Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :-)

QUOTE(wowavyva @ 2008 12 13, 23:29)
as planuoju nestuma  ax.gif  uzsidejau poma, bet man ji nieko nekainuoja, nes gi keiciamas dalis metus laiko kompensuoja planuojant nestuma. uz pompos nuoma roche irgi nieko neima.

Rimtai? nieko nekainuoja?as maniau, kad uz keiciamas dalis reikia primoketi kiek ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aitiii @ 2008 12 14, 10:17)
sveikos merginos. visa nakti nemigojau nuo vakar pietu cukriukai auksti,cray.gif aisku shalna lieps nesinervuoti, bet as tiek pergyvenau kiek susileidziu tiek nekrenta o kyla, labai nenorejau i ligonine, bet dabar laukiu nesulaukiu greiciau ryt i endokr.
cray.gif  cray.gif 
as jau taip pavargau nuo visko atrodo, nuo to matavimosi net kartais bijau matuotis, kad vel aparatelyje isvysiu 10.
ir kaip zinoti kiek kenkia vaikeliui. dar didinti baze bet kiek as ja galiu didinti verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tikesimes tau ten pagelbes sureguliuoti cukriukus 4u.gif O gal tu persalusi esi?

QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 14, 11:23)
Kal kas, bent jau kiek ziurejau zinias ir domejausi, niekas nekalba apie motinystes-tevystes ismoku nemokejima. Girdejau, kad tik naikinamos digubos pasalpos dvynukams ir pametinukams. O gal ka nors praklausiau? Aisku, kad sumazins ismokas yra galimybe, o gal but ir panaikins, nes labai jie cia spaudzia budzeta, bet kol kas tokiu realiu svarstymu dar negirdejau.

As ir dar negirdejau.... bet manau, kad kol pagimdysiu-tikrai sumazins blush2.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

rasau, tikedamasi patarimo ax.gif

po atlikto gliukozes tyrimo man itarineja gestacini diabeta. dabar pati seku savo cukru ir matau, kad jis labai nepastovus verysad.gif

jei gerai suprantu, daznai skaiciukai nera blogi - mazdaug 4.7 ( pries valgi ), 5.6 ( po valgio). bet nevisada...

o nuo kada jau cukrus skaitosi per didelis? virs 6 ar virs 7 ?
mane tokie suoliai gasdina ir nebezinau ka valgyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(softly @ 2008 12 14, 17:55)
sveikutes 4u.gif

rasau, tikedamasi patarimo ax.gif

po atlikto gliukozes tyrimo man itarineja gestacini diabeta. dabar pati seku savo cukru ir matau, kad jis labai nepastovus  verysad.gif

jei gerai suprantu, daznai skaiciukai nera blogi - mazdaug 4.7 ( pries valgi ), 5.6 ( po valgio). bet nevisada...

o nuo kada jau cukrus skaitosi per didelis? virs 6 ar virs 7 ?
mane tokie suoliai gasdina ir nebezinau ka valgyti  g.gif

man paciai GD. nustate jau pries menesi. Tai be abejones kooreguoju mityba, o kaip su Tavo mityba, ar ka nors darai?
Ka reisia, tas ne visada 5,6. buna daugiau ar maziau? g.gif
Mes su kitom mamytem diskutavom, kad jau negerai, kai yra 6,6.
Atsakyti
Aurosoma, tu klinikose gimdysi? gal ta pacia diena iseis gimdyt biggrin.gif o kokia tavo vaikelio lytis? man pasake kad bus mergaite ax.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 14, 19:13)
Aurosoma, tu klinikose gimdysi? gal ta pacia diena iseis gimdyt  biggrin.gif  o kokia tavo vaikelio lytis? man pasake kad bus mergaite  ax.gif

Nenoriu klinikose, geri cukrai, viskas puiku, tai kol kas planuoju gimdyti Krikscioniskuose gimdymo namuose. jei gerai isnesiosiu. Nes nepriima, jei nebuna 37 nestumo savaiciu. Aisku jei per ta laikas kas nors pabloges, tai tikrai nerizikuosiu.
kazkaip dabar vis galvoju ar per anksti nepagimdysiu... Gal visoms taip buna. g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 14, 20:20)
Nenoriu klinikose, geri cukrai, viskas puiku, tai kol kas planuoju gimdyti Krikscioniskuose gimdymo namuose. jei gerai isnesiosiu. Nes nepriima, jei nebuna 37 nestumo savaiciu. Aisku jei per ta laikas kas nors pabloges, tai tikrai nerizikuosiu.
kazkaip dabar vis galvoju ar per anksti nepagimdysiu... Gal visoms taip buna.  g.gif  ax.gif

man irgi kazkaip vis atrodo kad per anksti pagimdysiu. bet jau nedauk laiko liko, tai gal nespesiu smile.gif o kodel klinikose nenori? man tai sake butinai klinikose gimdyt.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 14, 19:08)
man paciai GD. nustate jau pries menesi. Tai be abejones kooreguoju mityba, o kaip su Tavo mityba, ar ka nors darai?
Ka reisia, tas ne visada 5,6. buna daugiau ar maziau?  g.gif
Mes su kitom mamytem diskutavom, kad jau negerai, kai yra 6,6.

