Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :-)

QUOTE(aitiii @ 2008 12 29, 21:30)
Dalissime siandien uzsisakiau dekliuka pompai nes jau mano tas niekam nevertas biggrin.gif
noriu paklausti kokias tu adateles naudoji tas kur tiesiai duriasi ar sonu.

Na va, Wowavyva mane aplenkė lotuliukas.gif Bet ji teisi - aš naudoju 3 rinkinį, kuris vadinasi Flexlink, o adatėlės yra tefloninės ir duriasi kampu. O dėl dėkliuko - tai manau tikrai verta jį turėti, nes kitaip prisideda dar vienas papildomas galvos skausmas: jei jo visai neturi - tada nėr kur jos kišt, o jei turi, bet netikusį - tai vėl nervuojiesi, kad jis toks netikęs. Labai tikiuosi, kad tau irgi tiks ir patiks tas, kokį aš turiu blush2.gif Tik jis turi vieną minusą - jei dėsi jį ant baltos liemenėlės - tai bent jau man nuo to juodo dėkliuko lieka žymės, ta prasme jis lyg ir dažo šiek tiek doh.gif Bet nieko - išssiplaunu ir vėl viskas būna gerai mirksiukas.gif

QUOTE(madmuazele @ 2008 12 30, 07:51)
O as vel pradedu sirguliuoti ir vel cukriukai mano apie 20 verysad.gif

nu bet pas tave tai ryškiai kažkas negerai g.gif o tu nenaudoji jokių vitaminų imunitetui stiprint? Nes panašu, kad organizmas pas tave apskritai yra nusilpęs jei taip dažnai sirguliuoji - o tokiu atveju - reguliuok nereguliavęs tų cukrų, bet kokia bacila viską išbalansuoja doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 29, 18:49)
labas mergaites. visas su prabegusiomis sventemis.  4u.gif 
dar laukia naujieji, po to vyro gimtadienis, ir gimdymas. tikiuosi vel nuovargis nedarys savo.
va pasibedavojau  blush2.gif

nu bet tu ir kantri lotuliukas.gif ir ištvėrei visas dienas viską valgydama ir nepasimatavus cukraus blink.gif Aš taip negalėdavau, netgi tada kai nesilaukiau dar ... per šventes pas mane visada būdavo sustiprintas matavimosi režimas lotuliukas.gif
Na, bet kaip jau buvo taip, dabar vistiek jau nieko nepakeisi - todėl mėgaukis likusiomis nestuke.gif savaitėlėmis ir ruoškis susitikimui su lelium wub.gif O jei cukriukas ir buvo kiek pakilęs - tai vistiek toks trumpalaikis pakilimas neturėtų nieko įtakoti irnesakyk.gif Todėl džiaugsmingo ir ramaus laukimo, ir lauksim įspūdžių ir rezultatų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Jau antra diena darbe po švenčių, bet niekaip normaliai dirbt negaliu pradėt blush2.gif
madmuazele linkiu kuo greičiau pasveikt 4u.gif

Pasakykit o insuliną taip kaip juosteles duoda normuotai, o paskui reikia už savo pinigėlius pirkt. Nepaklausiau Petrenko nuvažiavus, o dabar sakė tik 24 savaičių atvažiuot o insulino man neužteks iki to laiko. g.gif O gal ir šeimos gydytoją gali jo išrašyt? Ot neišmanėlė esu blush2.gif

QUOTE(Dalissime @ 2008 12 24, 11:01)
Oi kaip aš tave suprantu mirksiukas.gif Bet laukdama pasistenk nesinervinti blush2.gif

Nesinervinu ax.gif Tik galėtų greičiau. Bet galvoju, kadangi esu prie stambių tai per riebaliukų sluoksnį gal ne taip greit ir pajusiu.

QUOTE(aitiii @ 2008 12 27, 18:35)
sveikos merginos ir kaip sekesi per svenciu patiekalus palaikyti cukriukus. oi man ne kaip . atrodo dasileidziu jei ka skanaus uzvalgau bet vistiek pakyla.
  Dalissime multiwave'u i bandziau bet vistiek cukrus po visko buvo 10 tai nzn gal bijau daug leistis, tai gal per mazai uzstatau.

