Įkraunama...
Įkraunama...

Detektyvų mėgėjoms

QUOTE(Nastasja @ 2006 11 05, 23:42)
Tačiau man labai liudna, kad į lietuvių kalbą išversta taip tragiškai ir lietuviai yra priversti taip skaityti. Aišku yra žmonių, kurie nepastebi trūkumų, bet jeigu tai matai, tai koks gi čia malonumas. Įsivaizduoju jeigu taip būtų išversta į rusų kalbą, tai irgi pikčiau ir būtų nemalonu skaityti. Tiesiog nesuprantu, argi taip sunku surasti gerų vertėjų, kurie galėtų ir norėtų verstį tokios puikios rašytojos romanus.

Pa(si)samprotausiu mirksiukas.gif Įsivaizduok tokios šalies kaip Rusija, su visais jos emigrantais rinką, ir tokią kaip Lietuvos. Kokį mes turim vertėjų pasirinkimą ir kokį jie. Kitas dalykas, taip, piniginis. Kiek jiems mokama, atsižvelgiant į tiražą, ir kiek mūsiškiams. Aišku, kad noras ieškot talentų prašampa, nes tiems talentams ir atmokėt pagal nuopelnus negalėtum. O ir dėl ko tada stengtis tobulėt? Mažos tautos problemos, kurios būtų daug lengvesnės, jei ta maža tauta būtų turtinga ir galėtų skirt lėšų ir tokiai savęs reprezentacijai (na, kaip danai kokie, ne vien pačių prekėms, ir kultūrinėms tame tarpe, bet ir tai kokybei, su kuria pristatomas, pažįstamas kitas psaulis).
Atsakyti
QUOTE(Kaminkrėtė @ 2006 12 26, 14:49)
Pa(si)samprotausiu mirksiukas.gif Įsivaizduok tokios šalies kaip Rusija, su visais jos emigrantais rinką, ir tokią kaip Lietuvos. Kokį mes turim vertėjų pasirinkimą ir kokį jie. Kitas dalykas, taip, piniginis. Kiek jiems mokama, atsižvelgiant į tiražą, ir kiek mūsiškiams. Aišku, kad noras ieškot talentų prašampa, nes tiems talentams ir atmokėt pagal nuopelnus negalėtum. O ir dėl ko tada stengtis tobulėt? Mažos tautos problemos, kurios būtų daug lengvesnės, jei ta maža tauta būtų turtinga ir galėtų skirt lėšų ir tokiai savęs reprezentacijai (na, kaip danai kokie, ne vien pačių prekėms, ir kultūrinėms tame tarpe, bet ir tai kokybei, su kuria pristatomas, pažįstamas kitas psaulis).

Žinok, nesutinku su tavimi... Daug mes turime puikiai išverstų knygų ir iš rusų kalbos ir iš anglų ir taip toliai... Nepsatebėjai, kiek dabar leidžiama visokiausių įvairiausių knygų... Kažkas jas verčia ir verčia gerai ir tikrai nepavadinčiau mūsų vertėjų rinką skurdi rinka... Yra tų vertėjų... Ir yra leidyklų, kurios tikrai turi pinigų ir kurios niekada negalėtų išleisti tokio, atsiprašau, šlamšto. O ši leidykla, kuri leidžia Agatos Kristi vertimus, maža ir neturinti pinigų leidykla... Man kas pikčiausia ir keisčiausia, kad Lietuvos didžiosios leidyklos verčia ir leidžia krūvą nežinomu, arba mažai kam žinomu autorių kūrinius, o vat Agata Kristi lieka nuošalį... išversta kažkokio arba kažkokios atsiprašau "veplos"...
Atsakyti
QUOTE(Nastasja @ 2006 12 27, 20:28)
Žinok, nesutinku su tavimi... Daug mes turime puikiai išverstų knygų ir iš rusų kalbos ir iš anglų ir taip toliai... Nepsatebėjai, kiek dabar leidžiama visokiausių įvairiausių knygų... Kažkas jas verčia ir verčia gerai ir tikrai nepavadinčiau mūsų vertėjų rinką skurdi rinka... Yra tų vertėjų...

Nežinau,nežinau. Nepasakyčiau, kad turim labai gerų vertėjų. Kad leidžiama visokiausių knygų tai tikrai pastebėjau ir pastebėjau, kad egrų vertimų, vadinas ir vertėjų, tarp jų ne tiek ir daug. Ir daugiausia tai jau senesni vertėjai, ypač vertimus lyginant anksčiau išleistus ir dabar leidžiamus matyti, kad gerų vertėjų vis mažėja, nors bendras jų skaičius didesnis. Turbūt daug tokių,. kurie išmoksta svetimą kalbą ir galvoja, kad jau bet ką gali versti. Juk tam neužtenka mokėti, reikia ir kažkokio kalbos pajautimo, pagalvoti, kaip sklandžiau pasakyti, paieškoti, kaip išvertsti nelabai aiškias vietas. Žodziu ir talento, ne vien išmokimo. O kiek dar šiaip chaltūros, kai žmogui tik lišną pinigėlį norisd užsidirbti. O detektyvai tikrai dažniausiai nekokybiškasi išverčiami, gal tie geresni vertėjai labiau mėgsta sudėtingesnes knygas, jiems tai tarsi išūkis, o gal tas garsesnes leidyklas, kurios dalyvauja knygų mugėse ir kitaip visaip reklamuojasi ne vien Lietuvoje. Man atrodo, kasd knygų vertėjai nedaug uždirba, geriau jiems apsimoka eiti į komercines struktūras, todėl leidykloms ne taip jau ir lengvą gerą vertėją prisivilioti.Nors aišku, detektyvai gerai perkami ir pelno kažkiek atneša, tai vien iš pagarbos skaitytojams galėtų pasistengti.
Atsakyti
Kaip del B.Akunino, gal yra megeju? 4u.gif
Atsakyti
Aš žiauri detektyvų mėgėja,didžiąją dalį pinigų per mėnesį išleidžiu knygoms (iš bibliotekos neimu,patinka savas knygas turėt ).Skaitau viską pradedant lietuvių autoriais (Mackonyte,Malūku),baigiant rusų rašytojomis (Луганцева, Куликовa,Поляковa, Шилова, Дашкова, Устинова ).Mėgstamiausi Doncova (tik ne vertimas į lietuvių kalbą) ir A. Kristi ,S. Šeldonas.
Visai neseniai pastebėjau,jo pradėjo leisti Čandlerio seriją,ar kas jau skaitė?Įdomu būtų vertinimų išgirst .
Labiausiai nusivyliau Almos litteros juodąja serija,visas knygas perskaičiau iš tos serijos ir nė vienos geros.
Atsakyti
Na va pagaliau gavau bibliotekoje tokią Agatos Kristie knygą kurios neskaičiau. Tai "Nekaltojo kankinimas" LAukiu nesulaukiu kada galėsiu prisėsti ir "suryti" šią knygutę.

