veikėjai kitame laike?

Kiek žinau taip, nors pati dar neskaičiau blush2.gif Gal tik, kad nauja serja, tai butu patogiau nuo pirmos pradeti, nes kiek domėjausi nauji veikėjai. Pirmoje knygoje daugiau su jais supažindinta būtų..., nors tikriausiai ir antroje bus viskas trumpai pakartota apie juos g.gif
Atsakyti
Pačios pačiausios A. K. Doilio „Rinktiniai Raštai“. Šerlokas Holmsas, klasika. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, registruojuos čia ir aš smile.gif

Savo bibliotekoj jau prikaupiau S.Brown, M.H.Clark, H.Coben knygų, šiuos metu užsikabinau už A. Marininos detektyvų, o A. Kristi ir C.Doilio kūriniai dar nuo mokyklos laikų mintinai žinomi smile.gif Dar atradau T. Gerritsen, P. Cornwell ir P. James smile.gif Na, žodžiu, šiuo metu paskendus šiame žanre smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noe: 11 lapkričio 2011 - 21:24
sveikos detektyvų mėgėjos. Šią tematiką labai mėgstu ir skaityti ir TV žiūrėti. Perku Maximos "bylas", tačiau turbūt labiausiai skaitomos jau išpirktos ir mano mažają kolekciją sudaro vos kelios knygos. A.Kristi - klasika ir visada patiko ir patiks. D, Brown, S Brown, H.Mankell, E. George. Detektyviniai serialai - tai nuo "Senio" iki šiuolaikinių šaradų. Galėčiau rašyti ir rašyti... wub.gif
Tik blokuos mane kaip per daug rašančią ir vietos temutėje užimančią lotuliukas.gif
Kai gyvenau užsienyje, net ir ten į bibliotekas registruodavausi ir skaitydavau detektyvus anglų k. Gaila kad dabar jau laiko daug nėra skaitymui - kompensuoju TV detektyvais thumbup.gif
geras daiktas yra televizorius....
Atsakyti
QUOTE(linkakalinka @ 2011 11 15, 11:51)
sveikos detektyvų mėgėjos. Šią tematiką labai mėgstu ir skaityti ir TV žiūrėti. Perku Maximos "bylas", tačiau turbūt labiausiai skaitomos jau išpirktos ir mano mažają  kolekciją sudaro vos kelios knygos. A.Kristi - klasika ir visada patiko ir patiks. D, Brown, S Brown, H.Mankell, E. George. Detektyviniai serialai - tai nuo "Senio" iki šiuolaikinių šaradų. Galėčiau rašyti ir rašyti... wub.gif
Tik blokuos mane kaip per daug rašančią ir vietos temutėje užimančią  lotuliukas.gif
Kai gyvenau užsienyje, net ir ten į bibliotekas registruodavausi ir skaitydavau detektyvus anglų k. Gaila kad dabar jau laiko daug nėra skaitymui - kompensuoju TV detektyvais  thumbup.gif
geras daiktas yra televizorius....

Čia turbūt ne į temą, bet gal galite pavardinti kokius detektyvinius serialus ar filmus žiūrėjote? Man jie labai patinka, kaip ir knygos, bet išsisėmiau. Mačiau Kastlas, Dingę (tik čia ne visai detektyvinis), Kaulai, CSI kriminalistai, The closer (nežinau kaip lietuviškai), Puaro, Detektyvas Monkas (šitas pats geriausias thumbup.gif ) ir viskas berods. Gal galite dar patarti ką pažiūrėti?
Beje Agatos Kristi detektyvai mylimiausi ir patys geriausi, nepakartojami. Taip buvo gaila, kai viską perskaičiau unsure.gif Taip pat Conan Doyle Šerlokas Holmsas nepakartojamas smile.gif Dar skaičiau Sidni Šeldon detektyvus irgi patiko, bet jau nebe taip, nes siužetas būna panašus, bet vistiek gerai. Parašykite, kurie be šių detektyvų rašytojų dar jums įstrigo? Ačiū 4u.gif
Beje paskutinė labiausia įstrigusi detektyvinė knyga - Jorge Molist "Katarų sugrįžimas:. Labai patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zhaltvyksle: 14 gruodžio 2011 - 19:04
Sveikutės. Na kagi aš ir registruojuos šioj tėmelėj. Patinka man detektyvai,patinka juos įterpti tarp rimtų knygų. Bet dar esu mažai perskaičius: S.Larrson,Grange,Coben,Geritssen. Labai norėčiau paprašyti jūsų pagalbos,gal kas man gali parašyti Geritssen Ricoli ir Ailz knygas?:4u
Atsakyti