Įkraunama...
Įkraunama...

Detektyvų mėgėjoms

Ir aš mėgstu detektyvus 4u.gif A. Christi, A. Konan Doilas man niekada nenusibos, vis prie jų grįžtu. Gal dėl aprašomos aplinkos?
Marinina, Doncova patinka. Doncova manęs gal dėl to neerzina, kad skaitau ją lietuviškai. Kol kas 9 knygos išleistos. Dar nenusibodo biggrin.gif
Ustinova patinka. Ją kremtu rusiškai, todėl daug lėčiau. Labai jos rašymo stikius, kalba patinka smile.gif
O J. Chmelevska neužkabino schmoll.gif Gal reikės dar kartą bandyti? Labai jau ją gyrėte....
Norėjau rekomenduoti Brigitte Aubert "Mirtis iš miško" , bet nepamenu kas 4u.gif tai jau padarė. Tikrai vienas įdomiausių skaitytų detektyvų biggrin.gif
Ir Fred Vargas "Mėlynųjų skritulių žmogus" rekomenduoju. Keistas detektyvas, na, keistas, bet patiko. tongue.gif Čia apžvalga http://www.alfa.lt/straipsnis/174000
Pradžiai tiek biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 18 rugsėjo 2008 - 15:16
Man pats paciausias detektyvinis romanas Sebastien Japrisot - "Moteris su automobiliu, akinias ir sautuvu". smile.gif Po sio detektyvo pamegau si autoriu ir tebemegstu iki siol cool.gif Nors paciu naujausiu rasytoju detektyvu neskaiciau, bet tie senieji konan doiliai, agatos kristi, candleriai ir t.t. neprilygsta Japrisot biggrin.gif bent jau man thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2008 09 03, 21:44)
Aš ant Chmelevskos užskabinus  smile.gif Bet kad praktiškai viską perskaičiau, daugiausia rusų kalba iš interneto. Realiai gerai parašyta gal koks trejetas knygų  g.gif

thumbup.gif

QUOTE(safarikids @ 2008 09 04, 06:42)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif  Manau lygiai taip pat.
"Nusikaltimas Alerode, arba viskas raudona", "Gyvi negyvėlio žodžiai"  ir "Mes visi įtariami". Čia trys man labiausiai patikusios eilės tvarka.
Panašus. Bet vis dėlto kitoks.  biggrin.gif Man Doncova prastesnė.  blush2.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif

Ką čia berašyti, galiu tik pritariamai rankytėmis pamosuot lotuliukas.gif
Šauni moteriškė su šauniom knygom.Pirma po ranka papuolė GYVI NEGYVELIO ŽODŽIAI, dar paauglystėj tai žviegiau iš juoko lotuliukas.gif

QUOTE(astute_k @ 2008 09 05, 10:03)
Chmielevskos lietuviškai mačiau tik Eridano leista. Ar taip? Man labai aptiko  thumbup.gif Bet naujai išleistų neteko sutikti. Gal dabar jau jos neleidžia...  g.gif

Aha, ir aš vis patikrinu knygynus..

Turėjau susipirkus visas, tik va paskolinau irgi CHmelevskos gerbėjai keletą ir jau nebeatgaunu. blink.gif O tarp jų ir VISKAS RAUDONA ar kaip ten su lingvistu danų policininku ponu Muldgardu... verysad.gif
Gal kas turit parduot ax.gif
Papildyta:
Iki šiol vis dar prisimenu vienosdamos apibūdinimą - Dama šitoji, stipena baltoji thumbup.gif thumbup.gif

Čia truputį jums vitamino C, radau vienam forume:

Ponas Muldgardas (...) nuo kitų danų policininkų skyrėsi tuo, kad kažkuris iš jo protėvių buvo lenkas - pakankama dingstis tikėtis, jog ir jis šiek tiek moka lenkiškai. Ir iš tiesų, mes supratome beveik visus pono Muldgardo klausimus, nors lenkiškai jis šnekėjo itin originaliai. Jo gramatika gerokai skyrėsi nuo įprastosios, ir mes visi kažkodėl akimirksniu prisiminėme Bibliją.

