Įkraunama...
Įkraunama...

Detektyvų mėgėjoms

QUOTE(Aimma @ 2007 08 09, 20:03)
Deja, intriguojanti tik pradžia, beje, primenanti Kingą. Toliau knyga taip primityvėja, kad vos prisiverčiau perskaityti. Blogiečiai labai blogi, geriečiai laimi. Juokinga, ir tiek. O pradžia buvo tokia gera g.gif Tikrai tikėjausi įtempto skaitymo.

O man patiko thumbup.gif Ir dar vieną gerą knygą neseniai skaičiau, labai rekomenduoju Brigitte Aubert "Mirtis iš miško"
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2006 04 18, 14:14)
Turbūt mano pagalba jau nebereikalinga, bet vis tiek pabandysiu išvardinti :
1. Tobulas kerštas, 1999. Alma littera ,  Sfinkso serija
2. Priešo akivaizdoje, 1999. Alma littera, Sfinkso serija
3. Lošimas iš pelenų, 2000. Alma littera, Sfinkso serija
4. Nepaprastas išvadavimas, 2003. Alma littera, Bylų serija
5. Sumokėta krauju, 2003. Alma littera, Bylų serija

Kaip čia yra su E.George? Anotacijoj rašo kad yra 9 romanų ciklas apie Tomą Linlį. Alma Littera išleidus tik 5 g.gif g.gif Įdomu ar daugiau žada leist?
E.George tinklalapyje radau knygų sąrašą, bet pvz. įdomu kad "Sumokėta krauju" parašyta anksčiau už "Tobulas kerštas" - "Suitable Vengeance" (nors "Tobulo keršto" anotacijoje rašo kad tai yra pirmasis romanas). g.gif g.gif

Pagal tinklalapį tai išvis pirmoji knyga yra:
1. A Great Deliverance, May 1988
2. Payment In Blood, 1989
3. Well-Schooled In Murder, 1990
4. A Suitable Vengeance, 1991
5. For The Sake of Elena, May 1993
6. Missing Joseph, June 1994
7. Playing For The Ashes, September 1995
8. In The Presence Of The Enemy, April 1996
9. Deception On His Mind, August 1997 (?)
10. In Pursuit Of The Proper Sinner, August 1999
11. A Traitor To Memory, July, 2001
12. A Place of Hiding, July, 2003
13. With No One As Witness, March, 2005
14. What Came Before He Shot Her, October, 2006

Nu kažkokia painiava su lietuviškais vertimais g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2007 11 04, 18:46)
pvz. įdomu kad "Sumokėta krauju" parašyta anksčiau už "Tobulas kerštas" - "Suitable Vengeance" (nors "Tobulo keršto" anotacijoje rašo kad tai yra pirmasis romanas).  g.gif  g.gif

Nu kažkokia painiava su lietuviškais vertimais  g.gif  g.gif

Siaip tai painiava ne su vertimais... Knygos parasytos tikrai ne ta "tvarka", kaip pasakojami ivykiai... As skaiciau rusiskus vertimus ir is tikruju atsitiktine tvarka, kuo daugiau skaitai, tuo labiau aiskeja ten kas prie ko ketvertuko santykiuose ax.gif
O Elisabeth George tinklalapyje skaiciau, kad paskutine serijos knyga pasakoja ivykius, sekusius pries priespaskutinej knygoj aprasytus.. Ir ten "nedalyvauja"
pagrindiniai veikejai.

jei kas mato bbc prime dabar kaip tik treciadieniais ir ketvirtadieniais vakarais rodo (bent jau rode paskutines kelias savaites) BBC seriala apie Lynley ir Havers
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enca: 04 lapkričio 2007 - 20:10
QUOTE(enca @ 2007 11 04, 20:02)
Siaip tai painiava ne su vertimais... Knygos parasytos tikrai ne ta "tvarka", kaip pasakojami ivykiai...  As skaiciau rusiskus vertimus ir is tikruju atsitiktine tvarka, kuo daugiau skaitai, tuo labiau aiskeja ten kas prie ko ketvertuko santykiuose  ax.gif

Hmm, įdomiai, o man kažkaip norisi nuo pradžių, iš eilės, kaip ten buvo, nes paskui skaitai ir toks jausmas kad kažkas jau buvo anksčiau aprašyta ir dėl to nelabai aišku kas ir kaip dabar. Biški nervuoja.

Įdomu, jei Alma littera turbūt tą seriją "užrišo", tai greičiausiai nebevers tolimesnių knygų (ale ot kokie, palikt ant ledo skaitytojus doh.gif ), teks ieškotis rusiškų arba angliškų knygų. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 04 lapkričio 2007 - 20:11
smile.gif+2007 08 04, 18:50-->
QUOTE(Ievute smile.gif @ 2007 08 04, 18:50)
... Agatos Kristi anksciau skaitydavau, bet reiks vel pradet, nes daug nauju atsirado ax.gif ...
Labai gerai nuskambėjo. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(enca @ 2007 11 04, 20:02)
jei kas mato bbc prime dabar kaip tik treciadieniais ir ketvirtadieniais vakarais rodo (bent jau rode paskutines kelias savaites) BBC seriala apie Lynley ir Havers