Aš kol dar šioje srityje naujokė tai per kūčias cukrų užsikėliau iki 10 nors ir insulino buvau susileidus ir maisto nepersivalgiau. Tai kai įsigandau, susileidau papildomai dar 3 dozės tai po to po truputį nukrito.
Atsakyti
QUOTE(Cykrė @ 2008 12 30, 13:35)
Pasakykit o insuliną taip kaip juosteles duoda normuotai, o paskui reikia už savo pinigėlius pirkt. Nepaklausiau Petrenko nuvažiavus, o dabar sakė tik 24 savaičių atvažiuot o insulino man neužteks iki to laiko.  g.gif O gal ir šeimos gydytoją gali jo išrašyt? Ot neišmanėlė esu  blush2.gif

nea, už insuliną primokėti tikrai nereikia ir niekas jo nenormuoja. Tiesiog kai matysi, kad jau baiginėjasi, nueik pas šeimos gydytoją ir turėtų išrašyti. Na, nebent Petrenko tau nedavė jokio rašytinio atsakymo tavo šeimos gydytojai, tai tada ji nelabai gal galės išrašyti. Bet jei tavo šeimos gydytoja turi endokrinologo atsakymą, kuriame matosi koks ir kiek insulino tau buvo skirta - tada be problemų išrašys.
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 30, 12:40)
nea, už insuliną primokėti tikrai nereikia ir niekas jo nenormuoja. Tiesiog kai matysi, kad jau  baiginėjasi, nueik pas šeimos gydytoją ir turėtų išrašyti. Na, nebent Petrenko tau nedavė jokio rašytinio atsakymo tavo šeimos gydytojai, tai tada ji nelabai gal galės išrašyti. Bet jei tavo šeimos gydytoja turi endokrinologo atsakymą, kuriame matosi koks ir kiek insulino tau buvo skirta - tada be problemų išrašys.

Ačiū 4u.gif Pralinksminai mane. ax.gif Jau buvau išsigandusi, kad ne tik juostelėm bet ir insulinui pinigus leist reikės, o jų pas mus šiuo metu per daug nėra. Petrenko davė rašytinį atsaymą, tai reiškias galės šeimos gydytoją išrašyt insulino.
Atsakyti
QUOTE(Cykrė @ 2008 12 30, 13:35)
Aš kol dar šioje srityje naujokė tai per kūčias cukrų užsikėliau iki 10 nors ir insulino buvau susileidus ir maisto nepersivalgiau. Tai kai įsigandau, susileidau papildomai dar 3 dozės tai po to po truputį nukrito.

ir dar. Atsargiai su tuo papildomu dasileidinėjimu, kad per daug nenumuštum - geriau po truputį vis numušinėti, negu paskui hipuoti. Šiaip, kadangi patirties dar neturi su šia liga, siūlyčiau prieš dasileidinėjant pasiskaičiuoti kiek tau maždaug reikia papildomo insulino. Ta prasme, jei cukrus 10 mmol, tai pradžiai bandyk leistis papildomai 2 v.v. Nes bent jau man 1 v.v. numuša cukrų maždaug per 2 mmol. Gali būti, kad tau numuš netgi per kiek daugiau mmol, nes ligos tik pati pradžia, tai ir jautrumas insulinui didesnis nei pas mus. Na, ta prasme nedasileidinėk taip, kad galutiniam variante gautum mažesnį cukrų nei 4mmol. Žodžiu, prieš leisdamasi visada pasiskaičiuok mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 30 gruodžio 2008 - 12:47
reikes ir man si karta uzsisakyti 3 rinkini, nes sako kad ir tai itakos turi cukriukams. man tai 1vnt. cukriuka numusa 1. tai vargstu kol numusu. siandin sukriukai apie 8 laikosi. doh.gif na vis geriau nei 10. dieve as jau atrodo kaip pavargau nuo to matavimosi nervavimosi del tu cukriuku. atrodo greiciau tas kovas. cia taip visos raso kad tas cukriukas geras turi buti, ar daug jis gali pakenkti leliukui??? verysad.gif verysad.gif jau visai nervuojuosi.
shalna kaip tau buvo per nestuma ar tas cukriukas buvo idealus? na man nuo antro trim. tai visoks. doh.gif jau siandien prasidejo trecias trim. tai isvis biaju kad nensusitvarkysiu.
kartais nezinia nuo ko pakyla. nakti buvo 7,0 o jau 8 val. ryte 11. kosmaras. tada visa diena sugadnta verysad.gif

