Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :-)

QUOTE(wowavyva @ 2009 01 07, 09:42)
labas rytas  4u.gif
as vakar Baliutavicienes monografija nusipirkau, gal dings noras planuot  lotuliukas.gif 
Dalissime, kaip tavo glikuotas nestumo metu, koks pries pastojant buvo?

Na, kadangi esi protinga motera smartass.gif , tai nemanau, kad Baliutavičienės knyga gali kaip nors įtakoti tavo norus. Juo labiau, kad ta knyga remiasi pakankamai senais duomenimis ir yra daugiau mokslinio tipo, t.y. skirta, kaip man sakė Biržietis, daugiau medicinos personalui, o ne planiukėms skaityti mirksiukas.gif Todėl skaitydama svarbiausia nepamiršk, kad tai medicininė, o ne populiarioji literatūra schmoll.gif . O jei paskaitysi medicininę literatūrą bet kokios kitos ligos tematika vaizdelis vargu ar bus geresnis, jei ne dar blogesnis unsure.gif
Prieš pastojant buvau jau senokai glikuotą darius, tai negaliu pasakyti koks tiksliai buvo. Kazkada 2008 pavasarį buvau darius - tai buvo berods 7,2 mmol ar kažkas panašaus. O paskui jau dariau 2008 rugsėjo viduryje (tai mums jau buvo apie 6 savaites), tai buvo 6,8 mmol berods unsure.gif (arba 6,4 mmol, dabar jau neatsimenu be popierių doh.gif ).
Tai va, o nėštumo metu koks yra, galėsiu pasakyti kitą savaitę, nes kaip tik eisiu darytis. Bet, manau, turėtų būti panašus ar šiek tiek žemesnis (nes pagal mano užrašus hiperglikemijų kaip ir nebuvo, o ar visus hipo užfiksavau - nesu tikra blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 07 sausio 2009 - 10:04
[quote=Dalissime,2009 01 07, 10:28]
na jau tik negalvok, kad pas mane viskas idealiai doh.gif Būna ir pas mane visokių nesąmonių - tiek į vieną tiek ir į kitą pusę. Tik tiek, kad gal aš gal ne taip jautriai reaguoju į tuos svyravimus - nes žinau, kad iš savo pusės aš dedu maximum pastangų, kad rezultatai būtų geri. Ir jei jie nebūna geri - aš net nežinau kur dar galėčiau ką nors pakeisti ar ką daryti kitaip, kad jie būtų geresni. Ta prasme, jei būtų galima laiką atsukti atgal ir ištaisyti klaidas - aš nelabai žinočiau ką pakeisti. Tai nors taip save guodžiu ir raminu doh.gif Nors aišku, širdyje vistik neramu kaip ten jaučiasi mano mažylis ir ar viskas jam gerai, kai organizmas daro tokias nesąmones unsure.gif O aš jau pasiekiau savo ikinėštuminę insulino dozę, bet jau dabar matau, kad ją reikia vietomis dar padidinti norint, kad cukrus būtų daugmaž normalus verysad.gif . Bet vėlgi - koks skrtumas kokia ta dozė, svarbu rezultatai būtų geri mirksiukas.gif
Beje, o kodėl galvoji, kad su Lantusu rezultatai būtų kitokie? Juk kiek suprantu pas tave problema yra insulino dozės parinkimas konkrečiam maistui, o ne bazinio insulino dozė? Juk nevalgius pas tave nebūna tokių šuolių, ar būna? unsure.gif Ta prasme, koks skirtumas kas sudaro bazę - ar Lantusas ar Humalogas, juk valgio metu leidiesi tai tą patį Humalaogą ar naudotum pompą ar penus g.gif
Beje, o nepasikeitei dar adatėlių? Gal tikrai tos adatėlės tau nelabai tinka?

