Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai

QUOTE(Dorela @ 2008 12 06, 23:22)
beje, tam, kad chna geriau imtu, reikia ja maisyti is anksto: uzpilti chna vandeniu (nekarstu) su citrinos rugstimi ir palikti kambario temperaturoje kokiai parai, arba biski silteneje vietoje (pvz ant radiatoriaus) kelioms valandoms.  tada jau pries pat dazyma, indigo (basma) plikyti karstu vandeniu, ir maisyti su paruostu chna misiniu. tada jau deti papildus: aliejus, medu kiausini ir t.t.

su citrina reiktų atsargiai, sausina plauką labai.
Ireja, as nenoriu nei su niekuo pyktis ir tikrai nieko nenorejau mokyti. Tiesiog nuo to laiko kai as pati persimeciau ant naturalios kosmetikos (jau kokie geri du metai), tai i paprasta net neziuriu, nes man atrdodo tarsi tie buteliukai pilni naftos atlieku  lotuliukas.gif  aisku daugybe zmoniu naudoja ta kosmetika ir nemirsta. bet kai zinai kas tai yra ir kuo tai gresia, pats priimi sprendima naudoti tai ar ne  4u.gif

aš ir nebandau pyktis 4u.gif tiesiog į viską stengiuos žiūrėti racionaliai ir nenukrypti į kraštutinumus ir fanatizmą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Monica @ 2008 12 07, 10:28)
Beje, kažkur skaičiau apie greipfrutų sėklų ekstrakto nuodingumą.Esmė ta, kad į jo sudėtį visur yra pridėta kažkokių nuodingų medžiagų, nors sudėtį to nerašo blink.gif Ir beje,daugelyje papildų kaip papildomos medž. įeina naftos produktai...parafinum liquidum pvz.,įsivaizduojat?

truputį ne į temą - anksčiau šventai tikėjau, kad visų produktų (maisto ir ne tik jo) (bent pagamintų ES) sudėtyse privaloma rašyti visas sudedamąsias dalis. kol nenusipirkau "Dobilo" ekologiško sūrio. dabar nebetikiu lotuliukas.gif

dėl parafinum ... - pagooglinus radau, kad jo yra tepaluose akims, tepaluose odai gydyti (nuo žvynelinės, nuo nudegimų, iššutimų, nušalimų), "Medimix" muile (antraštė - "odą skaistinantis muilas" doh.gif), daugumoje vaikiškų aliejų. taigi įsivaizduotina, kad ir į papildus taipogi gali įeiti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 07 gruodžio 2008 - 13:07
QUOTE(pepkė @ 2008 12 07, 12:28)
gal kas gali pasakyt, kas turi is KN jojobos, ar turi jis koki kvapa ax.gif

KN ir NB jojobos aliejai taip pat skiriasi. KN tirštesnis yra yra šioks toks kvapas, o NB skystokas ir bekvapis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 12 07, 12:45)
... kol nenusipirkau "Dobilo" ekologiško sūrio. dabar nebetikiu  lotuliukas.gif

Sakot, blogas jis? biggrin.gif Na man ir keista pasirodė, kad sudėtį tik pienas, bet kažkaip skonis ir spalva man jo labiausiai į natūralų panašūs g.gif
Atsakyti
QUOTE(limbi @ 2008 12 07, 13:13)
Sakot, blogas jis? biggrin.gif Na man ir keista pasirodė, kad sudėtį tik pienas, bet kažkaip skonis ir spalva man jo labiausiai į natūralų panašūs g.gif

nesakau!!!
biggrin.gif
man jis skanus, net labai, bet įtartinas. sudėtis tokia "pienas* * ekologiškos sudedamosios dalys". ir vaikui aišku, vien iš pieno fermentinio sūrio nepagaminsi. tai kokios tos dalys? kažkokios? įvardinta nėra. pats gamintojas skelbiasi, kad sūrio gamybai naudojami fermentai, raugų kultūros, druska, "jokių abejotinų priedų". tai kodėl tos gerosios dalys neįvardintos?
dar šitas postas Ekologijos temoj "maloniai" nuteikė:
QUOTE(sema @ 2008 07 22, 18:32)
Teko skambinti i zemaitijos piena. Klausiau del dobilo surio sudeties tai sake, kad nebutina zymeti iki 5% priedu.Jie juokesi is manes sake pabandykit pagaminti suri be raugo ir kietiklio.Tai ir likau issiziojus

bet gal grįžkim prie kosmetikos, kol Cikadelė neišbanino manęs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 07 gruodžio 2008 - 13:29
QUOTE(Dovish @ 2008 12 07, 12:58)
KN ir NB jojobos aliejai taip pat skiriasi. KN tirštesnis yra yra šioks toks kvapas, o NB skystokas ir bekvapis ax.gif

Man jaučiasi silpnas NB jojobos aliejaus kvapas.
Atsakyti
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 07 gruodžio 2008 - 13:29
QUOTE(Irėja @ 2008 12 07, 13:18)
nesakau!!!
biggrin.gif
man jis skanus, net labai, bet įtartinas. sudėtis tokia "pienas*    * ekologiškos sudedamosios dalys". ir vaikui aišku, vien iš pieno fermentinio sūrio nepagaminsi. tai kokios tos dalys? kažkokios? įvardinta nėra. pats gamintojas skelbiasi, kad sūrio gamybai naudojami fermentai, raugų kultūros, druska, "jokių abejotinų priedų". tai kodėl tos gerosios dalys neįvardintos?