Reikės paieškot jei neužmiršiu.
Beje, kas Linlio žmona tapo? Nes paskutinėje knygoje rašo apie jo žmonos nužudymą g.gif g.gif

http://www.elizabeth...before_shot.htm

QUOTE(safarikids @ 2007 11 04, 22:36)
Labai gerai nuskambėjo.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif Tiksliai, geras smile.gif
Noriu ir aš paskaityt "naujų" A. Kristi detektyvų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif cool.gif
Atsakyti
niu turejau omeny, lietuvisku, nes kai as nustojau juos skaityt tai nauju spejo isleist biggrin.gif
Atsakyti
[quote=alter ego,2007 11 05, 12:28]
Beje, kas Linlio žmona tapo? Nes paskutinėje knygoje rašo apie jo žmonos nužudymą g.gif g.gif

taigi ledi Helen ax.gif
Beje filme tai ji viena karta buvo pasauta ir patyre persileidima, bet neesu tikra ar ta istorija is kurios nors knygos, nes kai kurie filmai pagal knygas, o kai kurie tai nezinau pagal ka g.gif
Atsakyti
QUOTE(enca @ 2007 11 15, 21:19)
taigi ledi Helen  ax.gif
Beje filme tai ji viena karta buvo pasauta ir patyre persileidima, bet neesu tikra ar ta istorija is kurios nors knygos, nes kai kurie filmai pagal knygas, o kai kurie tai nezinau pagal ka  g.gif

Aha, dar ne visas lietuviškai išleistas perskaičiau. Dabar "Priešo akivaizdoje" skaitau.
Bet pagal anglišką sąrašą, lietuviškos būtų taip:
1. Nepaprastas išvadavimas.
2. Sumokėta krauju.
3. Tobulas kerštas.
4. Lošimas iš pelenų.
5. Priešo akivaizdoje.

Nors knygoje "Sumokėta krauju" jau rašoma, kad metai praėję po Sent Džeimso ir Deboros vestuvių (o "Priešo akivaizdoje" - tik keli mėnesiai doh.gif doh.gif ), tuo tarpu "Tobulam keršte" rašo tik apie pirmąjį Deboros ir Sent Džeimso susitikimą po 3 m., kai ji buvo išvažiavus į Ameriką. Nu vienžo, painiava nereali, koks tas knygų eiliškumas, kol kas neatsirenku.. O tu gal daugiau skaitei iš šios serijos, ne tik lietuviškus leidimus bet ir angliškus?
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2007 11 05, 22:28)
Beje, kas Linlio žmona tapo? Nes paskutinėje knygoje rašo apie jo žmonos nužudymą  g.gif  g.gif

http://www.elizabeth...before_shot.htm
thumbup.gif Tiksliai, geras smile.gif
Noriu ir aš paskaityt "naujų" A. Kristi detektyvų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  cool.gif

Sveikos visos detektyvų megejos, esu taip pat viena iš jūsų, atidariau vakar naują temą, bet pasirodo, kad tai nauja sena tema, reikės uždaryti ir prisijungti prie jūsų,
perskaičiau jūsų ilgametinę diskusiją detektyvų tema, galiu pasaklyti, kad radau nemaža autorių, aqpie kuriuos nesu girdėjusi ir kurių knygas būtinai perskaitysiu.
O jums visoms galiu rekomenduoti labai man patinkancią rusų detektyvų autorę Tatjaną Ustiniovą. Gal ir esate skaitę, bet čia jos jos pavardės neradau. Tikrai manu jums visoms patiks ši autorė, mano nuomone ji prilygsta A.Marininai, kurios kūrinius aš esu visus perskaičiusi originalo kalba (gal kokio vieno kito ne), bet tikrai raso labai gražia kalba, įdomios intrigos, įtemptas siužetas, yra ir romantikos...
Žodžiu labai rekomenduoju. O rasti jos visus kūrinius galite www.aldebaran.ru
įeikite į старая бибдиотека paskui pasirinkite raidę U ir raskite Ustinovą. O ten skaitykite viska is eilės.
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2007 11 16, 11:27)
Nu vienžo, painiava nereali, koks tas knygų eiliškumas, kol kas neatsirenku.. O tu gal daugiau skaitei iš šios serijos, ne tik lietuviškus leidimus bet ir angliškus?

is anglisku esu nusipirkus "With no one as a wittness" ir "place of hiding", bet dar neperskaiciau doh.gif
O visas kitas skaiciau rusu kalba, be lietuvisku paminetu dar "For the sake of Elena", "Missing Joseph"
Jau kazkaip susitaikiau su tuo eiliskumo nebuvimu, nors kazkada net saraseli sau bandziau susidaryti, kiek metu kuriam herojui kokioj knygoj yra, kad susigaudyciau lotuliukas.gif

O as va niekaip neprisiruosiu rusu autoriu pradet, reiks pabandyt kazka paskaityt is tu populiariu moteriskiu, skaiciau tik Akunino siek tiek.

Gal kas zino ar i lietuviu kalba yra isversta kas nors is Ian Rankin (jei teisingai parasiau blush2.gif ) serijos? Girdejau gana geru atsiliepimu, tik nieko neskaiciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enca: 19 lapkričio 2007 - 12:33
QUOTE(enca @ 2007 11 19, 12:25)
is anglisku esu nusipirkus "With no one as a wittness" ir "place of hiding", bet dar neperskaiciau  doh.gif
O visas kitas skaiciau rusu kalba, be lietuvisku paminetu dar "For the sake of Elena", "Missing Joseph"
Jau kazkaip susitaikiau su tuo eiliskumo nebuvimu, nors kazkada net saraseli sau bandziau susidaryti, kiek metu kuriam herojui kokioj knygoj yra, kad susigaudyciau  lotuliukas.gif

Įmesk sąrašėlį smile.gif Na aš ne pagal metus, o pagal įvykių seką (kas su kuo kada bendravo, susižadėjo) biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti