Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :-)

QUOTE(stripulis @ 2008 12 11, 17:29)
16 savaitė gal buvo, gal 18-a su tuo hemoglobinu...
Valio tai valio, o šiandienos rodmenys kurioj vietoj to valio? smile.gif
Na, bet nieko, išsibliausiu, nueisiu ryt kraujo tyrimus pasidaryt, tada ir paaiškės...
Tik va galvoju, ką su savo gine daryt, reakcijos jos keistokos tokios - sako, tau gestacinis ,sakau, tai tada vaikui atsiliepia, ne, ne, tik sunkiau išgimdyt, bet vis tiek gimdom natūraliai... Sakau, tai bent išsitirsiu dabar tą gliukozę, pažiūrėsim, ar tikrai gestacinis, sako - ne, tai dabar jau beprasmiška. Kaip suprast, beprasmiška? Vis tiek, jei rodo padidintą, tai galima spręst tiksliau, kad gestacinis  ar koks kitoks, ar ne? Ar nėštumo pabaigoj bet koks tyrimas rodo "gliukus"?

tik tu nebliauk, bo tikrai pagimdysi wink.gif Aisku, jei 16-ta savaite buvo tas darytas, tai siendien jis nieko nesako. Siaip, dar tik 5 valanda, o poliklinikos laboratorijos (bent jau musu) dirba ar tai iki 19, ar 19.30 val., tad jei isietu, gali speti dar siandien pasidaryti, tik aisku, reikes, kad tavo gyd. isratsytu tuos tyrimus.
Siaip tavo gine neteisi, sakydama, kad tai tik gimdymui tures itakos. As apskritai negirdejau, kad diabetas turetu itakos paciam gimdymui - tokiais atvejais kalba eina ne apie gimdyve, o apie vaisiu ir reikiamu priemoniu emimasi jam gimus. Kaip tik yra abai didele prasme issiaiskinti del situacijos. Gliuotas datyrimas dar pats neparodys, koks tai diabetas, bet gali parodyti, kad jis yra. Pvz., jei jis bus virs normos, tai bus ypac svarbu stebeti leliuko cukriukus jam gimus. Paaiskinsiu paprastai. Jai tavo cukriukai buvo aukstesni, negu norma, leliuko kasa, kuri jau veikia jam esant gimdoje, isskiria insulino ne tik savo cukrams sureguliuoti, bet ir tavo,t.y, insulino jo kasa isskiria daugiau, negu reiktu tik jo organizmui. Tas procesas isibegeja, ir leliukui gimus, kasa taip greitai nenustoja gaminti daugiau insulino. Ji ir toliau paduoda i organizma per daug insulino, todel jo cukriukai buna mazesni ir krenta. Tam reikia kelias dienas leliukui palasinti gliukozes ir kasos veikla susireguliuoja. Jei tau atrodo baisu, ka parasiau, tai nesigasdink, nieko cia nera baisaus, mano leliukui jau antra diena cukriukai susireguliavo, tik svarbiausia, patekti i tu mediku rankas, kurie ismeno si reikala, o nesako, kad tai yra beprasmiska.
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2008 12 11, 17:44)
Žodžiu, su tais gąsdinančiais ginekologais ir tėvu, nežinančiu, kaip ką interpretuot... Dasiskambinau savo dėdei diabetikui galų gale, pareiškė, kad visgi gliukozės kiekį asmeniniame matuoklyje rodo pagrindinis skaičius 2,8, o tie 12,11 mmol/l - kažkoks ankstesnių matavimų kaupimas doh.gif
Baisiai atsiprašau, kad čia su savo nervais įlėkiau, na, rytoj dar dėl visa pikta prasitirsiu diagnostikos centre, kad jau tikrai būtų aišku, ir bandysiu ramiai toliau laukti gimdymo, jei viskas gerai... O jei ką, info iš jūsų lyg ir susirankiojau - baisingai dėkinga esu.
Sėkmės jums visoms 4u.gif

aaaa, supratau, tuokart pas tave cukrus buvo 2,8, o tas 12,11 - visu ankstensniu matavimu vidurkis (siaip, kaip vidurkiui tai gana daug, ispek savo teva, kad sunerimtu!), o 2,8, tai viskas ok mirksiukas.gif
Miegok ramiai ir nebestresuok 4u.gif
Atsakyti
Jo, dėdė pareiškė, kad per mažai pas mane tos gliukozės ir liepė suryt saldainį...
Gyvenam...
O dėl tėvo tai irgi jaudinuosi, kai pagimdysiu, reiks imt už čiuprynos - nekreipia jis matote dėmesio į tai, nesimatuoja normaliai, dietos nesilaiko, atseit praeis savaime... Dabar jau nebesipešiu prieš pat gimdymą...
Laikykitės, merginos, dar syk atsiprašau už "Ložnaja trevoga", bet kad jei ne jūs ,tai taip sėdėčiau, bliaučiau ir nežinočiau ką daryt, o parašinėjus vis tiek kažkaip smegenys atsistatė vieton... Iki tol paprasčiausiai bijojau skambint dėdei, nu ir apsibliovus nenorėjau to daryt, gėda buvo, tai taip ir sėdėjau sau ir parinausi...
DIDELIS AČIŪ oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2008 12 11, 17:59)
Jo, dėdė pareiškė, kad per mažai pas mane tos gliukozės ir liepė suryt saldainį...
DIDELIS AČIŪ  oro_buckis.gif