Tu teisi jei tikrai butu laika galima atsukti ir nezinociau ka pakeisti, vel pvz siandien nelaiminga naktis , 6 einant miegot nakti 7,8,9 iki ryto dar siandien padidinsiu baze. o ka reiskia kaip tu parasiai O aš jau pasiekiau savo ikinėštuminę insulino dozę
ar yra kazkokia norma?? g.gif nustatyta?
kaip tavo mazylis neatsakiai spardosi???
o del lantuso as galvoju, kad pvz su pompa negali net puse obuolio suvalgyti nesusileidziant boluso, o su lantusu galima uzkasti. oi begu. darbas veja. adateles ryt parsiveziu uzsisakiau, bet as ju bijau man su jom nesiseka bet bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2009 01 07, 11:47)
Tu teisi jei tikrai butu laika galima atsukti ir nezinociau ka pakeisti, vel pvz siandien nelaiminga naktis , 6 einant miegot nakti 7,8,9 iki ryto dar siandien padidinsiu baze. o ka reiskia kaip tu parasiai  O aš jau pasiekiau savo ikinėštuminę insulino dozę
ar yra kazkokia norma?? g.gif nustatyta?
kaip tavo mazylis neatsakiai spardosi???
o del lantuso as galvoju, kad pvz su pompa negali net puse obuolio suvalgyti nesusileidziant boluso, o su lantusu galima uzkasti. oi begu. darbas veja. adateles ryt parsiveziu uzsisakiau, bet as ju bijau man su jom nesiseka bet bandysiu.

Na va, neatsakiau į svarbiausią klausimą doh.gif blush2.gif Mažylis mano toks, prie tinginių sakyčiau, ir gerokai prie tinginių ax.gif Spardosi, bet taip neintensyviai verysad.gif Gal dar aš nelabai jaučiu tuos spardymusis ir todėl, kad placenta pas mane pilvo sienoj prisitvirtinus, tai ji lyg ir slopina tuos visus judesių pojūčius g.gif Bent jau aš tikiuosi, kad taip yra būtent dėl to blush2.gif Tik va per Naujametį šiek tiek buvo matyt nusprendęs pasilinksminti, nes visgi šventė. O jei šventė - tai visiems šventė lotuliukas.gif Tai judesiukus taip jau gerokai jaučiau ne tik aš, bet ir vyras rolleyes.gif Bet tai buvo apie kokią 3 val. nakties. Tai MB išvedė teoriją, kad gal jis visada tokiu laiku ir spardosi, tik kadangi aš miegu, tai ir nejaučiu g.gif Bet kuriuo atveju, tikiuosi, kad mažyliui viskas gerai ir jau laukiu nesulaukiu tos sausio 19 d. kada gulsiuos į KMUK ir keliausiu pas Biržietį darytis echo ax.gif
O kalbėdama apie ikinėštuminę insulino dozę turėjau galvoj ne tai, kad yra kažkokia norma, bet kad iki kokios 21 savaitės mano insulino dozė buvo kokiais 15 v.v. mažesnė nei kad buvo iki pastojant. T.y. insulino poreikis didėti pas mane pradėjo tik dabar, o iki tol jis buvo smarkiai sumažėjęs blush2.gif
Ir dar dėl to "pusės obuolio", tai manau čia ne pompa ar Lantusas lemia, bet tai kad tu visgi nestuke.gif lotuliukas.gif Šiuo klausimu, manau Wowavyva galėtų tiksliau pasakyti ar jinai jaučia kokius skirtumus tarp Lantuso ir pompos tokiu atveju ? g.gif
Beje, o kodėl tu bijai būtent tų adatėlių ir kas tau su jom nesiseka? ar apskritai bijai visų adatėlių? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 07 sausio 2009 - 11:58
as naudojau levemira, ne lantusa, bet ju veikimo principas ir laikas kaip ir toks pat. tai ka galiu pasakyt, kad man geriau su pompa. tarkim pagrindinis dalykas - suleidi ilgo veikimo insulina visai parai ir viskas. su pompa baze gali sustabdyti, sumazinti, padidinti pagal situacija. negaliu valgyt tarkim ir kad cukrus nekristu as ja kuriam laikui susimazinu iki 0%. net nezinau, kokiu dar kitu aitii izvelgia skirtumu. poveikis, kiekiai man visiskai tokie pat kaip ir be pompos. galiu pasakyt, kad pompa man tikrai labiau patinka nei is pradziu. ismokau ja slepti ir net manau, kad gal ja pirksiu ir nenesiosiu jos tik siltesniu sezonu, kai rubai kitokie ir paprasta ja paslepti. man labai smagu, kad reikia kas kelias dienas, o ne kelis kartus per diena badytis smile.gif tarkim anksciau uzsinori na kokio jogurto tarkim, tai arba suvalgai jogurta ir susileidi kokius 2v.v. arba sukapoji jogurta ir vaikstai su aukstesniu cukrum.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 01 07, 15:12)
ismokau ja slepti ir net manau, kad gal ja pirksiu ir nenesiosiu jos tik siltesniu sezonu, kai rubai kitokie ir paprasta ja paslepti.