Dabar tos gerosios citatos, beje, tekstas patrumpintas:

- Ar iš tiesų, iš tiesų, sakau jumi, tos večerės susirinko žmonelių kaip smilčių jūros?
- Manau, kad jam įdomu, kiek mūsų buvo?
- Taip, - policininkas dėkingas sulinksėjo. - Mano liežuvis teirautumbeitųs, kiek iš viso krūvoj?

- Kasgi jajai pasidėjo anuomi laiku?- tardytojas suformulavo kitą klausimą.
- Kas ta "joji"? Ir kodėl jis domisi vien tik moterimis? - pasipiktino Zosė.
Lešekas ją nuramino:
- Jis turi galvoje mus visus. Tegul dabar kiekvienas papasakoja, ką atsimena.
- Aš - kojas, - nesvarstęs atrėžė Pavelas. - Atsimenu tiktai kojas.
- Nogniai kojas? - susidomėjo ponas Muldgardas. - Kokiosai kojos?
Pavelas dėbsojo į jį nesuprasdamas, ko yra klausiamas.
- Iš kur man žinoti kokias? Manau, kad švarias...
- Dėl ko?! - danų policininko klausimas nuskambėjo kategoriškai.
Pavelas visai susipainiojo.
- Kad aš prasmegčiau! Iš kur galiu žinoti?! Plaunasi žmonės, va ir viskas. Visi čia švaruoliai...
Pono Muldgardo kantrybė, iš visko sprendžiant, buvo auksinė.
- Dėl ko nogniai kojas tematytumbei tu akia sava? - paklausė jis. - Stuomenų likusių nematytumbei, ne?
- Ne! - paskubom patikino Pavelas. - Kojos būti po lempa, o ant liemenys - patamsiai.
Pono Muldgardo kalbos maniera pasirodė užkrečiama. Zosė bandė atvesti sūnų į protą:
- Pavelai, kaip tau ne gėda! Ant visas liemenys būti tamsa... tfu! Na, išaiškinkite kuris nors žmoniškai, lenkiškai!

Taigi tęsiame Violetos Šoblinskaitės vertimo perliukus. Dabar cituoju vien tik įdomias citatėles, be konteksto.

-Ar nebus tik jau asaba kokia begaliniai pamilti jo?
-Tesiklauso turintieji ausys! Ar tikria, sakau jumi, nebuvo šičionai incidento? Šitąją naktį ar suvisam kada?
- Ai, duoda! - ištrūko Pavelui.
- Jaunikaiti! - panoro įsitikinti jis. - Jaugi tavo gimdytoją veiziu šičionai?
- Ei! - nuo netikėtai pasirodžiusio Pavelo šūktelėjimo mudvi net sukrūpsėjome. - Dabar ką, visą laiką buws nogniai tik kojos, o stuomenų likusių - ne?
- Pavelai, ko tau reikia?
- Man - ničnieko, bet faraonas pageidauja, kad judvi abidvi ateitumbėt. Jis nutraukė konferenciją ir laukia.

- Kokios asabos užnegyvėjimą, ponia, būtumbei matyti norėjusi? Katrasai ausis... ausį... Katrasai ausiai mano girdėtas buvo! Gyva, bet užnegyvėjusi, - pakartojo įsitikinęs, kad lenkiškaišneka be galo spalvingai ir subtiliai.
- Iš tiesų, iš tisų aš sakau jumi: kokios asabos užnegyvėjimą ponia būtumbei matyti norėjusi?
O paskui pridėjo:
- Kožnas vaisius turi savas laikas!

- Ašen nieko nesupratau. O dėl togei nesuprastau, kad nuodas pateiktas asabai, kuri paržengs namopi pirmoji.

- Iš tiesų, iš tiesų sakau jumi: ponios galva - nogniai mintys juodos! Testa šviečia mintys, tamsta - paveliju tau!
- Ne kiekviena šviesa, pone, gali praskaidrinti mintis mūsąsias! - daug nesvarsčiusi atsiliepė Alicija.
- Jėzau Kristau! - suvapėjo Pavelas kaip įtikėjusysis.
- Dievulėliau brangiausiasis! - išsprūdo netyčia ir man, ir tas atsidūsėjimas stilistiškai, žinoma, labiau tiko prie ką tik nuskambėjusių frazių.