Na pastebėjau kad apmirė mūsų detektyvų mėgėjos, gal labai daug ydomių knygų radot? g.gif nagi pasidalinkite su mumis žiniomis.
Papildyta:
Na man iš juodosios serijos patiko "Mirtis prie muitinės" galvelę teko palaužyti, bet.... atspėjau thumbup.gif
Atsakyti
Jau senokai skaičiau Nekaltojo kankinimą,man ji tokia vidutinė,palyginus su kitomis Kristi knygomis,nors ir nėra labai prasta.
Šiuo metu pradėjau skaityt Peter James Klasta ir viltis,pradžia netgi labai intriguojanti.
Atsakyti
aš gal ne visai į temą, bet kaip pas didžias detektyvų skaitytojas biggrin.gif norėjau paklausti, gal jūs žinote kur galima nusipirkti A. Kristi knygų. Man trūksta kelių nr. Gal kokį knyginėlį esate atradusios?... nes didžiuosiuose knygynuose yra tik keli naujausi nr, o aš jas jau turiu
Atsakyti
Sveikos detektyvu megejos 4u.gif
Man rusiski detektyvai schmoll.gif , net nezinau kodel g.gif , bet nesiskaito ax.gif
Kas labiausia patinka :E.Georg, nors paskutines kelios knygos per daug istemptos ax.gif , Arnaldur Indridason , Henning Mankell, Hakan Nesser ax.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
as tai dabar skaitau Marininos "Miesto tarifas". siaip man visos Marininos knygos patinka, man atrodo, kad visas jas esu perskaicius, Agatos Kristi anksciau skaitydavau, bet reiks vel pradet, nes daug nauju atsirado ax.gif patinka Doncova, Poliakova smile.gif siaip as tokia skaitytoja tongue.gif puse metu nieko neskaitau, o paskui kai suplaukia tai taip pradedu skaityt, kad galo nematyt, ypac detektyvus rolleyes.gif
Atsakyti
Visur ir viesiem siulau Marko T.Sullivano "apsivalymo ritualas"-nezinau ar tai galima ja priskirti prie detektyvu,bet veiksmo tikrai netruksta,zmogzudysciu ir paslapciu taip pat,knyga itraukia taip,kad pamirsti ir pavalgyt ir pamiegot,super thumbup.gif Dar Marinina skaitau.Pirma jos knyga skaiciau lietuviu kalba,tai buvo "Kiekvienas uz save"-tai ilgokai ji man skaitesi,nes nebuvo didelio upo,nuobodokai ten viskas,perskaiciau,bet nutariau daugiau nebepirkti.Bet..kadangi as gyvenu ne Lietuvoje,ir cia nera lietuvisku knygynu,man viena diena buvo badas,buvau viska perskaiciusi ka turejau atsivezus ir po ranka kaip tik pakliuvo drauges knyga-Marininos detektyvas,bet originalo-rusu kalba,na nutariau paskaityti,nes vistiek nebebuvo ka skaito,tai nuo tada susiperku kai bunu Lietuvoje visas jos knygas,bet tik rusu kalba,nes tik originalo kalba ji man idomi skaityti,lietuviskai nelimpa nors tu ka ax.gif
Papildyta:
tiesa,kaip as pamirsau pamineti Sandra Brown doh.gif Jos taip pat visas knygas skaitau su malonumu,tik iskyrus romanus,kaip "Iskalbinga tyla",nepatiko visai,Sandra tik detektyvus gerai raso,bet meiles romanus tikrai ne,banaliai ir neidomiai.
Atsakyti
QUOTE(sheeva @ 2007 03 05, 22:32)
Šiuo metu pradėjau skaityt Peter James Klasta ir viltis,pradžia netgi labai intriguojanti.

Deja, intriguojanti tik pradžia, beje, primenanti Kingą. Toliau knyga taip primityvėja, kad vos prisiverčiau perskaityti. Blogiečiai labai blogi, geriečiai laimi. Juokinga, ir tiek. O pradžia buvo tokia gera g.gif Tikrai tikėjausi įtempto skaitymo.
Užtai rekomenduoju Sussman ,, Paskutinė šventyklos paslaptis". Ten ir įdomu, ir informatyvu, ir aktualu, ir šiaip normaliai suręstas trileris.
Atsakyti