nagi nagi gossip.gif pasidalink kaip tą reikia daryti, t.y. slėpti ją? nes aš tai ją dabar pastoviai užsikabinus ant liemenuko, bet galvoju gal dar yra kažkoks gudresnis ir geresnis būdas g.gif topsecret.gif
Atsakyti
nezinau bet man tada vienai nesiseka su pompa, jei as kazka suvalgau ir dasileidziu v.v tai man taip isireguliuoja, tiesiog negaliu nustatyti kiek vienetu reikia atitinkamam angliavandeniu kiekiui. o kaip leisdavausi Lantusa tai ta pvz obuolio suvalgyma jis padengdavo, na bent man taip. o kad badytis nereikia tai tikrai saunu, as net bijau kaip bus sunku adaptuotis. kiap reikes badytis. doh.gif

o mano lelia tai jau toks aktyvus kad oi oi bigsmile.gif siandien darbe negaliu nusedeti i visus sonus malas biggrin.gif
Dalissime guliesi 19. o as 19 iseinu i dekreta biggrin.gif
o kad tavoleliukas nakti spardosi tai teisybe, skaiciau internete kad vaikas labiau pilve miega kaipv aikstai, judi, o kaip mama nueina miegoti jis tuomet pradeda sporta. biggrin.gif

Man kazkaip ir is dalies nelabai maiso tas nesiojiams pompos man gal labiau adatos pakeitimas siutina nzn kodel.
o ypac dabar taas usisakiau kur sonu duriasi, kazkaip man sunkia pavyksta jas idurti, vis galvoju kad nebutu labai pavirsiuj idurta, bet cia man tika taip atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2009 01 07, 14:46)
nagi nagi gossip.gif pasidalink kaip tą reikia daryti, t.y. slėpti ją? nes aš tai ją dabar pastoviai užsikabinus ant liemenuko, bet galvoju gal dar yra kažkoks gudresnis ir geresnis būdas  g.gif  topsecret.gif

kai bunu su suknele arba sijonu, tai dedu i va sita daikta
user posted image
o kai bunu su su kelnem, tai deda i VS skurinukes (liemenukas), kurios issitampe ir siaip kaip ir per dideles tapo, bet uztad dabar pompa telpa lotuliukas.gif
bet velgi, jei esu su aptempa bliuske, tai i liemenuka neisigrusi. jei esi su trumpa suknele, ant kojos neuzsidesi. bet va ziema (o dar kur virssvoris tongue.gif) , kai aptemtu ir trumpu rubu maziau, tai viskas ciki smile.gif