ryte pries valgi cukrus normalus- 4.7-4.9, po pusryciu 4.9-5.2, o po pietu valgymo jau visko buna 5-6, vakare apie 5. per pora savaiciu, kai tikrinu cukru, du kartus po pietu buvo virs 7 verysad.gif issiaiskinau, kad tai nuo makaronu, granatu. tiesa, dar ir pyrago buvau valgiusi.
mityba koreguoju, zinoma. valgiau tik 3 kartus per diena, dabar sumazinau maisto kieki ir valgau dazniau 5-6 kartus, atsisakiau saldumynu, tik retkarciais suvalgau koki saldaini. cukrus taisosi, bet kartais vis tiek pakyla iki 6, nors pries tai nuo tokio pat maisto taip nebuvo...
dar neissiaiskinau visu produktu, kurie man sukelia cukru, bet jau zinau, kad anksciau daug ka valgiau neteisingai ( sultys, daug vaisiu, burokeliai...) bet net minties nebuvo, kad tai blogai, atrode kaip tik sveika verysad.gif o matyt tokia mityba ir busiu save pastumejusi prie gestacinio diabeto
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 12 14, 19:25)
man irgi kazkaip vis atrodo kad per anksti pagimdysiu. bet jau nedauk laiko liko, tai gal nespesiu  smile.gif o kodel klinikose nenori? man tai sake butinai klinikose gimdyt.

Kazkaip noriu pas savo ginekologe, esu prie jos pripratusi, ji zino mano visa nestumo istorija, labai gera daktare, nes ka pasako visada pasitvirtina, supratinga, be reikalo negasdina ir t.t. Tai pas ja labiau atsipalaiduosiu, pasitikesiu, o to man ir reikes gimdymo metu, kad buciau gerose rankose.
Tau reikes gimdyti klinikose, nes leidiesi insulina, todel butina. Kiek vinau visom cukrinukem reikia gimdyti klinikose.
Beja, mano vaikutis, berniukas mirksiukas.gif Be galo grazus. kai dare ultradarsa, tai graziai ziovavo, pirsciukais mojavo, isimylejau wub.gif Si savaitgali pripirkau daug visko melyno biggrin.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(softly @ 2008 12 14, 19:49)
ryte pries valgi cukrus normalus- 4.7-4.9, po pusryciu 4.9-5.2, o po pietu valgymo jau visko buna 5-6, vakare apie 5. per pora savaiciu, kai tikrinu cukru, du kartus po pietu buvo virs 7 verysad.gif issiaiskinau, kad tai nuo makaronu, granatu. tiesa, dar ir pyrago buvau valgiusi.
mityba koreguoju, zinoma. valgiau tik 3 kartus per diena, dabar sumazinau maisto kieki ir valgau dazniau 5-6 kartus, atsisakiau saldumynu, tik retkarciais suvalgau koki saldaini. cukrus taisosi, bet kartais vis tiek pakyla iki 6, nors pries tai nuo tokio pat maisto taip nebuvo...
dar neissiaiskinau visu produktu, kurie man sukelia cukru, bet jau zinau, kad anksciau daug ka valgiau neteisingai ( sultys, daug vaisiu, burokeliai...) bet net minties nebuvo, kad tai blogai, atrode kaip tik sveika  verysad.gif o matyt tokia mityba ir busiu save pastumejusi prie gestacinio diabeto

