Oi tada susibalamutinau visai cia, vis galvojau kad cia du skirtingi aliejai
tada nebeprisidesiu prie dalybu, nes kaip tik siandien nemaza gabalaiti pasiemiau sviesmedzio, t.y. taukmedzio sviesto kuri atsiunti Daddygirl, dideliausias ACIU jai kad uzsiima tokiais darbeliais Tik dabar ar galetu man kas nors pasakyti kaip pramusti, ar bent jau susvelninti ta bjauru sviesto kvapa...vaje kaip jis smirda, gryna rukyta desra...o rukytu visokiu ne tai kad nevalgau is vis, o kvapo negaliu pakest...o dabar atrodo teks paciai kaip rukytai desrai vaiksciot... kazi kaip ji sumasiat su kokiu eteriniu
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 12 03, 21:23)
Ai, perku is Daddygirl kakavos sviestuka, cia LT parduotuves sturmuosiu pavasariop
Tai galima iš Daddygirl pirkti kakavos sviestą ar shea butter? Jei gerai supratau, tai sviestmedį . Man pačiai labai reikėtų kakavos sviesto, nes dabar kaip tik su vyru sirguliuojame ir nebežinome kokios natūralios priemonės galėtų mums padėti.
QUOTE(Moon_Light @ 2008 12 03, 20:49)
Oi tada susibalamutinau visai cia, vis galvojau kad cia du skirtingi aliejai
tada nebeprisidesiu prie dalybu, nes kaip tik siandien nemaza gabalaiti pasiemiau sviesmedzio, t.y. taukmedzio sviesto kuri atsiunti Daddygirl, dideliausias ACIU jai kad uzsiima tokiais darbeliais Tik dabar ar galetu man kas nors pasakyti kaip pramusti, ar bent jau susvelninti ta bjauru sviesto kvapa...vaje kaip jis smirda, gryna rukyta desra...o rukytu visokiu ne tai kad nevalgau is vis, o kvapo negaliu pakest...o dabar atrodo teks paciai kaip rukytai desrai vaiksciot... kazi kaip ji sumasiat su kokiu eteriniu
i rukyta desra dar niekam nebuvo kvapas panasus
siaip jau pasitepus, kvapas dingsta. bent taip raso... as dukryte TIEK pritepu, kad man ji vistiek taukmedziu kvepia. bet tepantis normalius kiekius, tik tiek, kiek reikia sveikai odai, manau, kvapo nejausi
galima ir su eteriniu maisyt, kodel gi ne.
(kaip supratau, netycia pasiemet daugiau nei ruoseisi kokia suma pasake, uz tokia ir padave )
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 12 03, 18:41)
Kitos deda i karsta piena, bet as pieno praktiskai negeriu, o virto net ir negaleciau nuryti -tai tiesiog pasiimu gabaliuka ir uzgerineju silta arba, o jis po truputi tirpsta. Jis geriausia tada, kai persti gerkle arba yra pati kosulio pradzia - man labai padeda, bet tik nerafinuotas.
O kiek jo galima suvalgyti per dieną? Ar yra kokie apribojimai?
Šiaip aš maitinanti motina, tai negaliu vartoti cheminių vaistų, bet ir natūralios priemonės ne visos tinka.
QUOTE(Monica @ 2008 12 03, 20:51)
Kunigunda, o tai nerafinuotą kakavos sviestą galima valgyti??Ir nerafinuoto yra halej?Daddy girl rašė, kad nerafinuotas kosmetiniams tikslams skirtas
bet juk pirnos parduotuves nerafinuotu alieju salto spaudimo, kurie skirti maistui ruosti, o ne kremams namuose gaminti, tai viena. Antra, tas kakavos sviestas yra Rutos fasuojamas (inportuojama is olandijos) - tad jie negaletu pardavineti tokio produkto, kurio nebutu galima valgyti -tai jau butu bandymas nuzudyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 03, 21:25)
man atrodo, nerafinuotas ir salto spaudimo yra du skirtingi dalykai. jei klystu, gal kas pataisys
gali buti nerafinuotas ir kvepeti sokoladu, bet isgautas karstuoju budu, taigi prarades savo gerasias savybes (kurios dingsta del karscio).
o saltuoju budu isgautas gali tikti ir maistui.
gali buti nerafinuotas ir kvepeti sokoladu, bet isgautas karstuoju budu, taigi prarades savo gerasias savybes (kurios dingsta del karscio).
o saltuoju budu isgautas gali tikti ir maistui.
zinok, as ir ilga laika galvojau, kad salto spaudimo -tai nerafinuoti, o rafinuoti -tai jau panaudojant ivairias priemones, bet dabar parduotuvese puikuojasi tokie uzrasai ant alieju:
salto spaudimo -nerafinuotas;
salto spaudimo -rafinuotas.