Papildyta:
QUOTE(aitiii @ 2009 01 07, 15:06)
nezinau bet man tada vienai nesiseka su pompa, jei as kazka suvalgau ir dasileidziu v.v tai man taip isireguliuoja, tiesiog negaliu nustatyti kiek vienetu reikia atitinkamam angliavandeniu kiekiui. o kaip leisdavausi Lantusa tai ta pvz obuolio suvalgyma jis padengdavo, na bent man taip. o kad badytis nereikia tai tikrai saunu, as net bijau kaip bus sunku adaptuotis. kiap reikes badytis.  doh.gif

aitiii, cia ne pompa ir ne lantusas manau kalti, o nestumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2009 01 07, 16:06)
nezinau bet man tada vienai nesiseka su pompa, jei as kazka suvalgau ir dasileidziu v.v tai man taip isireguliuoja, tiesiog negaliu nustatyti kiek vienetu reikia atitinkamam angliavandeniu kiekiui. o kaip leisdavausi Lantusa tai ta pvz obuolio suvalgyma jis padengdavo, na bent man taip. o kad badytis nereikia tai tikrai saunu, as net bijau kaip bus sunku adaptuotis. kiap reikes badytis.  doh.gif

o mano lelia tai jau toks aktyvus kad oi oi bigsmile.gif  siandien darbe negaliu nusedeti i visus sonus malas biggrin.gif
Dalissime guliesi 19. o as 19 iseinu i dekreta biggrin.gif
o kad tavoleliukas nakti spardosi tai teisybe, skaiciau internete kad vaikas labiau pilve miega kaipv aikstai, judi, o kaip mama nueina miegoti jis tuomet pradeda sporta.  biggrin.gif
Man kazkaip ir is dalies nelabai maiso tas nesiojiams pompos man gal labiau adatos pakeitimas siutina nzn kodel.
o ypac dabar taas usisakiau kur sonu duriasi, kazkaip man sunkia pavyksta jas idurti, vis galvoju kad nebutu  labai pavirsiuj idurta, bet cia man tika taip atrodo ax.gif

Na, vistik aš manau, kad jei nebūtum nestuke.gif tai ir dasileidimas su pompa (arba gal jo irgi net nereikėtų) suveiktų taip pat kaip ir Lantusas veikdavo g.gif Ir bijau, kad esant nestuke.gif "nesisekimas su pompa" yra toks pats koks būtų ir su penais g.gif Bet čia tik mano teoriniai išvedžiojimai unsure.gif Bet kad nėštumas organizme daug ką išbalansuoja - tai čia jau faktas mirksiukas.gif
O dėl sausio 19 d. - tai aš ne tik guluosi į KMUK, bet ir iš ten grįžus į darbą jau irgi nebeisiu lotuliukas.gif thumbup.gif Nes turiu sukaupus 7 savaites atostogų, kurių, jei gulant į KMUK imsiu biuletenį, net nespėsiu visų išnaudot iki dekreto cool.gif Todėl nuo 19 d. man irgi bus La Puota ax.gif Taip kad poilsiausim abi vienu metu drinks_cheers.gif Ir dar kažin ar nebus taip kad tu gimdysi, o aš tuo metu profilaktiškai gulėsiu akušeriniam lotuliukas.gif

O dėl pompos tai mane labiausiai siutina kartridžo keitimas doh.gif kažką aš ten darau ne taip, nes man tas veiksmas užima minimum 15 min. doh.gif

Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 01 07, 16:16)
kai bunu su suknele arba sijonu, tai dedu i va sita daikta
user posted image
o kai bunu su su kelnem, tai deda i VS skurinukes (liemenukas), kurios issitampe ir siaip kaip ir per dideles tapo, bet uztad dabar pompa telpa  lotuliukas.gif 
bet velgi, jei esu su aptempa bliuske, tai i liemenuka neisigrusi. jei esi su trumpa suknele, ant kojos neuzsidesi. bet va ziema (o dar kur virssvoris tongue.gif) , kai aptemtu ir trumpu rubu maziau, tai viskas ciki smile.gif