Nera blogas cukrus, o kad buvo virs 7, tai ir pati paaiskinai kodel, negalima saldziai ir daug angliavandeniu valgyti. Kai graziai maitiniesi, tai matai ir cukrai grazus.
As asmeniskai is vis daug ko atsisakiau: kepto, saldaus, riebaus, ryziu, sulciu, marinuoto, daug vaisiu, produktai tik liesa mesyte, truputis bulviu, kruopu, duonos, varske, pasukos, daug darzoviu ir tai viskas robojama. Bet kodel tu pries burokelius, as tai juos valgau, nera jie labai blogai, nesukels cukru kaip saldumynai, o kraujui bent jau man labai reikalinga...
Papildyta:
Tiesa, kiek jau savaiciu nestumo Tau?
Atsakyti
Nera blogas cukrus, o kad buvo virs 7, tai ir pati paaiskinai kodel, negalima saldziai ir daug angliavandeniu valgyti. Kai graziai maitiniesi, tai matai ir cukrai grazus.
As asmeniskai is vis daug ko atsisakiau: kepto, saldaus, riebaus, ryziu, sulciu, marinuoto, daug vaisiu, produktai tik liesa mesyte, truputis bulviu, kruopu, duonos, varske, pasukos, daug darzoviu ir tai viskas robojama. Bet kodel tu pries burokelius, as tai juos valgau, nera jie labai blogai, nesukels cukru kaip saldumynai, o kraujui bent jau man labai reikalinga...
Papildyta:
Tiesa, kiek jau savaiciu nestumo Tau?
[/quote]

ryzius as tebevalgau, nepastebejau, kad nuo ju cukrus kiltu g.gif bet gal ir juos reiktu riboti, nors siaip visokios kruopos, dribsniai ypac pusryciams man labai skanu smile.gif o burokeliu atsisakiau, nes karta po burokeliu sriubos cukrus soktelejo iki 6. pagalvojau, kad burokeliai saldoki, tai gal negerai.
gydytoja labai gasdina mane, neramu... dar kai Petrenko pasake, kad gimdymas klinikose nusimato, tai is karto mintys, kad labai jau cia viskas negerai verysad.gif
o mums 29-a savaitele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(softly @ 2008 12 14, 20:50)
ryzius as tebevalgau, nepastebejau, kad nuo ju cukrus kiltu g.gif bet gal ir juos reiktu riboti, nors siaip visokios kruopos, dribsniai ypac pusryciams man labai skanu  smile.gif o burokeliu atsisakiau, nes karta po burokeliu sriubos cukrus soktelejo iki 6. pagalvojau, kad burokeliai saldoki, tai gal negerai.
gydytoja labai gasdina mane, neramu... dar kai Petrenko pasake, kad gimdymas klinikose nusimato, tai is karto mintys, kad labai jau cia viskas negerai  verysad.gif
o mums 29-a savaitele  4u.gif

man nuo srziu viena karta iki 7,8 pakilo, tai zinau, daugiau faktiskai nei i burna neimu as ju.
Manes daktare visai negasdina, kai pamate koki cukrai besilaikant dietos, tai sako saunuole, kad laikaisi dietos, zinau, kad sunku. taip ir toliau. O Petrenko net neuzsimine apie gimdyma klinikose. ir nieko cia tokio baisaus, aisku prisiziureti pati turi, ir saugoti vaikeli, kaip ir visos, o gimdymo metu irgi turi tave priziuteri ir leliuko kasos veikla. nesijaudink, as kai pagalvoju kaip issigandau, verkiau verkiau, o poto net juokas ima, kam nervuotis, cukrai kyla. mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
beja, butu idomu suzinoti, kaip Tave gydytoja gasdina? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 12 14, 20:58)
man nuo srziu viena karta iki 7,8 pakilo, tai zinau, daugiau faktiskai nei i burna neimu as ju.
Manes daktare visai negasdina, kai pamate koki cukrai besilaikant dietos, tai sako saunuole, kad laikaisi dietos, zinau, kad sunku. taip ir toliau. O Petrenko net neuzsimine apie gimdyma klinikose. ir nieko cia tokio baisaus, aisku prisiziureti pati turi, ir saugoti vaikeli, kaip ir visos, o gimdymo metu irgi turi tave priziuteri ir leliuko kasos veikla. nesijaudink, as kai pagalvoju kaip issigandau, verkiau verkiau, o poto net juokas ima, kam nervuotis, cukrai kyla.  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

man asareles ir ne viena diena byrejo, bet dabar jau susitvardau. iseities ieskau, o ne nervuojuos smile.gif
kai pasake apie gimdyma klinikose is karto mintis, kad kazkas blogo gresia, o dabar pagalvoju, gal taip ir geriau. jeigu kas, juk viskas vietoj, nereikes niekur vezti. dabar tik suku galva, ar tartis su gyd. del gimdymo is anksto ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(softly @ 2008 12 14, 21:17)
man asareles ir ne viena diena byrejo, bet dabar jau susitvardau. iseities ieskau, o ne nervuojuos smile.gif
kai pasake apie gimdyma klinikose is karto mintis, kad kazkas blogo gresia, o dabar pagalvoju, gal taip ir geriau. jeigu kas, juk viskas vietoj, nereikes niekur vezti.  dabar tik suku galva, ar tartis su gyd. del gimdymo is anksto ar ne  g.gif

Kiek zinau Birzieti visos klinikose labai giria.
Atsakyti