Skirtumas tarp vienu ir kitu, tiek spalva ir skoniu bei kvapu labai ryskus
Tas pats ir su tuo kakavos sviestu - turejau as ir rafinuoto -jei nezinociau, kad ten kakavos sviestas -niekada nesugalvociau - 2 skirtingi produktai
Gal as ir klystu, bet man atrodo, kad jei jis butu isgautas karstuoju budu -tai turetu buti isoriskai kitoks nei saltu budu isgautas, o ir skonis - juk kai ragauji paskrudintu sezamu ar moliugu seklu alieju -tai jauciasi
Na, atvaziuosi i LT ir paragausi -tada zinosim ar labai skiriasi ju skonis
QUOTE(Moon_Light @ 2008 12 03, 21:49)
kvapo negaliu pakest...o dabar atrodo teks paciai kaip rukytai desrai vaiksciot... kazi kaip ji sumasiat su kokiu eteriniu
ir man jis smirdi -todel as ji maisau su skystais aliejais ir EA lasinu
QUOTE(Atėnė @ 2008 12 03, 21:58)
O kiek jo galima suvalgyti per dieną? Ar yra kokie apribojimai?
sakyciau, kaip ir viskas -kas per daug tas nesveika, nors zinau, kad kai kurios mamkos savo vaikams leidzia be apribojimu valgyti ta rafinuota - nu nieko jiems nenutinka
As kas kart gerdama arbata suvalgau po keleta sviesto gabaliuku
Is naturaliu medziagu man dar labai padeda alijosius su medum ir arbateles (ciobreliai, salavijas, avietes. zemuoges, liepziedziai ir pan.) + yra EA ivairus, kuriuos gali naudoti, nes nebesi nescia
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 12 03, 22:34)
ir man jis smirdi -todel as ji maisau su skystais aliejais ir EA lasinu
sakyciau, kaip ir viskas -kas per daug tas nesveika, nors zinau, kad kai kurios mamkos savo vaikams leidzia be apribojimu valgyti ta rafinuota - nu nieko jiems nenutinka
Is naturaliu medziagu man dar labai padeda alijosius su medum ir arbateles (ciobreliai, salavijas, avietes. zemuoges, liepziedziai ir pan.) + yra EA ivairus, kuriuos gali naudoti, nes nebesi nescia
O tas Rūtos kakavos sv. rafinuotas?
Arbatėles tai aš geriu, o EA kur naudoti? Tiesa, kasvakar aromatinėje lempoje gariname tai čiobrelių, tai arbatmedžių EA.
QUOTE(Atėnė @ 2008 12 03, 22:50)
O tas Rūtos kakavos sv. rafinuotas?
Arbatėles tai aš geriu, o EA kur naudoti? Tiesa, kasvakar aromatinėje lempoje gariname tai čiobrelių, tai arbatmedžių EA.
Rutos nerafinuoto maciau tik hales turgaus alieju parduotuvese -jis toks gabalinis ir kvepia sokoladu, o kitur kiek maciau yra rafinuotas -balti bekvapiai blyneliai -tai sitas nieko gero
ea naudoju ivairiai - ir lasinu i aroma lempa, ir inhaliacijas darau ir maisau su sviestmedziu bei itrinu i krutine/ gerkle.
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 12 03, 22:56)
Rutos nerafinuoto maciau tik hales turgaus alieju parduotuvese -jis toks gabalinis ir kvepia sokoladu, o kitur kiek maciau yra rafinuotas -balti bekvapiai blyneliai -tai sitas nieko gero
ea naudoju ivairiai - ir lasinu i aroma lempa, ir inhaliacijas darau ir maisau su sviestmedziu bei itrinu i krutine/ gerkle.
Tas įtrinimas labai domina . Man peršti gerklę, o vyras kosėja. Kokie EA tinka? Sviestmedžio turiu, galėtume pasigydyti
QUOTE(WeGa @ 2008 12 03, 23:34)
ar jums nors vienas naturalus sampunas palieka plaukus nesiveliancius ir sudrekintus?
na, as to pasiekiu tik balzamu, kaukiu deka, nelabai dar atradus toki sampuna.
QUOTE(WeGa @ 2008 12 03, 23:34)
ar jums nors vienas naturalus sampunas palieka plaukus nesiveliancius ir sudrekintus?
Aš irgi visada naudoju balzamą, o kas dėl drėkinimo - Logona bambukinis patiko. Tačiau iš šampūno plaukams reikalingos drėgmės nesitikiu, pagrindas yra aliejinės kaukės