Na, pastarasis būdas man turi vieną dyyyyyyyyyyydelį minusą (nors aš tik taip ir nešiojuosi ją)- tai kai lieka nedaug insulino ta pompa juk pradeda triukšmaut, ir kaip tada viešoj vietoj ten ją iškrapštyti ir užtildyti? g.gif lotuliukas.gif Nu, žinau, durnas klausimas, ale vat mane nervina tokios situacijos doh.gif Aišku, galima išjungti tuos garsus visai, bet tada vėl - o jeigu pražiopsosiu, kad insulinas baigėsi blink.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2009 01 07, 16:33)
O dėl sausio 19 d. - tai aš ne tik guluosi į KMUK, bet ir iš ten grįžus į darbą jau irgi nebeisiu lotuliukas.gif  thumbup.gif Nes turiu sukaupus 7 savaites atostogų, kurių, jei gulant į KMUK imsiu biuletenį, net nespėsiu visų išnaudot iki dekreto cool.gif Todėl nuo 19 d. man irgi bus La Puota  ax.gif Taip kad poilsiausim abi vienu metu  drinks_cheers.gif Ir dar kažin ar nebus taip kad tu gimdysi, o aš tuo metu profilaktiškai gulėsiu akušeriniam  lotuliukas.gif

Ziurekit, kad scenarijus nepasikartotu, kai sia liepa ta pacia nakti pas ta pati gydytoja gimde 2 nestukes cukrinukes smile.gif O ju leliu atejimo i si pasauli laiko skirtumas - 1 valanda lotuliukas.gif

Dalissime, o kaip pas tave reikaliukai su vandenimis? As irgi retai jausdavau leliaus judesius, nes vandenu pas mane buvo daugokoka.
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2009 01 07, 17:18)
Ziurekit, kad scenarijus nepasikartotu, kai sia liepa ta pacia nakti pas ta pati gydytoja gimde 2 nestukes cukrinukes smile.gif O ju leliu atejimo i si pasauli laiko skirtumas - 1 valanda  lotuliukas.gif

Dalissime, o kaip pas tave reikaliukai su vandenimis? As irgi retai jausdavau leliaus judesius, nes vandenu pas mane buvo daugokoka.

ne, nu aš taip nesutinku schmoll.gif , nes nenoriu gimdyt visu mėnesiu anksčiau doh.gif Ir labai tikiuosi, kad taip ir nebus blush2.gif ax.gif
o dėl vandenų tai aš net ir nežinau kas ten ir kaip g.gif Reiks būtinai paklaust kitą savaitę, kai eisiu pas B. Nes per paskutinę echo tai jis man net neužsiminė apie vandenis. O tai čia gerai ar blogai kai tų vandenų daug? ar tiesiog jei taip yra tai vadinasi taip ir turi būti? g.gif
Atsakyti
kodel nenori gimdyt anksciau? super, maziau vargo lotuliukas.gif
o del pompos pypsejimo, tai kazkaip as labai saltu nervu zinok ir su mazai kompleksu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2009 01 07, 17:40)
ne, nu aš taip nesutinku schmoll.gif , nes nenoriu gimdyt visu mėnesiu anksčiau doh.gif Ir labai tikiuosi, kad taip ir nebus blush2.gif  ax.gif
o dėl vandenų tai aš net ir nežinau kas ten ir kaip g.gif Reiks būtinai paklaust kitą savaitę, kai eisiu pas B. Nes per paskutinę echo tai jis man net  neužsiminė apie vandenis. O tai čia gerai ar blogai kai tų vandenų daug? ar tiesiog jei taip yra tai vadinasi taip ir turi būti? g.gif

Jei nieko nesake, tai viskas tada tikriausi normoj wink.gif Yra norma, kai per daug vandenu nieko tokio, bet buna, kai ju buna ryskiai per daug. Pas mane, kaip supratau, nebuvo ta kritine "per daug" situacija, bet manoma, kad tai paskatino gimdyma menesiu anksciau.
Atsakyti