na, kiek mazokas, bet nieko baisaus, jei tikmtu gerai jauteisi wink.gif
I sveikatyte 4u.gif Sekmingo gimdymo ir 4u.gif leliui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2008 12 11, 16:59)
Gyvenam...
O dėl tėvo tai irgi jaudinuosi, kai pagimdysiu, reiks imt už čiuprynos - nekreipia jis matote dėmesio į tai, nesimatuoja normaliai, dietos nesilaiko, atseit praeis savaime... Dabar jau nebesipešiu prieš pat gimdymą...
Laikykitės, merginos, dar syk atsiprašau už "Ložnaja trevoga", bet kad jei ne jūs ,tai taip sėdėčiau, bliaučiau ir nežinočiau ką daryt, o parašinėjus vis tiek kažkaip smegenys atsistatė vieton... Iki tol paprasčiausiai bijojau skambint dėdei, nu ir apsibliovus nenorėjau to daryt, gėda buvo, tai taip ir sėdėjau sau ir parinausi...
DIDELIS AČIŪ  oro_buckis.gif

Nu bet ir gydytoja doh.gif
Viskas bus gerai, pamatysi 4u.gif 4u.gif 4u.gif svarbiausiai nesinervuoti 4u.gif
Atsakyti
oho, aktyvios jus siandien. labanakt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2008 12 12, 01:55)
oho, aktyvios jus siandien. labanakt smile.gif

o tau kas atsitiko? blink.gif nemiga užpuolė ? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir aktyvios jos buvo jau vakar, o ne šiandien lotuliukas.gif Ir laike pasiklydai lotuliukas.gif
O aš tai vakar irgi vėlai miegot nuėjau, bet net neturėjau kada prie kompo prisėst doh.gif, tai tik dabar viską perskaičiau. Bet jau kai kurių medikų pochuizmas tai varo į neviltį doh.gif doh.gif doh.gif Nu kaip šitaip galima pasakyti nėščiai moteriai šitokius dalykus? blink.gif Čia aš apie Stripulio situaciją. Na negi taip sunku apverst liežuvį ir žmonių kalba pasakyti kas ir kaip yra, ir ką reikėtų toliau daryti g.gif NU medikui gal ir būtų buvę kas nors aišku iš tokių gydytojos komentarų, bet žmogui iš šalies doh.gif Na, bet kuriuo atveju, aš tikrai rekomenduočiau nueiti dar pas kitą gydytoją ir ateičiai, susirasti normalią ginę (nors žinau kaip tai nelengva doh.gif ). Ir gimdyti, vaikelio labui, irgi siūlyčiau RK mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 12 gruodžio 2008 - 08:32
Ai, ir dar man čia atsirado toks klausimas (toms, kurios jau pagimdė ir toms, kurios dar tik ruošiasi). O jūsų vyrai dalyvavo gimdyme? blush2.gif
Atsakyti
Dalissime, as tai gryna peleda, sunku man vakare normaliai eiti miegoti. 1val man norma, daznai buna ir veliau. uztad ryte kiekviena karta prisiekineju, kad eisiu 21val i lova tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2008 12 12, 10:19)
Dalissime, as tai gryna peleda, sunku man vakare normaliai eiti miegoti. 1val man norma, daznai buna ir veliau. uztad ryte kiekviena karta prisiekineju, kad eisiu 21val i lova tongue.gif

A, supratau mirksiukas.gif Bet tai tu tai nors tik pelėda - bent jau vakare gali nemiegoti. O aš esu absoliuti paprastoji miegapelė (miegapelė vulgaris - kaip mano vyras mane vadina lotuliukas.gif ) - ryte negaliu atsikelti, o vakare 21 val. jau būna labankt doh.gif
Atsakyti
ui, tai tu miegale... cia jau isvis blogai biggrin.gif as miegui poreiki jauciu tik ryte tongue.gif sakau, kai mokydavaus nemiegodavau po 3 paras is eiles ir nieko. na ta prasme, nieko, kad neziovaudavau, gerai jausdavaus.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2008 12 12, 10:53)
kai mokydavaus nemiegodavau po 3 paras is eiles ir nieko. na ta prasme, nieko, kad neziovaudavau, gerai jausdavaus.

o tai širdelė nesikalatodavo po tokių maratonų blink.gif blink.gif Buvo aišku ir pas mane gyvenime situacijų kai tekdavo nedamiegot, nu bet jausdavau ant širdelės tai konkrečiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2008 12 12, 10:02)
o tai širdelė nesikalatodavo po tokių maratonų blink.gif  blink.gif Buvo aišku ir pas mane gyvenime situacijų kai tekdavo nedamiegot, nu bet jausdavau ant širdelės tai konkrečiai doh.gif

kazkaip keista, bet dazniausiai ne. tik reakcija suletedavo biggrin.gif
man nuo vakar vestuviu nuostalgija sad.gif
Dalissime, kuri rinkini pompai naudoji? kas kiek keiti adatas?
Atsakyti