Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :-)

QUOTE(Cykrė @ 2008 12 16, 13:31)
Ir dar kiek nėštukiai priklauso juostelių? Ar gali būti, kad tik 150 vnt.?

taip, sergant gestaciniu diabetu priklauso 150 juosteliu nestumo laikotarpiui.
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 16, 10:16)
Nu kokie jūs šaunuoliai  thumbup.gif Taip smagu tokias geras naujienas skaityti - jos suteikia vilties, kad ir mums viskas bus gerai  wub.gif

Na, reikės dar rytoj su Aitiii (nes gi užeisiu pas ją į endo palinksmint, kad neliūdėtų  labai viena, toli nuo namų būdama lotuliukas.gif )  padiskutuot, kaip jai sekasi su ta pompa tvarkytis - panašu, kad jai tokių problemų nekyla, tai gal pasidalins kokia vieša paslaptim, kurios aš iki šiol nežinau apie tas pompas doh.gif

Aisku, kad bus 4u.gif

Tai kelinta ryt pas B. varai? Gal susimatysim? wink.gif O gal net ir Aitii prisijungsiu aplankyti, jei MB kaip zmogus jausis, bo sirguliuoja, tai bijau, kad gali nenoret laukt sad.gif

QUOTE(Dalissime @ 2008 12 16, 12:39)
Su penais tokių problemų tikrai niekad nebūdavo ... doh.gif Na, o tampytis visą "amuniciją" su savimi, tam atvejui, kad "o jeigu", tai jau irgi visiškas absurdas  g.gif

Tai gal tu trumpo veikimo pena nesiokis tokiems atvejams, kad neliktum visai be nieko? g.gif

QUOTE(Cykrė @ 2008 12 16, 14:31)
Sveikos sladžiosios mamytės  4u.gif
Ar priimsit ir padėsit savo žiniomis dar vienai, ką tik iškeptai cukrinukei  ax.gif
Prieš nėštumą jau buvo nustatytas padidėję cukrus 6.4 po gliukozės toleriancijos testo 9.6. Tačiau tuo met liepė prisilaikyt maiso ir tiek. Dabar kai pastojau kreipiausi pas endikrinologą Petrenko, savaitę laiko matavaus cukriukus 4 kart dienoje ir pasak gydyojo jie yra per aukšti, praėjus 2 val. po pietų ir vakarienės 7-8. Išrašė jis man vakar leistis insulino. Vakar po insulino dozės praėjus 2 val. cukrus buvo 3.9. Ar jis ne per žemas? Jį susileidus kažkaip labai keistai jaučiuos. Ar gali nuo insulino pykinti?

Sveika prisijungusi 4u.gif O tu papasakojai Petrenko visa situacija, kuri buvo iki tol? Jei tau pripazintu tikraji diabeta, tai juosteliu gautum daug daugiau.
3.9 yra labai gerai, o keistai gali jaustis gal todel, kad tavo organizmas dar nepriprates prie insulino, nelabai gal jis susigaudo, kas cia daros smile.gif
Atsakyti
Ačiū ,kad priimat ir atsakėt į mano klausimus 4u.gif

QUOTE(wowavyva @ 2008 12 16, 13:48)
taip, sergant gestaciniu diabetu priklauso 150 juosteliu nestumo laikotarpiui.

O man jų tik mėnesiui užteks. doh.gif Tai penkis mėnesius dar pirktis reikės unsure.gif Nežinau kiek jos kainuoja, bet girdėjau kad nemažai.

QUOTE(Shalna @ 2008 12 16, 14:17)
Sveika prisijungusi 4u.gif O tu papasakojai Petrenko visa situacija, kuri buvo iki tol? Jei tau pripazintu tikraji diabeta, tai juosteliu gautum daug daugiau.
3.9 yra labai gerai, o keistai gali jaustis gal todel, kad tavo organizmas dar nepriprates prie insulino, nelabai gal jis susigaudo, kas cia daros smile.gif

Taip, gydytojui papasakojau visą savo istoriją, bet tikriausiai per maži cukriukai, kad tikrąjį debetą pripažintų. Nu pirmadienį pas jį važiuoju tai pasikalbėsiu dėl to.
Teks priprast mano organizmui prie insulino - nieka jau čia nepadarysi. Kartais dėl to taip liūdna pasidaro.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2008 12 16, 12:42)
Dalissime, nu juk nevaikstai su ja 2 savaiciu? as buvau islaikius po savaite ne karta ir nieko. abejoju zinok ar uzsikimso...

