Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :-)

QUOTE(waidoshele @ 2008 12 06, 16:05)
bet kazkodel man gydytojas sake kad 6.9 jau yra blogai. tiek pavalgius, tiek vakare. gal cia norejo parasyti gali padideti, bet tai nera gerai.

nezinau, tiesiog ieskau info internete apie normas...
http://www.sveikaszm...r...=5&ligid=76
va dar viena vieta, kur parasyta, kad po valgio iki 8,9 gali pakilti. Aisku tas pakilimas iki max ribos tai jau ispejimas, kad per daug angliavandeniu suvartota, bet vis tiek dar norma...
siandien pietums valgiau ryziu su darzovem ir mesa - nu nieko, 4.7. ir varske jau saldinta pirkta valgiau ir jogutus paprastus su cukrus, nieko nesuprantu... g.gif nekyla man tas cukrus...
Atsakyti
QUOTE(Stitch @ 2008 12 06, 17:39)
nezinau, tiesiog ieskau info internete apie normas...
http://www.sveikaszm...r...=5&ligid=76
va dar viena vieta, kur parasyta, kad po valgio iki 8,9 gali pakilti. Aisku tas pakilimas iki max ribos tai jau ispejimas, kad per daug angliavandeniu suvartota, bet vis tiek dar norma...
siandien pietums valgiau ryziu su darzovem ir mesa - nu nieko, 4.7.  ir varske jau saldinta pirkta valgiau ir jogutus paprastus su cukrus, nieko nesuprantu... g.gif nekyla man tas cukrus...

ta pati situacija kaip ir mano, nekilo man tie cukrai visai, sakau gal gydytoja ka nors supainiojo, gal nera man to GD, bet va viena karta suvalgiau pilna dubeneli pieniskos ryziu koses kaip soko iki 7.6 blink.gif O tai reiskia, kad Gd vis del to yra. Va suvalgiau virtu bulviu cepelinus du nieko 4.3, o prikapojau ryziu, kiausiniu, vaisiu ir dar saldumyno gabaliuka (buvau alkana, tai daug syvalgiau), taikaip soko iki 6.7, tai jau nelabai gerai manau. Nuo organizmo priklauso, kai nepersivalgai, bet graziai, saikingai, gal siek tiek pasilaikydama valgai, tai ir cukrai grazesni. mirksiukas.gif Parasyk jei nesunku savo dienos meniu
Papildyta:
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 06, 17:05)
bet kazkodel man gydytojas sake kad 6.9 jau yra blogai. tiek pavalgius, tiek vakare. gal cia norejo parasyti gali padideti, bet tai nera gerai.

kaip tau sekasi su tuo GD kovoti, ar padeda insulinas? kaip mityba? kaip siaip savijauta? mirksiukas.gif
Atsakyti
Nusipirkau juosteliu ketonui matuoti... bet instrukcija vokieciu kalba doh.gif gal kas pagelbes kaip tai daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 06, 21:22)
ta pati situacija kaip ir mano, nekilo man tie cukrai visai, sakau gal gydytoja ka nors supainiojo, gal nera man to GD, bet va viena karta suvalgiau pilna dubeneli pieniskos ryziu koses kaip soko iki 7.6  blink.gif  O tai reiskia, kad Gd vis del to yra. Va suvalgiau virtu bulviu cepelinus du nieko 4.3, o prikapojau ryziu, kiausiniu, vaisiu ir dar saldumyno gabaliuka (buvau alkana, tai daug syvalgiau), taikaip soko iki 6.7, tai jau nelabai gerai manau. Nuo organizmo priklauso, kai nepersivalgai, bet graziai, saikingai, gal siek tiek pasilaikydama valgai, tai ir cukrai grazesni.  mirksiukas.gif  Parasyk jei nesunku savo dienos meniu
Papildyta:
kaip tau sekasi su tuo GD kovoti, ar padeda insulinas? kaip mityba? kaip siaip savijauta?  mirksiukas.gif

