QUOTE(Boni @ 2010 09 29, 11:33)
Matai,celofanas celofanui nelygus...

Galit mane pataisyti,bet Wiona sausklenių išorinis sluoksnis yra iš kukurūzų krakmolo,kuris išgaunamas iš ekologiškuose ūkiuose auginamų kukurūzų.Tai kai šlapimas garuoja jis atsimuša į eko sieną,kurių garai nesukelia perkaitimo(nes pralaidi drėgmei) ar kitų alerginių susirgimų...O jei atsimušą į tikrą celofaną,tai drėgmė neišgaruoja,kas sukelia perkaitimą arba jei garai susimaišo su kokia kūdikiui netinkama chemine medžiaga ar jų junginiu-sukelia alergiją.
Jei klystu-pataisykit
Skamba labai idomiai ir itartinai

".. atsimuša į eko sieną,kurių garai nesukelia perkaitimo(nes pralaidi drėgmei) "
jei butu pralaidi dregmei, vaiko drabuziai suslaptu
"O jei atsimušą į tikrą celofaną,tai drėgmė neišgaruoja" Man atrodo ta dregme neisgaruoja nei is vienu vienkartiniu sauskelniu, nes nera kur garuoti. Vienoj pusej uzpakaliukas, kitoj pusej "celofanas" kurio pareiga apsaugoti drabuzius nuo dregmes. Jei garuotu, drabuziai butu dregni.
Man atrodo, kad cia esme yra cheminiu medziagu, visokiu balikliu, losjonu ir pan. kiekyje. Ekologiskuose ju nera (netikiu, kad visai nera) arba yra maziau. Ir irsta ekologiskos matyt ne kelis simtus metu, o gal koki simta (na as cia labai grubiai su tais skaiciais, nes reiktu tikslesne info ieskoti atidziau)
O del perkaitimo, tai man atrodo keiskit, kad ir paprastus pampersus gana daznai, kad nereiktu su ta "uzrakinta" dregme vaikscioti, tai ir su ne eko neperkais. O jei visai buti garantuotai, kad padarei viska, kad apsaugotum savo maza vyriski, prasom uzsukti i daugkartiniu sauskelniu skyreli