Tu teisi, ne, nevaikštau aš su ja dviejų savaičių. Kalba eina ar keičiau prieš dvi dienas ar prieš penkias? g.gif Nu bet ne tame esmė schmoll.gif Man tai čia reikalas tame, kad kai naudoji penus, tai žinai, kad jei cukrus nekrenta - reiškia insulino per mažai. Dabar gi visokios kvailos mintys lenda į galvą ir atsiranda visa eilė galimų interpretacijų doh.gif Šiuo atveju man su penais daugiau aiškumo ir nėra dviprasmybių. Nu bet nieko, pasiknisau darbe stalčiuose ir radau užsilikusį peną - tai juo ir pasinaudojau. Tai dabar jau viskas normaliai rolleyes.gif

QUOTE(Cykrė @ 2008 12 16, 14:31)
Išrašė jis man vakar leistis insulino. Vakar po insulino dozės praėjus 2 val. cukrus buvo 3.9. Ar jis ne per žemas? Jį susileidus kažkaip labai keistai jaučiuos. Ar gali nuo insulino pykinti?

Ne, cukrus tikrai ne per žemas sveikam žmogui. O keistai jaustis galėjai dar ir dėl to, kad jei pas tave pastaruoju metu cukrus visada buvo padidintas, tai 3.9 organizmui pasirodė per mažas, t.y. na, kaip ir gavosi, kad atsirado hipoglikemijos būsena. Nors iš tikrųjų hipoglikemija laikoma būsena, kai cukrus būna mažiau kaip 3,3 mmol. O pykina greičiausiai ne nuo insulino, o nuo nestuke.gif lotuliukas.gif
O dėl juostelių - tai taip, jei tau nustatė GD. Bet jei pas tave ir iki pastojant buvo sutrikimas, tai man keista kodėl niekas nieko daugiau neišsiaiškino? nes gal pas tave net ir ne gestacinis, o tikrasis 1 tipo diabetas?

QUOTE(Shalna @ 2008 12 16, 15:17)
Tai kelinta ryt pas B. varai? Gal susimatysim? wink.gif O gal net ir Aitii prisijungsiu aplankyti, jei MB kaip zmogus jausis, bo sirguliuoja, tai bijau, kad gali nenoret laukt sad.gif
Tai gal tu trumpo veikimo pena nesiokis tokiems atvejams, kad neliktum visai be nieko? g.gif

Nu aš vis dar nežinau, kada tiksliai, nes neaišku kada MB ryt atsilaisvins g.gif Bet kadangi man vistiek reikia dar i ir į endo vaistinę, tai galvoju, kad gal aš planuosiu apie kokią 16 val. būt endo, o ten jau bus matyt kas ir kaip. O tai gal ir jums pavyktų anksčiau biški atvaryt, tada dar prieš vizitą pas B. aplankytume Aitiii. Kaip tau toks variantas? Blogiausiu atveju vietoj susiderinsim - tel. juk turim viena kitos mirksiukas.gif
Atsakyti
Dalissime, tai su pompa cukraus nenumusei, o su penu pavyko? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2008 12 16, 17:18)
Dalissime, tai su pompa cukraus nenumusei, o su penu pavyko?  blink.gif