- Ar visuomi tuomi laiku būstas nogniai atlapotas buvo? - pasidomėjo tardytojas.
- Nogniai ne, - paaiškinau jam. - Ne atlapotas, o kaip sykis užrakintom advejijom! Norėjau pasakyti, kad duris mes užrakinome. Raktu.
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramsius: 09 spalio 2008 - 23:23
Dabar žiūriu pagal "Viskas raudona" serialą rusų. Suspėjau pažiūrėti 2 serijas.
Gal kas matėt? Pasidalinkit nuomone.
Aš net nulėkiau į knygą pažiūrėt, nes filme nėra veikėjos Anitos. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Už tai yra Gerda, kuri, įtariu, ir bus knyginė Anita.
Ir šiaip tokių keistų neatitikimų/pakeitimų pastebėjau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 10 10, 18:19)
Dabar žiūriu pagal "Viskas raudona" serialą rusų. Suspėjau pažiūrėti 2 serijas.
Gal kas matėt? Pasidalinkit nuomone.
Aš net nulėkiau į knygą pažiūrėt, nes filme nėra veikėjos Anitos.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Už tai yra Gerda, kuri, įtariu, ir bus knyginė Anita.
Ir šiaip tokių keistų neatitikimų/pakeitimų pastebėjau.  g.gif

Per kokį kanalą ir kaip vadinasi? g.gif Aš esu mačiusi "Ką pasakė negyvėlis?" (tikslaus pavadinimo nepamenu. Bet super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2008 10 10, 18:07)
Per kokį kanalą ir kaip vadinasi?  g.gif Aš esu mačiusi "Ką pasakė negyvėlis?" (tikslaus pavadinimo nepamenu. Bet super  thumbup.gif
Kanalas vadinasi "mano kompas" lotuliukas.gif . "Pan ili propal". Vaidina Safonova, Udovičenko, V. Solominas.
"Čto skazal pokoinik" irgi pažiūriu. Pirmą kartą nepatiko. O vėliau pagavau cinkelį. Beje, irgi daug "otsebiatinos".
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 10 11, 08:50)
Kanalas vadinasi "mano kompas"  lotuliukas.gif . "Pan ili propal". Vaidina Safonova, Udovičenko, V. Solominas.
"Čto skazal pokoinik" irgi pažiūriu. Pirmą kartą nepatiko. O vėliau pagavau cinkelį. Beje, irgi daug "otsebiatinos".

O is kur gavai?
Ciagi tie senieji šaunieji aktoriai thumbup.gif thumbup.gif

radau www.super.lt tą VISKAS RAUDONA, užsisakiau, ale man pranesė kad apgailestuaja, bet senai neturi...Nu kur ją gaut???
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2008 10 11, 11:04)
O is kur gavai?
Ciagi tie senieji šaunieji aktoriai thumbup.gif  thumbup.gif

radau www.super.lt tą VISKAS RAUDONA, užsisakiau, ale man pranesė kad apgailestuaja, bet senai neturi...Nu kur ją gaut???
Rusiškai skaitai?
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 10 11, 22:36)
Rusiškai skaitai?

Skaitau, bet man labiau prie širdies lietuviškai...
Va, radau tuos filmus, jau siunčiuosi thumbup.gif Tik labai jau ilgai...
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2008 10 11, 23:36)
Rusiškai skaitai?

Aš skaitau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2008 10 11, 23:24)
Aš skaitau  bigsmile.gif
Galiu persiųsti failą.
Atsakyti
Pakalbėsiu pati su savim. doh.gif
Matau, kad grožinės literatūros pirkimo/pardavimo skyriuje narė Mintee parduoda prancūzų detektyvų knygiotę „Bloga akis, Vilkės“ (čia). Kam patinka ramūs, ne "šaudo gaudo", o tokie, kur po siūlą ištraukia, labai rekomenduoju. biggrin.gif
Atsakyti