nu man tai kyla beveik nuo visko, bet su insulinu jau geriau. sia savaite tik viena kart buvo 6.9 thumbup.gif o siaip ryte buna 4.5- 4.8 o po valgio apie 5-6.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 06, 19:22)
ta pati situacija kaip ir mano, nekilo man tie cukrai visai, sakau gal gydytoja ka nors supainiojo, gal nera man to GD, bet va viena karta suvalgiau pilna dubeneli pieniskos ryziu koses kaip soko iki 7.6  blink.gif  O tai reiskia, kad Gd vis del to yra. Va suvalgiau virtu bulviu cepelinus du nieko 4.3, o prikapojau ryziu, kiausiniu, vaisiu ir dar saldumyno gabaliuka (buvau alkana, tai daug syvalgiau), taikaip soko iki 6.7, tai jau nelabai gerai manau. Nuo organizmo priklauso, kai nepersivalgai, bet graziai, saikingai, gal siek tiek pasilaikydama valgai, tai ir cukrai grazesni.  mirksiukas.gif  Parasyk jei nesunku savo dienos meniu

Siandien valgiau grikiu kose su pienu ir jogurto indeli pusryciams - matavau po 3 val, nes nebuvo kaip anksciau, buvo 4.3. Pietums kavineje valgiau ryziu vistienos ir daug darzoviu, tokia uzkepele - 4.7, dabar vakarienei visokiu ivairenybiu po truputi prilesiojiau, ziuresiu. Siaip i diena valgau viena indeli jogurto, (normalaus su vaisiais), viena indeli varskytes, pietums kol kas eksperimentuoju, nuo sumustiniu su kvietine tamsia duona irgi nekyla. Dar suvalgau du vaisius per diena, bet ne is karto. Reikes dar del bulviu pasitikrinti, ar man jos kelia ar ne, nes ryziai taip supratau neveikia, nes ju ten buvo turbut 125 gr (tas maiselis virimui). Matyt ir pas mane yra kazkoks produktas kurio angliavandeniu nesugeba greitai suskaldyti...siaip pagrindinis dabar mano mitybos pasikeitimas, kad yra 2 valandu nevalgymo tarpai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 06, 21:48)
nu man tai kyla beveik nuo visko, bet su insulinu jau geriau. sia savaite tik viena kart buvo 6.9  thumbup.gif  o siaip ryte buna 4.5- 4.8 o po valgio apie 5-6.

labai dziaugiuosi, kad geriau. na man labai aukstai nekyla, bet va pavalgiau vakarienei liesos varskes su svieziom darzovem ir riekute grudetos duonos, iki 5.3. Pamenu anksciau tik virs 4 budavo. bet dabar jauciu man labiau nuo pervargimo, nes jau pastoviai esu labai pavarbus, daug mokausi, lakstau, tikiuosi greit praeis tos 2 savaites sesijos ir atsigausiu, nes dabar jau kartais net norisi apsiverkti kaip sunku. kai pailsiu cukrai mazesni.
Papildyta:
QUOTE(Stitch @ 2008 12 06, 23:01)
Siandien valgiau grikiu kose su pienu ir jogurto indeli pusryciams - matavau po 3 val, nes nebuvo kaip anksciau, buvo 4.3. Pietums kavineje valgiau ryziu vistienos ir daug darzoviu, tokia uzkepele - 4.7, dabar vakarienei visokiu ivairenybiu po truputi prilesiojiau, ziuresiu. Siaip i diena valgau viena indeli jogurto, (normalaus su vaisiais), viena indeli varskytes, pietums kol kas eksperimentuoju, nuo sumustiniu su kvietine tamsia duona irgi nekyla. Dar suvalgau du vaisius per diena, bet ne is karto. Reikes dar del bulviu pasitikrinti, ar man jos kelia ar ne, nes ryziai taip supratau neveikia, nes ju ten buvo turbut 125 gr (tas maiselis virimui). Matyt ir pas mane yra kazkoks produktas kurio angliavandeniu nesugeba greitai suskaldyti...siaip pagrindinis dabar mano mitybos pasikeitimas, kad yra 2 valandu nevalgymo tarpai smile.gif