Na va, man irgi keista g.gif O visada tikėjau, kad privaloma rašyti visą sudėtį, bet kuo toliau, tuo labiau tuo abejoju rolleyes.gif Taip pat ir kosmetikoj, atrodo, neprivaloma rašyti iki 5 procentų ingredientų, o kai kuriose šalyse ir daugiau... O ant dekoratyvinės, kas keisčiausia, iš viso dažnai nerašo, o sudėties sužinot neįmanoma tiesiog doh.gif Vakar ilgiausiai ieškojau sudėties ant mineralinių šešėlių - neradau, taip pat ir ant daugelio tušų, blizgesių, nagų lakų... O galvojau privaloma g.gif
Atsakyti
QUOTE(limbi @ 2008 12 07, 13:36)
Na va, man irgi keista g.gif O visada tikėjau, kad privaloma rašyti visą sudėtį, bet kuo toliau, tuo labiau tuo abejoju rolleyes.gif  Taip pat ir kosmetikoj, atrodo, neprivaloma rašyti iki 5 procentų ingredientų, o kai kuriose šalyse ir daugiau... O ant dekoratyvinės, kas keisčiausia, iš viso dažnai nerašo, o sudėties sužinot neįmanoma tiesiog doh.gif Vakar ilgiausiai ieškojau sudėties ant mineralinių šešėlių - neradau, taip pat ir ant daugelio tušų, blizgesių, nagų lakų... O galvojau privaloma g.gif

Ant nagų lako nė karto nesu radus sudėties ... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2008 12 07, 12:58)

primink, kiek mokejai uz saviski? 4u.gif o maniau bent kazko verti NB aliejai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fresh @ 2008 12 07, 14:22)
Man jaučiasi silpnas NB jojobos aliejaus kvapas.

man irgi kvapas kazkoks jauciasi, be to, NB jojobos aliejus kainuoja brangiau, o kiekis mazesnis lyginant su kitais baziniais g.gif
Atsakyti
QUOTE(limbi @ 2008 12 07, 13:36)
. O galvojau privaloma g.gif

bandžiau ieškot ES teisė aktų bazėj (lrs.lt), bet randu tik senus teisės aktus, pvz. 93 m. direktyva (uždariau langą jau, tai nuorodos neįkelsiu):
g) ingredientų sąrašas mažėjančia tvarka pagal svorį, buvusį jų dėjimo metu. Prieš šį sąrašą užrašomas žodis: „sudėtis“. Jei to padaryti neįmanoma dėl praktinių priežasčių, ingredientai išvardijami pridėtame lapelyje, etiketėje, juostelėje arba kortelėje, kurie turi būti tvirtinami ant pirminės ar antrinės pakuotės, o apie šią informaciją vartotojui turi būti pranešama sutrumpintai arba išspausdinant VIII priede pateiktą ženklą.

Ingredientais nelaikomos:
- naudojamų žaliavų priemaišos,
- pagalbinės techninės medžiagos, naudojamos gamyboje, kurių nelieka gatavame gaminyje,
- medžiagos, naudojamos griežtai ribotais kiekiais, kaip tirpikliai arba kvapų ir aromatinių kompozicijų nešėjai.

Kvapai ir aromatinės kompozicijos bei jų žaliavos apibūdinamos žodžiu „kvepalai“ arba „aromatas“. Po didesnės nei 1 % koncentracijos ingredientų bet kokia tvarka gali būti išvardyti mažesnės nei 1 % koncentracijos ingredientai. Dažikliai gali būti išvardinti bet kokia tvarka po kitų ingredientų pagal IV priede priimtus spalvinius indeksus ar kategorijas.

Parduodant kelių atspalvių dekoratyvinės kosmetikos gaminius, galima išvardyti visų naudotų dažiklių gamą, jei pridedami žodžiai „sudėtyje gali būti“.

Visi ingredientai turi būti identifikuojami pagal 7 straipsnio 2 dalyje nurodytą bendrąjį pavadinimą arba, jei tokio nėra, vieną iš 5a straipsnio 2 dalies pirmojoje įtraukoje nurodytų pavadinimų.

10 straipsnyje nustatyta tvarka Komisija, ne vėliau kaip iki 1994 m. gruodžio 14 d., patvirtina kriterijus ir sąlygas, kuriomis gamintojas, norėdamas užtikrinti verslo slaptumą, gali kreiptis dėl vienos ar kelių ingredientų neįtraukimo į minėtą sąrašą.“

jei kas turi naujesnės ir konkretesnės informacijos, būčiau dėkinga, jei pasidalintumėt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 07 gruodžio 2008 - 13:58

beje, tam, kad chna geriau imtu, reikia ja maisyti is anksto: uzpilti chna vandeniu (nekarstu) su citrinos rugstimi ir palikti kambario temperaturoje kokiai parai, arba biski silteneje vietoje (pvz ant radiatoriaus) kelioms valandoms.  tada jau pries pat dazyma, indigo (basma) plikyti karstu vandeniu, ir maisyti su paruostu chna misiniu. tada jau deti papildus: aliejus, medu kiausini ir t.t.

ojojoi, kai Ireja pacitavo, tik tada pamciau ka parasiau, reikia ne su citrinos rugtimi doh.gif doh.gif doh.gif o sultimis.
Atsakyti