wowavyva kaip tavo planavimai ax.gif ax.gif
Papildyta:
inguskos perskaiciau forume rasytas zinutes tai kazkiek nusiraminau, kad ir jei buvo visko ir insulino nemaza doze/ inguška o kaip reikia atsigulti ta 34 savaite i akušerinį? atvaziuoji su siuntimu ir kur eiti su tuo siuntimu ? nelabai suprantu kaip ten paguldo. tai siuntime neparasyta bus kad gultis tai per du kart gal reiks atvaziuoti pirma gal pas koki gydytoja o po to tik gultis. ??????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 30 gruodžio 2008 - 18:50
verysad.gif verysad.gif verysad.gif STAI PO vakarienes cukrus 11. cray.gif cray.gif cray.gif suvalgiau is angliavandniu dvi bulves ir koncervuoto ananaso 2riekutes. tai ne jau anasas taip sukele. dieve as badu numirsiu nuo dvieju bulviu ax.gif ir 14 vnt. bolusu susileidau. arba as jau nieko nesuprantu.
ir man po dvieju valandu insulino suleidimo galva be proto skauda, ir kas gi cia yra. na uzteks jau prisiguodziau šį vakara pakankamai.
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 12 30, 22:42)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif STAI PO vakarienes cukrus 11. cray.gif  cray.gif  cray.gif suvalgiau is angliavandniu dvi bulves ir koncervuoto ananaso 2riekutes. tai ne jau anasas taip sukele. dieve as badu numirsiu nuo dvieju bulviu ax.gif ir 14 vnt. bolusu susileidau. arba as jau nieko nesuprantu.
ir man po dvieju valandu insulino suleidimo galva be proto skauda, ir kas gi cia yra. na uzteks jau prisiguodziau šį vakara pakankamai.

Aitiii, console.gif Manau, kad ananasas tikrai galėjo įtakoti tokius rezultatus - juk jis pats iš savęs turi angliavandenių nemažai, o plius jis gi dar konservuotas cukraus sirupe g.gif . Gal jau geriau tokiu atveju natūralius, nekonservuotus vaisius valgyti. Beje, jei dar vakarienei apart išvardintų angliavandenių, valgei kažką dar (na, tikiuosi, kad valgei nes kitaip tikrai badu numirsi nono.gif ) ir tas kas nors buvo riebesnė mėsa kokia ar šiaip kas nors riebesnio - tai dar ir riebalai prisidėjo prie to, kad insulinas nesusistvarkė su išvardintais angliavandeniais ir jie ilgiau buvo skaidomi.
Ir dar dėl pačių rezultatų - aišku aš dabar darbe ir po ranka neturiu doc. Baliutavičienės knygos, todėl tiksliai nepacituosiu kaip ten buvo parašyta, bet idėja tame, kad remiantis užsienio tyrimais buvo pastebėta, kad esminių ir statistiškai reikšmingų skirtumų nei leliukui nei mamytei tarp labai griežtos (kai glikemijos svyravo tarp 4 - 6.5 mmol ar pan.) ir tiesiog griežtos kontrolės (kai glikemija svyravo nuo 4 iki 8 mmol ar pan.) grupių neužfiksuota schmoll.gif O kadangi tavo vidutinė glikemija tikrai telpa į griežtos kontrolės grupės normas - tai manau tikrai per daug jautriai reaguoji į tuos vienetinius pakilimus. Jei įdomu - galėsiu kitais metais lotuliukas.gif (t.y. po švenčių) paieškoti kaip ten tiksliai parašyta ir kokios tos grupių normos, nes dabar tai tik maždaug iš atminties parašiau.
O gal dar visgi vertėtų ir boliusus šiek tiek pasididinti? na, kad ir per 1 v.v. Beje, o koks pas tave būna cukriukas nevalgius, iš ryto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 31 gruodžio 2008 - 08:27
Aiiti,3 trimeste laaabai padideja insulino poreikis.Tu nesinervok,nebijok leistis insulino daugiau,tikrai jis nepakenks vaikeliui mirksiukas.gif Neprisimenu savo doziu nestumo metu,bet pamenu kad 3 trimestre jos buvo"arklines".Matudavau ir as tuos cukrus vos ne kas valanda,nakti kaip keldavaus i tuoleta taip ir cukru matuodavau,net ir akuseriniam guledama nesdavaus aparatuka nakti i tuoleta smile.gif
Bus tu cukru pasokinejimu,niekur nedingsi,visoms buna.Ir man atsimenu atrodo is nieko pakildavo(buvo net iki 17 doh.gif )
Ai cia galiu rasyt ir rasyt,nes puikiai suprantu jus nestuke.gif kaip jauciates,kai pakyla cukrus.Baime didele del vaikelio sveikateles ax.gif Viskas bus gerai nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 12 30, 19:49)
shalna kaip tau buvo per nestuma ar tas cukriukas buvo idealus? na man nuo antro trim. tai visoks.  doh.gif jau siandien prasidejo trecias trim. tai isvis biaju kad nensusitvarkysiu.
kartais nezinia nuo ko pakyla. nakti buvo 7,0 o jau 8 val. ryte 11. kosmaras. tada visa diena sugadnta verysad.gif