jei nekyla tai labai saunu. stai man nuo cepelinu virtu bulviu nekyla, bet as vistiek tokio maisto vengiu, nevalgau, dabar nesimatuoju daznai, tai nenoriu rizikuoti. geriau jau sveikai maitinuosi, pagal dieta, tai ir man ir vaikeliui geriau. O dar ir svori islaikyti labai padeda. thumbup.gif Beja mano gydytoja labai gyre, kad pradzioje dietos nukrito pora kilogramu, o dabar svoris menesis laiko kaip nekyla biggrin.gif Uztenka tiek kiek jau esu priaugusi, o ir leliuko nenutukinsiu blush2.gif
Kas del valgymo tarpu, tai ir man tas buvo labai gerai, bet galiu pasakyti, kad ir gana sunku, nes pries tai buvau jau ipratusi "ryti" viska, skaniai, daznai ir po daug, artimieji ir draugai patare lepintis, juk nestumas. tai dabar jau tikrai lepinuosi, varskute su duona lesdama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 06, 22:20)
labai dziaugiuosi, kad geriau. na man labai aukstai nekyla, bet va pavalgiau vakarienei liesos varskes su svieziom darzovem ir riekute grudetos duonos, iki 5.3. Pamenu anksciau tik virs 4 budavo. bet dabar jauciu man labiau nuo pervargimo, nes jau pastoviai esu labai pavarbus, daug mokausi, lakstau, tikiuosi greit praeis tos 2 savaites sesijos ir atsigausiu, nes dabar jau kartais net norisi apsiverkti kaip sunku. kai pailsiu cukrai mazesni.

Nepersistenk, bus tu mokslu, sveikatyte svarbiau console.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 06, 22:26)
jei nekyla tai labai saunu. stai man nuo cepelinu virtu bulviu nekyla, bet as vistiek tokio maisto vengiu, nevalgau, dabar nesimatuoju daznai, tai nenoriu rizikuoti. geriau jau sveikai maitinuosi, pagal dieta, tai ir man ir vaikeliui geriau. O dar ir svori islaikyti labai padeda.  thumbup.gif Beja mano gydytoja labai gyre, kad pradzioje dietos nukrito pora kilogramu, o dabar svoris menesis laiko kaip nekyla  biggrin.gif Uztenka tiek kiek jau esu priaugusi, o ir leliuko nenutukinsiu  blush2.gif
Kas del valgymo tarpu, tai ir man tas buvo labai gerai, bet galiu pasakyti, kad ir gana sunku, nes pries tai buvau jau ipratusi "ryti" viska, skaniai, daznai ir po daug, artimieji ir draugai patare lepintis, juk nestumas. tai dabar jau tikrai lepinuosi, varskute su duona lesdama  lotuliukas.gif

O kiek tu jau priaugai? nes as tai visa nestuma apetito beveik ir neturiu, valgau nes reikia. O va dabar kai zinau kad negalima tai taip norisi kad baisu doh.gif vat as irgi buvau pratusi po truputi bet daznai valgyti, o dabar suvalgau nedaug, o paskui laukti 2 val jau ir sunku. O sociau pavalgyti ir neiseina smile.gif jauciu irgi svoris nebeaugs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stitch @ 2008 12 06, 23:30)
Nepersistenk, bus tu mokslu, sveikatyte svarbiau  console.gif
Papildyta:

O kiek tu jau priaugai? nes as tai visa nestuma apetito beveik ir neturiu, valgau nes reikia. O va dabar kai zinau kad negalima tai taip norisi kad baisu  doh.gif vat as irgi buvau pratusi po truputi bet daznai valgyti, o dabar suvalgau nedaug, o paskui laukti 2 val jau ir sunku. O sociau pavalgyti ir neiseina smile.gif jauciu irgi svoris nebeaugs smile.gif

Na del mokslu, tainenoriu labai apleisti, jau paskutinis kursas, visada buvau viena is geriausiu studenciu, o dabar baigti vos teigiamais, taikazkaip nesinori

As jau priaugau 14kg, buvau priaugusi 16kg, bet nukrito2kg su dieta, aisku nezinau kaip cia skaiciuoti, nes pirmus 5kg priaugau per pirma nestumo savaite, kai po liekninamosios dietos pradejau viska valgyti, tai kaip soko svoris, o po to po truputeli kilo viso nestumo netu. tai tu nestuminiu 9kg esu priaugusi. O del apetito tai pavydziu, kad tu neturi, nes pas mane tai jis visada yra.

