QUOTE(Amžina studentė @ 2008 09 06, 14:50)
1. Dar ir kaip dalyvauja. Ten ji jį pavaizdavo kaip išdaviką
Mat tuo metu kaip tik bandė jį ištrenkt iš namų ir atsiimt savo mašiną, kurią jis buvo užsiregistravęs savo vardu
Čia iš autobografijos žinau
Literatūros pagalba atsikratyti pasisekė
2. Na, kaip kokioj knygoj. Ir vaikai dalyvauja, ir visi draugužiai atsispindi literatūroj
O "Protėvių šuliniuose", "Šalutiniuose keliuose" tai vien ir teveikia giminėlė - tėvai, tetos, puseserė su šeima, tolimesni giminaičiai, prosenelė aprašoma...
1. Nori pasakyti, kad tas vyras, kuris jai lyg net ne vyras buvo ir kuris su Madlena "turėjo reikalų" ir yra Velnias? Nu geras, visai pamiršau. Reikės dar kartą perskaityti.
O susipažįsta jie "Įtariami visi" ar "Klin klinom" (sorry, nežinau kaip lietuviškai verčia)?
Autobiografija išversta lietuviškai? Kaip vadinasi knyga. Labai norėčiau paskaityt.
2. Nori pasakyti, kad visi tie aprašomieji realiai egzistuoja?
Prosenelės (o gal senelės) posakiai "cituojami" beveik visose knygose. Maniau, kad visa tai - literatūrinės spalvos.
Doncovos knygose kiek kitaip. Paskaitysi, pamatysi. Šiek tiek kitaip tie giminaičiai veikia.
P.S. Aš dabar skaitau Almos litteros "Byla Nr. ..." seriją.
Kai kurios labai patiko (Ruth Rendell "Krokodilo nasruose", Margaret Millar "Buvo ir nebėr"), kai kurios - vidutiniškai (Elizabeth George "Sumokėta krauju", Henning Mankell "Penktoji moteris", P.D.James "Šioks toks teisingumas"), kai kurios visai nepatiko (Sandra Brown "Alibi", Margaret Millar "Gali rytojui užsakyt man karstą", P.D.James "Noras žudyti", Elizabeth George "Nepaprastas išvadavimas").
Dabar skaitau Phyllis Dorothy James "Nekaltas kraujas". Tikiuosi, kad išsiriš kaip nors super duper įdomiai, nes kol kas... Na, nelabai detektyviška.
Labai savotiška "Penktoji moteris". Dėstymas, knygos nuotaika labai patiko. Bet detektyvinė linija man nei šiokia, nei tokia.
Dar laukia: Ruth Rendell "Pamergė" (iš šitos daug tikiuosi, nes tos pačios autorės kita knyga patiko) ir M. M. Kaye "Mirtis Zanzibare".
Gal kas skaitėt visą šią seriją. Pasidalinkit įspūdžiais.
Серьёзное лицо-это ещё не признак ума. Все самые большие глупости в мире делались именно с этим выражением лица...