na, net nežinau ... nemanau, kad taip galima sakyti. Tiesiog gal taip sutapo: nes kai po pusryčių buvo 9.8, dasileidus 2 v.v. po 1,5 val. vis dar tebebuvo 9.1; tada dar kartą susileidau 2 v.v., ir vėl po 1,5 val. tebebuvo 8.6 blink.gif doh.gif Tada radus peną dar kartą susivariau 2 v.v. - ir jau tada po 1,5 val. buvo 4.9 g.gif Tada po pietų buvo 5.8, o dabar dar grįžus kol kas nesimatavau, tai ir nežinau. Bet įtariu, kad čia jau mano antras trimestras daro savo ir mano insulino dozės vis labiau primena arkliškas, o ne žmoniškas doh.gif Nes jei jau nuo 9.8 numušti iki 4.9 reikia 6 v.v. tai jau visai nekas verysad.gif Na, bet mes kaip nors unsure.gif Svarbu, kad dar bent arkliškos dozės veikia, nes jei jau tos neveiktų, tai va tada tai jau tikrai būtų visai prastai doh.gif Beje, ir pusryčių maistas šiuo atveju jokios įtakos tam cukrui neturėjo turėti, nes anksčiau su tokiu maistu ir šiandienine doze po pusryčių būdavo apie 6 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 16 gruodžio 2008 - 18:08
per kiek laiko suveikia insulinas? sakykim jei man pakyla cukrus labai, gal man verta tada susileist kazkiek? (kaip pasimatuoju 2 val po valgio). nes siaip leidziuosi tik valgio metu. jauciu reiks vel eit pas Petrenko g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 16, 20:23)
per kiek laiko suveikia insulinas? sakykim jei man pakyla cukrus labai, gal man verta tada susileist kazkiek? (kaip pasimatuoju 2 val po valgio). nes siaip leidziuosi tik valgio metu. jauciu reiks vel eit pas Petrenko  g.gif  verysad.gif

Na, teigiama, kad insulino veikimo pikas yra po 2 val. (bet čia imamas statistinis vidurkis, atskirai atvejais gali būti paklaida +/- į kurią nors pusę). Bet gal tau tiesiog vertėtų tokiu atveju šiek tiek pasididinti prieš valgį leidžiamo insulino kiekį arba sumažint valgomų angliavandenių kiekį (bet vėlgi priklauso kiek tu jų suvartoji konkretaus valgymo metu)? Aišku, geriausiai tai su medikais išsiaiškinti, bet dasieidinėti papildomai, jei pas tave yra kokie 7 mmol tai tikrai, manau, nereikia schmoll.gif Nes paskui dar per daug gali cukrus nukristi, o tai irgi nėra gerai.
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 17, 11:01)
Na, teigiama, kad insulino veikimo pikas yra  po 2 val. (bet čia imamas statistinis vidurkis, atskirai atvejais gali būti paklaida +/- į kurią nors pusę). Bet gal tau tiesiog vertėtų tokiu atveju šiek tiek pasididinti prieš valgį leidžiamo insulino kiekį arba sumažint valgomų angliavandenių kiekį (bet vėlgi priklauso kiek tu jų suvartoji konkretaus valgymo metu)? Aišku, geriausiai tai su medikais išsiaiškinti, bet  dasieidinėti papildomai, jei pas tave yra kokie 7 mmol tai tikrai, manau, nereikia schmoll.gif Nes paskui dar per daug gali cukrus nukristi, o tai irgi nėra gerai.

nu vakar ryte suvalgiau tik kelis varskecius ir pakilo iki 9.7 doh.gif seniau nuo varskeciu nekildavo. todel nezinau kaip man leistis, atrodo valgau normalu maista, bet kartais pakyla, kartais ne.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 17, 09:57)
nu vakar ryte suvalgiau tik kelis varskecius ir pakilo iki 9.7  doh.gif  seniau nuo varskeciu nekildavo. todel nezinau kaip man leistis, atrodo valgau normalu maista, bet kartais pakyla, kartais ne.

varskeliai su cukrum? su kuo juos valgei? ir kiek tas keli? kiek v.v. susileidai? man tokie dalykai labai kelia cukru, nevalgyti ju stengiuos. leidziuosi 6-8v.v.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2008 12 17, 12:00)
varskeliai su cukrum? su kuo juos valgei? ir kiek tas keli? kiek v.v. susileidai? man tokie dalykai labai kelia cukru, nevalgyti ju stengiuos. leidziuosi 6-8v.v.

be cukraus. uzsidejau sauksta liesos grietines. susileidau 6
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 17, 11:02)
be cukraus. uzsidejau sauksta liesos grietines. susileidau 6

o koks buvo prieš pusryčius? ar nematavai?
Atsakyti