Tavo ir nestumo savaiciu daugiau nei mano, kiek per si laika priaugai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 12 06, 21:11)
Nusipirkau juosteliu ketonui matuoti... bet instrukcija vokieciu kalba doh.gif  gal kas pagelbes kaip tai daryti blush2.gif

na, jei dar ne per vėlu, galiu pagelbėti mirksiukas.gif Ta juostelė veikia tokiu pačiu principu kaip ir NT, tik ant jos galima tiesiai myžioti, nebūtina palaikyti įmerkus (nors galima ir taip, bet tada tik įkiši ir ištrauki). Ir rezultatas būna greičiau nei NT lotuliukas.gif - jau po 15 sekundžių gali lyginti su atsakymų skale, kuri yra ant buteliuko. Na, bent jau su maniškėm, kurios yra Bayer'io gamybos, ketosticks'ai, reikia elgtis būtent taip. Nors kitokių aš tiesą sakant niekada ir nesu turėjus g.gif Ai, ir aš dar paprastai tas juosteles karpau pusiau - taip vietoj 50, iš karto turiu 100 mirksiukas.gif O tos pusės juostelės pilnai užtenka, kad matytųsi atsakymas.

Stich, tos normos kur tu surašei tai man labiau primena rekomendacijas sergantiems CD, nei sveiko žmogaus normas. Nors ginčytis ir negalėčiau, nes niekada, kol nesirgau, neturėjau žalio supratimo apie tas normas, o ir poreikio tokio nebuvo, bet tos, ką tu surašei yra būtent tai, ką mums, turintiems CD, rekomenduoja medikai - t.y. tokias normas pateikia kaip artimas sveiko žmogaus, bet tik kaip artimas, o ne normas.
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 07, 11:22)
na, jei dar ne per vėlu, galiu pagelbėti mirksiukas.gif  Ta juostelė veikia tokiu pačiu principu kaip ir NT, tik ant jos galima tiesiai myžioti, nebūtina palaikyti įmerkus (nors galima ir taip, bet tada tik įkiši ir ištrauki). Ir rezultatas būna greičiau nei  NT  lotuliukas.gif - jau po 15 sekundžių gali lyginti su atsakymų skale, kuri yra ant buteliuko. Na, bent jau su maniškėm, kurios yra Bayer'io gamybos, ketosticks'ai, reikia elgtis būtent taip. Nors kitokių aš tiesą sakant niekada ir nesu turėjus g.gif Ai, ir aš dar paprastai tas juosteles karpau pusiau - taip vietoj 50, iš karto turiu 100  mirksiukas.gif O tos pusės juostelės pilnai užtenka, kad matytųsi atsakymas.

As bandziau vakar, bet myziojau ant tos "pagalveles" lotuliukas.gif .. reiskias galima ant tos juosteles bet kurios vietos blush2.gif o kaip tu jas karpai pusiau? isilgai, ta prasme? As ir Bayer firmos radau...

Beje, rode, kad nera ketonu biggrin.gif
Ai, ir dar pasigirsiu-vakar jau cukriukai geresni zymiai buvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 07 gruodžio 2008 - 11:36
QUOTE(madmuazele @ 2008 12 07, 12:35)
As bandziau vakar, bet myziojau ant tos "pagalveles" lotuliukas.gif .. reiskias galima ant tos juosteles bet kurios vietos blush2.gif  o kaip tu jas karpai pusiau? isilgai, ta prasme? As ir Bayer firmos radau...

Beje, rode, kad nera ketonu biggrin.gif
Ai, ir dar pasigirsiu-vakar jau cukriukai geresni zymiai buvo thumbup.gif

ne, ne, ne tikrai ne bet kur. Tu teisingai darei, myžioti reikia būtent ant tos pagalvėlės. Na, ir NT juk ne visą merki lotuliukas.gif , o tik tiek, kad sudrėkintų tą dalį, kur yra reagentai mirksiukas.gif Todėl ir karpyti jas reikia išilgai, t.y. kad ant abiejų dalių būtų po pagalvėlę.
O šiaip labai sveikinu, kad nėra ketonų, nes man jei būna l. aukšta tempa, tai paprastai išlenda ir ketonai doh.gif
Tai va, žiūrėk, tie cukrai pas tave tikrai dar nuo ligos buvo nespėję stabilizuotis thumbup.gif Reiškia, viskas pas tave ir su dozėm ir visu kuo kitu yra ir bus gerai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Bet negaleciau net pagalvoti, kad taaaaaip cukriukai reaguos i persalima doh.gif doh.gif Tai o jeigu kas rimtesnio unsure.gif

O kas tas NT blush2.gif
Atsakyti