O kas tau sake, kad pas mane buvo idealus? lotuliukas.gif Tikrai nea schmoll.gif Budavo ir iki 14 pakildavo, ir 17 esu uzmaciusi, bet mes zinome, kad idealiu neimanoma islaikyti, o ypac nestumo metu, kai viskas nuolat kinta. Pritariu aister, insulina didink tiek, kad cukrai butu normalus, gi mes ji tam ir turime, nereikia bijoti jo daugiau susileisti, nes visa esme yra, kad glikemijos butu geros, o kaip tu ta darysi, ne tiek svarbu: sportuosi, leisies daugiau insulino, valgysi maziau angliavandeniu ar pan. Aisku, nestumo metu su angliavandeniu mazinimu ar atsisakymu neverta rizikuoti. Valgyk visaverti maista, tik insulino leiskis daugiau. Na, tu kai su pompa, tai nelabai galiu tau ka parekomenduoti, bet tu ir pati zinai, kad pastebejus tenedncija, kad cukrai megsta butu akukstesni, as didinciau boliusus (bent jau palaipsniui didindavau ilgo veikimo ir budavo neblogai) wink.gif

QUOTE(Dalissime @ 2008 12 31, 09:23)
Aitiii,  console.gif Manau, kad ananasas tikrai galėjo įtakoti tokius rezultatus - juk jis pats iš savęs turi angliavandenių nemažai, o plius jis gi dar konservuotas cukraus sirupe g.gif .

Pritariu del ananasu, apskritai visi koncervuoti vaisiai laaaaabai kelia cukrus wink.gif

Linkiu linksmai sutikti naujus metus, atsipalaiduoti ir per daug nestresuoti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 31 gruodžio 2008 - 16:23
SU NAUJAIS 2009 M. MERGINOS

aciu merginos jau nusiraminau. jau kelinta dienele cukriukai 6-8. bet zemiau 5 neuzfiksuoju. g.gif didinsiu insulina kieki. padrasinot. 4u.gif
Atsakyti

inguskos perskaiciau forume rasytas zinutes tai kazkiek nusiraminau, kad ir jei buvo visko ir insulino nemaza doze/ inguška o kaip reikia atsigulti ta 34 savaite i akušerinį? atvaziuoji su siuntimu ir kur eiti su tuo siuntimu ? nelabai suprantu kaip ten paguldo. tai siuntime neparasyta bus kad gultis tai per du kart gal reiks atvaziuoti pirma gal pas koki gydytoja o po to tik gultis. ??????
[/quote]
Tok mažiau nervuokis dėl cukriukų. Man taip pat būdavo dienų, kai atrodo nieko ir nevalgai, ir leidiesi pakankamai, o cukriukai pakankamai dideli. Insulino tai nelabai ir taupydavau, nes geriau maži cukriukai, nei mažiau insulino. 34 savaitę aš pirmadienį užsiregistravau pas Gyd. Baliutavičienę (stenkis kuo anksčiau, nes vėliau gali tą dieną pritrūkti vietų), kuri mane ir paguldė. Jei esi neužsiregistravusi, tūrėtų tave guldyti per skubų kabinetą( ten taip pat normuoją vietų sk., todėl kuo anksčiau tuo geriau), bet būtina tūrėti įsiklijavus į nėščiųjų knygelę išrašus iš endokrinologinio, kai gulėjai pradžioje ir24 sav.. O akušeriniame, kai guli labiausiai žiūri cukriukus. Man visi buvo nuostabūs apie 4, bet vienintelį kartą rado 7, tai vos į namus išleido.
Atsakyti